Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 125 m2 brüt 3+1 güney cephe ara kat bir daire aldım. Petekleri v.s takılmış durumda, birkaç gün içinde kombi almam gerekiyor. Uygun fiyatlı kombi tavsiyelerinizi bekliyorum. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih*
    125 m2 brüt 3+1 güney cephe ara kat bir daire aldım. Petekleri v.s takılmış durumda, birkaç gün içinde kombi almam gerekiyor. Uygun fiyatlı kombi tavsiyelerinizi bekliyorum. :)


    Selamlar,

    Uygun fiayttan kasıt olan bütçe ne kadar, bunu bilirsek daha faydalı olur. Ama uygun fiyat denince 1300 tl civarlarını söylüyorsanız ECA confeo plus, viessmann vitopend100, vaillant 242/3-5 ve buderus u052 olabilir. 1100 tl nin altında DD nitron, DD neva, immergas Eolostar 24kw (tek eşanjörlü bir ürün ama modülasyon aralığı oldukça geniş ve sıcak su açısından iyi değerde) , immergas maior24 kw, , immergas mini 24 kw son olarakda protherm panther modelini önerilebilir. Bu 1100 tl altı ürünlerde immergas eolostar 24 kw tek eşanjörlü olmasına rağmen sıcak su üretiminde oldukça iyi bir ürün, yoğuşmasız olmasına rağmen 23,8 ile 6,8 kw arasında modülasyon gerçekten bazı yoğuşmalı ürünlerde bile yok.
    Bu değer 20468kcal ile 5848 kcal arasında ayarlama yapabilen brülör anlamına geliyor. %28,57 -100 arası modülasyona denk olur.
    Diğer DD nitronda, %33-100 arası modülasyon, devir kontrollü fan, haftalık standart program saati, çift eşanjör ile iyi bir ürün. Sacede brülör paslanmaz çelik yerine döküm yapılmış. Eca confeo plus, %35-100 arası modülasyon, otomatik calibrasyon(bir çok üründe yok), cift eşanjör, çelik brülör özellikleri ile yine fiyat/performans ürünüdür. Bu ECA confeo plus, DD nitron veya immergas eolostar üç üründen birini tercih edebilirsiniz.
    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swift
    Merhaba,
    Geçen sene taşındığımız yeni evimizde kurulu olarak Falke HC model bir kombi vardı. Kış boyunca ısıtmada bir sorun yaşamadık, performansı, sessizliği ve sarfiyatından memnunuz. Ancak, sıcak su performansı tek kelime ile rezalet. Eski evdeki 95 yılında alınan Alarko DHA20S model kombide minimum debide 30 kusur derece sıcaklıkta su alıp, ilave soğuk su kullanmadan yıkanabiliyordum. Bu anlamda son derece tasarruflu idi. Falke HC model kombide ise düzşük debide 35 dereceye ayarlansa bile 50-60 derece Allah ne verdiyse ısıtıp haşlıyor. Servis çağırdık normal dedi. İstenen sıcaklıkta su almak için elektrikli şofbendeki gibi musluğu bolca açmak gerekiyor. Bu aralar kiracıya yeni kombi almak icap etti. Bu nedenle eldeki kombiyi kiracıya paslayıp yeni bir kombi almayı düşünüyoruz.

    Önceki sayfaları elden geldiğince okuyarak edindiğim bilgiler ışığında ECA Confeo Plus veya DD Nitron düşünüyorum. Güney cephe, 100m2 civarı ısıtma alanı olan ortalama izolasyonlu evde 6,5-7 metre radyator var. Yoğuşmalı da düşündüm ama ilave radyator için çok iş gerekiyor o nedenle gündem dışı.

    Bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim acaba? Söylediğim gibi öncelikle düşük debide düşük sıcaklığı stabil olarak sağlayabilmeli. Bunun dışında avantaj/dezavantajları belirtebilirseniz memnun olurum (Biliyorum önceki sayfalarda zaman zaman yazıldı ama kısa zamanda çok şey okuyunca kafam biraz karıştı)

    Bazı modellerde kullanım suyu için ısı gücü çıkışları ısıtma devresinden bağımsız olarak düşürülebiliyormuş. Belki bu sayede düşük debide kaynar su sorunu çözülebilir diye düşünüyorumm. Eca ve DD'de bu özellik var mıdır? ( Hatta Falke'de, belki bu sayede değişime gerek kalmaz)

    İlgi ve yardımlarını için şimdiden teşekkürler.


    Selamlar,
    Verdiğiniz değerlere göre yoğuşmalı ürüne belirttiğiniz gibi gerek yok.
    Sıcak su konusuna gelince , ilk çıkış anında bir çok kombide sıcak su sıcak geliyor, özellikle yeni nesil ürünlerdeki overbost (aşrı yükleme) bu işin mimarı, sonrasında ise düşüyor. Benim ECA da 35 dereye ayarlı (yani minimumda) ama ilk anca 53 dereye kadar çıkıp sonradan 46 dereyece kadar düşüyor. Tabi ki burda dikkate almadığınız bir konuda kombi ile sıcak su aldığınız nokta arasındaki uzaklık.
    Bizim evde ebeveyn banyosu kombiye çok yakın dolasıyla tesisatta yakın (tesisat mesafesi 4 mt dir), ana banyo ise oldukça uzakda (tesisat olarak 14 mt den fazladır) Kombi aynı ısı yarında iken uzaktaki banyodaki su sıcaklığı sadece sıcak musluğu açık iken rahatlıkla (hiç soğuk suyu açmadan yeterli hatta bazen ılık olabiliyor. Ama yakın olan banyoda min da bile olsa bazen ılıştırma gerekebiliryor.
    Tabi ki üreticiler bu durumu göre kombilerin çıkışlarını genelde 35 derece ise 35 olarak ayarlamıyorlar. Zaten 35 derece okunan değer daha boruda 1 mt gittiğinde 1-2 derece kaybetmiş oluyor. Sizin alarkoda muhtemelen bu nedenle size daha iyi gelmiş olabilir. Tesisattaki ısı kaybıda dikkate alınmalıdır.
    Genelde mahal ısıtma devresinin ayarı değiştirilebiliyor. Sıcak su için olur mu araştırmak lazım. Bu konuda şu an bilgim yok.Teorikde ise yapılması mümkün bir uygulamadır. Kolay gelsin.




  • Hocam DD Nitron DD Neva ve ECA Confeo Plus mantıklı geliyor. Bütçe 1000-1150 arası. Bunların arasından hangisi daha mantıklı olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih* Hocam DD Nitron DD Neva ve ECA Confeo Plus mantıklı geliyor. Bütçe 1000-1150 arası. Bunların arasından hangisi daha mantıklı olur ?


    Selamlar,
    Ben esasen otomatik kalibrasyon yeteneğinden dolayı ECA yı tercih ederim. Neva nitrondan iy bir model değil, tam tersi daha düşük seviye .
    2. Tercihimde nitron olurdu.
  • arkadaşlarım
    kombi ile ilgili yazılanları okuyorumda, bazı arkadaşlar harici kumandadan ve oda termostatından bahsediyor

    bu kumanda odada otuuruken yada yatakta yatarken kombiyi yakma yada derecesini ayarlama işinemi yarıyor

    oda termostatına ne gerek varki..üşüyorsan azdır..terliuyorsan çoktur..rakam çok önemlimi..

    ben ankaradayım, kombiyi koçtaş,praktiker yada bauhause gibi mağazalardanmı almak daha mantıklıdır ve hesaplıdır yoksa firmanın satış bayisindenmi almak daha iyidir veya hesaplıdır..

    kombi nereden alınmalıdır kısaca..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grckyzb

    arkadaşlarım
    kombi ile ilgili yazılanları okuyorumda, bazı arkadaşlar harici kumandadan ve oda termostatından bahsediyor

    bu kumanda odada otuuruken yada yatakta yatarken kombiyi yakma yada derecesini ayarlama işinemi yarıyor

    oda termostatına ne gerek varki..üşüyorsan azdır..terliuyorsan çoktur..rakam çok önemlimi..

    ben ankaradayım, kombiyi koçtaş,praktiker yada bauhause gibi mağazalardanmı almak daha mantıklıdır ve hesaplıdır yoksa firmanın satış bayisindenmi almak daha iyidir veya hesaplıdır..

    kombi nereden alınmalıdır kısaca..


    Şahsi fikrim yetkili satıcılar..Nedenine gelince Koçtaştan 1.250 Tl ye aldığınız bir kombinin montaj işlemi için 150 Tl gibi bir ücret binecek..Ancak satıcıdan montaj dahil bu rakama alabilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grckyzb arkadaşlarım kombi ile ilgili yazılanları okuyorumda, bazı arkadaşlar harici kumandadan ve oda termostatından bahsediyor
    bu kumanda odada otuuruken yada yatakta yatarken kombiyi yakma yada derecesini ayarlama işinemi yarıyor
    oda termostatına ne gerek varki..üşüyorsan azdır..terliuyorsan çoktur..rakam çok önemlimi..
    ben ankaradayım, kombiyi koçtaş,praktiker yada bauhause gibi mağazalardanmı almak daha mantıklıdır ve hesaplıdır yoksa firmanın satış bayisindenmi almak daha iyidir veya hesaplıdır.. kombi nereden alınmalıdır kısaca..


    Selamlar,

    Oda termostadı konusu geniş bir konu ve önceki bir çok yazıda buna ayrıntılı değindik. Oda termostadının temel amacı , sadece bulunduğu alan için local ısı kontrolü imkanı sağlamasıdır.
    Bunu yaptığında ne kazanırsınız, tasarruf ve konfor diye özetleyebiliriz.
    Şöyle düşünün 3+1 ve 100m2 net ısıtma alanı olan bir daireniz var. Bu ısıtma alnında, aslında en çok vakit salonda veya oturma odasında geçiyor. Diğer odalar gün içinde nadiren kullanılıyor. Şimdi siz 100 m2 net ıstıma alnında misal 28 m2 olan salonu kullanıyor, günün büyük kısmı burda geçiyor. Peki diğer odalardaki sıcaklık mı önemlidir yoksa kullandığınız odanın sıcaklığımı , cevap tabi ki ilk olarak kullanılan oda , bu durumda kombi nin diğer odalarıda eşit miktarda ısıtmasının önemi yokdur.
    Oda termostadı kullanmazsanız, kombi peteklerden gelen dönüş suyu sıcaklığına göre ısıtmaya başlar ve yine çıkış suyu sıcaklığına bağlı olarak modülasyon yaparak alev boyunu kısaltır. Ancak bu işi tüm tesisat için yaparken , oda termostadında ise sadece termostad bulunan odanın sıcaklığına bağlı olarak kombiye ısıt veya ısıtma talimatı verilir. Aynı bir lamba anahtarı gibidir, Aç/kapa. Bu da sizi gereksiz ısınmalardan kurtarırken ayrıca oluşan ısı dalgalanmalarınıda azaltır. Termostadların gelişmişleri, oda sıcaklığına göre alev boyu kısılabildiğinden , yine oluşan ısı dalgalanmaları mekanik veya modülasyonsuz olanlara göre çok daha iyi kontrol edilir, bu sayede normalde 21 dereceye ayaraldığınız halde 22.5-19.5 arası çalışan bir mekanik termostada göre daha az sapma ile kontrol sağlanır. Yani sıcaklık hedefe yaklaştıkça , oda termostadı alev boyunu kısar ve min enerji ile min sapma sağlanır. Buda hem daha az tüketim, hem kombinin daha az dur kalk yapması demekdir.

    Zaten bir çok iyi kombi markasında temel prensip sürekli yanma üzerine kurulmuşdur. Bir ısıtma alanın yalıtıma bağlı olarak, iç ve dış sıcaklığa göre ısı kaybı bellidir.
    Siz bu kaybolan ısının yerine, aynı miktarda ısıyı aynı sürede vermeyi ne kadar iyi başaran bir sistem kurmuşsanız , sistem o kadar başarılı ve az tüketim yapacakdır. Burdan anlaşılacağı üzere ısıyı hızlı ve kısa zamanda vermek makbul bir yöntem değil, tüketimi arttıran bir yöntemdir.
    Bu işide modülasyon aralığı geniş olan kombiler çok daha başarılı yaparlar.
    Örnek verecek olursak 100 m2 lik alan, ilk ısıtmadan sonra misal ısıtma alanı 20 dereceye ulaştı ise ve bu ısıyı muhafaza etmek için saatte 2500 kcal lik bir ısı vermek gerekiyorsa ve sizin ısıtma sisteminiz bu ısıyı 50 dakika içinde sürekli yanma ile verebilecek durumda ise bu ideal sistemdir diyebiliriz. Zaten artık çok iyi yalıtım yapıp min düzeyde ısı ihtiyacı gereksinimi sağlanıyor ve çok küçük sistemler ile ısıtma sağlanıyor.
    Misal Avrupda 100 m2 lik alanı 1200-1500 kcal/saat ile ısıtıyorlar. Yetişkin bir insanın saatte 100 kcal ısı verdiğini düşününce bu değerlerin ne kadar düşük olduğu anlaşılıyor.
    Kombilerde özellikle ilk çalıştırmalarda ve dur kalklarda ciddi tüketim artışı olur. Özellikle yine misal dışarısı 8 derece ısıtma alanı 12 derece iken ilk kez ısıtılarak misal 20 dereceye getirilen bir ısıtma mahalinin ilk ve sonrasındaki 3-4 saat buyunca tüketimi yüksek olacakdır. Alan ve içindeki nesneler, duvarlar belli bir ısıya ulaştıkdan sonra , artık sürekli aynı miktarda ısı gerekecek ve sistem artık dengeyi sağlayacakdır.
    Bu nedenlerdne dolayı 4-5 saat evde yokum kombiyi kapatalım düşüncesi çok yanlış ve tüketimi artırıcıdır. Oysaki 20 derece yerine 16-17 derecelik ısıya sağlayacak şekilde kısılması daha doğru , en doğrusu ise aynı şekilde açık bırakılması olacakdır. Sonuçda kaybettiğniz ısıyı yerine koymak zorundasınız ve bunu yaparken aslında daha fazla enerji harcarsınız. Şayet uzun süre 24 saat ve üstü kullanım olmayacaksa düşünülebilir.
    Ama 4-5 hatta 7-8 saatlik (ısıtma alanının fiziki özelliklerine bağlı) kapatmaların tüketim açaısından fayda dan çok zararı var.

    Oda termostadlarının , çok farklı modelleri vardır. En basitleri mekanik olarak oda ısısına göre aç/kapa talimatı verenlerdir. Bunun dışında elektronik olarak gün içinde farklı ısı ve zaman programları yapabilenler, ayrıca bulunduğu odanın sıcaklığına göre kombiye modülasyon yaptıranlar, yine dış hava sıcaklığınıda kontrol ederek buna göre kazan suyu sıcaklığını yarlayıp daha iyi bir kompanzasyon eğrisi seçenler. Birden fazla alanı kontrol edenler, ayrıca kullanım sıcak su sıcaklığını bile ayarlayanları mevcut. Bu ürünlerin kablo veya kablosuz kontrollü olanlarıda bulunuyor. En basitten çok gelişmişe kadar ürün var.
    Yani öyle çok basit bir cihaz değildir ve aslında her evde kullanılmasıda şart olmalıdır. Zira sağladığı yarar bana göre tartışmaya dahi açık değildir.Bugün bir çok gelişmiş ülkede kullanılıyor.
    Bana göre en iyi tasarrufu dış hava sensörü desteği olan modülasyon oda termostadı sağlar.

    Koçtaş ve benzeri yapı marketlerde , nakliye, montaj ve garanti işlemleri daha fazla maliyet ve zaman kaybı yaratabiliyor.
    Örneğin ECA bayi/servis aldığınız bir ürününün, fiyatının içe , bir arkadaşımında dediği gibi , montaj veya proje ücretide dahil edilebiliyor.
    İlk çalıştırmayı yine bu yetkili servis kendisi yapıyor. Ayrıca bir sorun halinde daha çok ilgilenmek durumunda kalıyorlar.
    Yapı marketlerde, uygun taksitli ödeme seçenekleri yaratabiliyor. Ancak bu tür ürünlerin yapı marketler dışındaki peşin alımlarında ciddi indirimler olduğunu belirtmek isterim. Yapı marketlerdeki fiyatlar kampanyalar dışında bana göre yüksek. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Eylül 2009; 9:48:11 >




  • herkeze selamlar. şu anda yeni evime taşınıcam ama evde kombi yok
    forumdakı cogu sayfayı okudum ama kararsız kaldım.
    1700 civarı butcem var (montaj dahil) 2 model arasında kaldım.

    VAİLLANT turboTec pro VUW TR 242/3-3 20.000 k/CAL Hermetik Kombi

    BUDERUS Logomax U052 Akıllı 20.000 k/CAL Hermetik Kombi oda ter. hediyeli

    sizce hangisini almalıyım yada sizin tavsiye edebileceginiz başka bir marka varmı.
    simdiden tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrsln herkeze selamlar. şu anda yeni evime taşınıcam ama evde kombi yok forumdakı cogu sayfayı okudum ama kararsız kaldım. 1700 civarı butcem var (montaj dahil) 2 model arasında kaldım. VAİLLANT turboTec pro VUW TR 242/3-3 20.000 k/CAL Hermetik Kombi BUDERUS Logomax U052 Akıllı 20.000 k/CAL Hermetik Kombi oda ter. hediyeli sizce hangisini almalıyım yada sizin tavsiye edebileceginiz başka bir marka varmı. simdiden tesekkurler.


    Selamlar,

    Burda vaillant sıcak su konforu olarak çift eşanjörüyle daha iyi bir ürün. bunun dışında her iki ürününde modülasyon oranları aynıdır.
    Buderus tüketimde az da olsa daha iyi ama tek eşanjörlü olduğu için sıcak su olarak vaillattın gerisinde tercih sizin.
    Tüketim ve su konforu için DD nitron ve ECA confeo plus diğer alternatif ürünler. Kolay gelsin.




  • arkadaşlar. evim ısıtma alanı yaklaşık 100 m2 olan tokinin yapmış olduğu 3+1 bir ev. üç cephesi açık, duvarlar mantolanmış, pencereler plastik ve ara kat. petekler ince ve küçük fakat geçen yıl kömürle oldukça iyi ısındık. doğalgaz yeni bağlandığı için kombi alacağız. bu konuda acemi olduğum için ustalara soruyorum. benim ihtiyacımı nasıl bir kombi görür? özellik ve marka tavsiye ederseniz müteşekkir olurum. Bütçem montaj dahil 1700 tl.
  • maxcofus soğuksu borularına ısıtma tesisatının boruları arasında bağlantı olabilir diyosun.tek kelime ile olayı özetliyorum.kombiye soğuk su girişi bağlantı borusunun vanasını kapattığım zaman basınçta hiçbir sıkıntı olmuyor.hiç düşme olmuyor ozaman.tesisatta kaçak olmadığının bir kanıtı bu.bu suyun kombiye soğuk su girişinden geriye doğru gittiğinin bir kanıtı öyle değilmi.tesisattan gelen bu suyun kombi soğuksu borusuna bağlantısı kesinlikle şurasıdır diyebilceğimiz yer neresi.servis ve tesisatcılar neden net ve kesin olarak bir cözüm bulamıyorlar.birbirlerini suçluyorlar.
  • Bi soru sormuştum ama maxfocus sağolsun daha ben sormadan cevaplamış. Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengodent -- 10 Eylül 2009; 13:04:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengodent
    Selam arkadaşlar. Ortaya bi soru sorucam. Soğukların ve sıcakların ilk başladığı günlerde kombiyi akşamdan akşama açmamız yeterli oluyor. Zaten sabahtan akşama kadar evde kimse yok eşim de çalışıyor ben de, çocuk ise kreşe gidiyor. Uşak'ta oturuyoruz. Soğuk kış günlerinde ise gündüzleri de kombiyi kapatmadık geçen sene ama örneğin akşamları 40-45 derecede çalıştıysa gündüzleri 5 derece düşürdük. 1100 TL'lik faturayla kışı geçirdik. Isınma konusunda da bir sorunumuz olmadı, gayet iyi ısındık. Acaba diyorum bu sene gündüzleri tamamen kapatıp akşam geldiğimizde 40-45 yerine 45-50'de çalıştırsak daha mı tasarruflu olur yoksa zararımıza mı olur? Evimiz yeni bina ve yalıtımı güzel. Nedir bu doğalgazı en ekonomik kullanmanın formülü?


    Selamlar,
    Tam kapatırsanız ev iyice soğur ve burda kaybettiiğiniz ısıyı yerine tekrar vermek için daha fazla harcama yaparsınız. Önceden yaptığınız uygulama doğrudur.
    Bu duruma çelişen taraf ise süredir. Ne süresi derseniz, tüm ısıtma ortamının eşyalar duvarlarda dahil , ısına kadar geçen süreden bahsediyorum. Bu sürennin sonunda artık dış hava sıcaklığına bağlı olarak kombinizin tüketimi belli bir dengeye girer tüketim/saat değişmez.

    Bunu yine örneklersek, düşünün bir kamyon var ve 20 ton yükü var , bu araç 80 km ile düz bir yolda gidiyor , bu durumdaki t anında artık motor ideal ideal değerlere ulaşmış ve yakıt tüketimi min seviyededir. Ancak bu araç kırmızı ışıkta durdu ve tekrar 80 km ye ulaşıp , aynı yakıt tüketimine ulaşması için belli bir zaman gerekir. Eğer 40 km düşerse de tekrar 80 çıkana kadar yine süre gerekir. Ancak burda 0-80 ile 40-80 km çıkış durumlarını karşılaştırdığınızda 0-80 daha uzun sürede ve daha fazla yakıt harcayarak çıkarken, 40-80 daha kısa süre ve tüketimle çıkacakdır.
    Bu durum kombide de ve bir çok enerji kaynağı tüketen üründe aynıdr. Bu işin birinci aşamasıydı. Konu ısıtma olunca olay değişiyor.
    Ayrıca ısıtma ortamında soğuyan nesnelere de ortam sıcaklığına ulaşmaları için bir enerji gerekir. Yani cisimlerin denge sıcaklığına ulaşmaları gerekir. Bildiğimiz üzere cisimler bulundukları ortamla eşit ısıya gelene kadar ısı emerler veya ısı verirler.
    İçinde eşyalarolan ve de olmayan aynı fiziksek öelliklerdeki iki evi ısıtıp 25 dereceye getirin, sonra ısıtmayı kesin, içi boş olan ev daha çabuk soğur ama daha çabukda ısınır, öte yandan içinde eşya olan ev daha geç soğur vede ısınır. Bunlar temel fizik olayları.

    Bu kadar açaıklamadan sonra basit bir testle bu durumu kendinizde tespit edebilirsiniz.
    Isıtma yaptığınız bir dönemde havaların kısmen aynı ısıda olduğu misal dış sıcaklığın 7-8derece olduğu günlerde. Evinizin sürekli 22 derece olduğu bir zaman diliminde yaklaşık 4 saatlik tüketimi ölçün mümkünde sıcak su ve ocak kullanımı olmasın.
    Sonra ısıtmayı kapatın ve sıcaklık min değere düşene kadar geçen zamanı ölçün. Bundan sonra tekrar 22 dereceye ulaşan kadar olan süre ve tüketimi ölçün, 22 dereceye ulaştıkdan sonraki tüketmide 4 saat izleiyin . Çıkan sonuç yukarda anlattığın aynısı olacakdır.

    Sorduğunuz sorudaki krtik soru aslında ne kadar süre ile kapatılabilir olmalıdır. Bunun cevabıda yine yukardaki testle alabilirsiniz. Zira her ısıtma alanı ve projesinin kendine has özellikleri olacağından , bu her uygulam için değişir.
    Nasıl yaparım, Evinizin min. sıcaklıkdan misal 22 dereceye kadar ısıtıp sonrasında eşyalarında ısınması için geçen tüketim ve süreyi ölçtünüz artık p(kombinin normalde 22 derece iken saptığı sabit tüketim miktarı , kamyon örneğindeki düz yolda 80 km gittiği andaki tüketm/süre miktarı) bu değeri biliyorsunuz. buradaki tüketim değerini örneğin 4 saatte 2 m3 olsun , ayrıca soğuyup tekrar ısındığında geçen süre ve tüketimide biliyorsunuz. Buda misal 4 saatte 3.2 m3 olsun. Şimdi normalde 4 saatte 2 m3 yakarken , en düşükden normale dönene kadar 4 saatte 3,6 m3 yakan bir kombi, kaç saat kapanırsa ekonomik olur.
    İşte sorumuz bu şekilde. Cevap 4 saat 2 m3 =0,5 m3/saat 4 saat 3,1m3=0,775m3/saat bir saatteki tüketimler.
    6 saat kapalı kalırsa 3m3 tasarruf edersiniz, Ancak tekrar eski hale getirmek için yine 4 saat bekler (ciddi konfor kaybı ) ve 3,1 m3 tüketirsiniz.
    yani 0,1 m3 fazla tüketim ve ciddi konfor kaybı olur. Bunu gerçek ölçüm değerleri ile yaparsanız , daha fazla fark çıkacağınada eminim.
    Normalda 100 m2 lik bir daire için ortalama 8 saat üstü süre ile kapalı kalmalı ki az da olsa tasarruf sağlansın.
    Tabi ki sonuçları , ısıtma alanın fiziki şartları, bulunduğu bölge şartları ve dış hava sıcaklığı ciddi olarak etkiler.

    Benim genel düşüncem, eğer sabah çıkıp akşam geliniyorsa, kombi 15-16 derecelik ortam sıcaklığı sağlayacak şekilde bırakılmalı, sonrasında 20 veya üstü dereceye alınmalıdır.
    Artık programlanabilir , kombi üstü veya oda termostadları var. Kombiler gün içinde farklı zaman aralıklarında farklı ısı değerlerine ayarlanabiliyor.
    Örneğin, çalışanlar gündüz hafta içleri evde olmayanlar için, 5 gün için 18:00-24:00 21 derece, 24:00 08:00 18 derece 08:00 18:00 15 derece olarak ayarlanabilir. Bunun dışında termovana ve oda termosdatlarıda ayrıca tasarruf sağlarlar.
    Bira uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuşdur. Kolay gelsin.




  • Peki bu menfez konusunda yapılabilecek bişey var mıdır? O kadar yalıtımın öneminden bahsediyoruz ama baca deliği kadar (belki biraz daha küçük ama) bir delik var duvarda. Nerde kaldı yalıtımın önemi? Ha tabi ki herhangi bir kaçak sızıntı ihtamaline karşılık insan hayatı daha önemli mutlaka ama gene de başka bir çözümün olması lazım bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengodent
    Peki bu menfez konusunda yapılabilecek bişey var mıdır? O kadar yalıtımın öneminden bahsediyoruz ama baca deliği kadar (belki biraz daha küçük ama) bir delik var duvarda. Nerde kaldı yalıtımın önemi? Ha tabi ki herhangi bir kaçak sızıntı ihtamaline karşılık insan hayatı daha önemli mutlaka ama gene de başka bir çözümün olması lazım bence.


    Selamlar,

    Menfez bir anlamda sigortadır. Güvenlik önlemi, tabi ki bu en basitinden, şimdi yeni binalarda , ana girişe deprem sensörü, dairelere ve dükkanlara sayaç sonrası selenoid gaz kesici vanalar isteniyor. Daire içinede gaz sensörleri koymak gerekecek.
    Bunların hepsi can ve mal güvenliği açısından gerekiyor. Aksi durumda olabilecek bir sorunda geri dönüşü olmayan sonuçlara katlanmak gerekir.
    Örneklerini hepimiz görsel ve yazılı basında gördük , okuduk.
    Burda menfezin konumu önemlidir aslen menfezlerin camlara takılmasının teknik nedeni, doğal gazın havadan hafif olmasıdır. Bu da gazın yukarda toplanmasına sebebiyet verir . Ayrıca ısınan havada yukarı yükseldiğinden, tahliyesi daha kolay olur.Ayrıca duvarın kırılarak yapılması daha zor olduğundan özellikle sonradan yapılan uyugulamalarda cama takılması şart oluyor.
    Tabi ki normal şartlarda, burdan dışarı atılan sıcak hava bir kayıpdır. Ancak burda sağladığı fayda, bunu düşünmeyi gerektirmeyecek kadar fazladır.
    Sonuçda son derece basit ve etkili bir yöntemdir. Zaten bu tür kaçak durumlarında elektrikli güvenlik sistemlerininde kullanılmasıda risklidir.

    Bunun dışında özellikle bacalı cihazlarda, cihazın çalıştığı alanın, cihazın gücüne göre belli bir hacme sahip olması şarttır. Örneğin 24 kw lık bir bacalı kombi kullanılıyorsa , bu kombinin durduğu odanın en az 24 m3 hacme ya da 2,65 tavan yüksekliğine göre 9 m2 den büyük olması gerekir.
    Her 1 kw için 1m3 uygulaması yapılmalıdır. Hermetik cihazlarda ise böyle bir zorunluluk yoktur.
    Bende çift menfez var bir tanesi 140 mm diğeri 100mm ve sorun olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Eylül 2009; 8:56:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mystery1404
    maxcofus soğuksu borularına ısıtma tesisatının boruları arasında bağlantı olabilir diyosun.tek kelime ile olayı özetliyorum.kombiye soğuk su girişi bağlantı borusunun vanasını kapattığım zaman basınçta hiçbir sıkıntı olmuyor.hiç düşme olmuyor ozaman.tesisatta kaçak olmadığının bir kanıtı bu.bu suyun kombiye soğuk su girişinden geriye doğru gittiğinin bir kanıtı öyle değilmi.tesisattan gelen bu suyun kombi soğuksu borusuna bağlantısı kesinlikle şurasıdır diyebilceğimiz yer neresi.servis ve tesisatcılar neden net ve kesin olarak bir cözüm bulamıyorlar.birbirlerini suçluyorlar.


    Selamlar,
    Kombinin soğuk su vanasını kapatınca basınç düşümü olmuyorsa, yukarda da belirttiğim nedenlerden olabilir.
    Peki bu durumda iken sıcak su musluklarından, soğuk veya sıcak su akıyormu , normalde hiç akmaması gerekir.
    Sıcak su hattının ısıtma hattı ile tek fiziksel bağlatısı su ilave vanası. Bunun dışında sıcak su eşanjöründe bir kaçak varsa burdan da olabilirdi ama bu olsaydı soğuk su vanasını açınca basınçda yükselirdi.Burda basınç yükselmesindne ziyade bu ihtimal olduğunu düşünmüyorum.

    Ters tesisat bağlantısı bunu konuştuk. Soğuk su girişi sıcak su çıkışı ters olsa bu durum olmaz zira sıcak su ile ayrı hidrolik devreler.
    Soğuksu girişi ısıtma hattına bağlansa, peteklerde ısınma sorunu olurdu ve basınç yükselirdi vs. Ama yine basınç yükselmesi yanıltabilir.

    Ancak aşağıdaki resimdeki gibi (renklerle belirgin) Isıtma tesisatının bir ucunu , soğuk su girişine bağladılarsa evet bu dediğiniz sorun olur. Bataryadan sıcak suyu açtığınızda ısıtma tesisatı hattının suyu gelecek ve basınç hızla düşecekdir. Kapattığınız an ise basınç tekrar hiç su ilave yapmadan eski haline gelir. Aslında kritik soru bu olabilir. Siz basınç düştüğünde, basıncı yükseltmek için su ilavesimi yapıyorsunuz yoksa kendiliğinden yükseliyor mu.
    Resimdeki durum varsa, Soğuk su vanasını kapattığınızda ise aslında ısıtma tesisatını , sıcak su hattından ayırmış olduğunuzdan sıcak su musluğu açılsa bile basınç düşümü olmaz.

    Son durumda, peteklerden gelen ısıtma tesisatı bağlantısının biri, kombinin soğuksu girişine bağlı, diğer ısıtma tesisatı borusu ise muhtemelen doğru konumda. Evinizin sıcak su hattınıda kombinin sıcak su çıkışına bağlı yani doğru konumda.

    Evinizdeki soğuk hattı ise bu durumda kombinin ısıtma tesisatına bağlanmış. Eğer böyle ise aynen dediğiniz olay olur.
    Bu durumda aslen şebeke basıncından dolayı emniyet ventilinin su tahliyesi yapması gerekir düşüncesi hemen akla gelir ama, bu her zaman geçerli değildir. Tahliye 3 bar ve üstünde oluyor, ama şebeke basıncı herzaman bu değerde değildir. Örneğin benim daire 7 kat ve su ilavesi yaptığımda gece geç saatte bile olsa en fazla 2.5 bar görebildim. Gündüzleri ise 1,8 ler civarında. Yani su ilave musluğunu açık bırakıp bir gün beklesem kombi su atmaz. Nitekim oğlum bu vanyı bu şekilde açık bırakmış , kaç gün kaldı bilmiyorum ama fark ettiğimde kapttım. Hiç bir su tahliyesi olmadı.
    Yani tesisat basıncına güvenip , emniyet ventili açar demek her zaman geçerli değil.
    Şu an kombiniz yaz konumunda olduğu içinde , ısıtma yapmıyorsunuz, aksi durumda petekler ısınmaz ve sirküle yükte kalıp bypassa geçecekdir.

    Sıcak su musluğu açıldığında, ısıtma tesisatı yolu 3 yollu vana ile ayrılır ve ısıtma eşanjöründe iç çevrime giren su sıcak su eşenajörü üstünden dönecekdir. yani aslında geri dönüş hattına bağlı soğuk su ile irtibatı kesilir. Artık peteklerki basınçlı sudan beslenen sıcak su hattı basınç düşene min su debisine ulaşına kadar ısıtma yapar. Sonrasında ısıtma durur. Musluğu kapattığınızda kombinin üç yollu vanayı konum değiştirir ve soğuk su ısıtma tesisatı hattına dolar. Basınç tekrar yükselir.

    Eğer senaryomuz doğru ise, bunu kombinin bağlatılarını söktürüp kontrol ettirin hiç uğraşmaya gerek yok. Bu kesin çözüm olur. Kolay gelsin.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    Ayrıca duvarın kırılarak yapılması daha zor olduğundan özellikle sonradan yapılan uyugulamalarda cama takılması şart oluyor.




    Duvar kırılarak yapılmıyor zaten matkap benzeri kesici bir alet var o bölgedeki duvarı blok olarak çıkarıyor. 1 dk.lık iş. Camı delmek için ise ısıcamı komple çıkarıp dükkana götürüp deldikten sonra getiriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengodent -- 11 Eylül 2009; 11:38:13 >
  • maxfocus arkadaşım verdiğiniz açıklayıcı bilgiye teşekkür ediyorum..

    saygılarımla
  • Selam arkadaşlar,bilen birileri bana cevap verirse sevinirim..DD Neva kombi nasıldır?Sağlam uzun ömürlü ve düşük yakıt tüketimli bir kombi midir?Elektrik tüketimi düşük müdür?Bir yerden Neva kombinin aşırı yakıt tükettiğini duydum,doğrusu ürün özelliklerine bakınca tezat bir durum var,işin doğrusu nedir?Şimdiden teşekkür ederim verilecek yanıt için..Saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.