Şimdi Ara

Doğuş Oto'yu Hakem Heyetine Şikayet Ettim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
12.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaç sene geçti honda sanzıman olayını çözdü derken dünyanın en güçlü ve argeye en fazla yatırımını yapan firmaının böyle küçük şeylerden kazanç sağlaması için yapılan tehlikeli ve firmanın itibarını sarsacak hamleler yapması çok saçma

    1.4 tsi 122hp 200 tork passata 250 tork sanzıman takmışlar 3 kere servise gittim yazılım yükleyip oyaladılar pişman oldum aldığıma kusurunu söyleyip sattım

    400 tork a dayanacak bir şanzıman takılsa belki sorun olmayacak zaten satarken fark alıyosun sağlam yap ona göre farkını yansıt yazık firmanın itibarını dsg gölgeledi ne yazıkkı

    dq200 / dq250 / dq500 / dq501 :) kurusu ve yağlısı var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Servise girdiğinizde kendinizi yolunacak kaz olarak hissedip, sorunlarınızı sanayide çözüyorsanız, yarın öbür gün aracınız arızalandığında garantiye girmediğinde ağlamayacaksınız o zaman. ( Bu arada servis ücretlerinin yüksek olduğu konusuna bende katılıyorum )

    Alıntıları Göster
    oooo
    woswos satış temsilcisi de gelmiş
  • VW başta DSG garantisini 7 yıl / 150,000 km olarak uzattığında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de servis devamlılığı aranmıyordu. 2017 yılı aralık ayında Doğuş Oto bir bülten yayınladı ve 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uzatılmış DSG garantisinin sadece servis devamlılığı olan araçlara uygulanacağını belirtti.
    2018 yılının otomobil satışları açısından kötü bir yıl olacağından tahminle, satış sonrası gelirlerini artırmak amacıyla böyle bir karar aldılar. Doğuş grubunun bu yılın daha başında ortada daha kriz tam olarak yokken borç yapılandırması için başvuru yaptığını hatırlatırım. Satış sonrası yani servis hizmetleri distribütörlerin ve bayilerin can simididir, çünkü yeni satışlar düşse bile mevcut araç parkı yaşamak zorunda olduğundan kazançlarının büyük kısmını buradan elde ederler. Bundan dolayı böyle dönemlerde araçları servislere çekmek için ellerinden geleni yaparlar. Ayrıca böyle dönemlerde kaporta işlemlerinden tam zayi yani pert kararlarında da düşüş olur, amaç aracı onarıp para kazanmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 16 Kasım 2018; 12:17:38 >




  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Güncellemeler ile ilgili baştaki konuda açıklamalarımı okumamışsınız. Önce okuyun. Ücretsiz onarım istediğimi nerede yazmışım bir gösterin. Ben baştan beri paraçada indirim istedim. Anlamamışsınız. Güncelleme yapsak bile engelleyemeyiz diyen servis görevlisine kulak verin. Mekatroniğin sarf malzemesi değil bakımı yapılamayan arızası önceden tespit edilemeyen bir parça olduğunu da araştırın. Son olarak madem narin diye tanımlıyorsunuz bu şanzımanı kullanan kişilerin narin kullanmadığını ispat ediverin ya da narin kullanın diye uyarı koysun üretici kullanım kitapçıklarına..nasıl olacaksa...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkomanx kullanıcısına yanıt
    Ya hocam canın yanmış ,üstüne üstüne gitmek istemiyorum,seni hiç tanımam zarar etmenide istemem,hatta direk doğuş zarar etsin hoşuma da gider.



    Lakin bilinçli toplum diyorsun,bilinçli toplum satarken iki sanzuman parası alan,serviste herkesten çok kerkiten,buna rağmen sorunlu parçalarına bide iyi niyet garantisi diye komedi bir uygulamayla seni muhattap kılan ürünü almamak ile olur



    Bilinçli toplum 0 satılan arabalarda ki göçükte kullanıcı hatası diyen firmaları protesto Edip almamakla olur.



    Gelmişsin sorgulayin felan diyorsun.



    6000 km de dpf si çatlayan arkadaşın konusuda yazdım.yuzlerce insan madurken sallamadin,adamlar komedi açıklama yaptı sallamadin,şimdi sen mağdur oldun.insanlardan duyar bekliyorsun.



    Yapmayın abi almayın su markaları.tepki koyun.alipta canınız yanınca re re re ro ro ro olmuyor çünkü



    Bu arada 2012 passati olan iş arkadaşımın aynı olay başına geldi.sadece ustalık parası aldılar 4 ay önce.ama garantisi bitmesine rağmen hala yetkili servis bakımlı.adamlar hala müşterim dediler ve yaptılar



    Ha inşallah siz kazanırsınız.sizden önceki arkadaş ve siz yetkili servisi kesmeseydiniz hallederler di büyük ihtimal.



    Ama hala diyorum.satarken 2 sanzuman parası alıp serviste herkesten fazla para alıp,sorunlu parçalarına bide ama iyi niyet diyen firmada suçlu,devlette suçlu ama maalesef o malı alarak sizde suclusunuz.kusura bakma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım falan mağduriyeti sallamadın diyorsun. Sen her mağduriyette millete böyle çamur atarak mı savunuyorsun. Destek ol örnek ol bize o halde. Biz de alkışlayalım. Sorgulayalım derken konuyu nerelere getirdin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkomanx -- 16 Kasım 2018; 14:2:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size neye göre saçma geldi anlamadım ama ben Ticaret kanununa göre savunuyorum kendimi ilgili madde tam olarak şudur. Distrübütör firma üretici firma ile müteselsilen sorumludur. Diğer taraftan Dsg'nin en hafif tabirle sorunlu olduğu -ki ben kronik sorunlu olduğunu iddia ediyorum- herkesin malumu. Piyasadaki dsgli araçların büyük çoğunluğu servis bakımlı değil dahası servis bakımlılarda bile mekatronik, kavrama vs sorunlar zaten var. Hadi bakalım Doğuş çıksın desin ki 2. Elde yetkili servis bakımlı olmayan araçları almayın zira elinizde patlaması an meselesi. Diyebilir mi tabi ki diyemez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özel serviste motor yağını ve diğer filtreleri değiştirmekle mekatronik arasında bağlantıyı teknik olarak açıklarsanız konuyu kapatırım. Google a bakmak serbest hadi bakalım. Güncelleme mevzusunu da giriş konusunda yeterince açıkladım. Okumadan marka fanatikliğiyle sallıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun diyeceğim ancak sinirinizi buradaki insanlardan çıkartmanızı anlamadım. Neden her olumsuz yoruma cevap vererek yok ben haklıyım diyorsunuz bir şekilde. İnsanlar görüşlerini paylaşıyor farklı görüşleri görmek hoşunuza gitmiyorsa onlarca spam sataşma cevabı yazana kadar konuyu yoruma falan kapatın .

    Tavsiyemdir siz elbet bildiğiniz gibi devam edersiniz.

    DSG sorununa gelince herhangi bir kazanımınız münkün görünmüyor. Araç yaşı itibarıyla garanti kapsamı dışında zaten ve "servis dışı müdahale" itibarıyla da garanti kapsamı dışında olduğundan uzatılmış garanti de işlemiyor. Dolayısıyla söz konusu ihlal başlıbaşına bir hak talep etmenizi "yasal olarak" karşılıksız bırakacaktır. Burada görmeniz gereken herhangi bir tüketici ürününde garantiyi bozacak durumlar gerçekleşirse hak talebinizin karşılıksız kalacağıdır.

    Olaya mevcut garanti koşulları ve yasal açıdan bakınca böyle değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Kendim de DSG sahibiyim ve pimi çekilmiş bir şekilde tutuyorum ancak risklerin ve haklarımın bilincindeyim.




  • halil_ibrhm kullanıcısına yanıt
    Yorumlara cevap yazmam neden hoşunuza gitmedi ben de bunu anlamadım. Sizin Distribütör firmanın tutum ve davranışlarını kabullenmiş olmanız sizi bağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkomanx

    Yorumlara cevap yazmam neden hoşunuza gitmedi ben de bunu anlamadım. Sizin Distribütör firmanın tutum ve davranışlarını kabullenmiş olmanız sizi bağlar.
    Dsg'yi tercih eden herkes distribütörün tutum ve davranışlarını baştan kabullenmiş demektir. Konuya gelirsek haklısınız ancak bu muameleye maruz kalacağınızı bilmeniz gerekirdi aracı alırken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CA3201B8 -- 16 Kasım 2018; 16:12:9 >
  • Turkomanx kullanıcısına yanıt
    hukuki yolda başarılı olmanızı en içten dileklerimle temenni ederim. kusurun bahane gösterilerek tüketiciye yüklenmesi tam bir rezalet. araba bir kere özelde bakılmasıyla ilgili bir durum değil. medya bu dsg skandalını haber yapsa çok daha iyi olurdu. ama eften püften konularla uğraşılıp halkın zihni follofoş ediliyor. haklı mücadelinizi destekliyoruz.
  • öncelikle geçmiş olsun.

    iyi niyet garantisi denilen olaya uyuz oluyorum. dışarda yaptıracağın bakımı serviste yaptırmaya zorlayıp 2-3 katı para alıyorsun. zaten aracın garantisi bitene kadar dsg bedeli çıkıyor. sonra da araç dışarıda bakıma girince yok servis dışında işlem görmüş diye insanları madur ediyorsun. şerefsizlikten başka bir şey değil.

    belliki işin peşini bırakmayacaksınız. inşallah diğer sorunlu dsg sahiplerine örnek bir sonuç alırsınız. sonucu buradan paylaşırsanız memnun olurum. takipteyim.
  • Bozulacagini bile bile DSG almak baslikli konu acmistim ve beni taslamadiginiz kalmisti. Suclu ben olmustum.



    Belki 100 kere yazdim ama yine yaziyorum, 101 olsun: DSG li arac alanlara gram acimiyorum. Bozuk teknolojiye para dökerek ülke ekonomisine zarar veriyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Bozulacagini bile bile DSG almak baslikli konu acmistim ve beni taslamadiginiz kalmisti. Suclu ben olmustum.



    Belki 100 kere yazdim ama yine yaziyorum, 101 olsun: DSG li arac alanlara gram acimiyorum. Bozuk teknolojiye para dökerek ülke ekonomisine zarar veriyorlar.
    +11111

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Bozulacagini bile bile DSG almak baslikli konu acmistim ve beni taslamadiginiz kalmisti. Suclu ben olmustum.



    Belki 100 kere yazdim ama yine yaziyorum, 101 olsun: DSG li arac alanlara gram acimiyorum. Bozuk teknolojiye para dökerek ülke ekonomisine zarar veriyorlar.

    toyota da malum MMT şanzımanla aynı yollardan geçti. Sonra ne oldu? satışları düştü. ve benzinlide CVt şanzımana geçti yada hybrid getirdi. Dizel tek kavramalı yarı otomatiğin yanlış seçim olduğunu satamayarak anladı. PUG ne yaptı? tam otomatik aisin ile anlaştı baktıki yarı otomatik ile olmuyor. Opel ne yaptı? easytronic gibi saçma bir şanzımandan vaz geçti ve tam otomatiğe geçti.
    Ancak DSg yi Vag tr de satıyor. ABD de satamıyor ne yapıyor? Audi ye tam otomatik ZF koyuyor.
    DSg deki sorun çok kısa sürede olmuyor. Bu yüzden kanuni olarak elden bir şey gelmiyor.
    Misal 24 aylık süreçde 3 kere kavraması( yada mekatroniği) biten DSg olsa araç değişimi talep edilir. ayıplı ürüne sokulabilir. 40-50 bin kmde kavraması biter. 90-100 bin kmlerdede mekatronik gider. Değişim sonrası bir bu kadar daha idare eder. kullanım şartlarına göre km ler tabiki değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 16 Kasım 2018; 17:37:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkomanx

    Güncellemeler ile ilgili baştaki konuda açıklamalarımı okumamışsınız. Önce okuyun. Ücretsiz onarım istediğimi nerede yazmışım bir gösterin. Ben baştan beri paraçada indirim istedim. Anlamamışsınız. Güncelleme yapsak bile engelleyemeyiz diyen servis görevlisine kulak verin. Mekatroniğin sarf malzemesi değil bakımı yapılamayan arızası önceden tespit edilemeyen bir parça olduğunu da araştırın. Son olarak madem narin diye tanımlıyorsunuz bu şanzımanı kullanan kişilerin narin kullanmadığını ispat ediverin ya da narin kullanın diye uyarı koysun üretici kullanım kitapçıklarına..nasıl olacaksa...

    okudum. görüşüm aynı. ücretsiz onarım yada onarımda indirim aynı şey. Haklı olmanız gerekir. Bir tane araç servis işlemleri yapan, otomobilden belki anlamayan servis yetkilisinin görüşünü mü baz alacağız? Sarf malzemesi olmayınca arıza yapmaması mı gerekiyor? Sizi anlamaya çalışıyorum ama çözemiyorum. Kitapçığı ayrıntılı okursanız. "Yoğun trafikte şanzıman ısındı uyarısı verip, soğuyana kadar beklemeniz gerekebilir" yazar. Bu bile narin olduğunun kanıtıdır.
    Zaten siz aracınızı almadan önce burda sarf ettiğiniz enerjinin %1 ini sarf etseniz aynı bilgilere ulaşacaktınız...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şanzıman ile sorun yaşayan arkadaşa öncelikle geçmiş olsun.

    Son olarak, Ford da Focus'da PowerShift'i bırakıyor artık, 8 ileri tam otomatik şanzımana geçiyorlar.

    Önümüzdeki yıllarda şanzıman arızası derdinden kurtulacağız; elektrikli otomobillerde şanzıman yok çok şükür.

    Bir araçta ne kadar çok hareketli parça, o kadar çok problem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Bozulacagini bile bile DSG almak baslikli konu acmistim ve beni taslamadiginiz kalmisti. Suclu ben olmustum.



    Belki 100 kere yazdim ama yine yaziyorum, 101 olsun: DSG li arac alanlara gram acimiyorum. Bozuk teknolojiye para dökerek ülke ekonomisine zarar veriyorlar.

    toyota da malum MMT şanzımanla aynı yollardan geçti. Sonra ne oldu? satışları düştü. ve benzinlide CVt şanzımana geçti yada hybrid getirdi. Dizel tek kavramalı yarı otomatiğin yanlış seçim olduğunu satamayarak anladı. PUG ne yaptı? tam otomatik aisin ile anlaştı baktıki yarı otomatik ile olmuyor. Opel ne yaptı? easytronic gibi saçma bir şanzımandan vaz geçti ve tam otomatiğe geçti.
    Ancak DSg yi Vag tr de satıyor. ABD de satamıyor ne yapıyor? Audi ye tam otomatik ZF koyuyor.
    DSg deki sorun çok kısa sürede olmuyor. Bu yüzden kanuni olarak elden bir şey gelmiyor.
    Misal 24 aylık süreçde 3 kere kavraması( yada mekatroniği) biten DSg olsa araç değişimi talep edilir. ayıplı ürüne sokulabilir. 40-50 bin kmde kavraması biter. 90-100 bin kmlerdede mekatronik gider. Değişim sonrası bir bu kadar daha idare eder. kullanım şartlarına göre km ler tabiki değişir.

    Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam haklisin ama maalesef belli olmuyor ne zaman bozulacagi. 200 km de patlayana DSG gordu bu forum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • geçmis olsun arkadaşım. gördüğün gibi forumda haklı çıkarmadılar seni. kraldan çok kralcılar var maalesef. yetkili servise gitmeyene müstehak demeye getiriyorlar.

    iyiniyet garantisiyle ilgili olarak benim de sorum şu, araç yetkili servise gittiğinde şanzımanla ilgili önemli bir bakım, güncelleme vb işlem görüyor da, gitmediği zaman bunlardan mahrum kaldığı için mi şanzıman bozuluyor ve iyiniyet uygulanmıyor? yani aracın yetkili servise gitmemesi şanzımanın daha çabuk yıpranmasına ve bozulmasına mı neden oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.