Şimdi Ara

dokuz eylül hukuk mu beykent hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, bu sene odtüde hazırlık okuyorum sene sonunda merkezi yerleştirme puanımla yatay geçiş yapmak istiyorum.Hukuk fakültesine geçeceğim ancak üniversite konusunda çok kararsızım.Sıralamam 13950 lerdeydi.Sizce dokuz eylül hukuka mı yoksa beykent tam bursluya mı geçmek daha mantıklı? (not:istanbulluyum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi* -- 25 Şubat 2017; 16:49:28 >



  • ben bir avukatla evli bir avukat olarak :) kesinlikle hukuk fakültesine geçmeni önermem. iş imkanları ve ücretlet gün geçtikçe düşüyor. sen mezun olup gelene yeni başlamış bir avukat maaşı 1750 tl civarına kadar iner. bununla birlikte benim ve ailemin çevresi geniş her türlü dosya bulurum veya işe girerim diyorsan buyur gel :) okul olarak önerim okuldaki çevre ve daha fazla hukuki donanım elde etmek için dokuz eylül , rahat bir şekilde okulu bitirmek ve ailene yakın olmak açısından beykent derim. bu arada beykent dışında özel üniversiteler tutuyorsa onları düşün. örneğin bilkent , bahçeşehir , kültür , yeditepe .
  • beykent üniversitesi mezunu olarak o kadar çok kaliteli bir okul değil. puan da güzelmiş madde ek1 le size yakın olan yere başvurabilirsiniz.
  • selvetarm'ın dediklerine katılmakla birlikte ille hukuk istiyorsan Dokuz Eylül daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum.İlerde işsiz kalma ihtimali korkutuyor beni.Herkes hukuk en garantili olanı diyip duruyor ilgim de var diye ona geçeyim dedim ama.Şu an geçmeyi düşündüğüm diğer bölüm de psikoloji.Onun hakkında da olumsuz pek çok şey söylüyorlar o kadar kararsızımki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlete girebileceğin bir bölüm varsa onu seç bu devirde en iyisi o
  • Yaşar Hukuk 3. Sınıf öğrencisiyim, DEU'dan bizim okula gelip yarı zamanlı ders anlatan birkaç hoca tanıdım. Bize mi kötüleri denk geldi bilemiyorum ama kendi hocalarımız kadar iyi değillerdi. Zaten DEU bünyesindeki DEU'yu efsane yapan kadronun hiçbirisi kalmadı, birtek Muhammet Özekes hoca kaldı o da zaten yarı zamanlı olarak DEU dışında Bilkent'te dahil birçok okulda ders veriyor. Tavsiye edeceğim şey ODTÜ'yü bırakmaman yönünde olacaktır çünkü kız arkadaşım da ODTÜ İktisat'ta okuyor bu yüzden okulunuzun imkanlarını çok iyi biliyorum ve Hukuk gerçekten hayal ettiğin gibi değil, ODTÜ sana daha büyük imkanlar sunar. Ama illa geçeceğim diyorsan da Atılım, TOBB, Bilkent ve Başkent gibi özel okulları tercih edebilirsin zira ne kadar anlı şanlı hoca varsa hepsi özel okullarda, açıkçası devletlerin adından ve birkaç ender hocasından başka bir şeyi kalmamış. Bu saydığım 4 okulun akademik kadrosu baya güçlü ama diğerlerini araştırmadım açıkçası, diğerlerinde de güçlü isimler olabilir.

    Edit: İstanbul'luyum demişsin, buna istinaden imkânın varsa Ankara değil İstanbul'da okuman daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü ticaretin kalbi İstanbul'da dolayısıyla İstanbul'daki hukuk büroları sana daha çok tecrübe katar. Fakat Yeditepe, Koç, Bilgi, Bahçeşehir gibi okulların dışında akademik kadrolar hakkında bilgi sahibi değilim ne yazıkki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 5 Mart 2017; 23:7:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.