Şimdi Ara

Dolandırıcılık vakaları çok arttı dikkatli olun!!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bet mesajları geliyor, alakam olmamasına rağmen, zaten bilgiler yol geçen hanı olmuş, halk iq ortalaması düşük, çakalların kafa patlattığı tek şey nasıl birini kandırırım, devlet devlet değil, dolandırılmamak aslında zor değil lakin haberlere bakarsak herkes bir şekilde yolunu bulup dolandıracak birini buluyor, komik biraz trajik

  • Bugün bana da geldi bu mesaj.
    Yurtiçi kargo ,adres bilgisini güncelleyin diye.Altına da bi link koymuşlar.Baktım ,dedim bu dolandırıcı.Linke tıkladım, bakim nasıl tuzak kurmuşlar diye.
    Bi sayfa açıldı.Üstte Ptt yazıyo, mavi arkaplanlı.Altta adres ve kişisel bilgilerini girmen için kutucuklar var.Saçma sapan bişiler yazdım.
    Altta ilerle butonuna bastım.Kredi kartı bilgilerini girmem gereken yer geldi.Olay burda.Ben düşmedim tuzağa ama düşenler vardır galiba.Dikkat etmek gerekiyo :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Bence bunların büyük kısmı eski çağrı merkezi çalışanları.

  • TheMessage T kullanıcısına yanıt

    Dolandırıcılıktan ziyade karapara aklama işinede benziyor biraz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayın bir diğer sebebi de İnternet üzerinden direkt iss aboneliği değişimi yaptığımız zaman bilgilerimiz paylaşıma açık halde onaylı oluyor. Sonradan kapanıyor güya ama iş işten geçiyordur zaten..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları geçtim artık öyle bi raddeye gelmişiz ki tanıdık arkadaş akraba fark etmeksizin insanlar birbirini dolandırıyor. Hiç kimseye güvenmeyin borcu olan adama borç vermeyin ticaretinizi bile borçsuz yapmaya çalışın veriyorsanızda gözden çıkarabileceğiniz kadar verinki sizide sıkıntıya sokmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar daha önceden THY çağrı merkezinde görevliydim datalar paralarla satılıyor turkcell vodafone gibi sağlam bildiğiniz markalarda bu işin içinde.

  • Bir mevzu daha var sim kart kopyalama. Dün bundan dolayı bir kripto para fenomeninin tüm parası gitti.

    Olay şu, senin bir şekilde kimlik bilgilerini öğrenip TT'u arayıp sim kartım çalındı gibi bir şey söyleyip aynı numaranın yeni karta aktarılmasını sağlıyorlar. İmza, yüz yüze görüşme falan olmadan buna izin veriliyor. Sonrasında da numaran başkasının kontrolüne geçtiği için tüm borsa hesaplarına girip boşaltmışlar.

    Burada en büyük suç operatör çalışanlarında

    Buna acil bir şey yapılması lazım. Yıllar önce de yaşandı. Sim kart kopyalama çok kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar reklam engelleyici kullandığım için YouTube reklamlarını görmüyordum ta ki kısıtlama gelene kadar. Abi adamlar YouTube a reklam veriyormuş. Türkiye Petrolleri,TOGG a yatırım yapın diyerek. Bildiğin dolandırıcı bunlar. Reklamı şikayet ediyorum engelliyorum gene çıkıyor gene çıkıyor. Bu yetmezmiş gibi birde Amazon’da mağaza açın dolandırıcıları da var sözde çakma girişimciler. Üye ol ücretsiz seminerimi izle diyor. Ulan angut YouTube gibi video konusunda her kolaylığı olan bir mecra varken niye zahmet edip site açıp orda yayın yapıyorsun? Hadi yaptın diyelim biz niye ordan izleyelim? Zengin olmuşmuş deneyimlerini bizimle paylaşmak ve iş arkadaşları kazanmak için seminer veriyormuş. Şimdi de BOTAŞ çıktı. Ekrem imamoğlunu koymuşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 17 Kasım 2023; 9:3:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Tüm sosyal medyada bu sıkıntı var hocam, sahte sayfalar sahte siteler havalarda uçuşuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolandırılmadan sokakta yürüyemiyorum bırak telefon dolandırcılığını.

  • Ülke şuan ayvayı yedi ekonomi zaten nanay.Millette kolay para peşinde koşuyor ya dolandiriliyor yada dolandiriyor.Bu jigoloculuk tuzağına düşen iki grup var.Birincisi siteyle alakası olmadığı halde kimse bunu duymasın rezil olurum diye para kaptıranlar ikincisi jigolo olma hayaliyle bu sitelere girip para kaptiranlar.Jigolo olmak isteyen tipler siteye giriyor bakıyor keko tipli herifler jigolo olmuş yok bilmemne kadar kazaniyormus gorunce cesaret geliyor.Para kaptırıp rezil oluyorlar kimseye dertlerinide anlatamiyorlar.En kârlı kimsenin polisin bile pek karışmadığı en popüler dolandırıcılık taktiği gibi gözüküyor şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnfo yatırım va a1capital sitesini vb kopyalamışlar. Dolandırıcının hesabına eft yapıyorsun bir milyon mesela. Adam hemen engelliyor vınnn

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Başka bir örnek daha aynı konudan:


    Dolandırıcılık vakaları çok arttı dikkatli olun!!!
  • geçen sms geldi, Yurtiçi kargo yazıyo, adresinize ulaşımaladı paketinizi alabilmek için adresinizi güncelleyin yazıyo. link koymuş.

    kafam karıştı lan bana kargo gelmeyecekti ki diye.

    lan bi baktım "Yurtiçi kargo" yazısı gelen numara kısmında değil sms'in en başında yazıyo. gönderen numara ise apayrı alakasız bi numara.

    linke tıklamadım ama şu sms benim ben bile anlık olarak kafamı kurcalamayı başarabiliyosa, boomer tayfa bu numaraları çok kolay yer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de sosyal medya üzerinden çiftçi kesimine yönelik bir dolandırma tekniği kullanıyorlar. kısaca kaporacı diyoruz. Çiftçilerin çoğunluğu dolandırılmay meyilli olduğundan oltaya çabuk geliyorlar.

    fiyatının çok altında paralarla tarım aletini ilana koyuyorlar. çiftçi kardeşimiz anında atlıyor. ilk önce kapora gönderiliyor. çiftçinin tam sazan olduğunu anlarlarsa dolandırıcılığın ikinci safhasına geçiyorlar. tarım aletini sahte plakalı çekiciye yüklüyorlar çiftçimize canlı yayında bağlanıp abi yükledik şöförün numarası bu aracın plakası bu hayırlı ugurlu olsun ödemeyi yatırırsan biz de kapora yollayacağız yeni malzeme alacağız diyorlar... bu yöntem çok yaygın.

  • Bilgilerimiz çalındı diye haber yapsan tutuklarlar ama maalesef bilgilerimiz internette direkt veritabanı olarak bile paylaşılıyor. Paralı paneller bile yapmışlar, istediğiniz herkesin bilgisine ulaşıyorsunuz. Bir tane ücretsiz panelden arkadşalarımun hepsinin bilgisine ulaştım. Sadece isim soy isim ve şehir girsen yetiyor ki bir de TC numaraları her yerde gezdiğini düşünün. TC ile direkt nokta atışı yapıyorlar her şeyi.


    Ya herkesin TC'si tamamen değiştirilmeli ya da artık g.te giren şemsiye açılmaz ama bundan sonrasını artık sıkı ele almalıyız diyerek bütün işlemlere yüksek güvenlikli onay aşamaları getirilmeli.


    O kadar çok güvenlik açığı olacak yer var ki, art niyetli olsun yeterki insan.


    Sim kart kopyalama en korkuncu.



    Truecaller kullanıyorum ben yıllardır. Bir çok dolandırıcıdan kurtuluyorum. Bu tip hizmeti artık operatörler ortaklaşıp sunmalı ve telefon numarası gözükmesinden ziyade sizi arayanın adı sanı da çıkmalı. Beni kim aramış ismini ünvanını göreyim. Gerçi sahte kimlikle sim kart kopyalanan bir ülkede, sahte bir sürü ha açtıtırlar. Uyanık olmak lazım işin özü panik yapmadan, her aramaya karşı paranoyak olunmalı.





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Truecaller'ı yıllardır kullanıyorum gerçekten çok iyi. Direkt küfürlü çıkıyor arayanın ismi zaten. Tek sıkıntısı bu da bizim rehberimizi paylaşıyor. Kendi adıma sorun olmadığı için bunu görmezden geliyorum. Güncelleme de yapmıyorum yıllardır, eski sürümden yedekli kuruyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Rehberi ayarlardan paylaşıma açmazsan paylaşmaz hocam. Ama ben de pek sorun etmiyorum. Zaten her bilgimiz çalındığı için en azından dolandırıcılardan kurtulmuş oluyoruz :D

  • Kısa süre önce benim başıma geldi ve mahkemeye verdim ancak hat sahipleri TC vatandaşı olmayan kişiler üzerine alınmış olduğu için mahkeme takipsizlik verdi. Maalesef adalet bu kadar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.