Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
408
Cevap
85
Favori
25.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu okudum komple, ama tam anlayamadım, makina nasıl kullanııyor , ne yapılıyor tam çözemedim. ,yarın aktardan salep alıp denyelim bakalım...ilginiz için tekrar teşekkürler

  • almost A kullanıcısına yanıt

    Merhaba kullandığım Vanilyalı Dondurma Tarifi - 3 lt dondurma içindir. 1 lt için 3'1 ini kullanın.

    3 lt süt

    2 paket süt kreması (1 paket 200 gr)

    540 gr şeker

    21 gr salep

    3 paket vanilya



    1.Süt ve Süt kremasını karıştırıp el blenderinden geçirin. Kaynama noktasına kadar pişirip altını kısacaksınız. 10-15 dk kadar kısık ateşte pişirilecek.

    2.Süt suyunu biraz kaybettikten sonra önceden hazırladığınız 21 gr salep ve 50 gr şeker karışımını ekleyin ve hızlı karıştırın. Sütü kaynatmadan yaklaşık 10-15 k kadar kısık ateşte pişireceksiniz. Sütün yoğunlaşması gerekiyor.

    3.Süt yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp soğutmaya başlayın. Soğuduktan sonra kalan şeker ve vanilini ekleyip karıştırınız.

    4.Karışım 1 gün beklesin ertesi gün Makineye 800-900 gr kadar karışım ekleyip çalıştırın. 800-900 gr den fazla karışım eklemeyin takribi 40-45 dk de dondurma olacaktır.

    5.Dondurmayı en az 9 saat dondurucuda dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.


    Çikolatalı için

    300 gr bitter çikolata ve 100 gr kakao ekleyeceksiniz.


    Yeterince su buharlaşması ve iyi karıştırma olmazsa bazen buzlanma olabilir.


    Makine hazırladığın karışımı çevirip soğutarak yoğunlaştırıyor ve dondurma kıvamına getiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 8 Ağustos 2023; 0:6:14 >




  • Benim yaptığım tarifler şöyle


    Sade dondurma


    1lt süt

    8gr salep

    165 gr şeker

    1paket vanilin


    Şekeri 2 kaseye koyuyorum. 100gr ve 65gr olarak 100gr şekerin içine 1paket vaniya 8gr salep ekleyip iyice karıştırıyoruz.


    1lt sütü tencerede kaynatın kaynamaya başlayınca 60gr şekeri süte döküp karıştırıyorum. Orta ateşte 10 dk karıştırarak sütün içindeki suyu buharlaştırıyorum. Sonrasında ocağın altını kısık ateşte diğer kasedeki şeker salep ve vanilin karışımını çırpıcı ile hızlı hızlı çırparak kaseyi azar azar döküyorum. Hızlı dökerseniz topaklanma oluyor. Az dökün hızlı hızlı karıştırın tekrar az dökün hızlı hızlı karıştırın. 5dk durmadan karıştırıyorum. Durursanız tencere altı tutabilir. 5dk sonra karışım koyu kıvamlı bir hal alınca direk makineye koyup 60 dk çalıştırıyorum. Sonrasında dolaba koyup 2 defa saat başı dolaptan çıkarıp karıştırıyorum.



    Çikolatalı yapılacaksa tek fark vanilin kullanılmıyor ve en son aşama olan salep süte konulup 5 dk karıştırıldıktan sonra CALLEBAUT BİTTER DAMLA ÇİKOLATA 811 dan 60 gr ekliyorum. 3 dk karıştırınca çkikolatalı dondurma hazır oluyor direk makineye boşaltın.


    Karadut özünden dondurma içinde gene herşey aynı sadece vaniya kullanılmıyor en son aşama olan salep süte konulup 5 dk karıştırıldıktan sonra tencereyi ocaktan alıp sıcakken yarım su bardağından biraz az karadut özüsuyu kullanıyorum. 2-3 dk karıştırıp direk makineye gönderiyorum. 60dk sonra buzluğa ve 2 defa saat başı çıkartıp karıştırıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 8 Ağustos 2023; 9:20:46 >




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    teşekkürler, deneyeyim bunu ,yalnız anladığım kadarı ile küçük bir mutfak teraziside lazım sanırım,tarifler hep gram ile. birde hiç meyveli yaptığınız varmı, mesela limonlu, kavunlu dışarıda çok güzel oluyor yediklerimiz

  • almost A kullanıcısına yanıt

    Limonlu yaptım. İstediğim lezzeti alabilmek için 3 kg lik hazırladığım karışıma yaklaşık 2 kg kadar limon sıktım. İlave limon olunca salep miktarı az geldi. Buzlanma olmadı ama tam dondurma kıvamında da olmadı. Meyveli için salep miktarını artırmanız gerekebilir.


    Meyveli yapacaksanız Vanilya eklemeyin. Karışım soğuduktan sonra makineye eklemeden önce Limon suyunu sıkıp + Limon kabuğunun sarı kısmını rendeleyin.


    Vişneli yaptım 2.5 kg karışıma 500 gr kadar çekirdeksiz vişne ekledim ama vişneyi pişirmedim pek vişne lezzeti elde edemedim.


    Sizin dışardan yedikleriniz muhtemelen içine ek aroma var. Meyveli dondurma yapmak ile şimdilik uğraşmayın. Siz önce çikolatalı ve sade dondurma yapıp tarifinizi oturttuktan sonra Meyveli dondurma yaparsınız.


    Hassas tartı gerekiyor eğer salebi çok koyarsanız kötü bir lezzet ve koyu kıvam olur. Salep kalitesine göre Çikolatalı ve Sade dondurma için 5-7 Gram arasında yeterli olur.

    Unutmayın makineden çıkan dondurma hemen tüketilemez en az 8-9 saat dolapta beklemesi gerekir. Salep olarak Aktarlarda satılan SAF salep gerekir Kilosu 2.500 - 3.500 tl arasında değişiyor.


    Sade ve Çikolatalı Dondurma süresi 40-50 dk kadar pişirme süresi, 7-8 saat soğutma süresi - 40-50 dk makinede çevirme ve 9 saat bekletme süresi ile birlikte toplam 18-20 saat sonra tüketilebilir.





  • guguk kullanıcısına yanıt

    karadut özünü nereden alıyorsunuz ne kadar koyuyorsunuz

  • Son 4 ayda 93 KG kadar dondurma yaptım :)

    evde her gün kişi başı 200-250 gr kadar dondurma tüketmek adet haline geldi hem kilo da yapmıyor hem de çok hafif bir tatlı oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 23 Eylül 2023; 11:48:27 >
  • Karaca dondurma makinası cikarmis komprosorlu fiyatı şuan 5k civarında kullanan varmı acaba ?
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Yorumlarında dondurma katılaştıkça döndürmekte zorlandığı yazıyor. Zaten yurtdışında birebir kopyası 100W olan benzer makinalar var. Sadece marka basmışlar.


    Hazır indirimdeyken bu cihaz alınabilir. Haznesi dondurucuda 1 gece bekletilenlerden ve 2L






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 15 Kasım 2023; 23:31:10 >




  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    bende bu cihazdan var hocam bu cihazı kullanıyorum cihaz gercekten guzel dondurma yapıyor eksi tarafı surekli buzlugunuzda kabına yer açmak zorundasınız birde surekli dondurma yapmak istediginizde beklemek zorundasınız buyuzden komprosörlu uygun fiyatlı bir makına bakıyordum..

  • kış gelince konu gerilere gitti...


    Orjinal gelato tarifi bilen var mı? yabancı 1-2 sitede tarif gördüm de karar veremedim 50gr toz kakao filan diyorlar delirdi mi bunlar DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER ayrıca ben normalde sahlepli yaptığım da 1kg süte 150gr şeker koyarken (bu bile bazen şekerli oluyor) bu tariflerde 250ml süte 150gr şeker diyor.


    Gelato bukadar şekerli değildir diye düşünüyorum.


    birde mevsim meyvelerinden yapılıyor da çikolatalı yapmak istedim. malzemeyi de bile bile çöpe atmak istemedim önce sorayım dedim bilenler varsa sevinirim.

  • bugüne dek ilk başlarda çiğ süt

    ardından simental ile yapmaya başlamıştım.


    evde son 3-4 aydır çok iyi bir jersey sütü satan yer bulunca o sütle denedim.


    resmen çağ atlattı ev yapımı dondurmaya.


    ayrıca kullandığım kremayı da iptal edip içinde kaymak koymaya başladım.


    kış ortasında bile her ay 2 kg dondurma tüketir olduk..


    tarifi gramı gramına vereceğim bir sonraki yapımımda.

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Çok seviniriz hocam koca makine bekliyor bir şeyler yapalım bari. Süt bulmak en zoru cidden su gibi süt satıyor her yer.

  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    hocam karacanın kompresörlü dondurma makinesini aldım bugün teslim edildi. 5000 tldi takip ediyordum 4600e düşürdüler n11de de kupon çıkıyo sürekli 250 tl de kupon ile aldım. En büyük çekincem hiç doğru dürüst yorum ve youtubeda video yok. Evde malzeme yok bugün geldiği gibi süt şeker çikolata koyup denedim bi de süt şeker azıcık vişne reçeli ekleyip denedim. Biraz buzlanma yaptı haliyle ne kaynattım ne bişi yaptım çırptım koydum direk. Makine ne yapacak diye merak ettim. Fena değil gibi ama sanki dondurma çok sertleşirse döndürme kısmı zorlanıyor gibi 1 saatlik program ile başlıyo 45-50. dklarda kendi duruyo kompresörü mü korumaya alıyo ısındı soğusun diye anlamadım ben çıkardım buzluğa attım sertleşsin iyice diye. Ama süreyi de 00:00 gösteriyodu zorlanınca otomatik durduruyo kendini diye düşündüm. Belki bir sage-breville-cusinart olmaz ama nefis köreltmelik kolay hızlı en azından içinde ne olduğunu bildiğin tatlı yemek için mantıklı geldi. Bir dahaki boş haftasonumda sütü kaynatıp alabilirsem sahlep falan alıp öyle yapıp deneyecem. Vakit bulursam belki youtube videosu da çekerim en azından belirleyici olur biraz.





  • drturbulance D kullanıcısına yanıt

    O cihaz için benzer yorumları çok yerde okudum. Birebir aynı makinenin yabancı markaları da var. Motor gücü vs. hepsi aynı. Özellikle salepli yapanlar gücü yetmediği için çeviremediğini yazmışlardı.


    Bu makinelerde yaptıktan sonra kabın içinde buzlukta bekletilince tam kıvamına geliyor zaten. Hemen hemen hepsi kıvam olarak bizim alıştığımızın altında oluyor.


    Sütün içindeki su buharlaşmadığında yada kıvam arttırıcı (salep, xantham gum vb.) yada krema/kaymak konulmadığı müddetçe de buzlanma oluyor.

  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için iş görür diye düşündüm. Biraz bunda pratik yaparsam yersem satar sage de alırım ama zamanında alsaymışım keşke şimdi 20.000 bandında. Bu 4000 e 5te biri fiyatına. Son aşamada belki motor çıkarılıp tahta silikon kaşıkla 3-5 dk karıştırılırsa aynı kıvam yakalanır diye düşünüyorum.


    Hiç bu guar gam, salep koymadan nişasta ile sütü kaynatıp suyunu alsam gene buzlanma olur mu acaba? Deneyen oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drturbulance -- 2 Mart 2024; 20:44:56 >
  • drturbulance D kullanıcısına yanıt
    Ozaman direk bu makinayı eledim..yurt dışı amazonda makinaların fiyatı ucuz..tanıdık birini bulursam ordan alayım..
  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer makinelerin de çok güçlü olduğunu sanmıyorum. Normalde taş gibi dondurmayı sanayi tipi harici bu ev tipi makineler zaten çeviremez bence. O yorumu yapanlar belki de salebi falan fazla koyup çok koyu dondurma yapanlar olabilir. Sadece süt şeker çikolata ile yaptığım güzel kabardı kıvam aldı tek buzlanma yaptı onu da bekliyordum zaten. Salep daha almadım olmazsa yumurta ile sütün buharını uçurup gelato deneyeceğim haber ederim gene. Kompresörlü düşünüyorsanız bence alınabilir bi makine. Ben kışın da dondurma tüketiyorum, 1 yılda bende parasını çıkarır zaten hem de içeriği bilinen bi dondurma yerim dedim. YouTube’da breville sageye de baktım aşırı farklılık yok olay bir kompresör bir çevirme mekanizması zaten. Kompresörü çok iyi çalışıyor bu arada aldıktan sonra dondurmayı dışına el dokunmuyor soğuktan yakıyo.
  • drturbulance D kullanıcısına yanıt
    Hocam bende cuisinart komprosorsuz olan makinadna var..ben doğal sahlepli yapiyorun ve taş gibi oluyor makinada şuan sıkıntı yok..komrosorlu olan makinalarda bu şekilde yapabilir ..yalnız burda watt gucu yüksek olan makinalar tercih edilmeli diye düşünüyorum sahlepli için
  • Dostlar bende bu linkteki makineden var. Sormak istediğim bir kaç şey var yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

    Dondurma için sütü ocağa koyduğumda artık ısınmaya başladıktan sonra altını orta ateşe alıp suyunun uçması için bir 10 15 dakika daha tutuyorum. Sonrasında makineye aldığımda bir 45 dakika kadar dondurma makinesinde çevirip çelik kabından bir saklama kabına almaya çalışıyorum. Bu sırada dondurma eriyor gibi oluyor çünkü kaşık kaşık aktarmak pratik olmuyor. Neyse kaba alıp dondurucuya atıyorum ve ertesi gün yemek istediğimde buzlanma olduğunu görüyorum. Sizce nerede hata yapıyorum. Aklıma çelik hazneden 2-3 adet almak geldi bu sayede direk o hazneyi dolaba atıp yersek arada erime olmaz diye düşündüm. Ama sadece markanın kendi sitesinde satılıyor ordan da almanya ve avusturya dışına yollamıyorlar. Onun harici sütü mü az kaynatıyorum ya da sütüm mü kalitesiz bilemedim (sütü çiğ süt olarak peynir kahvaltılık satan yerlerden almıştım).


    Salep de kullanıyorum bu arada.



    Makinem bu.



    Almak istediğim haznesi de bu getirtebilmek için almanya'dan buraya gelecek birini bulmak lazım herhalde.



    DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 3 Mart 2024; 14:42:24 >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.