Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
85
Favori
25.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Buzlanmanın birkaç nedeni olabilir. İlk sırada yağsız-katkılı sütler var. Sütün içindeki suyu yeterince buharlaştıramıyor olabilirsiniz. Market sütüyle çalışırken 1 litreden 850 ml ye kadar düşmesi lazım miktarın. Diğer bir ihtimal ise koyulan meyvenin suyu. Mesela limonlu dondurma için limon suyu kullanırsanız buzlanma yapabiliyor. Benim gözlemlerim bu şekilde.
  • msb_bjk kullanıcısına yanıt

    Salep 1 lt için 7gr ideal. Kaynatırken kepçe ile alttan alıp yüksekten dökerek karıştırmanız lazım. Saf salep kullanmıyor olabilirsiniz. Kaynatma işinin bittiğini süreden değil, Kepçenin arkasında kabarcıksız şekilde pürüzsüz kaldığı zaman anlarsınız.


    Kaynayıp hazır hale gelen karışımı soğutmanız, hatta 1-2 saat dolapta bekletip makinaya öyle koymanız gerekiyor. Sıcak yada ılık olarak koyarsanız buz oluşması normal.

  • msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Hocam krema koymuyorsan krema koymayı dene , krema koyunca bende buzlanma olmuyor birde karışımı biraz sogutup dolapda ondan sonra makinada yap erime olmaz, birde üstünu streç koymayı dene.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum . Bu akşam aşağıdaki linkteki tarifi deneyeceğim. Ben sütü kesinlikle bu kadar kaynatmıyordum ama içindeki sunun uçması için gerekiyor sanırım. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.



    Sanal Fırınyoutube
    #dondurma #dondurmatarifi #sanalfırın Saf Sahlep siparişi için: https://www.instagram.com/sanalfirin/?hl=tr Türkiyenin Fırıncılık ve Pastacılık Okuluna Hoşgeldiniz Un ve unlu mamüller Chef'i olarak kanalımda her hafta en az iki yeni tarif paylaşmaktayım, bu tarifler bazan siz değerli takipçilerimin istekleri, bazen de günün şartlarına göre yaptığım 100% orjinal tariflerdir; bu tariflerden sürekli haberdar olmak için kanalıma abone olup bildirim zilini açın. Daha fazla tarif'e aşağıdaki oynatma listesi linklerinden ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCid3K78MqfE5ywuLMAdO0nw/join Ekmek & Ekşi maya http://bit.ly/2R3tziF Börek poğaça tarifleri https://bit.ly/2v8wf5X Pasta & cheesecake tarifleri https://bit.ly/2M3Uhdd Kurabiye tarifleri https://bit.ly/2UjmCLT Tatlı tarifleri https://bit.ly/2ORHgFR Süt tatlıları https://bit.ly/317QPkU Organik ürünler https://bit.ly/2KbfCPE Pide,Pizza,Lahmacun https://bit.ly/2Ys5B9D Bizi diğer sosyal ağlardan takip etmeyi unutmayın https://www.instagram.com/sanalfirin/ https://www.facebook.com/skillful08/ https://tr.pinterest.com/vitrualbakery/pins/ Yeni videoları kaçırmamak için https://www.youtube.com/channel/UCid3K78MqfE5ywuLMAdO0nw?sub_confirmation=1 tıklayarak abone olabilirsiniz EVDE KAKAOLU DONDURMA YAPIMI (Dövme Dondurma Tarifi) REÇETE Gram Ölçüsü Ev Ölçüsü 500ml süt 2.5 su bardağı süt 100gr toz şeker 1 çay bardağı 1 yemek kaşığı şeker 25gr kakao 1/2 çay bardağı kakao 25gr bitter kuvertür 2 adet pul kuvertür 4 gr saf sahlep 1/2 tatlı kaşığı saf sahlep
    https://www.youtube.com/watch?v=W0dSA2izxzg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 4 Mart 2024; 17:5:48 >
  • Arkadaşlar alacak arkadaşlara yanlış yönlendirme olmaması için Karacanın makinesi için tekrar bu sefer düzgün bir tarifle yorumda bulunmak istedim.


    1 litre süt

    3 yumurta sarısı

    250 gr şeker

    1 paket %18 yağlı krema 

    kullandım. 


    - Sütü önce 10 dk havalandırarak kaynatmadan suyunu uçurdum.

    - Yumurta sarılarını şekerle biraz çırptım, sütten (altı kapalıyken) bir kepçe yavaş koyarak karıştırmaya devam ettim sonra tencereye aldım şekerle yumurta sarısı karışımını

    - Biraz çırpıp gene kaynatmadan 5 dk daha karıştırdım

    - Altını kapattım, makineyi ayarlarken biraz soğudu 1 paket kremayı da koyup karıştırdım

    - Dolapta soğutmadan daha ılıkken makineye koydum

    - Makine 1 saatlik modda çalıştı 3 dk kala kendi kapandı (Kendi otomatik yapınca duruyormuş)


    Buzluğa bile atmadan direk tadına baktık ve efsane. Buzlanma yok, tadı çok güzel. Kıvam-tat olarak mcdonalds burger dondurması kıvamı tadındaydı biraz buzlukta beklese çok daha iyi olur diye düşünüyorum. 1 lt sütle yapınca benim makine yarısını falan aldı hemen hemen ikinci postayı atacam son 5 dk kala çikolata parçası falan atmayı düşünüyorum.


    Kıvam ve çalışma şeklini görmeniz için belirli dakikalarda videolar çektim aşağıdaki linkle paylaşmaya çalıştım 


    https://streamable.com/e/t91xye?nocontrols=1






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drturbulance -- 4 Mart 2024; 18:1:27 >




  • Selamlar.

    Sütü salepi şekeri verip hiç müdahale etmeden güzel dondurma alabileceğim makine arıyorum. Tavsiyenize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.
  • Dondurcanlar   nasıl gidiyor başladı mı dondurma sezonu

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.