Şimdi Ara

Dracula Untold (2014) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
11.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

    Hellsing gibi bir şaheser varken diğer tüm Vampir konusunu işleyen yapımlar vasattan öteye gidemez

    Interview with the Vampire filmini izlememişsin o zaman


    Filmi 1-2 gün içinde izliycem.Bakalım nasıl olmuş Yalnız Fatih Sultan Mehmet'e bi uygun kişiyi bulamıyorlar




  • Arkadaş ben inançlı bir insan değilim. Osmanlıcı ve milliyetçi hiç değilim.

    Film i de bu kaygı ile izlemeyeceğim. Tam aksine gerçekle alakası olup olmadığına hiç bakmayacağım bile.

    Ben tarihi çok severim. Sinemayıda. Ancak tarihi bir konuyu neredeyse birebir alıp onu değiştirmek.

    Birşeyleri kendi istediği gibi gösterme kaygısına birşeyler anlatma kaygısına girmek. Tarihten alınmış bir konuda bi tarafı iyi göstermeye çalışmak diğer tarafı küçümsemek kötülemek. Olmayan şeyler atfetmek. ....... gibi göstermek. En çok kızdığım şey bu olur. Umarım öyle birşey olmamıştır.

    Ben film i film olarak izler bunları zaten kafamdan atarım. Ama böyle birşey varsa bunu anlayamam.

    Tarihten beslene bilirsin , ilham alabilirsin ama onu değiştiremezsin.

    Örnek : "Cennetin Krallığı" .

    Düzenleme : Sadece bu tarihi gerçeği birebir aldıysan bunu film içinde destekleyebilirsin senaryonla gerçeğe dokunmadan. Mesela gün içinde konuşulah her şey kaydedilmiş olmayabilir tarihte. Ancak gerçeğe uygun biçimde bunu sen tamalarsın. Basitçe değil biraz daha hikayeleştirerek anlatırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 2 Kasım 2014; 16:26:50 >




  • Malum ortamlara giriş yapmış film ben izlemeyi düşünmüyorum ama izlemek isteyenlere duyurulur.
  • Böyle paçavraları üstüne para verseler yine izlemem.
  • Şimdi izledim filmi . Çok başarılı buldum . Aksiyon severler için kesinlikle tavsiye ederim.


    Konu Dracula! ama millet tarihten dem vurmuş



    ALOOOOOOOO Fantastik bir film bu



    İçi boş milliyetçi duygulara sahip iseniz ve bunun ''Fantasik'' bir film olduğunu idrak etmemişseniz izlemeyin .



    Diğer türlü kesinlikle sinemda izleyin derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 9 Kasım 2014; 2:19:53 >
  • Ben izledim gayet güzel film. Hem dracula mı varmış eskiden biz her turlu alırız korkudan dracula yı çağırıyolar
  • Film şimdi bitti.Taşıdığı potansiyel harika ötesi.Yalnız bazı şeylere değinmeden edemem.

    İlk kısım

    Çocuğu askerlere teslim ediceği sırada vazgeçip kadına bakması ve ardından askerlere dalması tam 300 Spartalı'da ''This is Sparta'' repliğini söyleyip tekmeyi atmadan önceki halini andırdı Legolas'ın.
    Ayrıca gümüş Dracula'yı zayıflatıyorsa askerlerin kılıçlarını vs. nasıl tutup savuruyor veya askerlere nasıl dokunuyor? Onlar plastikten mi? Değil.
    Dracula'ya güçlerini veren vampirin laneti kalktıysa neden ölmedi? Ayrıca güneş vampirleri kesinlikle öldüren birşey.Dracula'nın kül olduktan sonra doğma olasılığı pek yoktu.Hadi burası çokta önemli değil.Sonuçta Dracula adam
    Osmanlı ordusu savaş zekası olan ama bi o kadarda acımasız ve dediği dedik gösterilmiş.Ama bunlara rağmen Fatih'i canlandıran adam yine hiiiiiiiiiiiççççç gitmemiş rolüne.Tip yok bi kere.Filmde ise gerçekten Dracula'ya kafa tutması ve onu öldürmeye yaklaşması bizleri yüceltiyor.O kadar asker ölüyor ama sonuçta ortada aşırı güçlü olan hayali bir karakter var.Tutupta nasıl halt ediyor lan onları demek aptalca olur.

    Yine küçük ayrıntılardan.Tam karısı şatodan düşerken, çocuğuda ordaydı.Ama karısı yere düştüğünde çocuğunu taaa uçurumun aşağısında ve yüzlerce metre uzakta olan ordunun yanında atın üstünde gösterdiler

    Adamların Türkçe konuşması ise mantıklıydı şahsen.Onlar düşünmedi mi sanki o zaman konuşulan dili? Eğer hiç düşünmemiş olsalar bayrağıda şuanki ay yıldız ve kırmızı haliyle gösterirlerdi.Bence Osmanlıca yerine Türkçenin tercih edilmesi bizim açımızdan güzel Ayrıca film içindeki ''Sanki tüm dünya Türk'' kelimesi güzeldi baya

    Dracula'ya gelirsek.Yarasaları kontrol etmesi müthiş ötesiydi.Ayrıca günümüze gelmesi ve onu vampire dönüştüren yaratıkla karşılaşması tamamen Castlevania Lords of Shadows oyununu hatırlattı.




  • Neresini kötülesem boş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imdb de ismini Drakula: Tarihdeki Yalanlar olarak değiştirmişiz ulan nasıl bir milletiz ya
  • Filme objektif bir yorum yapmak gerekirse.Film çok kötüydü.Senaryoda kopukluk vardı.Bunun yanında senaryo rezaletti.

    Şahsi düşümceme gelirse top 250den tupta bir çok film izledim aralarında izlediğim en kötü ve peş para etmez filmlerden biriydi hatta bu konuda zirveyi zorlar.Bakıyorum millet beğeniyor felan ama bunlar sırf artislik olsun marjinallik olsun diye yapılan yorumlar.Gerçekçi olun film bir halta benzememiş.Kısaca bu filmi yapanında,senaryoyu yazanında,yöneteninde ...
  • Az önce izledim de hayatımda izlediğim en leş filmlerden biriydi. Osmanlıyı kötü göstermesinin dışında Mehmet'in klasik Holywood'daki egosu yüksek baş karakterler olarak gösterilmesi, yumruk yumruğa kapışması falan tam bir saçmalıktı. Abraham Lincoln Vampir Avcısı filminden daha da kötüydü hatta.
  • Film gerçekleri anlatmış,Osmanlı'nın masum olduğunu düşünenler tekrar düşünsün.Osmanlı feth ettiği her topraktan yıllık olarak belli bir haraç ve Yeniçeri ordusu için çocuk talep ederdi,bu çocuklar Müslüman bir ailenin yanına zorla verilir Müslüman ve savaşçı olarak yetiştirilirlerdi.Devşirme olayı bu,Osmanlı zaten kendi içinde bile yozlaşmış ve kendi dininden uzaklaşmıştı.Tüm gününü haremde cariyerlerle geçiren padişahlar olsun,alkol vs kullanan,kendi kardeşini gözünü kırpmadan öldüren padişahlar olsun,sırf hırs ve menfaat için abisini,babasını boğduranlar,savaşanlar olsun Osmanlı maalesef o kadar masum değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLiqht

    Film gerçekleri anlatmış,Osmanlı'nın masum olduğunu düşünenler tekrar düşünsün.Osmanlı feth ettiği her topraktan yıllık olarak belli bir haraç ve Yeniçeri ordusu için çocuk talep ederdi,bu çocuklar Müslüman bir ailenin yanına zorla verilir Müslüman ve savaşçı olarak yetiştirilirlerdi.Devşirme olayı bu,Osmanlı zaten kendi içinde bile yozlaşmış ve kendi dininden uzaklaşmıştı.Tüm gününü haremde cariyerlerle geçiren padişahlar olsun,alkol vs kullanan,kendi kardeşini gözünü kırpmadan öldüren padişahlar olsun,sırf hırs ve menfaat için abisini,babasını boğduranlar,savaşanlar olsun Osmanlı maalesef o kadar masum değil.

    Orasında mutlaka eleştirilmesi gerekenler yerler vardır, bunu da tarihçiler yapar. Orası ayrı ama Vlad denen adam da binlerce masum insanı kazığa oturtarak öldürmüş. Onu halkı için kendini feda eden kahraman olarak Fatih'i böyle gösterirsen izleyenler de eleştirir.

    Tüm bunlardan bağımsız olarak yine de berbat bir film. Oyuncuların ismini x, y, z olarak değiştir yine kötü. Değişen bir şey olmaz.




  • TheLiqht kullanıcısına yanıt
    Sendemi haremdeydin, nereden biliyorsun tüm gününü geçirdiğini?
  • TheLiqht kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde doğruluk payı olabilir. Ancak film ile alakasız bunlar.
    Vlad Tepeş tarihin ilk psikopatlarındandır, bu manyağı kahraman gibi göstermeleri komik olmuş.
  • Milliyetçilik açısından bakarsak Ben şahsen Romanyalı olsam bu film bana çok daha fazla koyardı abi tam komedi filmde savaşacak ne askerleri nede başka birşeyleri vardı savaşın teması yarasalar vs Osmanlı şeklinde geçti

    Filmin amacı Türk'leri bu kadar yerin dibine sokmak olsaydı karakter seçimlerini zırhları cart curt vs iğrenç ötesi yaparlardı ben filmde bir tane arap tipli osmanlıya denk gelmedim Türkler gayet şaşalı ve güçlü gösterilmiş kaldıkı Türk'ler o dönemde o kadar güçlüydü ki anca bu şekilde durdurulabilirdi manasıda çok rahat çıkıyor ekstra olarak biraz acımasızlık katılmış o kadarda olur.

    Türk'tü rumendi bi kenara koyarsak film zaten başarısız ve hatalarla dolu sırf Osmanlı geçiyor diye seyrettim.




  • osmanlıda türkçe konuşuyorlarmış
  • Film kötüydü,Türkler kötü gösterildiği için değil gerçekten kötüydü...
    Ayrıca kapak resmide Batman'ı andırıyor,

    ikisinde de yarasa olduğu için andıyordur belkide...
  • filmin yapımcısı, oyuncusu, yönetmeni türkçe bilse şu yapılan yorumlara gülerler ve çokça da dalga geçerlerdi herhalde. adamların tek derdi film yapıp para kazanmak. ne türkler ne osmanlı ne de fatih umurlarında.

    hepsini geçtim sinama da gösterilen filmin oyuncusuna ıslık, hakaret etmek nedir.. adam Dracula'ya yuh çekiyor var mı ötesi. rezillik başka bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Anderson -- 13 Kasım 2014; 17:51:36 >
  • berbat bi film kiniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.