Şimdi Ara

Dreame L10s Pro Robot Süpürge kullanıcıları klübü (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SLaYeR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
48
Favori
26.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    sağolun. bende gözükmüyor halen.

  • Ben bir risk alarak tekrar vatan bilgisayara geri götürdüm, servise gönderdiler. Özellikle değişim istediğimi not aldılar ama bakalım ne olacak. Henüz bir mesaj gelmedi, önceki seferde servisten ve vatan bilgisayardan mesaj gelmişti. Pazar günü verdim 4 gün oldu bir hareket yok. Bir iki gün daha bekleyip distribütörü aramayı düşünüyorum. Ordanda bir cevap alamayacağımı biliyorum ama şansımı deneyeceğim. En son çare tüketici hakem heyeti gibi görünüyor. Daha öncede dediğim gibi elektronik cihazlar muhakkak hata olabilir arızalanabilir ama beş kullanımda böyle bir hata vermesi ve akabinde tamir gördükten sonra ikinci kullanımda yine aynı şeyin tekrar etmesi çok can sıkıcı ve ürünün kusurlu olduğunun bir göstergesi bence. Ürünü sorunsuz kullananlar olduğunu burda okuduğumuz için ürene direk kötü demekte istemiyorum ama beni üzdü bu cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mi Home yerine dreame home uygulamasını kulanarak son sürüm olan 4.3.3_1406 sürüme güncelledim. Mi home uygulaması son güncellemeleri görmüyor. Ouno servisine paspaslara su gitmiyor diye göndermiştim ve parça değişimi yapılmıştı. Bir kaç kez kullandıktan sonra yine paspaslara su gitmiyor. Yeni güncellemeyle de düzelmedi. 2580 TL de para vermiştim parça değişimine. Servisten geldikten sonra sadece damacanadan su koyarak kullandım ama yine de paspaslara su gitmiyor. Ben zaten oda oda temizlik yaptırdığımdan, başka oda temizliğine başlamadan önce paspasları ıslatarak kullanıyorum. Bu ıslaklık da yeterli oluyor. Ben artık tekrar ouno denen hizmetleri gibi adı da tuhaf yere cihazı göndermem. Dreame Türkiye'yi iki kere aradım, açan olmadı. Pes ediyorum, daha uğraşamam. Bilindik markalar dışında ürün almazdım, aldık başımıza bunlar geldi malesef...

  • sanalbiri09 S kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi su kullanmanız suda kireç olmadığı anlamına gelmez. Ben erikli su ile çay demliyorum, 1 haftada makinenin tabanı kireç bağlıyor. Tıkanma oluyorsa büyük ihtimalle kiretendir, bu yüzden paspas suyuna mutlaka 1 tatlı kaşığı beyaz sirke koyun, kireçlenmeyi önlemiş olursunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Severek kullandığım robotu çekim gücü düşüklüğü ve mopların ıslanmaması sebebiyle garantiye göndereceğim, cihazı geçen sene pazarama üzerinden mobifon satıcısından almıştım, garanti olarak nereye göndermem gerekli ? Kutuda herhangi bişey yazmıyor garantiyle ilgili olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mydonose13 M kullanıcısına yanıt

    Sadece birkaç kullanım sonrası tıkanma olmaması lazım diye düşünüyorum. Bir damla bile ıslatmıyor. Su deposundaki su hiç eksilmiyor. Ayrıca paspaslara su gitmemesi konusunda çok şikayet var, sadece bende değil.

  • 32aslan kullanıcısına yanıt

    Dreame Türkiye'yi arayın. Benim cihaz genpa garantili. Ama dreame Türkiye'yi aradığımda ouno servisine göndereceksiniz dediler. Kargo ücretsiz. Faturanızda cihazın seri numarası yazılı olması lazım. Yoksa ouno servis garantili işlem yapmıyor. Faturanızda seri no yazmıyorsa aldığınız yerden cihazın seri nolu faturasını isteyin, ondan sonra cihazı gönderin.

  • Merhaba, benim robotum istasyona cikarken takiliyor altina hali ile desteklemem mi gerekiyor? Yerler mermer oldugu icin diye dusunuyorum ama istasyona cikarken altina hali koydugumda bile tekliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psycho. P kullanıcısına yanıt

    Takılmamak gerek..istasyonun altı düz olmalı.. örnek hali istasyon onundeyse dengesiz bir durum ortaya çıkıyor ve cihazin giriş çıkışlarında sorun yasiyabiliyorsunuz..benim hali yüzünden gitmediği oluyordu halıyı biraz kaydirdim sorun halloldu..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Hepsiburada üzerinden satın alarak aranıza katıldım. Şuan için çok memnunum daha önce kullandığım modellerden çok daha başarılı ve hassas olduğunu farkettim. Fiyatına göre çok hoşuma gitti temizliği. Bakalım inşallah sorunsuz devam ederiz... :)

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    Hocam onunde hali olmadan hic cikmiyor ama haliyi bir tik istasyon rampasina koydugumda rahatlikla cikiyor anlam veremedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psycho. P kullanıcısına yanıt

    Cihazin sarj istasyonunun yerini değiştirin ve tekrar haritalandirma işlemi yapın.. sarj istasyonun altındaki yapışkanlı iyice güzel yere sapitleyin gidip gelirken oynamasın.. istasyonun düz bölgede olduğuna emin olun..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son güncellemelerden sonra alet kendine geldi gibi, her şey sorunsuz ilerliyor.

    Sizlerde durumlar nasıl?

  • Hbnin seçim öncesi son indiriminde cihazı annemlere alarak aranıza katıldım. Son sürüme güncelledim. Henüz mopu denemedim ancak haritalandırma ve lazer ile objelerden kaçınma ve dip köşelere girme gerçekten çok başarılı. Toz haznesi doldu uyarısı biraz geç geliyor gibi. Dreame uygulamasında farklı telefonlar arasında cihaz ve harita paylaşımı ise gerçekten hoşuma gitti. Bir kaç sorum olacak;

    1- Uzun vadede tekerlere bir şeyler dolanıyor mu?
    2- Ana fırça ve yan fırça çok çabuk deforme olacağa benzemiyor ama 1 yıldan uzun süreli kullanan var mı yedek alınmalı mı?
    3- Çekim performansı düzenli filtre temizliğinde motor kaynaklı düşen var mı?
    4- Batarya sıkıntısı yaşayan var mı?

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeMETH_ kullanıcısına yanıt

    Teker meselesi toz biriken olabiliyor ben her temizlikten sonra fırça teker vs fon makinesi ile temizliyorum..

    Ana fırça ve yan fırça belli ömüre sahip zaten yazilimdan ne zaman degistirecegi yazıyor.. Ben ana fırça yedek aldım ama tam silikon değil bir kısmı fircali..fırçası olduğu için pilav tanelerini bazen içine almayıp girişte bırakıyor.. tam silikonlu bu sorun yok..mühendisler doğru düşünmüş tam silikonlu fırça almak lazım.. en çok mop peder yıpratıyor.. cırt cırtlar yapışma özelliğini kaybediyor ben ek 4 tane aldım. Çekimde sorun yok vakum motorları o kadar pahalı değil 900 tl civarı, bozulursa evde bile motor değiştirilebilir ama servis en iyisi...batarya sıkıntısı görmedim, 90 dakika çalışıyor yüksek modda.. yüzde 40 gibi iyi bir sarj kalıyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChevroleBey C kullanıcısına yanıt

    Benim aldığım günden beri paspasların yapışkanlığının gitmesi dışında hiç bir problemem olmadı. Maşallah diyelim. Cihaz canavar gibi çalışıyor.  

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam cevabınız için.

  • Merhaba. Bende bu cihazdan almak istiyorum ama tavsiye edermisiniz? Yaşanan sorunlar her cihazda olabilecek sorunlar mı? Halı oranı yüksek bir yer için mopu halıları kaldırıp belirli zamanlarda kullanabilirim. Yada bunun yerine d10s mi almalıyım. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labkamil kullanıcısına yanıt

    Her cihazda hata çıkabilir.. Ben kullaniyorum sorun hiç yaşamadım.. bin kişi kullanır 5 kişide sorun çıksa hemen şikayetler başlar,bu her cihazin kaderidir..cihaz halılara mop kaldırıyor zaten nemli mop olduğu için halıları öyle sırılsıklam etmez..püsküllü halılara elbet mob degebilir ama halıya çıkınca zaten suyu kesiyor pek zararı olmaz..bu durun çoğu cihazda böyledir.. bazı cihazlar var mobu bildiğin robot gibi kaldırıp üst kısmına alıyor tabi onlarda çok pahalı ve gereksiz.. alacaksanız hepsiburada gibi yerlerden alın ek garantide alırsanız iki yönlü korumanız olur..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    Mopu aktif ve çok kullanmayan için d10s yeterli olurmu diye düşünüyorum. Halı çok olduğu için normal kullanımda mop olmayacak. Arada 3bin tl fark var. Kararsız kaldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.