Şimdi Ara

Dreame L10s Pro Robot Süpürge kullanıcıları klübü (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
48
Favori
26.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Drema destek hattını aradım robot u komple resetleyip sıfır dan tekrar kurmak gerekli başka türlü olmuyor dediler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media Markttan aldığım bu cihaz Paspası çalışmıyor paspas yapmak için su vermiyor su haznesi dolu kalıyor. Cırt cırtlı paspaslar dönmüyor ve halılara takılıyor ve paspaslar makineden çıkıyor. Aynı sorunları yaşayanlar var şikayet varda yazılmış. Çözüm var mı ? Anladığım kadarıyla garanti olsa da yetkili firma para mı istiyor? Hiçbir ilaç katmadım. İçme suyu kullandim. Hazneye şu gitmiyor ve Paspas 2 ayda pert oldu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADeniz3553 A kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun bende de oluştu napacagiz çözüm bulundu mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dejavu_________ D kullanıcısına yanıt

    Tüketici hakem heyetine başvuruda neler hazirliyoruz ücret ödüyor muyuz oade aşaması nasıl oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iskender4422 kullanıcısına yanıt
    Ücret ödenmiyor edevlet den başvuru yapabilirsin orada gerekli bilgileri istiyor zaten garanti var ama ouno servisin insafına kalmışsın su pompası bozulmuştur garanti kamsamında tamirde edebilirler parada isteyebilirler bi şansını dene istersen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iskender4422 kullanıcısına yanıt

    Bence önce servise göndermen gerekiyor. Bozulan ürüne tüketici hakları şu aşamada bir şey yapamaz. İade süresi de dolmuş. Kargolama ücretsiz. Sadece içme suyu kullanıp da ücretsiz parça değişimi arkadaşın dediği gibi Ouno servisinin insafına kalmış. Servis size sms falan atacak. Gelen mesaja göre hareket edersiniz. Paspaslar dönmüyorsa cihazınızda başka arıza da var gibi gözüküyor.

  • Servisle ilgili tüyo:

    Telefonla ulaşmak isterseniz sabah 9'da arayın, düşme ihtimali daha yüksek.

    Sitesindeki cihaz gönderim formu çalışmazsa Dreame'nin sitesindeki kargo koduyla gönderin.

    Kutu içerisinde fatura fotokopisini ve sorunun ne olduğunu anlatan bir not bırakın.

    Faturada cihazın seri numarası mutlaka yazmalı, yazmıyorsa satıcının elle yazıp imza kaşe yapması lazım. Yoksa süreci uzatıyorlar.

  • 1 yıldır robotu kullanıyorum filtreleri değiştirdim ama yeni filtrelerde sürekli filtre kuru ve tıkalı olabilir uyarısı alıyorum filtreleri nereleden alıyorsunuz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç ay önce alsam mı diye düşünüyordum bu cihazı ancak yorumlarda biraz sorunlu gibi görünüyordu. Ben Roborock aldım. Buraya tekrar bir bakayım dedim iyi ki almamışım diyorum şimdi hala birçok kullanıcı sorun yaşıyor.

  • 32aslan kullanıcısına yanıt

    aksesuar kullanımı menüsünden sıfırlama yaptınız mı süreleri için?

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Sıfırladım hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni güncelleme çıkmış redditte gördüm ls10 pro için geçerli mi acaba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süpürgesini kamerasına bağlanmak mümkün mü? Bazı yerlerde ya,ilim güncelle vs ile mümkün diyenleri gördüm.. ayrıca kılavuzda yapay zeka desteği açıp kapatabilirsiniz diye bir şey gördüm lakin ben uygulamada hiç bir ayar göremiyorum..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32aslan kullanıcısına yanıt

    filtre kuru mu ıslak mı diyor? videolarda genelde wet yani ıslak diye uyarı belirtilmiş.


    şu videolardaki yerde arkada fan var diyorlar. o fanın düzgün çalışmaması ve değiştirilmesi ile sorun çözüldü diyolar yorumlarda. arka tarafta ses çıkan yerin oraya hava tutmayı deneyin düzelmezse garantilik sorun olabilir. 2. videoda başka dreame modelinde nerden olduğu gözüküyor tam olarak ortalarında videonun.


    Wojciech Lichotayoutube
    Dreame L10 Pro "Please check and clean filter" error
    https://www.youtube.com/watch?v=S5ZUfh8E1l4


    Geek Chroniclesyoutube
    In this short video i will show you how to fix the error: Filter blocked or wet with your Dreame D9 robot vacuum. Note that this method applies to a multitude of robot vacuums, even the disassembly is somewhat similar. ➩FACEBOOK: https://bit.ly/fb-geek ➩INSTAGRAM: https://bit.ly/ig-geek ➩TIKTOK: https://bit.ly/tikgeek ➩WEB: https://bit.ly/site-geek
    https://www.youtube.com/watch?v=WIsacb80zgE


    gipielleyoutube
    In questo video vi mostro come risolvere il problema con lo xiaomi robot error 10 clean or replace the filter, il robot aspira ugualmente ma l'aspirazione lavora a bassa velocità, nel mio caso l'aspirapolvere robot era un Xiaomi mi robot vacuum 2, ma credo la soluzione possa essere valida anche per i roborock e gli altri modelli, buona visione. xiaomi errore 10 Link filtri: https://amzn.to/3ksCpc2 #roborocks5max Ti è stato utile il video, puoi offrirmi un caffè per aiutare il canale: https://bmc.link/gipielle
    https://www.youtube.com/watch?v=P-XkPc0eCYI




  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    geçen gelen 4.3.3_1307 son gözüküyor bende.

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    ben mail atmıştım usa globale, hardware kısıtlaması sebebiyle mümkün değil demişlerdi.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Anladım.. aslında ben l10 ultra alacaktım, onda kamera bağlantısı yapay zeka oto temizleme çöp boşaltma vs vardı ancak ilk defa robot süpürge aldığım için önce deneyip memnun kalirmiyim diye ls10 almaya karar verdim.. gerçi konuyu okudum ve bu kadar kötü bir servis olur mu diye düşünmeye başladım.. Umarim düşmeyiz servise..Ben hepsiburada da kaza ile ilgili sigorta yaptırdım şu an sadece sağ kızılötesi sensor camında çizik var benim hatam yüzünden oldu ancak herhangi bir sorun teşkil etmediği için şimdilik sorun değil.. guncelleme ise sanırım kısa sürede bizede ulaşacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

    o fiyatlara çıkılacaksa L20 ultra ve üstü L30, x30 modelleri çok iyi, moplar yanlara da açılıyor, kendi kendine moplar temizliyor vs, +3d obje tanıma olayları falan hepsi var. bizde deneyelim ilerde daha da gelişince üst seviyeye çıkarız diye aldık ama artık fiyatlarda uçtu gitti.


    uygulama 1-2 kez güncellendi. önceden anlık robot 3snde güncelleniyordu yeri şu an 10 sn nerdeyse bekliyor. geribildirim yaptım güncelleme ile düzeltirler umarım.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Aslinda bu bile yetiyor ama kapitalist sisteme lanet olsun en iyisini istiyor insan :) bu arada guncelleme l20 içinmiş..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar l20 modelini kullanıyorum ama burda daha tecrübeli insanlar var, ben haftada bir gün halıları kaldırıp süpürme ve silme yaptırmak istiyorum fakat cihaz halıların olduğu yerleri halıları kaldırmama rağmen silmiyor. burada halıları manuel olarak sistemden kaldırabilirim ancak sonraki günler için bu defada tekrar manuel olarak halıları eklemem gerekecek yoksa halıları sermeme rağmen halı olmadığını düşünerek halı olan yeri silmeye çalışıyor.

    var mı bildiğiniz basit bir ayar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karidesteknesi -- 3 Mart 2024; 17:33:34 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.