Şimdi Ara

DSL Modem mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu zamanda DSL Modem almak mantıklı mı? Bunu sormamın nedeni internet sağlayıcıların kendi modemlerini kullanmaları için dayatmaları. Bu durumda modem mecburen sağlayıcıdan alınıyorsa wifi sinyallerini güçlendirmek için Router almak daha mantıklı, modem özelliği olmasının bir faydası yok. Ne dersiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Eğer DSL bağlantınız varsa tabii ki mantıklı. Modem dayatmıyorlar.
    Fiber varsa modemi de ONTyi de kendileri veriyor (dayatıyor) maalesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 1 Eylül 2021; 9:35:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu iş doğrudan maddiyatla alakalı tabii ama şu devirden sonra dsl'e avuçla para yatırmak... Özel bir talep ve/veya zorunluluk yoksa dsl modemlere binlerce lira para vermenin bir mantığı yok bence. En azından Türkiye'deki şuanki internet profili için mantıklı değil. Şöyle ki;


    Kalkıpta draytek vigor 166 gen2, vigor 167, vigor 2765, fritzbox 7590 veya 7530, asus ac88u gibi üst sınıf, 35b Supervectoring hatta G.fast bile destekleyen cihaz bile alsanız neticede bağlı olduğunuz hizmet 17a profil üzerinden şuan için en fazla 100 mbps down - 8 mbps up. Daha üstü yok. Ki o da çok şanslıysanız, anca sokaktaki kabine çok yakınsanız mümkün. Vectoring bile aktif değil.


    Bir de genellemek yanlış tabii ama hepsi bir arada cihazlar genelde bir yerden patlıyor. Modem+router+access point özelliğiklerinden illaki biri sizi memnun etmiyor. Bir görev için bir cihaz mantığı her zaman daha sağlıklı oluyor. Yurtdışında özellike bu single-purpose device, dedicated devices for each job mantığını bizden daha yaygındır. (Satın alma gücü, yeni teknolojilere kolay ulaşım gibi etkenler de söz konusu tabii)


    Modeme binlerce lira gömmek yerine benzer bütçeyle; sorunsuz olduğu bilinen, sağlam ve güvenilir basit bir modem tercih edip onun yanına da güncel, kaliteli ve güçlü bir router ve birkaç access point ile noktalamak daha doğru geliyor. Hem böylece daha esnek, güncellenebilir ve uzun vadeli bir kurulum yapmış oluyorsunuz. Ben bu şekilde düşünüyorum.





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, çok aydınlatıcı ve bilgilendirici anlatmışsınız.
    Bu durumda halihazırda internet sağlayacımın (KabloNet) modemi var. İleride hangi internet türünü kullanacağımı kestiremediğinden DSL Modeme yatırım yapmanın anlamı yok. En iyisi şimdilik iyi bir Router alıp Kablonet modemi ile devam etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 30 Ağustos 2021; 21:24:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.