Şimdi Ara

DTS ve TrueHD ses gelmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aeronics kullanıcısına yanıt

    Az önce Sony müşteri hizmetleriyle görüştüm hocam. Tv'nin yani kaynağın da DTS çözme özelliğinin olması gerekiyor dediler.

  • ARC'den DTS sinyalini alıp alamadığının cevabı bu değil yalnız. TV, DTS sinyaline dokunmadan AVR'ye gönderecek.

    Bu durumda sorulması gereken 2 soru var.

    1. DH590 ARC'den DTS sinyali alıp işleyebiliyor mu? (Sony cevaplayacak)
    2. OLEDCX ARC'den, DTS'i passthrough (çözmeden veya işlemeden) gönderebiliyor mu (LG cevaplayacak)


    Sony'nin size verdiği cevap televizyon DTS'i çözecek, multichannel PCM olarak ARC'ye aktaracak (yani sesi dönüştürecek) ve DH590 sesi yükseltmesi durumu için geçerli.


    Oysaki sizin yapmak istediğiniz; televizyon DTS sinyalini işlemeden ARC'ye aktaracak, DH590 DTS sinyalini çözecek ve yükseltecek.

  • profecco kullanıcısına yanıt

    Benim anladığım kadarı ile TV den usb ile oynattığında eğer tv destek vermiyorsa ne yapılırsa yapılsın ses gelmeyecek. Fakat harici Media player ya da tv box’a USB’yi bağlayıp, ses kablolarınıda da harici cihazdan ses sistemine bağlarsak sesi almamız mümkün gibi görünüyor. Yani TV Box sesi ve görüntüyü kendisi çözüp ayrı ayrı tv ve hoparlöre iletecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TrancoBuscass kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam media player değil de bilgisayarıma iyi bir ses kartı almam gerekiyor gibi. Şu anda da pc çözüyor DTS kodeği ama bırakın DTS'i Youtube'tan bir müzik açınca bile sesin çok iyi gelmediğini fark ettim. Yani anakartın dahili ses kartı yetmiyor aslında. DTS ve DTS-HD formatları ısrarım da şu yüzden: bu ikisi kayıpsız ses formatı olarak geçiyor. AC3 (Dolby Dijital) ve E-AC3 (Dolby Dijital Plus) formatları ise kayıplı ses formatı olarak geçiyor.


    Şimdi bende çok kaliteli bir ses sistemi var ve tv yüzünden daha hiç DTS olan film izleyemedim. Ta yıllar önce Lg'nin 299 tlye aldığım hazır bir ses sistemi vardı 5.1 ve cdden divx film izlerdim. Bir gün Extraordinary Gentlemen diye bir film koydum cihaza. Bir baktım kırmızı bir ışık çıktı cihazdan hemen gidip baktım bu ne acaba diye: DTS yazıyordu. O filmdeki ses kalitesini başka hiçbir filmde göremedim. Ses yüksekliğinden bahsetmiyorum ses kalitesi çok iyiydi.


    Sanırım Creative marka bir ses kartı almam gerek gibi optik çıkışı olan. Yoksa tv pahalı değiştiremem :)





  • TrancoBuscass kullanıcısına yanıt

    Bağlantı şekli elinizdeki aletlerin özelliklerine göre değişkenlik gösterse de sounbar kullananlar genelde tüm cihazları televizyona bağlarken AVR kullananlar tüm cihazları AVR'ye bağlama eğilimindedir. Genel bağlantı mantığı bu şekilde oluyor. Ancak dediğim gibi elinizdeki cihazların özellikleri de bu konuda etkili bir faktör.

    Eski modellerinin bazılarında LG, DTS'i çözmezken, passthrough yapabiliyordu. DTS'i çözmeyip passthrough yapamayanlar da vardı.

    Sistem zayıf halkası gücündedir. Kaynak ile oynatıcı arasındaki bileşenler aldığınız sonucu değiştireceklerdir. Bağlantı sırası ve şekli bu nedenle önem arz eder.


    Örnek vermek gerekirse;

    Elinizde HDMI'dan DTS passthrough yapabilen bir medya oynatıcı. Tüm ses formatlarını oynatabilen bir soundbar veya AVR, bir de DTS çözemeyen ve pasthrough yapamayan bir televizyon olsun. Kaynak ise USB bellekteki film olsun.

    Senaryo 1. Medya oynatıcı soundbar'a, soundbar da televizyona HDMI ile bağlı olsun. DTS ses oynatırsanız sesi alırsınız.

    Senaryo 2. Medya oynatıcı televizyona, televizyon da soundbar'a HDMI ile bağlıysa DTS sesi alamazsınız.


    Sadece bağlantı şekli ile sonucu değiştirebiliyoruz. Tabii bir de bu işin görüntü ayağı var. Eğer sounbarınız HDR görüntüyü aktaramıyorsa bu sefer de birinci senaryoda DTS sesi alırken HDR görüntüyü alamazken, ikinci senaryoda HDR görüntüyü alıp DTS sesi alamazsınız.





  • profecco kullanıcısına yanıt

    Ufak bir düzeltme:

    DTS, AC3 ve E-AC3 kayıplı formatlardır. DTS-HD ve Dolby TrueHD kayıpsız formatlardır.

    Anakartınızın da optik veya CO-AX bir dijital çıkışı vardır ancak kayıpsız formatlar olan DTS-HD ve Dolby TrueHD sadece HDMI üzerinden aktarılabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 18 Mayıs 2022; 14:27:36 >
  • profecco kullanıcısına yanıt
    PC için ses kartı almanıza gerek yok.
    PC’nin ekran kartının Hdmi çıkışından AVR’ye bağlantı yaparsanız dts hd ve dolby true hd sesleri alabilirsiniz.

    Ama bunun için PC’de film oynatmak için kullandığınız mpc yada gom player gibi oynatıcı programlarda passthrough yada bitstream özelliğini açmanız gerekiyor

    Alttaki konunun ilk mesajında mpc’de sesi ellemeden aktarmak (bitstream) için yapılacak ayarları paylaşmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142


    Tv’nin arc bağlantısı üzerinden dts ses alamamanız da gayet normal. O tamamen tv’nin lisans anlaşmaları ile alakalı. Benim 10 senelik Sony tv de dolby sesleri arc ile aktarabilirken, dts filmleri pcm 2.0 olarak iletiyor.
    Bu durumda eğer arc üzerinden dolby ses alabiliyorsanız bağlantıyı doğru yapmışsınız demektir. Dts’yi de lisans vs sebebiyle alamıyorsunuz demek oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar bende sony ht-a7000 ses sistemi ve LG nin 40uv800 modelli Arc çıkışlı TV si var ama tvden gelen sesi sony e aktarmıyor? Neden?

  • TV'nizi, AVR cihazınıza HDMI(ARC) portundan bağladığınızı varsayalım. Taktınız usb'yi, açtınız bir DTS codecli film, bir baktınız ki ses alamıyorsunuz.


    Sebebi şu : TV'niz DTS lisansını desteklemediğinden dolayı sesi çözmüyor ve aynı zamanda da AVR cihazınıza aktarmıyor. DTS teknolojisi çok eski olduğundan dolayı artık lisanslamıyorlar. Dolayısıyla sizin izlemek istediğiniz içeriğin içindeki codec eski bir teknoloji. Film veya içerik yeni olabilir ama içindeki ses codec'i eski olabilir. Bunlar hep blu-ray'den yapılan sıkıştırmalar sonucunda oluyor.


    Çözüm: Alın bir tane optik kablo. TV ile AVR arasında yapın bağlantıyı. Sesini çözdüremediğiniz filmleri içerikleri bununla çözün.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.