Şimdi Ara

Dünya'nın en çok kazanan araba markası : T.C.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük markalar araç başına kazandıkları rakamları açıkladılar. Örneğin buna göre Skoda her ürettiği araçtan ortalama 748 EURO kazanıyor. Satış fiyat 20-22000 EURO olan araçlardan... Şu an yeni Octavia ortalama 21000 EURO'ya satılıyor.


    PSA grubu araç başına ortalama 707 EURO kar açıklamış...


    Düşünün, kabaca söylemek gerekirse, 100 bin TL olan bir araçtan bir marka 5 -10 bin TL kazanıyor, sonra devlet geliyor bunu sana 400'e iteliyor...


    T.C.'nin tek araçtan elde ettiği kar / vergi için herhangi bir markanın 30-40 adet satması gerekiyor... yani kar oranına baktığınızda T.C.nin bir Mercedes'ten kazandığı para için Mercedes'in kendisi 30-40 adet araç satması gerekir....


    T.C. açık ara dünya'da araç başına en çok para kazanan konumunda, üstelik alım gücü berbat durumda olan bir ülkede...




  • Eskiden bir kaç günde bir açılırdı bu konular, şimdi günde bir kaç kere açılır oldular. Bunları her gün tartışıyoruz forumda. Burada yazmak, okumak sıkıyor bile artık. Bunların hepsini forumun hepsi biliyor. Bırakalım artık şunu.

  • Ana sorun zaten bu işleri bırakmak, değişmeyeceğine inanmak, itiraz etmemek, kabullenmek... böyle olduğu için bu seviyelere geldi

  • Yalnız bu mantıkla bakarsan olaya, muhtemelen tüm devletler araç üreticilerinden daha çok kazanıyordur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 22 Haziran 2021; 17:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Ana sorun zaten bu işleri bırakmak, değişmeyeceğine inanmak, itiraz etmemek, kabullenmek... böyle olduğu için bu seviyelere geldi

    E haydi değiştir o zaman. Forumda binlerce kez konuşulmuş konuyu cümle sonlarına üç nokta koyarak yazmak sistemi değiştirmiyor. Seni zeki, aydın, büyük resmi gören kişi de yapmıyor. Bırakın abiciğim ya.


    Ki sana bir şey yapma da demiyoruz. Burada yazarak uyandıracağın kimse yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxacoricofallapatorian -- 22 Haziran 2021; 18:6:5 >
  • Kusura bakmayın ama bizim halk kadar fakir edebiyati yapan yoktur ayrıca nedense araba fiyatlarından sadece bu forum şikayet ediyor.
    -Sen cevapla hele her yıl otomobile gelen zamlara rağmen otomobil satışları artıyor mu?
    -Her yıl akaryakıta zam gelmesine rağmen otomobil sahibi olan kişi sayısı artıyor mu ?
    Bunlara cevap evet ise bir sıkıntı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en düşük maliyetle en yüksek kar oranı bizimkiler bu işi biliyor  

  • Vergi sistemini konuşmak artık anlamsız hakkaten ama bence bu konuda araç başı kar miktarı önemli bir bilgi. PSA gerçekten böyle bir bilgi verdiyse, enteresan. 6 yıl önce bir otomotiv firmasında çalışırken orda da araç başı kârın 400 euro olduğunu duymuştum ama çok mantıklı gelmemişti. demek ki o seviyelerde kar marjı.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    vay be, senin gibi trolün ahahahah yorumunu beğeneceğim aklıma gelmezdi, hayretler içersindeyim.





    Araba alan, vergiymiş, kurmuş umursamıyor. Her gün yukarı giden fiyatlar var, nereden alırsam kar, bugün alırım yüksek faizde kredi bile alsam araba 2 ayda 30-40 k üstüne koyuyor faizi öder diyorlar.


    Bu konu da forum efsanesi olarak yerini alır yakında.


    Tabi konu sahibine katılıyorum, ben almam, istesem en kral arabayı alırım binerim ama bu vergilere araba almam. Bu kadar vergi alınıp, dolar 9 tl olduysa o para birilerini doyurur. Gerçekten millete harcansaydı, şuanda urus konusu açardım. en son Türkiye'de 2019 da aldım, 2 ay sonra sattım, daha da almam.

  • Yüzde sıfır gider yüzde yüz gelir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah benim cahil halkım. otomobilden vergiyi devletin para için aldığını sanıyor.

    devletin türk lirasına ihtiyacı olduğunu sanıyor. yazık bu cahil gençlere.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Ana sorun zaten bu işleri bırakmak, değişmeyeceğine inanmak, itiraz etmemek, kabullenmek... böyle olduğu için bu seviyelere geldi

    Sorun buralarda konu açıp, devamlı konuşup aksiyon almamak.  


    Burada konu açtığında hiçbir şey değişmiyor. İçini soğuttuğunla kalıyorsun. ÖTV'nin çok olduğunu, şimdikinden çok daha azken, 11 yıl önce de konuşuyorduk burada.


    O yüzden geçin yani. İçinizde biriken siniri buraya kusmak pasifize ediyor sizi. O sinir size lazım. Değişim o sinir sayesinde gelecek.  


    Almazsanız, vergi de alamazlar. Araba yenilebileceğiniz bir hayat düzeni kurmak yerine, araba yenilemeye ihtiyaç duymayacaginiz bir hayat düzeni kurarsanız ve sizden sayıca çok olursa, bak o zaman iş değişir.


    Ne yapacak hükümet? Kıçımıza sayaç takıp, zayi doğalgaz vergisi mi alacak?


    Vergili ne varsa uzak durun. Alternatife yönelin. Onlar uğraşsın senden vergi almaya...


    Hodri meydan. Ben prensip olarak bu tarz vergiler vermiyorum. Gelsinler, kafama silah dayasınlar, o zaman düşünürüz "araba mı yenilesek" diye.  bayağı bildiğin sivil itaatsizlik benimkisi. İki adet klasik arabam var. Ama gündelik aracım 330.000km'de mal bir Fusion. Klasiklere ödediğim yıllık vergi de rakamla sıfır TL. Burada su çok güzel. Tavsiye ederim.


    Aksiyona geçin özetle. Serzenişte bulunmakla olmuyor bu işler. Olsa idi, benzer konular 11-12 yıldır açılıyor... Bir işe yarardı bugüne kadar.


    Ağır benzin zamlarında caddede kontak kapama fikri ile gelen bile oldu vakti ile. Nafile canım. Artistikle de olmuyor bu iş. Gerçekten 2 ay arabayı kıpırdatmasın milyonlarca insan. Bak o zaman gör sayın cumhurbaşkanımızın suratının rengini... Araba alma. Telefon alma 3-5 yıl. Gör bak ne oluyor. Sana tükürükler saçarak hakaret edenler, dizleri üstüne çöküp "ne olur alın" diye yalvarıyor mu, yalvarmıyor mu görürsünüz. Bunun dışında her tartışma da boş tartışma.


    Kapitalist sistemde ilk olarak sermayenin hakları korunur. Siz ise minik minik parası olan milyonlarsınız. Distribütörü patlatacaksın. Distribütörler hükümete ağlayacak. Hükümet geri adım atar. Atmazsa da distribütörlerin bir kısmı batacak. Ama belli bir çember var. O çemberi üzmek de istemez hükümet. Senin gibiler örgütlenir ise, sistemin dengesi değişir. Tüketiciyi örgütlemeye uğraşın yani.  patron siz olabilirsiniz. Haberiniz yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Haziran 2021; 18:57:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya tamam vergi çok falan da, devlet arabadan para kazanıyor kısmı yanlış. Para zaten devletin, satın alınan araba da devletin. Devlet bu durumda bir şirket gibi kâr ediyor gibi addedilemez.

  • sandık gelince aynı adama mührü basacaklar, ben bıktım yazmaktan gençler devam etsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.