Şimdi Ara

duymadığınız robot gerçekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk robotun milattan önce 400 yılında Yunan matematikçiArchtyas tarafından yapıldığını biliyor muydunuz? İşte robotlar hakkında muhtemelen hiç duymadığınız gerçekler:

    - 'Güvercin' adındaki ilk roboutun Yunan matematikçi Archtyas tarafından M.Ö. 400'lerde yapıldığı söyleniyor.

    - Robot kelimesi, 1920 yılında ortaya çıkan Çekçe 'Robota'kelimesinden geliyor. Kelime ilk olarak robotların insan ırkını yok ettiği bir oyunda ortaya çıkmış.

    - Eli olan ilk bilgisayar 1961'de meydana getirildi. 18 yıl sonra bir Ford tesisi çalışanı, robot el tarafından öldürüldü. Bu işçi, bir robot tarafından öldürülen ilk insandı.

    - Amerikan hükümeti 2009'da robot üretimi için 570 milyondolar harcadı.

    - Endüstriyel robot satışlarının toplam değeri yılda yaklaşık 6.2 milyar dolar.

    - Hizmet robotlarının ve endüstriyel robotların değeri toplamda 11 milyar dolarla ABD'de porno endüstrisini bile geçiyor.

    Robotlar hakkında bilmediklerimiz

    - Savunma sanayiinde 20.000 tür hizmet robotu bulunuyor. Bunlar aradasında gözetleme kuşları, gizli böcekler ve 180kg yük taşıyabilen asker robot var.

    - En sık kullanılan robotlardan biri de inekleri sağmakta kulanılıyor.

    - Dünyada kullanılan tüm robotların dörtte biri Japonya'da. Japonya, 2025'de 3.5 milyon işçiyi robotlarla değiştirmeyi planlıyor.

    - Honda'nın ürettiği Asimo robotu, şimdiye dek yapılan en gelişmiş insansı robotlardan ve fiyatı yaklaşık 1 milyon dolar. İnsanlara selam verebiliyor, yüzleri tanıyabiliyor, kendi adı söylendiğinde cevap veriyor ve merdivenlerden sıkça düşüyor (!). Bunlar dışında Asimo'nun pek bir amacı yok.

    - Kore'lilerin meydana getirdiği 'Robot Land' 600 milyon dolara mal olmuş. Robot Land'da, robot balıkları kontrol edebildiğiniz bir akvaryum, robot dövüş stadyumu, özgürlük heykelinden daha uzun bir robot heykeli var.

    - Ancak daha güneye gittiinizde robotlar popülerliğini kaybediyor. Avustrayla federal polis komiseri Mick Keelty, gelecekteki suçların robotlar tarafından işleneceğini şiddetle savunuyor.
    KAYNAK:http://kurgusalyasamlar.blogspot.com/search/label/tekneloji







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.