Şimdi Ara

Dyson Kullanan arkadaşlar . . . ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
21.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu markanın DC08 base modelini almayı düşünüyorum. bizzat bu süpürgeyi ya da aynı markanın diğer modellerini kullanan kişilerden öğrenmek istediğim şeyler var.

    1- bu süpürgenin toz haznesindeki siklon kısmının içine toz zerreleri gidiyor mu, gidiyor ise bunlar nasıl temizleniyor. dıştan görünen delikli kısımın temizliği nasıl. sorunlu mu yani.

    2- bu süpürgeyi 3-4 yıldır kullanıyor iseniz; zamanla emiş gücünde düşme veya dışarı toz kaçırma gibi bir sorun oluştu mu. siklon kısımlarında toz birikmesi ve temizlenememe sonucu tıkanma yada verimin düşmesi gibi bir sorun var mı.

    3- süpürgenin gözle görülemeyen ancak mobilyalar üzerinde tabaka oluşturan toz zerrelerini tutabilme kabiliyeti nedir. zamanla evdeki mobilya tozlanmasında azalma veya gecikme var mı, yoksa mobilyada toz birikmesi durumu eskisi gibi mi.

    bu sorulara verilecek cevapların birçok kişiye yardımcı olması ve görüşlerini belirten arkadaşlara teşekkür dileklerimle!







  • yok mu dyson kullanan birileri?
  • Lüzumsuzluk olmasın siye yazmamıştım ancak affınıza sığınarak sizinle fikrimi paylaşmak istedim. Biz aura celanmax bundan yaklaşık 3 yıl önce, evlendiğimizde evimize aldığımız ilk şey bu idi. Geçenlerde bir arkdaşım da bozulan süpürgesinin yerine philips maraton almış, deneyelim dedik ve bize çıkardık makinayı, çekişi bizim süpürgemizden kat be kat iyiydi, bunun yanında sessizdi, temizlenmesi kolaydı, öyle bize söylendiği gibi veya kardeşimin torbasız beko süpürgesi gibi toz falan da atmıyor etrafa. Biz şahsen elimizdeki süpürgeye verdiğimiz o kadar paraya acıdık, inanıyorum ki maraton'da pekala işinizi rahatlıkla görebilecektir. Elektronikten hiç anlamam, kişisel fikrimi paylaşmak istedim.
  • Bu konuda mbilici beyle konuştuk.Kendisine ben de marathonu önerdim.Çünkü Dyson'un patantini kullanıyor sanıyordum.Ama mbilici bey cihazı incelemiş,bana da gösterdi çalışma sistemleri dyson ile aynı değil.Marathonda siklonik bölgede zamanla tıkanacak filtre var.Emiş gücü vs iyi ama.Tecrübeme dayanarak Dyson'da da emiş kaybı olduğunu önceden söylemiştim.Çünkü motor dışına toz atıyor,bu da düşüşün olacağının göstergesi. Marathonda da durum farksız.Sulu süpürgelerde de halen emiş gücünün düşük olduğu bilinen birşey.Bana sorarsanız emiş gücü çok önemli.Şu an emiş gücünde de en başarılısı torbalı süpürgeler.Benim şahsi fikrim torbasız sulu/kuru sistemlerin henüz gelişimlerini tamamlayamadığı.Onun için bana sorarsanız halen en iyisi hepa filtreli torbalı süpürgeler.Neden mi:
    -Sulu sistem süpürgeler her kullanımdan sonra temizlik istiyor.Süpürge de acil işler için sürekli kullanılan bir alet olduğuna göre "detaylı temizlik ve bakımını yapmadan rahat edemeyen" ben için sürekli onun temizliğiyle uğraşmak tam bir eziyet.Bunun için bana anında hazır olacak küçük bir süpürge lazım.
    -Torbasız hazneli süpürgelerin temizliği de hiç hijyenik değil.Alerjik bir insan asla kullanamaz.Temizleyeyim derken evi batırıyorsunuz.Deliklere sıkışan tozu sirkelemek,yıkamak kurumaya bırakmak,Bu sürede süpürgenin iptal olması.İnsanın birsürü toza maruz kalması da cabası.
    -Sulu sistem süpürgeler koku yapıyor ve zamanla içine siniyor.Torbalı süpürgelerde de var ama sulu sistem kadar değil.
    -İster sulu ister kuru olsun tüm süpürgelerin hepa filtreye ihtiyacı var(separatörlüler hariç)bu da tozu %100 filtreleme başarılarının olmadığının kanıtı.Hepa ve motor filtreleri süs olsun diye konmuyor.Bu filtrelerin olması da zamanla emiş gücü kaybının olacağının kanıtı aynı zamanda.Tüm bunlar torbalı süpürgelerin çok da geride olmadığını gösteriyor.
    -Torbalı süpürgelerde toz temizliği en kolayı.Torba doluyor ağzını kapayıp atıyorsunuz.Aynı işlem ek filtreler için de geçerli.Tozu %99 üzerinde temizleyebilen modeller de var.
    -Sulu sistem ve kuru sistem torbasız süpürgeler çok uçuk fiyatta.Oysa 130-160 YTL'ye çok kaliteli ve iyi emiş gücüne sahip torbalı süpürge bulmak mümkün.

    Tüm bunları düşünürsek -bana göre- halen en iyisi hepa filtreli torbalı süpürgeler.Tüm bunlar benim fikrim.İlla doğru değil,kimi benim gibi düşünür kimi düşünmez saygı duyuyorum.Sadece bu konudaki düşüncelerimi belirtmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Mayıs 2007; 22:48:44 >




  • Ben tabii sade bir kullanıcı olduğumdan dolayı süpürgenin filtrelerinin tıkanması ile ilgili geniş bir görüşe sahip değilim. Evet haklısınız, sulu sistem süpürgeleri temizlemek tam bir eziyet, hele bir de o gürültü tüm dikkatimi dağıtıyor benim. Ne bileyim torbalı süpürgelerde nedense daha uzak geliyor bana, kendimce şu sonuca ulaştım pahalı olan her zaman işini en iyi yapıyor anlamına gelmiyormuş, daha ucuza ama işini iyi yapan bir şeylerde varmış.Bu sebeple ben torbasız süpürge alacak olsam dyson'a 1500ytl (örnek olarak) vereceğime, maraton'a 450 ytl vermeyi tercih ederdim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler "candogan62" .
  • Arkadaşlar bende toz torbalı süpürge kullanıcısı olarak ve yıllardır bu sektörün içinde biri olarak aşağıdaki adrese göz atmanızı öneririm

    http://www.createyourhealthyhome.com/HEPA-vacs.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Delfini

    Arkadaşlar bende toz torbalı süpürge kullanıcısı olarak ve yıllardır bu sektörün içinde biri olarak aşağıdaki adrese göz atmanızı öneririm

    http://www.createyourhealthyhome.com/HEPA-vacs.htm

    Paylaşım için teşekkür ederim, birde kaynak türkçe olsaymış tam süper olacakmış




  • mbbilici arkadaş dc08 modeli hakkında bilgi istemiş. bu modelin fiyatı 680 YTL. ben de bu modeli almayı düşünüyorum. ayrıca marathon sanırım philips in. ben felsefik olarak pilips e kızgınım. onun için sadece dyson hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız seviniriz.

    resmi bu
     Dyson Kullanan arkadaşlar . . . ?


    bu da satış yeri.
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=17822&productid=evdysondc08o




  • Arkadaşlar ben süpürge konusunda baya bir araştırma yaptım. Evde 11 aylık bebeğim var daha sağlıklı bir ortam olsun istedim. Etrafa toz saçmayan bir süpürge için araştırma yaptım. En son sulu sistem süpürgelerde karar vermiştim. Bu nedenle bir çok sulu sistem süpürge baktım. Almanyadaki arkadaşlarıma araştırtttım. Ama gördüm ki Almanyada sulu sistem pek yaygın değilmiş. Artı buradaki bir çok marka model orada yok. Bu konuda Türkiye marka model cennetiymiş meğer. Sulu süpürgelerin zamanla toz değil ama bakteri yaytığı iddialarıyla karşılaştım. Bu durum beni sulu süpürgelerden uzaklaştırdı. Bakteri yayıyor olmasıda bana son derece mantıklıda geldi. En sonunda sulu süpürgeden hepa filitreli modellere döndüm ve bu işte ey iyi olduğunu düşündüğüm dyson antialergi modeli seçtim. 1045 ytl para ödedim. Bu spürgede çift filtre var bir hepa diğeri kendi koydukları yıkanabilir bir filtre. Toz saçıyor mu malesef evet. Umduğum gibi olmadı. Ama diğerlerine göre oldukça az toz saçıyor etrafa. Bunu güneş ışığında süpürürken gördüm. Emiş gücüne gelince.. mükemmel diyebilirim. Ancak bukadar yüksek emiş gücü süpürenide anormal derecede yoruyor. Halıyı havaya kaldırıyor adeta. süpürge doldukça emiş gücünde bir düşme olmuyor. Dolan hazneyi boşaltmak pratik ama siklon dedikleri küçük silindirler var onların içine çok ince tozlar birikiyor onları temizlemesi baya bir uğraştıryor. Bana kalırsa bu kadar çok para vermeye değmez. Süpürge hiç toz saçmasın diyorsanız. Bu süpürge doğru seçim değil. Bir sulu süpürge bakmalısınız.




  • .............sulu sistemde mikropları öldürmek için ( sulu sistem de bakteri yaşar diyenler için) ya arkadaşlar sulu sistem makinenin suyuna birazcık çamaşır suyu yada mikropları öldürebilen ama köpürmeyen bir madde atın, mikrop mıte kalmaz bu kadar basit....... ...sulu sistem bence başarılı bir sistem.....buna kalırsa , hepa filtrede tozları tutuyor, tozlar hep hepa filtrede kalıyor burda mikrop barınmazmı ?...........ayrıca , bir elektrikli süpürge ne sistemde olursa olsun, çektiği havayı dışarı vermek zorunda, dışarı veremezse çekişi düşer yada hiç çekemez hale gelir.dolasıyla filtresiz bir süpürge en mantıklısı ve ileriye dönük ekonomi sağlayan tek sistem.Yani hem sulu hem filtresiz olmalı...ben şu an bunu araştırıyorum.Dün Libelle diye bir süpürge tanıdım inceledim, kalitesi ortanın üstünde,ama yinede onda da filtre var hepa filtre,, fiyatıda yüksek bakıyosun bunu maliyeti nedir, ,,,parası maldan kat kat fazla... üretici baya bir kâr elde adiyor olmalı..hâlâ araştırıyorum.....




  • Filtresiz süpürge olmaz. Piyasa malı dediğimiz var olanlara bakarsak, son çıkış noktasına koydukları bir bez parçası hiçbir anlam taşımaz.
    Zaten görmüşsün sulu süpürgelerde(bu arada, su, burada filtre görevi görür aynı zamanda toz torbasıda bir filtredir) de dahi havanın son çıkış noktasına bir filtre-hepa- koymuşlar.Neden acaba?
    Burada diğer konu bakteri üremesi;
    Kuru havanın filtrede birikim yapması farklıdır, nemli ıslak havanın filtrede birikim yapması farklıdır.Uzun uzun anlatmaya gerek yok, sadece şunu araştırman sana daha fazla bilgi sahibi olmana yarayacaktır.

    HANGİ SAĞLIK KURULUŞUNDA, HASTANEDE, AMELİYATHANEDE,İLAÇ ÜRETİM TESİSLERİNDE SU FİLTRELİ SÜPÜRGE KULLANILIYOR?(HİJYENİN EN ÖNEMLİ OLDUĞU YERLERDİR)

    KULLANILMIYORSA, NEDEN KULLANILMIYOR?

    BURALARDA HANGİ TİP SÜPÜRGELER KULLANILIR?NİYE?

    BEN BUNLARI BİLİYORUM .EN İYİ ÖĞRENME ŞEKLİ ARAŞTIRMADIR.EN İYİSİ ARAŞTIR.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Delfini

    Filtresiz süpürge olmaz. Piyasa malı dediğimiz var olanlara bakarsak, son çıkış noktasına koydukları bir bez parçası hiçbir anlam taşımaz.
    Zaten görmüşsün sulu süpürgelerde(bu arada, su, burada filtre görevi görür aynı zamanda toz torbasıda bir filtredir) de dahi havanın son çıkış noktasına bir filtre-hepa- koymuşlar.Neden acaba?
    Burada diğer konu bakteri üremesi;
    Kuru havanın filtrede birikim yapması farklıdır, nemli ıslak havanın filtrede birikim yapması farklıdır.Uzun uzun anlatmaya gerek yok, sadece şunu araştırman sana daha fazla bilgi sahibi olmana yarayacaktır.

    HANGİ SAĞLIK KURULUŞUNDA, HASTANEDE, AMELİYATHANEDE,İLAÇ ÜRETİM TESİSLERİNDE SU FİLTRELİ SÜPÜRGE KULLANILIYOR?(HİJYENİN EN ÖNEMLİ OLDUĞU YERLERDİR)

    KULLANILMIYORSA, NEDEN KULLANILMIYOR?

    BURALARDA HANGİ TİP SÜPÜRGELER KULLANILIR?NİYE?

    BEN BUNLARI BİLİYORUM .EN İYİ ÖĞRENME ŞEKLİ ARAŞTIRMADIR.EN İYİSİ ARAŞTIR.

    peki hijyene önem verilen yerlerde kullanılan veya astım hastalarının bulunduğu ortamlarda kullanılması önerilen süpürge türleri hakkında bilgi verebilir misin?




  • Konu basligi esasen dyson'un bir modeli oldugu icin farkli konulara girip konuyu dagitmak istemiyorum fakat konu zaten baska taraflara gittigi icin bu konularda bir iki sey soylemek istiyorum.

    oksijen16,

    Su filtreli supurgelerin suyunu degistirmenin bir eziyet oldugu lafi bence sadece genele gore az sayidaki bazi kullanicilar ve coguda hic boyle bir supurge kullanmamis insanlar tarafindan sik sik dile getirilen ve bu supurgeleri gercekten kullananlarin cogu tarafindan paylasilmayan bir yorumdur. Modele gore kimi daha kolay kimi daha zor temizlenir ama bu temizligin getirdigi avantajlar yaninda temizlik zorlugu abartmaya degecek bir konu degildir.

    Ikinci bir konuda sulu supurgelerin bakteri koku olusturmasi. Ben buna artik sacmalik diyorum. Sulu supurgelerde her kullanimdan sonra su dokulur ve hazne kurumak uzere bir yere birakilir. Bu supurgeler boyle kullanilmak uzere dizayn edilmistir. Bazi kullanicilar butun pislikle birlikte suyu dokmeden makinayi kaldiriyorlar. Bir hafta sonra ayni pis ve icinde artik kimbilir nelerin yuzdugu suyla yine makinayi calistirmaya kalkiyorlar, sonrada buraya gelip sulu supurge koku bakteri yapti diyorlar. Bir ornek: Yerleri mop, vileda, veya bezle sildikten sonra kovadaki suyu dokuyormusunuz yoksa kiymetli birsey gibi bir hafta saklayip, olusan corbayla yine yerleri temizlemeyemi calisiyorsunuz? Bu tabiiki igrenc kokacak. Kisacasi boyle acayip seyler yapmazsaniz sulu supurge koku bakteri yapmaz.

    Bunlari daha once sulu supurge basligi hakkinda konustuk burada konusmamak gerekir, ama sadece burayi okuyup karar verecek olanlara bu konulari aktarmak istedim.




    Delfini,

    Piyasa icinde olan yani profesyonel arkadaslarin fikirlerinden faydalanabilmek bizim icin iyi bir firsat. Bende kahve arkadasimizin sorusunu tekrarlamak istiyorum. Ilac uretim tesisi, ameliyathane gibi yerlerde ne cins supurgeler kullaniliyor ? bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Benim tahminim buralarda cok kuvvetli hava filtrelerinin kullanilip iceri giren insanlarinda ozel kiyafetler giyip iceride toz birikmesinin boyle onune gecildigi yonunde idi. Acikcasi bir ameliyathanede yerlerde toz birikene kadar beklenip sonra bir hademenin elinde bir dyson, siemens, ihlas veya herhangi baska bir supurgeyle yerleri supurdugunu dusunemiyorum ancak ozel solusyonlara batirilmis moplar ile yapilacak bir temizlik bana daha dogru gibi geliyor. Ne dersiniz?




  • İlk olarak şunu söyleyebilirim.Sulu veya su filtreli süpürgelerde suyun zamanında değiştirilmesi zorunluluktur bu ayrı bir konu.Asıl önemli olan, su filtreli süpürgelerde son hava çıkış noktasındada filtre vardır(mikrofiltre veya hepa filtre)Süpürgenin dizaynına bağlı olarak, yanlış kullanım sonucu filtrenin ıslanması ve ne yapılırsa yapılsın içinde oluşacağı buharlaşma sonucunda filrenin ıslanmasının önüne geçmek zor gözüküyor( imkansız gibidaha keskin ifadeler kullanmak istemiyorum ). Süpürgenin suyunu zamanında değiştirilsede, filrede ki kokuşmayı önleyemezseniz.Çok sık filtre değiştirmek zorunda kalırsınız ki, buda çok masraflı olur.Bazı firmalar bu kokuşmayı önlemek için ek olarak parfüm satmaya başladılar.Yani su filtreli süpürge için dezantaj olan konuyu maddi kazanca dönüştürdüler:))

    Evet söylediğiniz gibi Sağlık kuruluşlarında havalandırma sistemlerinde çok güçlü filtreler kullanılır.Yanlız sağlık kuruluşlarında da değil yüksek teknoloji ürünleri üretimi yapılan yerlerde de havada kabul edilebilir düzeyde partikül emisyonu düzeyi vardır.Buralar da havalandırma sistemleri çok güçlü filtreler kullanılarak imal edilir.Buralardaki havalandırma sistemlerinde, SU filtre olarak kullanılmaz.Kullanılan bu filtrelerde HEPA filtredir.ASLINDA BU ŞİMDİYE KADAR SORULAN SORULARIN CEVABI OLUYOR.

    Ama ne olursa olsun buralarda süpürge kullanılır.Sırf yer temizliği için düşünürsen, mop, fırça ve özel solüsyonları temizlik aracı olarak görebilirsin ki bunlar zaten kullanılıyor.Ama bir ilaç üretim tesisini göz önüne alırsan, üretim araçlarında oluşacak kirlenmeyi mopla temizleyemezsin.Bir gıda tesisinde oluşacak kirlenmeyi sadece özel solüsyonlarla temizleyemezsin.Örnek verirsek Üretim bantlarında ki kırıntı için ,bantı özel kimyasallar la temizlemek sağlık kurallarnın tamamen dışındadır.

    Buralarda hepa veya ulpa fltreli süpürgeler kullanılır.

    Ulpa ,hepa dan daha güçlü bir filredir ev tozları için çok fazladır.Bunlar endüstriyelde kullanılır.
    Ev tipi süpürge alırken de sadece hepa filtreli olması yeterli değildir.HEPA ların numaraları vardır.Bir süpürgenin alerji derneğinden onay alabilmesi için ,şöyle açıklayalım, süpürgeye 100.000 adet toz partikülü girdiğinde max 50 adet dışarı çıkabilmelidir.Bu oranın sağlanabilmesi için,süprgede en az HEPA 13 FİLTRE kullanılmalıdır.Piyasadaki bazı firmalar hepanın numarasını kataloglarında bildiriyor.Sadece hepa yazanlar hepa 10 diyebileceğimiz filtreyi kullanır(bundaki oran 15.000/100.000 dir)
    Hepa 13 kullanılan, piyasada sanırım 2 yada 3 süpürge markası var.

    Daha sonra bu süpürgeler hakkında bilgi verebilim




  • @delfini,

    süpürge konusunda sanırım yeterince bilgiye sahipsiniz. sizden dyson hakkındaki görüşlerinizi de öğrenebilir miyim?

    eve yeni bir süpürge almak istiyorum. almışken de iyisini almak istiyorum. çünkü bizim ev minibüs caddesinde. 24 saat vızır vızır araba geçiyor. camları açtıkça da yoldan kalkan toz evin içine doluyor. evde klima olmadığı için de yaz günü cam açılmadan durulmuyor. yan kısaca tozlardan kurtulmak gerekli. bugüne kadar rowenta, philips, arçelik, king gibi markaların en iyi modellerinden aldık ama hepsi torbalı olduğu için 1 hafta süpürge yaptıktan sonra emiş azalıyordu. dolayısıyla ya uzun süre süpürge yapmak gerekiyordu, ya da haftada bir yerine 4 günde bir yapmak gerekiyordu. onun için ben hem emiş gücü yüksek hem de kaliteli bir süpürge arıyorum. aklıma ilk gelen dyson oldu. bu nedenden dolayı almayı düşünüyorum. almadan önce de yorumları okumak isterim açılcası...

    dyson süpürgeler hakkında düşüncelerini söyleyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Delfini


    İlk olarak şunu söyleyebilirim.Sulu veya su filtreli süpürgelerde suyun zamanında değiştirilmesi zorunluluktur bu ayrı bir konu.Asıl önemli olan, su filtreli süpürgelerde son hava çıkış noktasındada filtre vardır(mikrofiltre veya hepa filtre)Süpürgenin dizaynına bağlı olarak, yanlış kullanım sonucu filtrenin ıslanması ve ne yapılırsa yapılsın içinde oluşacağı buharlaşma sonucunda filrenin ıslanmasının önüne geçmek zor gözüküyor( imkansız gibidaha keskin ifadeler kullanmak istemiyorum ). Süpürgenin suyunu zamanında değiştirilsede, filrede ki kokuşmayı önleyemezseniz.Çok sık filtre değiştirmek zorunda kalırsınız ki, buda çok masraflı olur.Bazı firmalar bu kokuşmayı önlemek için ek olarak parfüm satmaya başladılar.Yani su filtreli süpürge için dezantaj olan konuyu maddi kazanca dönüştürdüler:))

    Evet söylediğiniz gibi Sağlık kuruluşlarında havalandırma sistemlerinde çok güçlü filtreler kullanılır.Yanlız sağlık kuruluşlarında da değil yüksek teknoloji ürünleri üretimi yapılan yerlerde de havada kabul edilebilir düzeyde partikül emisyonu düzeyi vardır.Buralar da havalandırma sistemleri çok güçlü filtreler kullanılarak imal edilir.Buralardaki havalandırma sistemlerinde, SU filtre olarak kullanılmaz.Kullanılan bu filtrelerde HEPA filtredir.ASLINDA BU ŞİMDİYE KADAR SORULAN SORULARIN CEVABI OLUYOR.

    Ama ne olursa olsun buralarda süpürge kullanılır.Sırf yer temizliği için düşünürsen, mop, fırça ve özel solüsyonları temizlik aracı olarak görebilirsin ki bunlar zaten kullanılıyor.Ama bir ilaç üretim tesisini göz önüne alırsan, üretim araçlarında oluşacak kirlenmeyi mopla temizleyemezsin.Bir gıda tesisinde oluşacak kirlenmeyi sadece özel solüsyonlarla temizleyemezsin.Örnek verirsek Üretim bantlarında ki kırıntı için ,bantı özel kimyasallar la temizlemek sağlık kurallarnın tamamen dışındadır.

    Buralarda hepa veya ulpa fltreli süpürgeler kullanılır.

    Ulpa ,hepa dan daha güçlü bir filredir ev tozları için çok fazladır.Bunlar endüstriyelde kullanılır.
    Ev tipi süpürge alırken de sadece hepa filtreli olması yeterli değildir.HEPA ların numaraları vardır.Bir süpürgenin alerji derneğinden onay alabilmesi için ,şöyle açıklayalım, süpürgeye 100.000 adet toz partikülü girdiğinde max 50 adet dışarı çıkabilmelidir.Bu oranın sağlanabilmesi için,süprgede en az HEPA 13 FİLTRE kullanılmalıdır.Piyasadaki bazı firmalar hepanın numarasını kataloglarında bildiriyor.Sadece hepa yazanlar hepa 10 diyebileceğimiz filtreyi kullanır(bundaki oran 15.000/100.000 dir)
    Hepa 13 kullanılan, piyasada sanırım 2 yada 3 süpürge markası var.

    Daha sonra bu süpürgeler hakkında bilgi verebilim








    Delfini,

    Sizinle HEPA filtre konusunda ayni taraftayiz. Bunlarin su anda piyasadaki en ise yarar filtreler oldugunu hava temizleme cihazlari basligi altinda uzun zamandir savunuyorum.

    Ben gecmiste hemen her tip supurgeyi kullandim su anda su filtreli bir supurgem var. Bunun cikisinda birde HEPA filtre var. Bu HEPA filtrenin islandigini, koku yaptigini simdiye kadar gormedim. Bu konudaki fikriniz bir tecrubeyemi dayali, boyle olan bir marka biliyormusunuz ?

    Ben dediginiz islanma olayini yasamadim ama iddianiz dikkate deger ve mantikli. Yinede sizden farkli bir fikre sahibim. Birincisi suyun kaza ile hazneden ayrilip aradaki su tutucu filtreleri, soguttugu motoru gecip HEPA filtreye erismesi imkansiz.

    Haznedeki suyun buharlasma yoluyla HEPA filtreye ulastigi fikriniz dahada dikkate deger. Bencede bu dogrudur, fakat havanin icerisinde buharlasmis olarak bulunan bu suyun HEPA filtreyi islatabilmesi icin HEPA filtre uzerinde kalmasi yani yogusmasi gerekmektedir. Ilk bakista bu fiziksel olarak imkansizdir.

    Soyleki. Su haznesinden gecen hava yaklasik 20 derecede oda sicakligindadir. Bu sicaklikta havanin buharlastirarak bunyesine alabildigi maximum su miktari bellidir, buna bir metrekup hava 20 derecede bir gram su tutabilir diyelim tabii bu atmosferik basinc icindir. Hadi haznede vakumda var, o zaman biraz daha su tutabilir, 1,5 gram olsun. Hava neme doymustur, bagil nemi %100 dur, bundan fazlasini buharlastiramaz.

    Nemlenen bu hava motoru sogutmak icin motordan gecer, bu sirada havanin isisi 40-50 dereceye cikar. Benim makinada boyle oluyor. Ancak ondan sonra bu isinmis hava HEPA filtreye ulasir, HEPA filtreyide ayni sicakliga kadar yani 40-50 dereceye kadar isitir. Hava isindiginda tasiyabilecegi nem miktari logaritmik olarak artar. Su haznesinde iken 20 derecede ve neme %100 doymus olan hava HEPA filtreye geldiginde iyice isinmis Bu hava daha fazla nem alabilme kapasitesi kazanmis, bagil nemi neredeyse %20 ye dusmustur Bu artik kuru sayilabilecek bir havadir, birakin filtreyi islatmayi eger filtre islaksa metrekup basina 5 - 6 gram daha su alabilir yani filtreyi kurutabilir bile. (Bu verdigim rakamlar kabaca ve ancak oransal olarak dogrudur)

    Simdi; HEPA filtrede yogusma olup havadaki nemin filtreye yapismasi icin HEPA filtrenin sicakliginin elimizdeki hava su buhari karisiminin "Dew Point" denen cig noktasi veya yogusma noktasina esit veya dahada soguk olmasi gerekir. Basta 20 derecede %100 nem doyumuna ulasan havamiz icin bu sicaklik 20 derecenin altindadir. FAKAT HEPA filtremiz zaten 40-50 dereceye ulastigi icin burada yogusma olusmasi yani filtrenin islanmasi imkansizdir. Sicak hava ve tasidigi nem HEPA filtreden cikip ortama karisir ve olay biter.

    Yani cikis havasi giris havasindan daha soguk olmadigi surece ki o zaman supurgemiz bir klima olurdu birde su gider borusu takardik, sulu supurge icinde herhangi bir noktada yogusma veya sizin tabirinizle islanma olmaz.


    Dew point yani yogusma noktasi, bagil nem gibi konulara bakarsaniz bu anlattigim olayin fiziksel temelini bulabilirsiniz. Veya ben bu olaylari yanlis yorumluyorsam bildirirseniz sevinirim.



    Sulu supurgeler icin satilan koku giderici sivi gormedim ama guzel koku yapici, kopuk onleyici sivilar gordum. Fakir markanin bu sivisi icin bir sey soylemek istiyorum. Bu sivi olmadanda supurge gayet guzel kopurmeden calisiyor bence bu siviya para vermeye gerek yok. Bu arada benim supurge fakir marka degil.

    Koku konusu uzadi ama benim kullandigim en kotu koku yapan supurge torbali bir supurge idi cunku pislik torba iyice dolana kadar supurge icinde kaliyor ve her calismada bu pislikten gecen hava odaya geri yayiliyordu.

    Bu konustuklarimiz aslinda sulu supurgeler bolumunde olmaliydi ama boyle oldu iste dysoncu arkadaslardan ozur dilerim.

    Iyi gunler, tesekkurler.




  • Bir hafta önce ankara'ya görevli gittiğimde, büyük marketlerde dyson süpürge modellerini yakından ve ayrıntılı inceleme fırsatım oldu. Sorduğum soruların cevaplarını bulmaya ışık tutabilecek önemli izlenimlerim var ve ilgilenenlerle sunuyorum;

    dyson süpürgelerinde, emilen tozun belirli bir biçim ve ağırlıkta olanları merkezkaç kuvvetlerine maruz bırakılarak, belirli bir özelliktekileri elekten geçirilerek ve çok küçük boyuttakiler ile çok hafif olanları ise siklon denen şartlandırıcı ve darboğaz alanlarından geçirilerek filtre edilmeye çalışılmış. Çok emek verilmiş ancak hepa ya da her neyse ek bir filtreye mahkum bir tasarım.

    Bunu nasıl mı tespit ettim? Şöyle; markette müşteriye tanıtılmak için kullanılmış bir süpürgeyi inceledim. Süpürgenin şeffaf haznesinin içinde çok güzel toz çer çöp vardı. Bunu temizlemek kolay, ters çevir boşalt gitsin. Ancak şeffaf hazneye oturan siklonu çıkartıp içine baktığımda, 12 siklonun sigara izmaritinden biraz kalın deliklerinin içi fevkalade toz ile kaplanmıştı ve bunun temizlenmesi neredeyse mümkün değil, sanırım kompresörle basınçlı hava tutulmalı. Tabii bunu bir ovada ya da arazide yapmalısınız. Sanayide bile yapmaya çekinirim şahsen ben. Diyelim ki şöyle düşündük; "boş ver siklonu, öyle tozlu dursun, zararı yok" diyebiliriz. Ama gel gelelim, emilen havanın siklonlardaki dolaşımını tamamladıktan sonra siklonları terk ettiği noktaya. İşte can alıcı yer burası ve elinizi değdirmek istemeyeceğiniz kadar tozlu. Sanırım bunun ne demek olduğunu açıklamama gerek yok. Devam eden incelememde şeffaf hazne altında bir filtre olduğunu gördüm ve BASE modeli olduğu için sanırım bu filtre hepa değildi. Filtre toz içindeydi.

    Yani görünen o ki dysonun siklon teknolojisi şeftali tüyü tozlarını tutamıyor. Filtreye muhtaç bir aygıt.

    Bu aygıtın benim için uygun olmadığı kanaatine varıp, gönül rahatlığıyla almamaya karar verdim.

    Neden?

    —birincisi bir kere toz kaçıran bir alet.
    —ikincisi siklonlarda biriken ve temizlenemeyen toz nedeniyle emiş gücü düşebilir. Siklonların suyla yıkanarak temizlenebileceğini düşünmüyorum. Çünkü bu siklonlar çok girintili çıkıntılı alengirli bir yer olduğundan bu kısımların nemli kalması ve nemli yüzeylere daha kalın tabakalar halinde toz yapışması ihtimali yüksek. Bunun sonucu tıkanma da olur rahatlıkla.
    —yine siklonlarda biriken toz nedeni ile sürekli koku yayacaktır.

    Son olarak ta yukarıda saydığım olumsuz yönleri ve fiyatı açısından benim almamam gereken bir aygıt.

    Bu fırsat sonucu dysona ilişkin sorularıma cevap bulmamın ardından, zaten bir arayış ve inceleme içinde olmamın verdiği birikim çabucak meyvesini verdi. Yaklaşık bir yıldan beri yapmış olduğum tüm değerlendirmelerin sonucu yeni bir aygıt almış bulunuyorum şu an.

    Su filtreli bir alet aldım. arnika. Kullanıyoruz ve memnunuz. Evlerde tanıtımları yapılan aletlerin ilginç ve şaşırtıcı görüntülerinin çoğunu (en önemlilerini) tekrar yaşatıyor. Çok fazla anlatmak istemiyorum şimdi "malımı övmeyeyim" diye. ARNİCA HYDRA’ YA ilişkin soruları ve merak ettikleri olanlara yardımcı olabilirim. Amacım arnica yı övmek değil. Ben nasıl dyson ile ilgili sorularıma cevap bulmanın sıkıntısını çektiysem, arnikayı da merak edenler var biliyorum. İlk akla gelen soru şu "çok ucuz bu? çabuk mu bozulur acaba? İyi çekmez mi acaba? Toz kaçırır bu" vb. bazen sadece incelemekle de bir yere varılamaz, kullanan birinin cevap vermesi gerekebilir.

    Bir kere şuna eminim. Benim aldığım aygıt kendisi ile kıyaslanırsa pahalı aslında. 150 ytl.’ye aldım. Benim gözümde yatırım, malzeme ve üretim olarak onun 150 ytl.’lik değeri yok. Ama onu ucuz yapan çok önemli başka bir şey var!




  • cengizumur,

    İlk sorunun cevabı olarak, evet böyle bir tecrübeye sahibim.Bu anlattığımız sorunlar yüzünden satıcı firma, ürün satıldığında , kullanılmadan önce eve servis gönderip(ki doğru bir karar) en doğru nasıl kullanabilir bunun demosunu yapıyor.Tüketici çok farkında değil, ama iyi diyebileceğimiz bir markada şamandra sisteminin çok kötü oluşu sebebiyle, su taşıp motora da temas ederek çıkış filtrelerinin ıslanmasına sebep oluyor.Bu satış firması/firmaları, sorunu çok iyi bildiğinden ötürü kutu içinden 1 adet çıkması gereken ön filtre 2 adet olarak çıkıyor.Motor bu durumda zarar görmüyormu diye sorarsan cevabım tabiki göriyor olacak, ama o anda motora zarar verecek bir durum değil.Malesef 2-3 yıl içinde bumakineler dökülmeye başlayacak.
    Burada konuşurken özellikle bir marka ismi telafuz etmiyorum, ama gerçek olan birşey var.Kullandığın ve kullandığım süpürge farklı olabilir.Her süpürgenin aynı sorunu göstermesini bekleyemezsin, bekleyemem.

    Hangi tip süpürge olursa olsun son hava çıkş noktasındaki filtrenin kalitesi, süpürgenin kalitesini gösterir.Bizim süpürgeden beklentimiz basitçe şudur; BİZİ TOZLA MUHATAP ETMEYECEK, İÇİNE ALDIĞI TOZU DIŞARI VERMEYECEK.HİJYENİK OLACAK.Çünkü bizim istediğimiz şey bir temizlik makinesi.Tersini söyleyecek kimse yoktur sanırım.Diğer istekler 2. derecedendir.
    Bunlar için çoğu arkadaşımız çok büyük paraları gözden dahi çıkarmış olabilir-1000 ytl,1500 ytl, 2000 usd hatta bir makine için 3500 usd rakamları dolaşıyor-

    Bende şunu savunuyorum;-ki sende savunuyormuşsun-
    Arkadaşlar bu sorunu çözmek için bu paraları ödemeye gerek yok.İyi Hepa FİLTRELİ BİR SÜPÜRGEYLE bu sorun çözülebilir.

    MMBİLİCİ NİN söylediği gibi sistem ne olursa olsun SON ÇIKIŞ NOKTASINDAKİ FİLTREYE MUHTAÇLAR ,GERİSİ TEFAURAT.

    İllede su filtreli süpürge almayı düşünüyorsanız.MMBİLİCİ nin telafuz ettiği bir marka var.Oldukça ucuz.Ucuzluğuna bakmayın.Özellikle evlere ziyarete gelip demo yapılarak , çok yüksek fiyatlara-1500 ytl kadar sanırım- satılan markalar var.İŞTE BU MARKALAR, MMBİLİCİ NİN SATIN ALDIĞI SÜPÜRGENİN ÜRETİM TESİSLERİNDE ÜRETİLİR.TİPİ BİRAZ FARKLI OLSADA AYNI TEKNOLOJİ.Sizi ilgilendirende bu olmalı.Tekrar söylemeden de edemeyeceğim:))
    Çok tefaurat istemiyorum ,temizlik makinesi istiyorum diyorsanız.HEPA 13 kullanılan bir makine almanız işinizi fazlasıyla görecektir.(Ana fikir son cümledir)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Delfini

    cengizumur,

    İlk sorunun cevabı olarak, evet böyle bir tecrübeye sahibim.Bu anlattığımız sorunlar yüzünden satıcı firma, ürün satıldığında , kullanılmadan önce eve servis gönderip(ki doğru bir karar) en doğru nasıl kullanabilir bunun demosunu yapıyor.Tüketici çok farkında değil, ama iyi diyebileceğimiz bir markada şamandra sisteminin çok kötü oluşu sebebiyle, su taşıp motora da temas ederek çıkış filtrelerinin ıslanmasına sebep oluyor.Bu satış firması/firmaları, sorunu çok iyi bildiğinden ötürü kutu içinden 1 adet çıkması gereken ön filtre 2 adet olarak çıkıyor.Motor bu durumda zarar görmüyormu diye sorarsan cevabım tabiki göriyor olacak, ama o anda motora zarar verecek bir durum değil.Malesef 2-3 yıl içinde bumakineler dökülmeye başlayacak.
    Burada konuşurken özellikle bir marka ismi telafuz etmiyorum, ama gerçek olan birşey var.Kullandığın ve kullandığım süpürge farklı olabilir.Her süpürgenin aynı sorunu göstermesini bekleyemezsin, bekleyemem.

    Hangi tip süpürge olursa olsun son hava çıkş noktasındaki filtrenin kalitesi, süpürgenin kalitesini gösterir.Bizim süpürgeden beklentimiz basitçe şudur; BİZİ TOZLA MUHATAP ETMEYECEK, İÇİNE ALDIĞI TOZU DIŞARI VERMEYECEK.HİJYENİK OLACAK.Çünkü bizim istediğimiz şey bir temizlik makinesi.Tersini söyleyecek kimse yoktur sanırım.Diğer istekler 2. derecedendir.
    Bunlar için çoğu arkadaşımız çok büyük paraları gözden dahi çıkarmış olabilir-1000 ytl,1500 ytl, 2000 usd hatta bir makine için 3500 usd rakamları dolaşıyor-

    Bende şunu savunuyorum;-ki sende savunuyormuşsun-
    Arkadaşlar bu sorunu çözmek için bu paraları ödemeye gerek yok.İyi Hepa FİLTRELİ BİR SÜPÜRGEYLE bu sorun çözülebilir.

    MMBİLİCİ NİN söylediği gibi sistem ne olursa olsun SON ÇIKIŞ NOKTASINDAKİ FİLTREYE MUHTAÇLAR ,GERİSİ TEFAURAT.

    İllede su filtreli süpürge almayı düşünüyorsanız.MMBİLİCİ nin telafuz ettiği bir marka var.Oldukça ucuz.Ucuzluğuna bakmayın.Özellikle evlere ziyarete gelip demo yapılarak , çok yüksek fiyatlara-1500 ytl kadar sanırım- satılan markalar var.İŞTE BU MARKALAR, MMBİLİCİ NİN SATIN ALDIĞI SÜPÜRGENİN ÜRETİM TESİSLERİNDE ÜRETİLİR.TİPİ BİRAZ FARKLI OLSADA AYNI TEKNOLOJİ.Sizi ilgilendirende bu olmalı.Tekrar söylemeden de edemeyeceğim:))
    Çok tefaurat istemiyorum ,temizlik makinesi istiyorum diyorsanız.HEPA 13 kullanılan bir makine almanız işinizi fazlasıyla görecektir.(Ana fikir son cümledir)






    Delfini,

    Sizin daha once rastladiginiz yanlis dizayn edilmis samandira sistemli supurge hangisi bilmiyorum ama su anda piyasada olan sulu sistemlerin cogunda zaten ya samandira yok yada samandira olsa bile motordan once kullanilan kaba sunger, kece benzeri filtre katlari sayesinde su damlaciklari motora ulasamiyor. Buharlasan su ise daha once anlattigim Dew point meselesi sebebiyle zaten bir yeri islatamadan makineyi terk ediyor. Dolayisiyla bozuk samandira tecrubenizi tum sulu sistemlere genellemenizi dogru bulmuyorum. Sulu sistem kullanan biri olarak boyle bir problem hic yasamadim.


    HEPA filtreyi tek alternatif olarak belirtmeniz biraz isleri karistiriyor, cunku sulu, siklonik (dyson, marathon) veya torbali bir cok supurgenin zaten ayrica HEPA filtreleride var dolayisiyla aralarinda bir fark yok hepsi olurmu demek istiyorsunuz ?

    Sonda bir HEPA filtre olmasi tamam ama Dysondaki siklonik sistem veya sulu supurgelerdeki on su filtre sistemi olmasa, once tozlarin buyuk bir kismini tutmasa o sondaki HEPA filre daha ilk supurmede tikanirdi.

    HEPA filtre iyidirde tikaninca degistirmeniz gerekir. Yillardir benim kadar HEPA filtre degistirmeye para doken biriyle henuz karsilasmadim. Hava temizleyici konusuyla ilgiliyseniz ne dedigimi anlarsiniz.

    Sulu supurgeyi tercih etmemin sebebi basit. Pisligin cogunu suda topluyor HEPA filtreye neredeyse temiz hava gittigi icin HEPA filtre temiz kaliyor. Sudaki pisligi her seferinde suyla atip kurtuluyorum ama hepa filtre bir defa doldumu boyle bir sansiniz yok HEPA filtre veya torba degisecek. Bu avantaj dyson veya marathon gibi siklonik sistemlerdede var. Tozun cogu ondeki siklonik sistemde yakalanip HEPA filtrenin omru uzatiliyor. Bendeki sulu sistemde HEPA filtre hala ilk gunku kadar temiz ama suyla bosalttigim pislik enaz 20 kiloya ulasmistir. Eger onde su olmasaydi simdiye kadar kac HEPA filtre degistirmistim allah bilir.

    HEPA filtrelerin tutabildigi bir alt partikul boyutu vardir sizinde bildiginiz gibi, mesela 3 mikron. Tabii bu filtre derecesine gore degisir, ama bir alt sinir vardir. Size boyle bir alt siniri olmayan bir filtre cinsi soyliyeyim, SU. Sulu sistemlerde suya temas ederek tutulan partikul boyutunun alt siniri yoktur hatta ULPA filtrelerin kacirabilecegi bir atom boyutundaki partikuller bile su ile yakalanabilir. O zaman diyeceksinizki sulu sistemlerde niye hala daha HEPA filtre var? Cunku hala daha butun o sirkulasyona ragmen azda olsa suya temas etmeden kacan partikuller olabiliyor. sondaki HEPA filtre iste burada devreyegiriyor ve bunlar eger cok kucuk degilse tutuyor.

    Ben hic bir sistemi kotulemiyorum. Hepsinin avantajlari var. Mesela siralamada en kotu diye dusundugum torbali sistemin bile ustun oldugu yerler var. Mesela sulu sistem kulleri uzerlerindeki statik elektriksel deger sebebiyle tutamaz. Eger ortamda acik ates veya somine varsa torbali bir sistem veya siklonik sistemler sulu sistemlerden daha faydali olabilir. Veya sulu supurge konusunda Candogan bey soylemisti. ben suyla tozla ugrasmak istemiyorum torbayi cope atiyorum is bitiyor diye. Bu torbali sistemleri en iyi temizleyen sistem kategorisine sokmasada Candogan bey istekleri dogrultusunda torbali sistemi secmekte haklidir.

    Dyson konusu altinda yazdigimiz icin soyliyeyim dysonun iyi bir makine olduguna inaniyorum ama arge ve herturlu isletme nakliye masrafi dahil maliyeti 100 milyonu gecmeyecek renkli plastik bir makina niye bu fiyata satiliyor anlayamiyorum. Yinede bu fiyati sineye cekebilecek arkadaslarin performans konusunda tatmin olacaklarini zannediyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.