Şimdi Ara

Dyson Kullanan arkadaşlar . . . ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
21.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • su filtreli süpürgelerde niye hala hepa filtre kullanıldığı ve motora su gitmesi konusuna bir açıklık getirmek istiyorum.

    ben mekanik ve elektronik üzerine haspel kader epeyce bir tecrübeye sahibim. almış olduğum yepyeni arnicanın içini açtım. süpürge motorunun tribünü, emdiği havayı motorun elektrik aksamından geçirmiyor ve motorun elektrikli kısmı ile alakası olmayan ayrı bir kanaldan yönlendirerek hepa filtreye ve çıkış noktasına ulaştırıyor. hava bu şekilde dışarı atılıyor. motoru soğutmak için ise yine ayrı bir kanaldan motor milinin diğer ucuna bağlı ayrı bir pervanecik ile emilen hava kullanılmış. ve tüm bu bahsettiğim kanallar, herhangi bir yoğun su gelmesine karşın lastik contalar ile birbirinden yalıtılmış. süpürge devrelse bile motora su gitmiyecektir.

    gelelim hepa filtreye; süpürgenin içinde oluşan su fırtınası o kadar yoğun bir halde ki bu ortamdan gözle görülemiyecek toz zerresinin bile geçeceğine inanmıyorum. zaten süpürgeyi epey kullanımdan sonra, hepa filtre üzerinde yaptığım incelemede gözümün görebildiği kadar herhangi bir toz zerresine rastlamadım. ama niye bu filtre kullanılıyor. çünki. süpürgenin ilk çalıştırıldığı birkaç milisaniyelik bir anda, ya da içine konan suyun yeterli miktarda olmaması ve ya suda çok mikttarda halı tüyü vb birikip suyun yeterli yıkamayı yapamaz hale gelmesi durumlarında ve bir de makineyi ani bir şekilde hareket ettirdiğinizde eylemsizlik özelliği sonucu makinenin dibindeki suyun dalgalanması sonucu yine milisaniyelik bir süre su püskürmesinin az olması gibi nedenlerle çok nadir ve çok az da olsa sudan kurtulabilen küçük toz zerreleri olabilir. bu bahsettiklerim arnica için ama diğer su filtrelilerin de sanırım buna benzer yönleri vardır ne de olsa su filtreli.

    ayrıca hepa filtre meselesi gördüğüm kadarı ile bir moda ve pazarlama stratejisi haline gelmiş. bu yüzden de konuyor olabilir. düşünseniz e bizim makinede hepa filtreye gerek yok diyen ve fiyatı 150 ytl. olan bir marka. çok müşteriyi buna inandıramazsınız.

    bu tür bir konuda daha geniş düşünecek olursak, günümüzde artık birçok ürün ve hizmet, gerçekten insanlara lazım olduğu va onların ihtiyaçlarını gidermesi için değil. bazı uyanık ve yetimsiz zihniyetlerin, insanların cebindeki parayı nasıl çekmeye devm edebilecekleri ve daha çok nasıl çekeblecekleri yönündeki düşüncelerinin ürünü olarak üretilmektedir kanımca. o yüzden çok dikkatli olup bu tür incelemelerin yapılması lazım. hatta ürün doğrulamak için tarafsız bir organ kurmak lazım. piyasa adeta bir çöplüğe dönmüş. bi sürü işe yaramaz ve gereksiz ürün var.




  • ya arkadaşlar
    burası baya prof olmuş herkesin eline bilgisine saglık
    sabahtan beri forumda hepa filtreli elektirik süpürgeleri okuyorum
    beynim sulandı alerjik rahatsızlıgı olan biri olarak bana enson ne önerirsiniz
    dyson alacak paramda yok
    aklımda philips 9160 ve marathon 9202
    samsung 8571
    sizce hangisi biliyorum konu başlıgına ters ama yardımcı olursanız sevinirim
  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/dyson-dc22-animal-elektrikli-supurge-55705481

    şu an indirimde son 1 günmüş...Almak isteyenlere kaçırılmaz bir fırsat.

    Benim aldığımda ucuz olsaydı alırdım benim makinamın modelide buhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/dyson-dc29-db-origin-elektrik-supurgesi-55035346




  • arkadaslar bende supurgeleri arastırıyorum sayfayı okudum cok guzel bılgıler ama mesajlar genelde 2007 yılından kalma .mısal hepa fılıtresı olmayan dyson artık bu fılıtreye sahıp ama hala bı cok soru var yenı urun alıp kullananınız varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Bu konuda mbilici beyle konuştuk.Kendisine ben de marathonu önerdim.Çünkü Dyson'un patantini kullanıyor sanıyordum.Ama mbilici bey cihazı incelemiş,bana da gösterdi çalışma sistemleri dyson ile aynı değil.Marathonda siklonik bölgede zamanla tıkanacak filtre var.Emiş gücü vs iyi ama.Tecrübeme dayanarak Dyson'da da emiş kaybı olduğunu önceden söylemiştim.Çünkü motor dışına toz atıyor,bu da düşüşün olacağının göstergesi. Marathonda da durum farksız.Sulu süpürgelerde de halen emiş gücünün düşük olduğu bilinen birşey.Bana sorarsanız emiş gücü çok önemli.Şu an emiş gücünde de en başarılısı torbalı süpürgeler.Benim şahsi fikrim torbasız sulu/kuru sistemlerin henüz gelişimlerini tamamlayamadığı.Onun için bana sorarsanız halen en iyisi hepa filtreli torbalı süpürgeler.Neden mi:
    -Sulu sistem süpürgeler her kullanımdan sonra temizlik istiyor.Süpürge de acil işler için sürekli kullanılan bir alet olduğuna göre "detaylı temizlik ve bakımını yapmadan rahat edemeyen" ben için sürekli onun temizliğiyle uğraşmak tam bir eziyet.Bunun için bana anında hazır olacak küçük bir süpürge lazım.
    -Torbasız hazneli süpürgelerin temizliği de hiç hijyenik değil.Alerjik bir insan asla kullanamaz.Temizleyeyim derken evi batırıyorsunuz.Deliklere sıkışan tozu sirkelemek,yıkamak kurumaya bırakmak,Bu sürede süpürgenin iptal olması.İnsanın birsürü toza maruz kalması da cabası.
    -Sulu sistem süpürgeler koku yapıyor ve zamanla içine siniyor.Torbalı süpürgelerde de var ama sulu sistem kadar değil.
    -İster sulu ister kuru olsun tüm süpürgelerin hepa filtreye ihtiyacı var(separatörlüler hariç)bu da tozu %100 filtreleme başarılarının olmadığının kanıtı.Hepa ve motor filtreleri süs olsun diye konmuyor.Bu filtrelerin olması da zamanla emiş gücü kaybının olacağının kanıtı aynı zamanda.Tüm bunlar torbalı süpürgelerin çok da geride olmadığını gösteriyor.
    -Torbalı süpürgelerde toz temizliği en kolayı.Torba doluyor ağzını kapayıp atıyorsunuz.Aynı işlem ek filtreler için de geçerli.Tozu %99 üzerinde temizleyebilen modeller de var.
    -Sulu sistem ve kuru sistem torbasız süpürgeler çok uçuk fiyatta.Oysa 130-160 YTL'ye çok kaliteli ve iyi emiş gücüne sahip torbalı süpürge bulmak mümkün.

    Tüm bunları düşünürsek -bana göre- halen en iyisi hepa filtreli torbalı süpürgeler.Tüm bunlar benim fikrim.İlla doğru değil,kimi benim gibi düşünür kimi düşünmez saygı duyuyorum.Sadece bu konudaki düşüncelerimi belirtmek istedim.

    Noktalardan sonra boşluk bırakmama imla hatası dışında 6 yıl önceki mesajıma halen katılıyorum.

    Zira Dyson DC37 serisi bile bir süre sonra arkasından cayır cayır toz kokusu üflüyor, siklonlar bir süre sonra tıkanabiliyor. Ancak servise gönderilerek veya kompresörle temizlenerek düzeltilebilir.

    Çektirdiğiniz tozla neden muhattap olmak zorunda kalasınız ki? Bence çağdışı bir yöntem.

    Halen en iyisi torbalı ve Hepa filtreli süpürgeler. Bütçeniz iyiyse Miele'den şaşmayın.

    Miele'den sonra Nilfisk, Electrolux ve Bosch'un Hepa filtreli modelleri alınabilir.




  • Forum donanımda da sıcak fırsatlarda da dyson fırsatları kampanyası var.dyson modelleri ve kampanyaları incelemek içinhttp://www.bedavacim.com.tr/Dyson-Elektrikli-Supurgeler-1853
  • DC37 model süpürgenin toz haznesi yıkanır mı yıkayan oldumu hiç. Sıvı çekimi yapmışlar ve o şekilde temizlemeden 15 gün bırakmışlar şimdi çalıştırınca acayip bir küf kokusu geliyor elle temizledim ama koku var toz haznesinde ne yapayım

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.