Şimdi Ara

E90 3.20D M SPORT PLUS MI - F30 3.16İ MODERNLİNE TEKNO PLUS MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
8.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • plateau kullanıcısına yanıt
    Tekno plus lı line lı araç 125 den aşağıya yok hocam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccolt -- 5 Mart 2014; 1:27:22 >
  • BEnce hiçbirşey almayın, 1 sene bekleyin... Çok alacağım derseniz, 40-50 binlik bir şey alın, kalanıyla, döviz , altın bir şey alın, veya faizde bırakın... Sonra bana duacı olacaksınız bunu bir kenara yazın
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    teklifiniz için teşekkürler. yatırım için gerekli adımları attım zaten.
  • E90 3.20i kullanicisi olarak 3.20d öneriyorum 2012 modelleri zaten dolu ekran vs 3.16dan kat kat daha zevkli bi araç bekleme şansınız varsa yeni kasa 3.20d tabiki. Fakat onu m pack vs alamazsınız.


    bu arada 3.16i nin değer kaybi çok olur 3.20d ye göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 5 Mart 2014; 3:08:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Değer kaybı konusuna katılıyorum.
    Hocam birde bu e90 2012 m sport pluslarda bluetooth standartmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ikisinide almam. E90 kasa artık BMW'ye yakışmıyor. Hele ki yeni 3 serisinden sonra benim için eskide kalmış bir tasarım ve o arabaya 115 bin vermektense 15-20 daha koyup F30 320d bulunabilir M paketten feda ederseniz. 316i ise BMW için güçsüz. Güçsüz derken kasayı çekmez anlamında söylemiyorum tabi.. Piyasadaki bir çok araca göre çok daha güçlü ve eğlencelidir fakat yolda gördüğünüz 10 BMW den belkide 8 i 320d olacak ve aynı görüntüye sahip olduğunuz onlarca araç sizden ciddi derecede daha performanslı olacak. Ayriyetten biraz performansı seven boş trafikte ufak rollinglere giren bir insansanız insanların C segment benzinlileriyle sizi geride bırakmalarına maruz kalabilirsiniz. Malum bu ülkede yolda BMW görünce kendine rakip olduğunu sanan çok insan var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccolt

    Genel olarak ortalamanız nedir? Şehir dışı ve şehir içi? Birde servise kaç km de bir giriyorsunuz? Son olarakda süspansiyon sistemi çok mu kötü?
    E90 3.20d yi bugün gidip gördüm. Temiz araç gerçekten tek sıkıntısı lastikleri ve balataları. Önler 30 bin km arkalar ise 2900 km sonra değişecekmiş. Orjinal lastikleriymiş runflut değişecek diş kalmamış nerdeyse. Ne kadar tutar lastikler ve balatalar bakıma götürsek? Kasko ücreti de nedir aracın? (2012 m sport plus 3.20d)
    Teşekkürler

    Genel ortalamam İzmir şehir içinde 5,5- 6,0 litre aralığında geziyor. Araç oldukça esnek diyebilirim tüketim konusunda. Bir defasında İzmir-Ankara yolculuğumda 110 km hiç geçmeden ve klima ile 1000 Km gitmiştim ve yakıt ışığı yanmamıştı. Kısaca ısrarla uzun mesafe kat etmeye kalkarsanız 60 litre deposu ile 1300 Km yol gidersiniz.

    Ben şehir içinde genelde 900 km civarında yakıt alıyorum 52 -55 litre civarında alıyor. (5,5 -6,0) . Ama tabi kullanımdan çok fark eder, ben şehir içinde hız yapmıyorum kesinlikle. Gayet sakin kullanırım.

    Servisleri araç kendi çağırıyor ama genelde 30 bin km de bir bakım yapılır ve 350 eur civarı bir rakam çıkıyor. Arka balatalar serviste muhtemelen 550-600 tl tutar , dışarıda 270 TL ye değiştiren ( orijinal parça ile) arkadaşımız var geçen haftalarda. Kısaca bakımda yetkili -yetkisiz yarı yarıya fark eder.

    Süspansyon sistemi bana göre harika, ray üstünde gider gibi bir yol tutuşu var aracın. Ciddi anlamda beni çok mutlu ediyor, özellikle otobanlarda. Ama konfor odaklı değiller. Sonuçta bunun bir terazisi var, bir arabanın hem çok konforlu hem de çok iyi yol tutuşu olması beklenemez. Mutlaka ikisinden biri ağır basmak zorunda veya ayarlı adaptif süspansyonlu araç olması lazım ikisinin bir arada olabilmesi için

    Lastikleri 3-4 ay kadar önce değiştirmiştim önler 225/45/17 arkalar 255/40/17 bridgestone potenza s001 1800 TL ödedim nakit. Şimdi rakamlar biraz yükselmiş olabilir.

    Kasko kişiden kişiye çok değişir, hasarsızlık indiriminden yaşadığınız şehire kadar. 1,5 - 3 arasında gezer tahminim.

    İlk mesajımda da belirttiğim gibi , aracı nasıl kullanacağınız çok fark eder. Yalan yok, bu araçları kullanıp 90 sabit geziyorum diyen yalan söyler. Max tüketim anlamında aşağıda bir resim de paylaşıyorum. Dizel bunu tüketirken benzinli f30 ile böyle bir sürüşte nasıl bir manzara çıkar siz hayal edin artık

     E90 3.20D M SPORT PLUS MI - F30 3.16İ MODERNLİNE TEKNO PLUS MI?




  • bence tartışmasız f30. eski kasa yeniyle nasıl aynı fiyata olur saçmalığın daniskası.
  • Yerinizde olsam 2011 A6 alırdım 2.0TDI hem performans hem ekonomi hem konfor hem yol tutuşu.E segmenti araç ek olarak.Daha ne olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yenisi alinabiliyorken o kadar para verip eski kasa alinir mi allah askina !

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Peki hocam aracın 10.2015 e kadar garantisi uzatılmış. Dışarıda özel serviste yaptırsak arka balataları garantide sorun çıkar mı?
    Birde m sport plus larda bluetooth varmıdır? Usb vardı bu araçta .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel arabalarda yaşıma göre değil hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 355GTS kullanıcısına yanıt
    Yeni kasaların fiyatlarının artması dolayısıyla eski kasalara da olan ilgi arttı ve fiyatları yükseldi. Dolayısıyla belli bir noktada direnç oluştu fiyatlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devildod kullanıcısına yanıt
    Öylede hocam birisi benzinli 136 bg, diğeri dizel 184 bg. Arada çok fark yokmudur sizce? Teknoloji ve şanzuman olarak benimde gönlüm f30 dan yana. Ama yakıt ve performans işin içine girince işler değişiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F30 alınacksa lacivert veya kırmızı m paket olanı alınmalı bence.Ancak o zaman dikkat çekici olur ve verilen paranın hakkı alınır bana göre.Yoksa ikinci elde dünya kadar araç var konforlu ve az yakan hemde daha ucuz
  • Aslinda iki aracinda birbirine artilari ve eksileri var fakat secimde cok zorlanilir bir yandan ekonomi performans dengesi mukemmel seviyede bir 2000 dizel unite bir yandan 1.6 motorlu yepyeni tasarimli F30 kasa yaptiginiz km ye bakarak ve yeni kasa oldugu icin f30 derim hatta butcenizi biraz daha arrtirsaniz 320 iED harika bir secim olabilir performans bakimindanda oldukca tatmin edici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E90 olan 320d araçlara 85-90000 TL'den fazla vermeyin derim. Hem eski kasa hem de ederi şu an 90000 TL civarı.

    316i yerine 320iED alın bence. Hem chip tuning ile 200PS civarı güç alırsınız, hem de bastınız mı gider.

    O araç 1.6 motorlu olduğu için 100.000 TL'den fazla vermeyin. Düşük vergi olduğu için BMW kasten fiyatları şişiriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen kardeşim düşün taşın kafa yor derken işler temelli karıştı. Aslında f30 3.20d nin fiyatı eskisi gibi olsa hiç düşünmeden biraz daha verip onu alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccolt

    Güzel arabalarda yaşıma göre değil hocam.

    Premium sınıf aracın yaşı olmaz.Yani S alın demedim veya A8 onlarda haklısınız ama gayet A6 20 yaş üstüne yakışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    E90 2012 M Sport Plus ve uzatılmış garantili çok temiz bir araç olduğu için zaten fiyatı artıyor. Normalde 110 dan fazla olmaması lazım. Piyasada bu özelliklerde bu temizlikte başka bir araç olmadığı için fiyat yüksek galiba.
    Sonradan chip vb. taktırmayı düşünmüyorum, çok fazla aracı kurcalamayı sevmem. Sadece eğer yoksa hız sabitleyici taktırırım o kadar. O yüzden zaten kararsız kalıyorum. Aldığım aracıda 2 sene sonra değiştiririm diye düşünüyorum.
    F30 3.16i lerde 100 binin altındakiler boşline genelde. En azından xenon ce sunroof olması lazım bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.