Şimdi Ara

2022 YKS EA 110. SABANCI [Soru-Cevap] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
32
Favori
19.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam geometri çözmeden 80-95 arasında çözüyorsan ciddi hızlanman lazım. sınav anında stres ve heycan faktörüde gelcek o süre artıyor emin ol. önce en basit kesin çözcegin soruları çöz özgüven ve motivasyon veriri. büyük ihitmalle problemlerde cok vakit kaybediyorsun bi tane problemler fasikülü al bilgi sarmal problemler güzeldi.endemikte güzeldi. apotemi önermem bence sınavın cok üsütnde ve farklı formattalar. acil matematigin ilacı çözmedim seviyesi basit oldugnu bılıyorum eger problemelrin kötüyse bakabilirsin. karekök rutin olmayan problemler kesinlikle uzak dur. çapda çok klasik sorular var eskidi bence. brans denemsi çözmeye cok hevesli herkes ama konuların tam olmadan çözmek cidden israf. konun tam degilken harcayacagın zaman ve enerjiyi konularını tamamlamaya yöneltirsen çook daha faydalı olur. şubat ayında bu kadar deneme işine girişmenize cidden gerek yok. haftada 1 kurumda giriyorsanız yeter. üçgenleri bitirip brans denemsine geccen gene geometrin bombos olcak üçgenle bitmiyor ki iş bi ton konu var millet enayi mi o kadar konuyu ögreniyor. 30 tane çözemiyorsan gene yavaş ve konların cok eksik oldugundan. soru bankalarında sorular genelde klasik oluyor ve max 30sn-1dk arasında çözülüyor eğer konuyu biliyorsan. yeni nesiller tabiki zor ama soru bankalarında full bu tarz sourlar yok. ben 10 saat calısıyordum. sınava 100 gün kalana kadar konularını saglam bir şekilde oturt soru bankalarından saglam şekilde ilerle haftada 1 kurmun deneme yapıyorsa 1 kerede sen yap madem bu kadar isteklisin denemye. senin enerjinin cogunlugunu geometriye vermen lazım üçgenlerdeyim diyorsun.





  • Hocam Sabancı'da hangi bölümdeydiniz?

  • PostalDude kullanıcısına yanıt

    endüstri seçeceğim hocam

  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt
    Sayısal değil mi hocam? EA dan Say bölümlerine giriliyor mu? Sabancı'nın sistemini bilmiyorum. Cahilim bu konularda.
  • PostalDude kullanıcısına yanıt

    Evet hocam giriliyor. 2. sınıfta bölüm seçiyoruz bölüm seçme özgürlüğü var. ( cs dahil .d )

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemalettinKamu

    Evet hocam giriliyor. 2. sınıfta bölüm seçiyoruz bölüm seçme özgürlüğü var. ( cs dahil .d )

    Yeni öğrendim ve gerçekten sistem bayağı iyiymiş. Umarım endüstri üzerinden başarılı olursunuz hocam. İyi çalışmalar.

  • KemalettinKamu kullanıcısına yanıt

    Yalan söylemeyeyim zaten geometriye bakamadığımdan biraz yaylana yaylana çözüyorum (sorulara uzun süre vermek). Geometri bilsem bütün soruları görecek şekilde kendimi ayarlarım ancak zaten olmadığından bende bir soruya başlamışken çözsün gideyim mantığıyla hareket ediyorum. Bunun farkına biraz geç vardım ama şu turlama taktiğini merkeze alacağım başka çare yok.


    Vakit kaybettiğim sorular hiç belli olmuyor, çok basit sorularda bile yanlış yola giriyorum ve döndüğümde buna mı takıldım diye kendime sövüyorum  . Konu eksiğim PKOB + kümeler var beni etkileyen, deneme aşırı zor değilse genelde bunlar kaçıyor. Zaten 30 soru üzerinden baktığımda 25 yapıyorum genelde. Zor denemelerde 20'ye düşüyor. 345 TYT matematik bitmişti zaten, şu an 3D'yi çözüyorum. İlk 12 konu + Fonksiyonlar bitti onda da. Kalan kısmı da bitirip, aynı süre zaafında üçgenleri de bitirince TYT matematik branş denemelerine geçeceğim artık. Sene başından beri aynı skala da gidip geliyorum. Deneme de arttırmazsa kimse arttıramaz bu saatten sonra. Genel TYT denemesi topuna girmiyorum zaten, branş üzerinden gideceğim.


    Geometri de üçgenleri öğrenip branşa geçme sebebim zaten çok kasıntı bir deneme değilse bazı sorularında direkt üçgenden çözülmesi. Analiz kısmında baktığımda bazen 3-4 geo çözdüysem dörtgen netim üçgenden fazla olabiliyor. Daha erken diye diye MSÜ'ye 45 gün civarı kaldı, artık başlamam gerektiğini düşünüyorum branş denemelerine. İlk başta fazla çözmem ve zaten elimde eski branş denemesi var, onlardan başlarım. Dörtgenler de bitince artık abanırım biraz.


    Geometrim iyi değil ancak sen köklü kötü zannettin sanırım. Analitik ve çemberde 11'den kalma temelim var. Katı cisimler zor olmadığı sürece çözüyorum. Beni en çok zora sokan üçgen ve dörtgenlerdi çünkü kural felan neredeyse hiç bilmiyorum ve hatırlamıyordum(9 ve 10'un pandemiden güme gitmesi sonucu). AYT matematikte bir integral ve parabol kaldı. Parabolü saymıyorum temel var ve hızlı biter ama integral zamanımı alır biraz. Bunlar da bitince AYT matematikte konu derdim kalmadığından ağırlığı geometriye vereceğim. Şu an hedefim şu üçgen ve dörtgen kısmını bitirip, biraz branş denemesi çözerek MSÜ'ye girmek.


    Dediğim gibi genel TYT denemesine hevesim yok dershane ve okul yapıyor zaten ancak branş denemesine girmem lazım. Onun dışında bıraktım sayılabilir TYT'yi, genelde AYT konularını eritiyorum. Ve son olarak matematikte branş denemesine geçmek istememin sebebi hızlandırdığının söylenmesi. Zaten şu anda 3D'yi süre tutarak çözüyorum, genelde 20-25 dk arası sürüyor bir test. Bazı testlerin 30'u bulduğu oluyor ama orada da şöyle bir handikap var. Kolay ve orta soruları genelde hep aynı sürede çözüyorum, yani fazla sürem gitmiyor ancak büyük vakit zor sorulara gidiyor. Bu sorunu da zor branş denemesi çözerek giderebileceğimi düşünüyorum.


    Sizi de yordum hocam kusura bakmayın. Cevapladığınız için teşekkür ederim.  





  • PostalDude kullanıcısına yanıt
    Siz de bunu duyunca Sabancı için tm geçen 5682. sayısalcı mı olacaksınız yoksa hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CowardlyCobra

    Siz de bunu duyunca Sabancı için tm geçen 5682. sayısalcı mı olacaksınız yoksa hocam?

    Ben zaten tmdeyim  

  • PostalDude kullanıcısına yanıt

    En mantıklısı olası yıgılmada mf cekilecek cile değil  

  • Adam obp küsüratıyla ilk 100 bursunu kaçırmış vay amk.
  • ilk 100 bursunda ham sıralamaya bakılıyor

  • hocam merhaba. 1.5 hafta önce başladım çalışmaya ailevi sebeplerden ve psikolojik sebeplerden başlayamadım. 0 gibiyim tyt de bildiğim birkaç yer var ama ayt yok. TM öğrencisiyim günde 10 saatin altına düşmemeye çalışıyorum kalan sürede tm de hacettepe pdr gelir mi sizce ? sizin hiç tanıdığınız biri var mı 4 ayda iyi bir şeyler başaran ?

  • Mustafa98747372726 M kullanıcısına yanıt

    Hocam konuların kaldırılması işinize çık yarayacaktır. Aşırı zor bi sınavda gelmeyecek büyük ihtimal. Diğer baslıgımda hangi ders nerden hangi kaynak çözülmeli yer alıyor. Ea olmanız cok büyük avantaj emeginizin karsılıgını aldıgınız bir alan. Dediğiniz gibi calısırsanız 4 ayda cok güzel işler başarırsınız. İstikrarlı şekilde her gün calısın sorunuz olursa yazabilirsiniz

  • Hocam gereksiz bir soru biliyorum ama sizin hiç tanıdığınız biri var mı 4 ayda iyi sonuç alan ?

  • Mustafa98747372726 M kullanıcısına yanıt

    var tabiki hocam

  • hocam bende 3 4 5 miray ve mert hocanın kitabı var dediğim gibi yeni yeni başlamıştım sizce orjinal almaya gerek var mı ?

  • ayt eada 1 ay içinde neler başarabiliriz

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.