Şimdi Ara

EDC OTOMATİK VİTESLİ RENAULT (MEGANE FLUENCE ) KULLANICI YORUMLARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
14
Favori
281.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfun73


    quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer

    Yalniz degilsin dostum uzulme.


    Bi yemek sözün vardı hatırlarsan ona üzülüyorum


    Ben de tgezer dostumun sadece bana yemek sözü var sanıyordum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Ben de tgezer dostumun sadece bana yemek sözü var sanıyordum :)


    Ooo tgezer ya arabalardan çok emin yada restoran işletiyor Ama ben inanıyorum yakında kalabalık bir yemek bizi bekliyor

    dhakanuysal arkadaş,

    Ellerine sağlık uzun uzun yazmışsın. Öncelikle çevreye zararı konusunda için rahat olsun bizim Meganelar da euro5 normunda. Yakıt masrafım şimdiden önceki benzinli 1,6 otomatik arcıma göre yarının altına düştüğünden o dizelin sesi melodi gibi geliyor inan. Turbo uğultusu dersen zaten apayrı bir zevk. Forumda EDC ile 20 bin km yapan henüz yok. Dizelin verimliliği ilerleyen km lerde ortaya çıkmaktadır ki o halde alım ve bakım maaliyetlerini rahatlıkla karşılar. Araç bakımları 20 bin km/1 yıl da bir.

    Evet şanzımanın yenisi 20 bin lira civarında. Ancak dandik bir şanzımansa 5 sene içinde yani garanti kapsamındayken dağılacaktır ki fiyatını dert etmeme gerek kalmaz. Yok eğer 5 sene/100 bin km tıkır tıkır işlediyse gönül rahatlığıyla daha uzun yıllar işleyeceğini varsayabilirim.

    Düz vites tavsiyesi ise tamamen zevke, ihtiyaca ve hatta benim durumumdaki gibi (H ehliyet) mecburiyete kalmış bir konu olsuğundan biraz gereksiz olmuş.

    Saygılarımla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lidi5


    quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer


    İstanbuldaysan sana uzun bir test sürüsü yaptırayım. Bırak milletin ne dediğini. Kendin karar ver.


    Tabikide kendim karar verecem ama dediğim gibi sizlerin yol göstermesi memnuniyeti ve/veya memnuniyetsizliklerini de değerlendirmek isterim...
    (bu arada "tgezer" arkadaş bu formda bu EDC'den en şikayetçi olan sensin formu uzun zamandır takip ettiğimden biliyorum senin bu EDC için (-) vereceğini biliyorum. "senden (-) aldık"

    slm lidi5,
    edc megane bluetooth+bixenon icin gec kalmadiysam ilk 4000 km icin gorusumu paylasayim.
    edc eski yari otomatik benzinli toyotama gore super bir sanzuman. evet ikiye gecerken sadece hissediyorsun ama silkelenme seklinde degil kesinlikle.
    ilk 1000 km yi ayvalik yolunda 100 km de 6 ile yaptim vsehir icinde 6 ile 7 arasinda gittigin yola gore degisiyor. istanbul da benzinli eski yari otomatik aurise gore 3,5 -4 litre az yakiyor.
    ses yalitimi ford ve japon arabalarina gore super . 3 uncu vitesten sonra sadece asfalt sesi var.
    meganin arkasi dar fluence de daha rahat edebilirsin eger 3 kisi iseniz.ama bagaji hb icin cok basarili.
    direksiyonu tek parmak ile cevirebiliyorsun. bixenon harika bluetooth iphone kullaniyorsan herseyin oluyor super.
    peki kotu birsey yok mu?
    aurisde 220 ile giderkenki arac yol tutus bunda 180 de bitiyor. bu araba belki suspansiyon belki yerden yukseklik nedeni ile virajlarda dikkat istiyor. ama tabiki kullanim onemli ben 170 ile giderken 200 ile beni gecen megane da var ama ben toyotadaki yuksek hizdaki yol tutusuna alistigim icin 170 sonrasini bu arabada unutacagim.
    eger hiz cok onemli deil ise kesinlikle al ha 5 bin fazla veririm ayni donanima sahip jetta alirim dersen sen bilirsin ama 65 bin lirada etmemeli bu arabalar tabii kendi gorusum.




  • 5 degil 15 yazacaktim jetta ayni donanim farkini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfun73


    quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer

    Yalniz degilsin dostum uzulme.


    Bi yemek sözün vardı hatırlarsan ona üzülüyorum


    Ben de tgezer dostumun sadece bana yemek sözü var sanıyordum :)

    Haluk bey sözüm soz İstanbul a bekliyorum. Sorentoyu da ayarliyacam inşallah.




  • Ya unutun bizim araçlarla 180 i 200 u. Bir kere denedim. 200 U görüp biraktim. Gerçi hangi araç olursa olsun sürat felakettir.
  • Tayfun73 gibi benim ehliyetim de H sınıfı. dolayısıyla otomatik kullanmak zorundayız. şuan bende 1997 model toyota corolla var. 350-400 yakıyor tüpte. benzinli binmeyi aklımdan bile geçiremiyorum. dolayısıyla hem otomatik hem dizel olsun demek zorunda kalıyoruz. bunu deyince de karşımızda fazla bir seçenek oluşmuyor. 15 fazla verip jetta alayım desem, altımdaki arabayı satsam zaten 15 bin etmez ha şu da var ki; biz engellilerin arabasını başkasının kullanması yasak olunca arabaya tek kişinin eli değmiş oluyor,bu da bizi için avantaj. 10-15 yıl bizi işimize gücümüze götürsün yeter demek zorundayız. fluance ya da megane EDC vites bizim için büyük bir fırsat olarak çıkıyor.
  • EDC KULLANAN ARKADAŞLARA

    Ulaşmak istediğiniz motor devrine derhal yükselmenizi sağlayacak şekilde birden gaza basmak yerine, gazı yavaş fakat sürekli bir şekilde arttırarak hedeflediğiniz motor devrine ulaşmanız halinde, motorunuz bağırmayacak, aracınız hangi vitese geçeceği konusunda bir kararsızlık yaşamayacaktır..

    Herkese mutlu bayramlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gemsaz


    EDC KULLANAN ARKADAŞLARA

    Ulaşmak istediğiniz motor devrine derhal yükselmenizi sağlayacak şekilde birden gaza basmak yerine, gazı yavaş fakat sürekli bir şekilde arttırarak hedeflediğiniz motor devrine ulaşmanız halinde, motorunuz bağırmayacak, aracınız hangi vitese geçeceği konusunda bir kararsızlık yaşamayacaktır..

    Herkese mutlu bayramlar...

    Köprü trafiğinde yapsana bu dediğini. Tam hızlanayım derken duran trafikte..

    Sanada hayırlı bayramlar..
  • EDC ile ilgili kısa deneyimlerimi paylaşayım.

    daha önce 2.0 TDI DSG kullandım. EDC ile aralarında bir fark göremedim. vites geçişleri ikisinde de belli olmuyor. EDC'li Fluence motor sesi almadığı için yanda oturan kişi vites geçişlerini hissedemez. yokuşta yığılma yada dur kalk trafiğinde bir sıkıntı yaşamadım. kısacası EDC'den en az DSG kadar memnunum ve DSG için +10.000 TL vermeye değmeyeceğini düşünüyorum. malzeme kalitesi ve yol sesi konusunda da Renault 2 gömlek üstün.

    yakıt için önce kafam karıştı. aracı 19.000 km'de aldım. şehiriçi 6.5lt - 6.8lt arası yakıyordu. daha önce Megane II kullandığımdan bu rakamlar bana abartılı geldi. bayramda uzun yola gideceğimden arabayı 19.500 km de bakıma soktum. bakımdan alır almaz yola çıktım. ilk 150 km (rakım 100'den 900'e doğru) ortalama 6.4lt. sonra depoyu opette fulledim. yolun yarısı klima açık 900km ortalaması 5.5lt. ortalama hız 90-120. depoyu bir daha opette fulledim. klima hep açık. 500km ortalaması 5.4lt. ortalama hız 100-150 arası. ekranda yazan ortalama hız 110. son yakaladığım değer benim için gayet yeterli. 1.3 cdti astra bile bu hız değerlerinde bu tüketimi veremiyordu. ama şehir içinde hayal kırıklığı oldu. bu arada bakımdan sonra şehir içinde kullanmadım. onu da deneyip yazarım.

    NOT: kişisel görüşümdür, EDC almak isteyenler şanzımandan dolayı pişman olmayacaklardır. (opel ve toyota kullanmışsanız hiç olmazsınız)




  • e.mutlu verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
  • bir de fluence için hiç yakıştıramadığım birkaç kötü yanını da belirteyim;

    1. bagaj büyük ama bagaj tutucu kollar içeriye kıvrıldığından o büyük bagajın hepsini kullanmıyorsunuz. (focus'a bakıp ders almalılar) bir de bagajın iç kısmında bağlantı demirleri ve bunların üzerlerinde beyaz renkli sürülmüş yağ parçaları çok kötü.

    2. arka camlarda tek dokunuşla kapanma özelliği yok.

    3. camlar ve sunroof açılınca çok ses yapıyor. (cam rüzgarlığı bunu çözer mi bilmiyorum. tavsiyesi olan yazarsa sevinirim)

    4. yol tutuşu pek iyi değil. bu yüzden iyi ki ESP li olanı almışım :) 16" jantların da etkisi var tabi 60 yanak fazla geliyor.

    5. camlar kumandadan açılmıyor ve kapanmıyor.

    6. megane da var ama fluence de bi-xenon far yok. sadece xenon var.

    7. eşya gözü sıkıntısı var. diğer modellerinde paspasların altında bile eşya gözü var bunda yok.

    8. D'de kullanırken kaçıncı viteste olduğunuzu göremiyorsunuz.

    9. yakıt tüketimi göreceli olarak yüksek (megane II ve focus ile kıyaslamaya göre)

    10. koltukları jetta ve focus ile kıyaslandığında uzun yolda (5 saat ve üzeri) rahatsız. koltuğun öne arkaya eğim ayarı yok.

    ama bunlara rağmen de bu araba alınır. diğer artı özellikleri de alınması için yeterli. hele ki sessiz iç kabin uzun yolda çok rahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.mutlu -- 19 Eylül 2011; 1:55:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01fatih01

    e.mutlu verdiğiniz bilgiler için teşekkürler


    rica ederim. kişisel görüşlerimi belirttim. katılmayan da olabilir. saygı duyarım.
  • Bende yeni megane 3 edc aldım araç şuan 1000 km de kulandığım kadarıyla araçtan çok memnunum ama yazılmış olan yorumları okuyunca bu sorunlar bendede varmı die bidaha test ettim viteslerde denildiği gibi bi salınım yok geçişi hiçbirşekilde hisssetmiyorum yakıt tüketimine gelecek olursak 1000 km yi şehir içinde ankara trafiğinde kullandım ve şuan yolbilgisayarı 6.1 gösteriyor esp olduğu için araçta yol tutuşu gayet iyi aynı şekilde jetta dsg yide test etme şansım oldu çok ahım şahım bi fark görmedim sonuçta vw moturu ve kaitesi ama yinede çok memnunm megane den
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zippox

    Bende yeni megane 3 edc aldım araç şuan 1000 km de kulandığım kadarıyla araçtan çok memnunum ama yazılmış olan yorumları okuyunca bu sorunlar bendede varmı die bidaha test ettim viteslerde denildiği gibi bi salınım yok geçişi hiçbirşekilde hisssetmiyorum yakıt tüketimine gelecek olursak 1000 km yi şehir içinde ankara trafiğinde kullandım ve şuan yolbilgisayarı 6.1 gösteriyor esp olduğu için araçta yol tutuşu gayet iyi aynı şekilde jetta dsg yide test etme şansım oldu çok ahım şahım bi fark görmedim sonuçta vw moturu ve kaitesi ama yinede çok memnunm megane den


    Hayırlı olsun aracınız. Kullandıkça ufak tefek rahatsızlıklar hissetseniz bile çok takılmayın mutlu mesut binin derim çünkü genel anlamda bence başarılı. Bayramda 1000 km den fazla yol yaptım ve bir kez daha iyi ki Megane almışım dedim..




  • Artık sadece benim araçta sorun olduguna ikna oldum. Ne yapıp edip servisi de ikna etmem lazım. Bu is mahkemeye kadar gidecek herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfun73


    quote:

    Orijinalden alıntı: zippox

    Bende yeni megane 3 edc aldım araç şuan 1000 km de kulandığım kadarıyla araçtan çok memnunum ama yazılmış olan yorumları okuyunca bu sorunlar bendede varmı die bidaha test ettim viteslerde denildiği gibi bi salınım yok geçişi hiçbirşekilde hisssetmiyorum yakıt tüketimine gelecek olursak 1000 km yi şehir içinde ankara trafiğinde kullandım ve şuan yolbilgisayarı 6.1 gösteriyor esp olduğu için araçta yol tutuşu gayet iyi aynı şekilde jetta dsg yide test etme şansım oldu çok ahım şahım bi fark görmedim sonuçta vw moturu ve kaitesi ama yinede çok memnunm megane den


    Hayırlı olsun aracınız. Kullandıkça ufak tefek rahatsızlıklar hissetseniz bile çok takılmayın mutlu mesut binin derim çünkü genel anlamda bence başarılı. Bayramda 1000 km den fazla yol yaptım ve bir kez daha iyi ki Megane almışım dedim..


    teşekkür ederim.... şunuda belirtmek istiyorum araç ne marka olursa olsun yakıt tüketimi ve yolda giderken gösterebileceği sıkıntıların bi çoğu kullanıcı faktörüdür atıyorum ani hızlanmalarda otomatik vitesteki geçişi ben bmw dede hissettim ki bizim yarı otomatik arabada hissetmemiz çok normal ama standart kullanımda yarı otomatik bi şanzumana göre mükkemmel denilebilir




  • Su kullanıcı kaynaklı yorumlarını bırakın artık lütfen. İlk defa otomatik vites kullanmıyoruz.
  • Ben EDC 1500 cc 110 bg aracımı aldığımdan beri çeşitli koşullarda sürme imkanım oldu. Arabamdan çok memnunum. Beni en çok memnun eden kısımları sıralıyorum.

    - donanım bakımından mükemmel bir araç.
    - motor gücü oldukça yeterli.
    - hızı sabitlediğimde hertürlü rampa ve inişlerde hızında en ufak bir değişiklik olmuyor.
    - bagajı oldukça geniş.
    - kullanımı rahat.
    - hertürlü rampayı nefesi kesilmeden çıkıyor.
    - vites değişimleri hissedilmeyecek kadar sarsıntısız.

    Hoşuma gitmeyen tarafları ise;

    - yakıt tüketimi katalogda verdiklerinden çok yüksek. Ben aracımı İstanbul şehiriçinde kullanıyorum. Güzergahım genelde kısa mesafe ve biraz da rampalı. Bu durumda aracım 100 km.de 8 lt dizel tüketiyor. Düz güzergah ve birazda uzun mesafe olursa 7 Lt/100 km.ye düşüyor.

    Şehirlerarası ise; Yaz tatilinde İstanbul-Mersin seyahatim oldu. Gidişte 1+3 yolcu dolu bagaj, yolun yarısınde klima açık, 100-130 km/h hız ile yakıt tüketimi 5,4 Lt/100 km oldu. Dönüşte ise aynı yük kapasitesi ile 110-150 Km/h hız ile 5,5lt/100 km yakıt tüketimi oldu. Bu da yaklaşık şehirlerarası km başına bugünkü fiyatlarla 20-21 Krş. 100 Km.de ise 20-21 Tl demek.

    - 1 ve 2. viteste (10-30 km/h arası) gazdan ayağımı çekip, araç rolantiye geçtiğinde motor kısmından bir gıylama sesi geliyor. Bu ses gaza tekrar bastığımda da gelmekte. Denediğim başka bir EDC araçta bu ses daha az geliyordu. Bu sorunum için aracım 1 hafta serviste kaldı herşey normal dediler. Şimdi ya kulağım alıştı, ya da ses daha az geldiğinden beni rahatsız edecek bir durum kalmadı.

    - Düşük hızlarda ayagımı gazdan çekip, araç vites küçültmeye başladığında tekrar gaza basarsam araç hızlanmak için biraz düşünüyor. Yani toparlanıp tekrar hızlanması biraz geç oluyor.Yüksek hızlarda böyle birşey olmuyor. Durum rampalarda da aynı. Yani araç tgezer arkadaşımınki gibi 1 ve 2 vites arasında kararsızlık yaşıyor. Ancak gaza hafif hafif basarsanız bu sorunu yaşamıyorsunuz. Yani bu konuda tgezer arkadaşımız yalnız değil.

    - Bagaj iç üst kısımda bulunan demir çubuklar hiç hoş gözükmüyor. Bagajı yüklerken hem bagaj kapasitesini düşürüyor hem de yükün fazlaysa yüklerken eşyalara takılıyor.

    Bu tür sorunlar o kadar parayı verip aldığı aracın hiç sorun çıkarmayacağını düşünen arkadaşları daha çok rahatsız ediyor.

    Benim bir önceki aracım opel zafira idi. Bu aracı toyota 1.6 gli aracımdan sonra almıştım. İlk başlarda bana çok hantal geldi. Onda da toyotadaki yumaşıklık ve seriliği aradım ve aldığıma pişman olmuştum. Ama en uzun süreli de bu aracımı 8,5 yıl kullandım. Satarken de bayağı üzüldüm.

    Sonuç olarak; daha önce otomatik dizel araç kullanmadığım için diğer araçlarla kıyaslama imkanım yok ama ben aracımdan memnunum.

    Aracım şu an 12.000 km.de. Sorusu olan arkadaşım varsa seve seve cevaplarım.

    Herkese kazasız ve zevkli sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SedatMert33 -- 11 Eylül 2011; 15:47:12 >




  • Benim fluence edc 110 hp bayramda şehir dışı 90-160 km hız ortalamasıyla 60 lt ile 1022km gitti.

    Şehiriçinde 5,8 de sabitlendi şu anda 3500 kmde çok memnunuz.Özelliklede bagajı ve genişliği kliması çok yeterli sollamalar çok basit motor gücü yeterli geliyor.

    Edc şiddetle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf_1977 -- 12 Eylül 2011; 11:52:08 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.