Şimdi Ara

EDC OTOMATİK VİTESLİ RENAULT (MEGANE FLUENCE ) KULLANICI YORUMLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
797
Cevap
14
Favori
280.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oguzdag her türlü seyi denedim gaz fren 10 20 hızında triptonicte yokus yukarı 3 ile cıkıp 30 km ile anında 1 e düşürüm hız düşürmeyi her seyi sarsma yok arkadas her haltı yedim diyorum :D
  • fluence 100 kilo agırmı ciddimisin sitede 5 kilo fark biri 1384 biri 1389 :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renault_34EM6886
    fluence 100 kilo agırmı ciddimisin sitede 5 kilo fark biri 1384 biri 1389 :S

    yanlış biliyor olabilirim .
  • kesin böle yüzde 100 emin değiliim tartmadım elime ama aralarında 5 kilo var megane hb sedan arabadan 5 kilo hafif nerden baksan biri 4750mm falandı biri 4200mm 50 cm var boydan düşün aynı kiloda nerde ise boşuna EuroNcap tan almadı
    37 de 37 :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renault_34EM6886
    kesin böle yüzde 100 emin değiliim tartmadım elime ama aralarında 5 kilo var megane hb sedan arabadan 5 kilo hafif nerden baksan biri 4750mm falandı biri 4200mm 50 cm var boydan düşün aynı kiloda nerde ise boşuna EuroNcap tan almadı
    37 de 37 :D

    Sana pm atmıştım okumadın sanirim
  • megane hb dci edc dinamik kaça alabilirim en uygun. 45 civarına alınır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 8 Şubat 2011; 21:49:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag
    megane hb dci edc dinamik kaça alabilirim en uygun. 45 civarına alınır mı?

    47 gibi olur sanırım .
  • 47.500 den asagı zor
  • pmleri görüyorum da telle ilgili bir sıkıntım var forumda bir adresim daha var onda o teli kaydettim sizin pmleri okuyabiliyorum cevap atamıyorum. Bostancı gösteri merkezinin oralardayım top sahaları var 3 tane yanyana orda
    oguzcum 48 den asagı alamazsın 50.800 olmus :D diye düşünüyorum ben şimdi verirleri bilemem bana kalırsa hiç dinamik privelege almayın sport edition üstüne konfor paket çok küçük eksikler dısında katlanabilir değil aynısı birde aptalca 1 2 sey saklama bölmesimi ne onun dısında araba full gibi oluyor bunlara dikkat edin siteden girin bakın sport editionda kp ler yazıo paketi içinde ne var ee onları ekleyince araba zaten full gibi bir sey oluyor :) dikkate alın bu dediğimi en mantıklısı bu hatta araba bence fullden daha full oluyor JANTLAR 17 GACIR GACIR SİYAH GÜMÜŞ KARISIMI COUPE JANTINDANDA GÜZEL BİR JANT
  • forumda Türkiye fluence üretimlerinin yerden 2cm daha yüksek oldugunu okumustum.

    acaba belirttiginiz yol tutuş bundan kaynaklı olabilir mi?

    esp ye cok iş dusecek gibi gorunuyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: renault_34EM6886

    Arabayı 3.gününde test ettim. Yol tutusu hakkında sunu diyebilirim araba 125 ten sonra kayıyor virajda nasıl bir viraj diyecekseniz caddebostan S virajı bilen arkadaşlar bilirler :) arabanın arkası attı. ESP yi hissetim cok küçük ters yönde direksiyon hamlesi yaptım sadece esp ile birlikte araba çok çok iyi toparladı savrulma normaldir diye düşünüyorum 125 az bir değer değil o araba için yay taksak demekki 140 145 göreceğiz araba gercekten yerden yüksek sport edition olsa bile :)
  • araba ne kadar yüksekse o kadar savurur virajda tabikide bu etken benim arabanın görünüşü aynı 1.4 130 bg impressor ile aynı ön ızgaraları aerodynamik yapısı falan tek farkı sanırsam benim dikiz aynalarımın arkası krom renkli koyu gri onunki sanırsam gövde rengi idi birde jantlarımız farklı onun jantları cok kollu 17 beyazımsı bir jant benimkide 17 ama 5 kollu siyah oksitli gibi jant olarak impressorün jantından iyi ya resimleri koymayı hep unutuyorum yarın koyacagım SPORT EDITION NASIL BİR ARABA göstercem herkese :)
  • ESP yi test ettim. Ne kadar mantıklı seyler yaptığım tartısılır arabada :) 60 derecelik yaklaşık olarak konusuyorum yokuşa 8 9 km hızla yavaşca girdim ve bir den ayagımı gaz pedalının sonuna kadar bastım ama böle dibine kadar yane araba hızı 18 19 da hoooooppp beklediğim SARI RENKLİ KAYGAN ARABA İKONU RESMİNİ :) yol bilgisayarında bu yakıt degerleri yazan alt kadrada tamamen kendini gösterdi yani oarası sadece kocaman bir sekilde o ikonu gösterdi. 2.denememde caddebostan S virajından 129 ile geçtim. 125 te yan atıordu emin olamamıstım ben mi toparladım arabamı diye bu sefer böyle denedim biraz yusuf attım araba yüksek hakketen ne kadar esp koyarsan koy 135 ile gecmez ordan o adını altın harflerle yazarım ordan öle gecene sonuca gelelim arabanın arkası saltanat kayıgı hesabıı attı 30 35 derece attı araba drift yapar sekil gibi 2 saniye topladı kendini esp devreye girdi o sarı ikon gene tüm yol bilgsayarında kendini gösterdi ama daha denemem 400 km de araba daha zorlayınca canım sıkıldı :) kıyamadım :D




  • Bügün servise götürdüm . Eleman her seye normal dedi . Gerçi doktora giden hasta gibi o kullanırken yapmadı pek . Ama yapabilr dedi beklediğim gibi:) ogleden sonra başka bir EDC kullandım . Bendeki kadar olmasada bahsettigim sıkıntıları onda da yasadım . Yanımdaki eleman da ona engel olmanın tek yolu 1.vitesi 2500 devire çıkarmak olur ama o zaman sarfiyat artar dedi. Mantıklı geldi . Aracı alacak olanlar mutlaka test sürüsünü uzun tutsunlar . Dsg bir adım onde hala .
  • 1.6 tdi dsg cady test ettim. gerçekten dsg de yazılımlamı mekanikle mi bilemiyorum ama bütün sorunları çözmüşler. kesinlikle ne kickdown yapınca nede düşük hızlarda sarsma kararsızlık yok.

    ama edc yi tekrar denemem lazım. gerçi son zamlardan sonra fluence ve jetta aynı fiyatlara geldi. ancak jetta araç piyasada yok.
  • sorunlar derken dsg nin sorunlarını kasetmedim. yanlış anlaşılmasın. yarı otomatiklerin genel olarak yaşadığı kararsızlık, düşük hızlardaki sarsma gibi genel sorunlardan bahs ettim.
  • Megane 3 hb SPORT EDITION EDC TÜM DETAYLAR İÇİN YAPTIGIM ÇALIŞMA . LİNKE TIKLAYIN :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_46702538/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46753372
  • Arkadaşlar,

    Ben de Megane HB Expression EDC 110 BG + Konfor Paket almak istiyorum.
    İstanbulda fiyat araştırdım 47.500'den aşağı inmeye yanaşmıyorlar aynı araca Adana'da 46.500 fiyat çektiler. Aynı araçtan alan varsa fiyat konusunda yorum yapar mısınız?
  • Sayın tgezer,

    Arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Fluence 1.5 dci edc dynamic aracını birlikte test ettik.




    artılar;
    Vites geçişleri olsun, motorun gaz pedalına tepkisi olsun, yani performans açısından gayet güzel bir araç olmuş.
    Direksiyon yumuşaklığı ve yüksek hızlarda sertleşmesi tam kıvamında,
    Süspansiyon yumuşaklığıda oldukça güzel. Darbe emişi sessiz.

    eksi,
    Tek eksi yönü bence, iç malzeme kalitesi. Birde alışamadığım dış tasarımı, O kadar kötü değil ancak vw grubunun çok altında. Belki sadelik sevdiğimdendir, fluence in içi bir garip karmaşık ve oval.
  • EDC nin develer gibi uzun yol yaptığına dair reklamlar var . Hiç de öyle değil .7 nin altına düşüremedim hala .kış şartları şehir içi vs desen haydi düşsün 6 ya .
    4.4 den bahseden reklam tamamen uzun yol ve 90 km hız için yapılmış.
  • Car da 3 yıl önce otomatik şanzımanların karşılaştırıldığı çok kapsamlı bir değerlendirme vardı.

    Audi tt dsg,ferrari599smg,jaguar xkotomatik vites,bmw m5smg,bmw m3 manuel ,veyron dsg ve evo dsg karşılaştırmalı olarak teste tabi tutulmuşlardı .Burada ayrıca bu şanzımanların üreticilerinin baş mühendisleride teste eşlik etmişlerdi.Getrag ,zf, ricardo ,voicis in uzmanları sonuçlara ve ürünlerin neye göre geliştirildiği müşterilerin neye önem verip şanzımanlarında neistediklerini açıklıyorlardı.

    Şanzımanların falsoları ve vites değiştirmelerindeki yumuşaklık tam gaz kullanımlarla belirleniyordu tabi buna vtes değiştirme hızlarıda bu esnada belirlendi.

    Smg şanzıman yani manuelin otomatik hali olan ferraride 75 milisaniye,m te 85 milisaniye ,audi tt dsg de 315 milisaniye olarak ölçülmüş.

    İlginç olan o tarihte en iyi tam otomatik şanzıman olarak kabul edilen xk testin en iyisi olark seçilmiş.Tork konventörü 60 km den itibaren kitlenerek yani güç kaybı olmadan işlevini yapmaya başlıyormuş ve tam gaz hızlanmalarda bile en küçük bir sarsıntıyı ne kullanımda hissettiriyor hemde telemetri verilerinde en küçük bir dalgalanma ,sekme görünmüyor.

    Bir notta smg ler üzerine ki ;her 2 tam gaz launch control kalkışından sonra m5 debriyajın fazla ısınmasından dolayı 3. sefere hem teknik olarak hemde paneldeki uyarı işaretleriyle izin vermediğini belirtiyor.Bu da sıkışık trafikte corolla mmt lerin neden kolaylıkla biplediğini çok daha iyi şekilde açıklıyor.

    Yazıyı yazmamdaki asıl nokta ise dsg yi vw nin öncelikleri üzerine geliştirdiklerini ne istiyorsa onun ön plana çıkarıldığını belirtiyorlar.En ilginci ise dsg nin sadece %3 ü tutan yazılımının geliştirilmesi tüm sistemin geliştirilme zamanının %95 i tutmuş.

    Yani Sadece %3 lük yazılım %97 lik kısmın geliştirme zamanından 19 kat daha fazla zaman almış ve mühendis bu konunun ne kadar zorlu ve gizlilikle yapıldığını anlatıyor ki dsg ortaya çıktığında neden tüm firmaların bu kadar bu üniteyi geç geliştirdiğini daha iyi anlatıyor.Piyasaya çıksa bile daha update edilecek ve ince ayar yapılacak ayarların olduğu görülebiliyor.

    Bazı arkadaşlar sıkışık trafikte kararsızlıklar olduğuu belirtmişler ki testlerde zf in üretimi dsg yi taşıyan panameradada ,getrag üretimi dsg yi taşıyan m3 tede böyle kararsızlıkra ve sıkışık trafikte minik huzursuzluklar tespit ediliyor.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.