Şimdi Ara

Edge Of Tomorrow (2014) | Tom Cruise (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
3
Favori
18.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmi Marmara Parkda Imax ile izledim herkese tavsiye ederim. Film harikaydı.
  • Yorumlardan sonra beklentilerim iyice artti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunu biri açıklayabilir mi tam anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film güzeldi beklentim biraz daha yukarıda olmasına rağmen beni tatmin etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlphaCentauri

    Bu da benim inceleme

    Yarının Sınırında (Edge of tomorrow) Bourne serisinin yönetmeni Doug Liman ile dünyanın en popüler aksiyon yıldızlarından birisi olan Tom Cruise’u buluşturuyor. Filmin diğer yıldızları Emily Blunt, Brandon Gleeson, ve Bill Paxton.

    Film yakın gelecekte geçiyor. Mimic adı verilen uzaylıları taşıyan bir astreoidin Avrupa’nın tam ortasına çarpmasının ardından neredeyse Avrupa’nın tamamı Mimic’lerin eline geçmiş durumda. Mimic’lere karşı insanların geliştirdiği yeni robotsu giysilerin sınırlı bir başarı elde etmesinin ardından, bu giysilerle donatılmış askerlerin Mimic’lere karşı büyük bir saldırı yapması planlanıyor. Ordu da PR görevi yapan, hiç savaş meydanı görmemiş olan William Cage (Tom Cruise) bir anlaşmazlık sonucu hükümlü durumuna düşüyor ve bu saldırıya ön saflarda katılmak zorunda kalıyor. Saldırının daha en başında hayatını kaybeden Cage, gözlerini bir önceki günün sabahında açıyor. Aynı durumun daha önce Rita Vrataski’nin (Emiliy Blunt) de başına geldiğini öğrenen Cage, Rita ile birlikte bu gizemi çözmeye çalışıyor.

    Senaryo nedense hiçbir zaman Türkiye’de vizyona girmeyen, ancak Amerika’da klasikler arasında sayılan 1993 yapımı ‘Bugün Aslında Dündü’ (Groundhog Day) filmini hatırlatıyor. (Mutlaka bulun ve izleyin). O filmde Bill Murray’nin canlandırdığı ana karakter, her sabah aynı güne uyanıyordu. Bu filmde ise Cage (Tom Cruise) her öldüğünde aynı sabaha geri dönüyor. Aynı zaman diliminin tekrar tekrar yaşanmasının izleyiciyi sıkmaması için editing in ve yönetmenin çok başarılı olması gerekiyor, ki ‘Yarının Sınırında’ filminde bunun kesinlikle ustaca yapıldığını söyleyebilirim. Sürekli aynı zaman dilimini seyretmemize rağmen, başlangıcından sonuna kadar duraksamayan, sendelemeyen akıcı bir olay örgüsü filme hakim. Bunun dışında diyalogla ilgili sürpriz olarak sayılabilecek bir nokta, bu filmde birçok komedi filminden daha çok sesli kahkaha atmış olmam. Ancak bu komik sahneler o kadar ustalıkla yerleştirilmiş ki, hiçbir zaman film ciddiyetinden veya karanlık senaryosundan birşey kaybetmiyor. Senaryoyla ilgili eleştirebileceğim iki nokta var. Birincisi, tekrar uyanmanın arkasındaki bilimin ve hikayenin iyi açıklanamadığını düşünüyorum. İkincisi, filmin sonu kanaatimce yavan.

    Aksiyon sahnelerinde, aynı yönetmenin Bourne serisinde yaptığını burada da tekrarladığını görüyoruz, mükemmel dövüş – savaş koreografileri filmin tamamına hakim. Özel efektler ise baştan sona son derece başarılı ve gerekmeyen yerlerde CGI kalabalığı görmüyoruz. Uzaylıların tasarımı ise son derece detaylı ve başarılı.

    Oyunculuklara gelince, Tom Cruise’un 52 yaşında hala çok iyi bir aksiyon yıldızı olduğunu bu filmle kanıtladığını söylemek gerekiyor. Bana göre tüm zamanların en iyi filmlerinden birisi olan ‘Azınlık Raporu’nda (Minority Report) bulunmasına rağmen kendisi hiçbir zaman favori aktörlerimden birisi olmadı, ancak bu çok başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Emily Blunt ise bu filmle ne kadar farklı rollerde oynasa da eline verilen rollerin altından kolaylıkla kalkabileceğini kanıtlıyor. ‘Şeytan Marka Giyer’ filmindeki karakterin ve bu filmdeki karakterin aynı oyuncu tararından son derece başarılı bir şekilde perdeye taşıması Blunt’ın özel bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor.

    Dünyanın her yerinde eleştirmenler bu filmin çok iyi olduğunu, ancak çok başarısız bir pazarlama stratejisi ve çok kötü fragmanlar yüzünden gişe yapma potansiyelinin az olduğunu vurguluyorlar. Filmi gördükten sonra bu görüşe kesinlikle katıldığımı söyleyebilirim. Film açılış hafta sonunda ABD'de ikinci haftasındaki ‘Malefiz’in, ve ‘Aynı Yıldızın Altında’ filminin arkasında kaldı. Bunu kesinlikle hakketmiyor.

    Sonuç olarak, ‘Yarının Sınırında’, klişelere çok yer vermiyor, mükemmel aksiyon sahnelerine ve özel efektlere sahip, hiç beklenmedik bir şekilde ustaca ve zekice güldürüyor, çok akıcı bir senaryosu var ve oyunculukları da çok başarılı. Ancak, pek ilham verici olmayan sonu ve filmin iç mantığının çok da derin olmaması filmi bir 'Azınlık Raporu' gibi, veya bir 'Başlangıç' gibi defalarca seyredilesi bir klasiğe dönüşmesini engelliyor.

    7.5/10

    güzel bir eleştiri olmuş.azınlık raporunu tekrar izleme isteği uyandırdı bende.tom cruise en sevdiğim aktörlerin başında gelir.özel hayatında yaptıkları olmasa daha da çok sevecem ama neyse...




  • IMAX'de izledim doğal olarak görsel olarak çok fazla tatmin etti.Emily Blunt'a aşığım Tom reyis de yine çok iyi oynamış.

    Film gerçekten kaliteli ancak konu biraz daha derinliğe sahip olup daha uzun olsa parmakla gösterilecek bir kaliteye ulaşabilirmiş.

    Ayrıca fazla klişe barındırmaması ve kendine has şekilde güldürmeside taktir edilesi yönleri ancak neden fazla ilgi uyandırmadı onu anlamadım Oblivion'da iyi filmdi fazla konuşulmamıştı bunda da aynısı olacak sanırım.
  • 3D izledim ama pek hakkında vermedi diyelim. Bunun dısında başrol oyuncularının performansları sürükleyiciydi. Genel olarak tatmin oldum, yer yer güldüren sahneler vardı. Ayrıca film crysis 2 yi de anımsattı.
  • olumauz yorum yapan tek kişi ben olacağım sanırım.beklediğimi bulamadım 3 boyutlu olmasının etkiside olabilir.karanlık gözlüklerle pek zevk alamadım.konuyu daha iyi işleyebilirlermiş ortaya karışık bir bilim kurgu olmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi maslak timde izleyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel filmdi. ama çok beğenmedim.. tom cruise daha iyilerini yapmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    güzel filmdi. ama çok beğenmedim.. tom cruise daha iyilerini yapmıştı.

    hocam bu tarz onlarca film var.radikal bir yenilik getirmek zor iş.filmi izlerken birkaç filmi anımsamamak imkansız(matrix revolutions, source code, groundhog day,50 first dates).ben filmi beğendim.zaten tom cruise ve aksiyon-bilimkurgu bir arada olunca kötü iş çıkması zor.
  • double minded kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum sana.. hatta war of the worlds ü bile anımsattı o balta sahnesi dediğin doğru ama bende öyle diyerek gidip izledim filmi "zaten tom cruise ve aksiyon-bilimkurgu bir arada olunca kötü iş çıkması zor."
  • Bende gitmeyi düşünüyorum bu filme,değişik bir konusu var,güzel olur bence
  • Film deyim şu an oldukça iyi hiç düşünmeden gidin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu filmi beğenmeyenin evine molotof atarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi ya çok iyi insanın içine işliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerx_16

    Çok iyi ya çok iyi insanın içine işliyor




    Uzerinde neden hic durulmadigini anlayamadim basarili bir soundtack.tam biterken baslayan love me again'de guzel kullanilmis..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filmi izliyeli hafta oldu de izledigim en ii filim diyebilirim. Zira x men ve örümcek adamıda izledim. Bu filmde hiç sıkılmadan izledim.
  • film gerçekten güzel aksiyon filmlerinin aksine farklı bir konu işlenmiş sıradan değildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanmehmet

    Filmi izliyeli hafta oldu de izledigim en ii filim diyebilirim. Zira x men ve örümcek adamıda izledim. Bu filmde hiç sıkılmadan izledim.

    Sıralama yapar mısın hocam gitmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.