Şimdi Ara

EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
21.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS STÜDYO MONİTÖR

    Selamlar,
    Dün Topkapı Vatan Computer'dan aldığım R1900TIII'lerin kısa bir incelemsini yapmak istedim foruma.

    Özellikler
    MDF ahşap kaplama.
    TV ya da monitörünüzün olumsuz etkilenmesini sağlayan manyetik korumalı hoparlörler.
    Yüksek akım kapasiteli güç kaynağı.
    1" ultra geniş yayılımlı tiz, saf ipek hazne, metal soğutucu
    Sıradışı düşük gürültü oranına sahip Hi-Fi amfi devre tasarımı.

    Teknik Özellikler

    Amfi Çıkış Gücü: RMS 30W x 2

    Giriş Türü: Çift Stereo RCA port

    Giriş Empedansı: 30k Ω

    Sinyal Gürültü Oranı: ≥85dBA

    Kontrol: Ses seviye kontrolü, bas seviye kontrolü

    Bas Ünitesi: Manyetik korumalı, 5” konik, 6 Ω

    Tiz Ünitesi: Manyetik korumalı, 1” kumaş kubbe, 6 Ω

    Tekil Kabin Ebatı: 172 (G) x 296 (Y) x 215 (D)

    Paket Ebatı: 485 (G) x 400 (Y) x 321 (D)

    Toplam Ağırlık: Yaklalık 13 Kg.

    Benim Görüşüm:

    Low - Bass : Daha önce birkaç stüdyoda dinlediğim mönitörlerden pek bir farkı yok, amacı subwoofer olmadığı için bir mönitörden istenen netlikte "tok" basslar veriyor. Bu mönitörleri alıpta uzun uzun basslar beklemeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız. Bassları gerektiği gibi gereken zaman aralığında veriyor, yani hiçbir zaman basslar mid ya da high(tiz) ları bastırmıyor. Bass için puanım 10/7. 4 puanı daha derin basslar veremediği için kesiyorum. (Derinden kastım daha uzun basslar vermesi değil, biraz daha yumuşak basslar vermeli)

    Mids & High (Tizler) : Bu ikisini bir arada değerlendiriyorum çünkü ikiside 10/9 puanı hakediyor bence. Parçalardaki tüm sesleri duyuyorsunuz, eğer akustik bir parça dinliyorsanız, arka plandaki tüm enstürümanların en ufak tıngırtılarını bile duyuyorsunuz. Benim ses sistemi olarak mönitör almaktaki amacım kesinlikle tüm sesleri kesintisiz duymaktı. Ve bu konuda bu aletlerden kesinlikle memnunum !

    (+) Artıları : Ses kalitesini Onboard ses katıyla denememe rağmen çok iyi sonuç verdi (Parçaları winamp ile equalizer kapalı bir şekilde dinledim)
    İşçilik : Tek kelimeyle mükemmel. Dış kaplaması ve ürün ile verilen kablolar herşeyiyle kaliteli gözüküyor.

    (-) Eksileri : Bu ürünleri evlerinden multimedya hoparlör seti olarak almak isteyenler mönitörlerin basslarından memnun kalmayabilir.
    Ürünün uzaktan veya kablolu ses açma kapama kumandası yok. Ses ayarlarını amfili monitörün arkasından yapıyorsunuz.

    Yorum : Bu hoparlörleri Microlab Solo 7C almak için gittiğim sırada aldım. Yani önce Solo7C'leri denedim (Iphone Aac kalite parçalar ile). 7C'nin ses performansı orada denediğimde bu mönitörler ile eş gözüküyordu. Aralarındaki fark birisi çok daha büyük diğeri masaüstüne sığabilecek büyüklükte ama 7C'ler kadar güçlü. 7C'lerin bass performansı bu sisteme göre daha yumuşak geliyor. Bu konuda pek yorum yapmak istemiyorum, en iyisi iki sistemide aynı anda dinlemek.

    Mönitörleri şuan sadace laptobumun onboard kartıyla dinleme zorunluluğum var, en kısa sürede USB bağlantılı F/P oranı sağlam bir ses kartı alıp bu şekilde deneyip tekrar yorum yaparım :)

    Ekleme : Hoparlörlerin PS3 yada PC oyunları için performansını merak edenler için ; üründe Çift RCA portu olduğundan hem PC hemde PS3 sistemimi aynı anda bağladım. PS3'te oyun olarak GT5 ve PES11 test ettim. Sonuç tam anlamıyla mükemmel. 5.1 Surround etkisi vermesi beklenmese bile oyunda yanınızdan geçen araçların sağ yada sol arkanızdan gelip önünüze geçtiğini müthiş bir şekilde hissediyorsunuz.

    Ayrıca gerçek hayatta kimsenin başına gelmesini istemediğimiz şekilde oyunda aracınız ile kaza yaptığınızda o an bunu görmeseniz bile, ön kaputun bariyerlere vurduğunu çok "tokk" bir sesle anlıyorsunuz. Gerçek kazalarda da bu ses anca bu kadar net çıkabilirdi diyorsunuz.

    Tabi bu aynı zamanda oynadığınız oyunada bağlı birşey.

    Bu arada USB Ses kartlarıyla tecrübeye sahip arkadaşlardan acil şekilde ses kartı tavsiyesi dilemekteyim

    Aklımdakiler:

    1 - Creative Xmod
    2 - Creative X-Fi Surround 5.1 ( Bu kartı almam bana nekadar yardımcı olur bilemiyorum, sonuçta 1.1 sisteme 5.1 ses kartı almak mantıksız olur gibi nedersiniz ? )
    3 - Playvision HDA51A (Hem PC hemde PS3'ü bağlamak için güzel bir seçenek gibi ama Volume kontrol yok ne yazıkki)
    4 - AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card ( Çok kaliteli olduğu konusunda yorumlar var, fiyatı 99$ ebayden almak gerekiyor)


    Birazda Resim :

     EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi
     EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi
     EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi
     EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi


    Ses hakkında ufakta olsa fikir oluşması için biri elektronic diğeri easy listening 2 video ekledim.

    1.http://www.youtube.com/watch?v=hGEa-hBgPlA
    2.http://www.youtube.com/watch?v=orkYfEh1Os4

    Videolar Iphone ile çekilde, sonuçtan pek birşey beklemeyin :) Özellikle 2. video'daki seslere dikkat edin, parçadaki en ufak zil sesleri bile duyuluyor.


    Not : İnceleme taslağı için "dost..:)" arkadaşımızın Solo7C konusundan esinlendim, teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RIDVANBAL -- 10 Şubat 2011; 21:26:53 >







  • Konuyu gizliden takip eden arkadaşlar için güncelleme :

    1 saat önce @FoXyBuLL arkadaşımızdan Creative X-Fi Surround 5.1 External USB ses kartını aldım. Şuan programın arayüzünde "2.0 Stereo" kanalı seçili olarak dinliyorum. Tüm geliştirici efektler vs. kapalı durumda sadece Flac parçaları dinliyorum.

    Sistemle ilgili herşey şuan rayına oturdu diyebilirim. Tüm sesler mükemmel netlikte çıkıyor. Bass'lar biraz daha yumuşadı, mid ve tizler daha kristalize bir hale büründü.

    Bu sistemi alıpta Onboard ses kartıyla dinlemek, kulaklarınıza eziyet etmekten başka birşey getirmiyor insana.

    Ek olarak sanal surround efektinide avatar 1080p'de deniyorum, gerçek surround etkisi veremesede, çok inandırıcı bir şekilde sesleri ensenizde dahil hissedebiliyorsunuz. Sadece 2 monitörle bunu yaşamakta ayrı bir zevk oldu benim için.

    Bu sistemi Süper netlikte müzik dinlemek için kurdum, ve f/p oranı en iyi sistemlerden biri olduğunu söyleyebilirim




  • hayırlı olsun,

    ürünün fiyatını göremedim...

    beklentilerinize uygun bir sisteme benziyor. yalnız 85dBA biraz yüksek değil mi?

    tabii solo 7 nin hedef kitlesine hitab eden bir sistem değil.

    ses zamanla daha da yumuşar herhalde
  • Sisteminizi güle güle kullanın.Edifier ürünlerine karşı biraz önyargım olsa da bu güzele benziyor.Acaba rock,jazz performansı nasıl?
  • solo 7c vardı bende beş para etmez koymuşlar tiz başka bir şey yok bas hiç yok sen bas yumuşak demişsinde bas yokki yumuşak olsun solo7de birde en ufak açıda yer değiştirdiğinde ses kulağa kötü geliyor aynı anda iki kolonun tam ortasında durman lazım sesi iyi alabilmek için.. bu ediferi vatanda bende dinledim herşeye yetmeye çalışan bir sistem gibi mesela diyorum buna media markette satılan bas kabinli jbl woofer bağlansa süper olur gibime geliyor derin basla z5500 gibi bir sistem ortaya çıkar tizlerin midlerin ve uzun atımlı bir basın olduğu sonuçta bunu kaldırabilicek güçte onbord ses çipleri


     EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi




  • ses kartı olarak hiç düşünmeden ebayden audiotrak prodigy cube siparişini ver. diğerleri kıyaslamaya bile değmez. Ayrıca satıcı da güvenilir. direk koreden fabrikasından geliyor. Ben de aynı yerden pci prodigy hd2 aldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    ses kartı olarak hiç düşünmeden ebayden audiotrak prodigy cube siparişini ver. diğerleri kıyaslamaya bile değmez. Ayrıca satıcı da güvenilir. direk koreden fabrikasından geliyor. Ben de aynı yerden pci prodigy hd2 aldım


    Bildiğim kadarıyla siz de ebay'den almıştınız bu kartı.Satıcının linkini pm'den yada burada paylaşabilirmisiniz acaba.Stereo sisteme geçince lazım olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    ses kartı olarak hiç düşünmeden ebayden audiotrak prodigy cube siparişini ver. diğerleri kıyaslamaya bile değmez. Ayrıca satıcı da güvenilir. direk koreden fabrikasından geliyor. Ben de aynı yerden pci prodigy hd2 aldım

    audiotrak prodigy cube için bir link te ben alayım
  • dr. dac2 dx nasıldır peki? prodigy cube den iyi midir?
  • ürünü almayı düşünüyorum..fiyatı böyle bir sisteme göre fena değil..özellikle bass performansı nasıl gürültü dinlemek istemıyorum,tok vuran basslar istıyorum dinledıgım müzik türleri;

    trance,psy trance..electro house, dupset vs görüldüğü gibi basslı şarkılar yardımcı olursan sevnirim

    edit;yüksek seste distorsiyon yapıyorumu bu benim için cok önemli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fosther -- 8 Şubat 2011; 0:28:56 >
  • Linke gerek yok arkadaşlar, Ebay' a girip "audiotrak" yazın. Satıcının kullanıcı ismi "gyrocom".
    Bütün audiotrak ürünlerinin satışı var. Ben satıcıyı incelediğimde mail adres uzantısının "...@audiotrak.co.kr" olduğunu gördüm. Zaten direk koreden yolluyorlar. Kutusunun üzerinde fatura gibi bir evrak yapıştırılmış olarak geliyor zaten. Tutarı da yazıyor. 150 dolara kadar gümrük de yok. ürün fiyatları gerçekten uygun. Ses kartı, siparişi verdikten sonra 5 gün gibi inanılmaz hızlı bir şekilde elime geçmişti
  • Herkese teşekkürler,
    Ürünün fiyatını merak eden arkadaşlar için ; Vatan'dan 308TL'ye aldım.

    @ONURTO 85dBA terimi hakkında pek birşey bilmiyorum ama sinyal gürültü oranı filense, sistemi son ses açıp herhangi birşey çalmazsanız stand by konumundayken kolonlardan cızırtı vs. gelmiyor. (Onboard bağlıyken çok çok hafiften sesler geliyordu sanki ama şuan external ile bağlı, "0" ses.

    @Feel The... Bende bu marka hakkında birşey bilmiyordum. Markası hakkında birşey söylemem ama Rock, Jazz, easy listening gibi enstürimental ağırlıklı parçalarda sonuç mükemmel. Özellikle bu tarz parçalarda kesinlikle hayal kırıklığına uğratmaz bence !


    @LANVİN1 Mönitörlerin şuanki bass seviyesi odamı ve üst komşuyu inletmeye yetiyor o yüzden yarısında kullanıyorum ;) İlerde daha büyük bir eve geçersem yumuşak basslar için mutlaka aktif bir subwoofer alırım dediğin gibi.


    @ceyarr Audiotrak konusunu kolonları almadan önce araştırmıştım fakat ebayden daha önce 2 alışverişim PTT yüzünden kayboldu. Bu kadar para yatırıp koybolmasını yediremem kendime artık :) Ama prodigy cube performansını çok merak ediyorum...
    Şuan Creative X-fi 5.1 kullanıyorum, şimdilik yeterli geliyor gibi...

    @fosther saydığın tarzlar için bass yetersiz gelebilir. Gerçi tok vuran basslar demişsin, yeterince tok bass veriyor. (Uzun değil kesinlikle tok bass). En iyisi ipod tarzı bir mediaplayer'a losness parçalar atıp vatanda denemelisin.
    Ben son ses'te aynı şarkıyı hem Solo7C'yi hemde bu mönitörleri denedim. Sonuç belli :)
    Yüksek sesde Orjinal CD ve Flac parçalarda distorsiyon sezmedim, parçada ne varsa o çıkıyor. Ama MP3 parçalarda yüksek seste bozulmalar kaçınılmaz olur.

    Bu mönitörlerden almak isteyen arkadaşlara:

    Kesinlikle evde creative tarzı 2.1 - 5.1 sistemlerle dinlediğiniz maksimum 256kbps MP3 parçalar için bu sistemi almayın. Aynı gün paketleyip geri iade etmek istersiniz. Bu sistemi alıyorsanız Stereo halde orjinal CD yada losness(kayıpsız) FLAC parçaları dinlemelisiniz.
    Ozaman kesinlikle "ben daha önceden müzik dinlemiyormuşum ki" diyeceksiniz.

    Bu sistemin ev kullanıcılarına da hitap etmesinin tek sebebi Stereo müzik keyfinin tıpkı stüdyodaymış gibi yaşanması ve dinlediğiniz parçanın o an canlı kayıt yapılıyormuşcasına saf bir şekilde kulağınıza ulaşmasıdır.




  • objektif ve içten yorumların için teşekkür o fiyat aralığında alınabilir kaliteli ürün logitech z623 baya iyi geçenlerde test etmiştim onuda tavsiye ederim bununla o müzik için ilerki zamanlarda tutulacak diye düşünüyorum
  • teşekkür ederim yorumların için..kayıt seçmesi hoparlörlerin kaliteli olduğunu gösteriyor,tabi benim fikrimce,zaten 320 kpbs den aşağı şarkı dinlemıyorum..flac bulamıyorum,çok az flac album var..ben cok sıcak bakıyorum bu hoparlörlere büyük ihtimalle bende alacağım oturduğum il de maalesef vatan yok..ses karakteristiği hakkın da bir kaç electronic müzik çalıp upload edersen ya da video şeklinde youtube atarsan çok memnun olurum,az çok ses karakterisğini kafam da canlandırmış olurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RIDVANBAL


    @ceyarr Audiotrak konusunu kolonları almadan önce araştırmıştım fakat ebayden daha önce 2 alışverişim PTT yüzünden kayboldu. Bu kadar para yatırıp koybolmasını yediremem kendime artık :) Ama prodigy cube performansını çok merak ediyorum...
    Şuan Creative X-fi 5.1 kullanıyorum, şimdilik yeterli geliyor gibi...



    ptt ile gelmiyor zaten. Dhl veya fedex ile geliyor şu an tam hatırlayamadım hangisiydi.. Bahsettiğim gibi 5 günde elimde oldu. Ebayden sık sık sipariş veren biri olarak neyin kaç günde geldiğini biliyorum. ptt ile yollanan ürünler 2 hafta ile 1 ay içerisinde elinde oluyor...
  • arkadaşlar ben bunu alıp receivera bağlasam nasıl olur ? tv yanında ?
  • Müzik dinlemek için tercih edilen bir hoparlör seti ama filmlerde de kötü sonuç vermiyor tabiki. Bence sadece TV için istiyorsanız, başka bir sistem düşünün. Logitech z300 filen gayet uygundur TV için...
  • Arkadaslar ilk mesaja sistemin test videolarini ekledim. Ses konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz.
  • hocam bende sipariş ettim monitörleri

    umarım pişman olmayız..
  • Hayirli olsun ;) iyi bir ses kartin varsa pisman olmazsin...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.