Şimdi Ara

EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
21.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün ben de aldım bu hoparlörlerden ancak ses kartı bağlantısını yapamadım. Sadece kulaklık girişinden çalıştırabiliyorum. RCA to RCA kabloyla çalıştıramadım. Sorun ne olabilir sizce? Bu arada ses kartı prodigy cube.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukkaSG -- 20 Haziran 2012; 12:53:03 >
  • Ses düğmesinin solundaki düğmeyi basılı konuma getirdiniz mi rca bağlantı esnasında?
  • Bilmiyordum böyle bir olayı. :D Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RIDVANBAL



    (+) Artıları : Ses kalitesini Onboard ses katıyla denememe rağmen çok iyi sonuç verdi (Parçaları winamp ile equalizer kapalı bir şekilde dinledim)
    İşçilik : Tek kelimeyle mükemmel. Dış kaplaması ve ürün ile verilen kablolar herşeyiyle kaliteli gözüküyor.










    hocam dinleme yaptığınız studyo monitörü olamayacak klasmanda ki burda da artı olarak belirttiğiniz şey ise tamamen eksi yönde bir eylemdir.

    ama inceleme için tşk arkadaşım
  • http://stereomecmuasi.com/2012/03/edifier-r1900tii-incelemesi-bolum-i.html Bir de buradan bakarsanız daha iyi düşüncelere sahip olabilirsiniz belki bu hoparlörler hakkında diye düşünüyorum. Hakancez'in incelemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukkaSG -- 20 Haziran 2012; 22:48:59 >
  • Merhabalar,

    Bu monitörleri için bir kullanıcı listesi varsa artık beni de ekleyebilirsiniz.

    Ben ses kalitesini oldukça beğendim. tiz ve midler oldukça güzel, detaylı ve şık basslar da monitörler düzgün yerleştirildiğinde inanılmaz derecede kaliteli ve derin hale geliyor(bundan bahsedicem birazdan) ama tabii ki kaliteli bir subwoofer gibi olmaz(creative, logitech, vs. olanlardan bahsetmiyorum adam akıllı subwooferlardan bahsediyorum ).

    Bunları almadan önce Edifier r1900tIII (3) ve Edifier r1900tII (2) arasındaki fark çıkış gücü dışında ne diye araştırdığımda bir kaç rus, taywan ve malezya forumunu gezdikten sonra(google translate sağolsun) şunları söyleyebilirim. ilk olarak r1900t3'ün trafosu toroidal(simit şeklinde) ki bu ses sistemlerinde az gürültü ürettiği için oldukça tercih edilen birşeydir. Aynı zamanda daha yeni nesil olan ve yüksek kaliteli TDA2050 serisi amfi çiplerini kullanıyor r1900t3 ve sistemin geri kalanında da(kapasitör, izolasyon mazlemeleri vs.) kaliteli malzeme tercih edilmiş..

    Biraz önce dediğim gibi eğer bu monitörlerden daha da yüksek verim almak istiyorsanız yerleştirme çok önemli. ilk olarak bu aletleri duvardan en az 10 cm uzaka koymak gerekiyor, malum eksozlar(hava çıkış portları) arka tarafta ve ordan atılan havanın dağılması gerekiyor. ve bu bass performansını önemli ölçüde arttıran birşey. ikinci olarak da tiz ve midleri daha canlı hale getirmek için monitörlerin üst kısmındaki tweeter denilen tiz sesleri çıkaran küçük kısımları kulak hizasına getirmeniz dinleme kalitenizi arttıracaktır. Bunun için altına bir kaç kalın kitap koymanız yeterli. bunu neden yaptığımızı da açıklayayım: düşük frekanslı sesler yani bass tonlar havada yayılırken her yöne yayılırlar ve dağılırlar ama sesin frekansı arttıkça ve tizleştıikçe daha doğrusal hale gelirler ve tek yönde giderler. Subwooferların sol ve sağ olarak 2 tane olmamasının(çok aşmış sistemlerde 2 sub olabiliyor ), yerde durmasının ve tam ortada olmamasının nedeni de baslların dağılma özelliğidir. yani nereye koysanız fark etmiyor ve tek bir kanalın olması yeterli. tabii bir de subwooferlarin izolasyonu için yerde durması daha faydalı. Aslında monitörlerin altına koyduğumuz kitaplar bir miktar izolasyon da sağlıyor.

    Peki izolasyon nerden çıktı ne işe yarar diyenler varsa kısaca bahsedeyim. hoperlörlerin ürettiği ses dalgalarının bulundukları yüzeye (masa, raf, ayaklık, vs.) iletmesi ses kalitesi açısından pek istenen birşey değildir. kötü seslere, titremelere, vızlamalar vs. yol açar aynı zamanda da ses gücü kaybına neden olur. masanızın ses açıkken titremesi aslında istenen birşey değildir. Şimdilik koyduğumuz kitaplar yeterli gelebilir. Ancak daha fazlasını ucuza yapmak mümkün. İzolasyon için profesyönel ürünler bulabilirsiniz ama o kadar kara vermeye gerek var mı diye düşünenler oldukça haklı. hoperlörlerinin altına lastik squash toplarını ikiye kesip kenarlarına yapıştıranalar, silgi yapıştıranlar yada sünger, mousepad, keçe gibi ürünleri kat kat altına koyanlar var. Tabi bunlar çok basit ama yine de ses kalitesini arttıran yöntemler. Ben hazır elim değimişken biraz araştırdım ve gördüm ki en baba izolasyon ürünlerinin taklidini yapmak oldukça basit, ben de bu hafta içinde bir çift yapmayı planlıyorum... kısaca ihtiyacınız olan malzemeleri anlatayım. ilgilenen olursa yaptığım zaman fotolarını çekip koyabilirim..

    Bunun için üç malzeme grubuna ihtiyacımız var.

    1. hoperlörün hemen altına gelecek olan ince ve yumuşak bir mazleme: bunun için eski üzeri kumaş kaplı olan mouse padlerden 2-3 tane kullanılabilir yada dalgıç elbisesinin yapıldığı neopren denilen mazlemeden 1-2 cm kalınlığında bir tabaka keserek kullanabilirsiniz. yada arabalara konulan kaydırmaz matlardan(metre ile satılanı uygun) da bir kaç tane üst üste koyarak bu katmanı oluşturabilirsiniz.

    2. sert sağlam ve ağırlık yapacak olan katman: bunun için kalın çelik tabakaları kullananlar var ama çelik bulmak ve onu kesmek biraz zor ve pahalı olabilir. mermer ve granit de oldukça çok tercih edilen ve ülkemizde ucuz be bol bulunan bir malzeme. istediğiniz ölçülerde kestirebilirsiniz mermeri ama ne kadar kalın olursa o kadar iyi. Bu arada 2cmlik mermer tabakası yeterli olacaktır diye düşünüyorum. eğer bütçeniz çok değilse mermeri cilalatmayın daha ucuz olur ve mermercilerin elindeki çıkma kırık mermerlerden kestirerek daha da ucuza getirebilirsiniz. burda mermerin yada granitin kalitesi hiç önemli değil. önemli olan sağlam, ağır ve katı bir yüzey olması.

    3. yüksek yoğunluklu köpük, sanırım bulması en zor olan malzeme de bu ama yine de bulmak mümkün bu katmanda 5cm civarında bir kalınlıkta yüksek yoğunluklu sünger yada köpük malzeme kullanmamız gerekiyor. EVA(etilen vinil asetat), keçe gibi malzemeler kullanmak mümkün. dikkat edilmesi gereken nokta bu katman en altta olacağı için hoperlörün ve meremerin ağırlığı altında ezilmicek sadece hafifçe esneyecek güçte olması gerekiyor. çok sert olursa titreşimleri iyi absorbe etmez(keçe o yüzden pek iyi bir tercih değil) çok yumuşak olursa da ezileceği için özelliğini kaybeder.

    Yabancı bir forumda bulduğum kendin yap projesinin fotosunu da ekleyeyim bu fotoda soldaki tanesi 100$ olan Primacoustic Recoil Stabilizer sağdaki ise adamın kendi yaptığı. Forumdaki tartışmanın sonunda Primacoustic şirketinin kurucu sahibi olaya dahil olup ürünümüzü neden kopyaladınız patenti var bunun vs diye söyleniyor. sonra da avukatlarımız var diye göz korkutuyor ama iş işten geçmiş bile

    Neyse bena artık gidip malzemelerimi toplamaya başlayayım :) bitirince ve hatta yapım aşamasında da isterseniz fotoları ekleyebilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadza -- 11 Temmuz 2012; 12:22:29 >




  • arkadaşlar edifier r2000t ile aralarında ne farklar vardır? kullanım kolaylıgı acisindan 2000 daha iyi gibi, tuşlar yanda. peki niye daha ucuz? teşekkürler.
  • hayırlı olsun :))
  • Hiçbir yerde yok hoparlörler
  • acaba bu yada r1200t modelini eski bozuk microlab sistemimin subwooferına bağlamam mumkun olur mu??
  • Arkadaşlar sol beyaz ses girişinden ses gelmiyor sorun ne olabilir sizce?
    Bağlantı yapıldıktan sonra ses çok az çıkıyor.Kırmızı tarafında sorun yok.Hoparlörler kırmızıda doğru sesi veriyor.Fakat beyaz olan sıkıntılı,yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird

    Az önce sipariş verdim umarım pişman olmam


    hocam ürünü ebay'dan nasıl aldınız ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.