Şimdi Ara

EGR valfi temizliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
32.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar peugeot 206 hdi aracıma EGR valfi temizliği yapmak istiyorum. nasıl yapabilirim birde bu egr aracın neresindedir? temizlemek yakıt sarfiyatını düşürürmü?



  • arabanın km si nedir?bir de çok iyi bir ustam bana eurosdizel kullanıyosan gerek olmadığını söylemişti,daha ağırlıkta maf sensörü geliyo bence.ayrıca aracın 2006 ve sonrası bir modelse egr elektronik olarak kontrol ediliyo diye biliyorum.yakıttan ve çekişten herhangi bir sorunun yoksa ben yerinde olsam pek elletmem..
  • araç 93000km de. ben eurodizel kullanıyorum benden önceki sahibide euro kullanmış ama nederece doğru bilmiyorum. maf sensörünü yağsız kontak spreyi ile temizledim. aracım 2004 model xt hdi. yakıt çok yüksek. 1800 km yolda sakin kullanmama rağmen 5,8 şehir içinde yaklaşık 6,6 yakıyor. çok geldi bana. internetten araştığıma göre genelde şehirdışında 4,5 şehir içinde 5,5 yakıyolarmış. maf sensörünüde temizlediğim için sadece EGR kalıyor. onuda temizlemek istiyorum.
  • iptal et EGR'yi
  • quote:

    Orjinalden alinti: desci

    iptal et EGR'yi

    Aracyn Yazylymyny Güncelletirmen Gerekebilir,Servis Dy?y Müdahale Etmeyiniz Bence
  • bence elde ettiğin değerler normal,hava filtresi de temiz olduktan sonra geriye pek sorun kalmamakta,ben karşıyım ama carbon clean de dene istersen.bu arada egr iptali profesyonellik gerektiriyo o yüzden arabanın orjinalliğini bozma,kaldı ki senin aracın sınırlı sayıda xt hdi den biri,anlayan adam bu arabayı bilir,içi falan gayet kalitelidir.egr temizliğini bu işin uzmanını bulup yaptırman lazım,daha önceden yapan biri.yetkili servis yapmaz büyük ihtimal.
  • 2002 model 1,4 benzinli bir 206im var

    benim arabada egr oluyormu?

    varsa eger egr ses yaparmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meandross

    2002 model 1,4 benzinli bir 206im var

    benim arabada egr oluyormu?

    varsa eger egr ses yaparmi?


    EGR ses yapmaz Egzoz geri dönüşüm sistemidir EGR. Dizellerde mazotun kalitesinin kötü olmasından dolayı sorun çıkarır genelde %30 yararı %70 zararı vardır bize. Benzinlide ise bu durum biraz daha değişik.%80 sizde de EGR vardır
  • EGR ve borularının temizliğini bence serviste yaptırt.Hazır o kadar girişmişken birde enjektörlerini temizlettin mis gibi olur.Ben yağ kaçağı nedeni ile motoru elden geçeritirken bunların hepsini temizlettim.Daha temiz çalışmaya başladı araç.Her ne kadar euro dizel kullansakta(ben Total kullanıyorum servisimin tavsiyesi ile) türkiyedeki yakıtın kalitesi malum illa ki kurumlanıyor.
  • ben depo ya katki maddelerinden koyuyorum bunun injektorlere faydasi oluyormudur acaba bi de injektorleri nasil temizliyorlar bilen yada yaptirip ta goren varesa bi anlativersin bizde bilelim.
  • beyler az önce bende servisten geldim.bakımını yaptırdım.egr valfinin değişmesi gerektiğini söylediler..100 tl gibi bir rakam..araç 59000 de.
    arac harbiden yakmaya başladı bu aralar.tavsiyesi olan var mı
  • 2002 MODEL PECO 206 CC 16V 2000 MOTOR KULLANIYORUM.
    BUGÜN ÖĞRENDİM Kİ BENİM ARAÇTA DA EGR PROBLEMİ VAR. GAZ AYARLATMAYA GİTTİM. USTA TEMİZLENİR ANCAK DÜZEN TUTMAZ DEĞİŞTİRİLMESİ DAHA İYİ OLUR DEDİ. TABİ ONLAR NE KADAR BİLGİYE SAHİP BİLMİYORUM.
    FORUM SİTLERİNDEN OKUDUĞUMA GÖRE EGR EGZOZDAN ÇIKAN YANMAYAN YAKITIN DÖNÜŞÜMDE KULLANILIYOR, DİREKT EGZOZ GAZIYLA ÇALIŞTIĞINDAN KURUM VE TORT ŞEKLİNDE TIKANIYOR VE ARAÇ TA TEKLEME, ROLANTI DEĞİŞİKLİĞİ STOPETME, DÜŞÜK GAZDA YEKİNME, PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ VE FAZLA YAKITA SEBEP OLUYOR.

    KİMİ ARKADAŞ BU PARÇANIN İPTAL EDİLMESİ (YAKITI ARTIRIRMI ARAŞTIRMAK LAZIM)
    KİMİ TEMİZLETİLMESİNİ (30 TL CİVARINDA )
    KİMİSİ YENİSİNİN TAKILMASINI ÖNERİYOR ( OPEL MARKA BU PARÇA ÇOK PAHALI PEUGEOT DA KAÇ PARA BİLMİYORUM)

    BU İŞLEMLERİ YAPTIRANLAR VARMI. NASIL BİR SONUÇ ALDILAR. T.ED.
  • sorun bılgısayara baglattım ustanın demesıne göre egere valfi manifolt temizligi turbo bakımı gec saat te gıttıgım ıcın fıyat konusmadık kapadıyodu oyle ayak ustu oldu hemen ben temizlik deılde urunlerı yenısı ıle deyıstırmeyı dusunuyrum daha once basından gecıp nası bı yol ızlemem gerektıgını tavsıye eden olurmu saygılar.
  • Würt gibi temizleme sıvıları ile bu işlemi yapan var mı?
  • Egr valfi için benzinde kullanabilirsiniz ben buradaki linkleri takip ederek temizledim ama benim temiz çıktı

    Nasıl sökülür: https://youtu.be/1_mDJuvmL5U

    Temizliği :https://youtu.be/X2UiLV2bki4

    Bence eliniz yatkın değilse bulasmayin contasini da kaybetmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EGR TEMİZLİĞİ COK ÖNEMLİ YAKİT AZ YAKAR EGER KİRL İSE EKZOZ MUANESİNDEN ASLA GEÇMEZ BİLGİN OLSUN

    Nasıl sökülür:https://youtu.be/1_mDJuvmL5U

    Temizliği :https://youtu.be/X2UiLV2bki4

    Bence eliniz yatkın değilse bulasmayin contasini da kaybetmeyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.