Şimdi Ara

Ekonomi yüzünden psikolojik problemler + kaygılar = intihar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
5
Favori
27.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun ya bir akıllı sensin, Tezgah açarsın tezgahını yıkar başını yararlar, Taş taşırsın amelelik yaparsın 600 kişiyi hop soruşturmaya alırlar, 25 kişiyi içeri atarlar, tahta kuruları üstünde yatırır çoçuk işçilerin ölümlerine sebep olurlar. Senin gibi bir kötülük lazım değil bu ülkeye.
  • traumaniac kullanıcısına yanıt
    Ağzına ve eline sağlık kardeşim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boş sözler gereksiz tripler ya.

    20 yaşında lise mezunu kuzenim bile ajanslara vs başvurup iş bulabiliyor. Bi avmde oyuncakçıda çalıştı şimdi bir telefon operatörünün şubesinde. 1600 asgari ve primlerle 1800-1900 alıyor. Yemek kartı da var 300. Yani bu harika bi miktar değil ama şu konudaki ağlak yazılardan ve intihardan vs iyi olduğu konusunda hiç şüphe yok.

    Bu ülke ne şartlarda kuruldu gelen geçen böyle ağlayıp intihar etse çoktan yıkılmıştık.

    Konu sahibine kızanı da linç etmeye çalışmışsınız çünkü konu sahibiyle ortak noktalarınız var düşünce açısından. Pes etmeye kendinizi yetersiz görmeye tuhaf şekilde meyillisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intahar etsen sanki geride kalanlar varlık içinde varlık mı çekçek para herşey değil
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    yeni nesilde korkunç yozlaşmanın küçük bir örneği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaşı çalışmamak için iş yok masalı uyduruyor gibi algılayanlar, neyin kafasını yaşıyor. Siz hangi ülkede yaşıyosunuz bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyetinde iş başvurularında; 1 kontenjan için en az 50 kişi başvuruyor.

    Edit: bu sıkıntı sadece işsizlerde değil; işverende, çiftçide, çalışanda da var. İnsanın uykuları kaçıyor yarın ne olacak diye. Şu ekonomik düzeyde kesinlikle hiç bir iş yapılmaz.. Gerekirse taş taşırım, tezgah açan ameleler bunu anlamaz. Devam etsin onlar ameleliğe kafasını yormasın. 1600tl iyi para knk xd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 12 Ekim 2018; 2:11:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masabasi duzgun maasli bir isin hayalini kuruyorsan hic bosuna umitlenme, hele hele bu kriz ortaminda.
    Sana tavsiyem ne olduguna bakmaksizin onune cikan ise evet de.
    Oyle yok kariyermis, gelecek vaad eden bir ismis falan filan gec onlari.
    Artik olay hayatta kalma mucadelesine dondu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 12 Ekim 2018; 2:18:3 >
  • Konuyu vasıfsız adamlar basmış.İş bulunuyor rerörörö.Ulan adam sizin gibi vasıfsız değil üniversite okumuş mesleğini yapmak istiyor.Gidip garsonluk mu yapsın ?

    Kardeşim umudunu yitirme allah büyüktür bir bakmışsın ertesi gün işe başlamışsın.Her gecenin bir sabahı vardır.
  • He boğuluyorlar heee, sen vasıfsız ol bir şey yapma sonra sıkışınca beni bu hale getirenler boğulsunlar, çok güzel biz hiç suçlu değiliz hep suçlu başkaları.. Sadece kısa ve net herkes hak ettiği kadarını alır bu hayatta.. Anlayanaaaaaaaaaaaaaaaa..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Boş sözler gereksiz tripler ya.

    20 yaşında lise mezunu kuzenim bile ajanslara vs başvurup iş bulabiliyor. Bi avmde oyuncakçıda çalıştı şimdi bir telefon operatörünün şubesinde. 1600 asgari ve primlerle 1800-1900 alıyor. Yemek kartı da var 300. Yani bu harika bi miktar değil ama şu konudaki ağlak yazılardan ve intihardan vs iyi olduğu konusunda hiç şüphe yok.

    Bu ülke ne şartlarda kuruldu gelen geçen böyle ağlayıp intihar etse çoktan yıkılmıştık.

    Konu sahibine kızanı da linç etmeye çalışmışsınız çünkü konu sahibiyle ortak noktalarınız var düşünce açısından. Pes etmeye kendinizi yetersiz görmeye tuhaf şekilde meyillisiniz.
    Ülkemizde internet azıcık iyi hale geldi sabah akşam youtube 'de kim para kazanmış kim altına şavrole çekmiş bunları izleye izleye deliriyorlar bir de bunlara almanya böyle amerika böyle videolar da eklenince ilkay abileri, murat özün abileri bunlar sayesinde zengin oluyor bunlar da burada bunun kavgasını yapıyorlar ama unuttukları bir şey var burası Türkiye.. Kafayı kullanan aç kalmaz bu ülke de..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaterialScience

    28 yaşındayım malzeme mühendisiyim İngilizcem var enerji yöneticiliği sertifikam var, askerliğimi yaptım duman kontrol sistemleri ve bir kaç konferansa daha katılımım var. Arkadaşlarımın projelerinde dışarıdan freelance olarakta yardım ettim buhar kazanları pompalar vs vs. 6 aydır işsizim bazen kısmet olmuyor demek ki :)
    En azından kendini görebiliyorsun bir yer de bir yanlış var ya da ben o yer de değilim diyebiliyorsun ama sabır en önemli şey öyle iki iş başvurusu yapıp yerleşemeyince tamam bitti benim için her şey diye burada herkes konu açarsa atv de yayınlanan esra erol drama günlüklerine benzer burası da.. O yüzden yanlışlarını bulup o açıkları kapatıp aranan adam olma yolunda ilerleyen eninde sonunda amacına ulaşır..

    Sakın pes etme en azından konu açan gibi olma.. :)




  • Mavi Buz kullanıcısına yanıt
    Ahhh ahhh ne desem ki acaba... Bende üniversite mezunuyum. Mezun olduğum bölüm ingiliz dili ve edebiyatı. Hayatımın hiçbir anında işsiz kalmadım. 2 sene önce de çalıştığım sözde kurumsal ve çok bilindik firmaya rest çekip çıktım. Daha sonrasında kendime birmplan yaptım ve girişimlerime başladım. Hiçbir sermayeye gerek yok. Özel ders vermeye başladım öncelikle. Daha sonrasında anlaştığım birkaç hukuk bürosunun çevirilerini yapmaya başladım. Baktım gelir güzel ve aynı zamanda kendime çok vakit kalıyor. O zaman daha fazla birikim için ne yapabilirim diye düşünmeye başladım ama diğer işlerimi etkilememesi lazımdı. Sonunda taksiciliği farkettim. Bana ait bir araba ve nereye gittiğini sormayan bir patron. :) bundan daha güzel birşey olabilir mi? Burada en önemlisi hangi işi yaparsan yap prensipli çalışmak. Şu anda taksiden günlük ortalama 120 130 tl alıyorum. Aynı zamanda diğer işlerin getirisi 5000 TL civarında. İstanbul çalışmak için cennet gibi bir şehir. Bak hiçbir kişi altında çalışmadan ve çok fazla bir vasıfa sahip olmadan aylık gelirim 8000 TL yi buluyor. Tabi bi yönetici maaşı kadar yüksek olmasada ortalamanın üzerinde bir miktar. Yapılacak çok şey var. Planlı ol prensipli çalış inan bana hem mutlu olacaksın hemde yaptığın işten zevk alacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RavenoLL

    Konuyu vasıfsız adamlar basmış.İş bulunuyor rerörörö.Ulan adam sizin gibi vasıfsız değil üniversite okumuş mesleğini yapmak istiyor.Gidip garsonluk mu yapsın ?

    Kardeşim umudunu yitirme allah büyüktür bir bakmışsın ertesi gün işe başlamışsın.Her gecenin bir sabahı vardır.
    Hahahahaha.

    Adam gibi fikir veren biziz ağlayan o intihar edicem diyen o vasıfsız biziz

    Söylesin bakalım hangi bölümden mezun. Okul boyunca kaç konferansa gitmiş kaç sertifikası var. Kaç dil biliyor? 4 yıl boyunca batak oynarsanız sadece dersleri verirseniz böyle forum köşelerinde saçma sapan şeyler yazarsınız.

    Vasıfsız sen ve senin gibi yazanlar. Hiçbi devletin vatandaşına illa iş bulmak gibi bir yükümlülüğü yok. Bu devlet sana bedava ilk-ortaöğretim lise verdi mi? Verdi. Ücretsiz üniversite verdi mi? Verdi. Kredi-Burs verdi mi verdi. Bir zahmet sen de düzgün bi bölüme gidip düzgün çalışacaksın.

    Çok komiksiniz ya. Vasıfsız diye aşağıladığın adam 2000 maaş alıyor konu sahibi süper vasıflı (kapı gibi diplomalı ) ilk mesajda gördüğünüz üzere sürünüyor. Bunları geçeceksiniz. Ücretsiz üniversitenin nasıl bir nimet olduğunu anlamadığı için insanlar bu halde bilim bu halde zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş ülkeler ile aramızda olan devasa farktan kaynaklanıyor problem. Burada vasıflı ve bahsettiğin gibi kendini geliştirmiş yeğenim Türkiye’nin en iyi otellerinden birinde idari işlerde saati 13 liraya çalışıyor.

    Pek de bir baltaya sap olamamış Amerika’ya yerleşmiş tanıdığın oğlu ise saati 15 dolara veri girişi işinde çalışıyor.


    Benim yeğen finans departmanında ve bir yığın da program öğrendi. Hem yetki hem sorumlulukları var. Saatte 13.

    Diğerinin dünya umrunda değil, excele bir şeyler giriyor saatte 15 dolar. Sıkıldığı anda bırakıyor. 12 dolara çok iş var. 15 biraz daha az.

    Bizimki bırakırsa işsiz kalır diye çektikçe çekiyor. Bu ülkenin imkanları da rantı da muhteşemdir fakat bunları yandaşlar bize yedirmediğinde senin akrabaya 1600 lira maaş ve yemek kartı, benim yeğene de saati 13 lira kalır.

    Anlamadığınız şey şu. Gelişmiş ülkelerle aramızda devasa uçurum var. Gençler için durum daha da kötü. Çalışan hakları ve imkanları açısından düştüğümüz kepazelikleri anlayamıyorsunuz çünkü karşılaştırma yapmıyorsunuz.

    Biraz gayret edin anlarsınız.

    Bu arada yeğen kurdu bağlantılarını, gidiyor Avrupa’ya. Ben de gitme diyemedim. Haklı çocuk. Burada sizin gık çıkarmayıp koşulsuz biatlarınız yüzünden de bir halt düzelmez zaten belli ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 12 Ekim 2018; 8:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşim öncelikle baban için başın sağolsun. Benim sana önerim hiçkimseden bir beklentin olmadan bir yerden bir şekilde çalışma hayatına atılman öyle üniden mezun olduğun gibi tak 10000 maaş vermiyorlar. Başkasının ağzına bakarsan çok beklersin. Benim anladığım sen çok boş kalmışsın farklı düşüncelere dalıyorsun. Az maaşlada olsa gir biryere hiç değilse yorgunluktan böyle şeyler gelmez aklına. Ve şunu bilki birşeyler yapmak hiçbirşey yapmamaktan iyidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Gelişmiş ülkeler ile aramızda olan devasa farktan kaynaklanıyor problem. Burada vasıflı ve bahsettiğin gibi kendini geliştirmiş yeğenim Türkiye’nin en iyi otellerinden birinde idari işlerde saati 13 liraya çalışıyor.

    Pek de bir baltaya sap olamamış Amerika’ya yerleşmiş tanıdığın oğlu ise saati 15 dolara veri girişi işinde çalışıyor.


    Benim yeğen finans departmanında ve bir yığın da program öğrendi. Hem yetki hem sorumlulukları var. Saatte 13.

    Diğerinin dünya umrunda değil, excele bir şeyler giriyor saatte 15 dolar. Sıkıldığı anda bırakıyor. 12 dolara çok iş var. 15 biraz daha az.

    Bizimki bırakırsa işsiz kalır diye çektikçe çekiyor. Bu ülkenin imkanları da rantı da muhteşemdir fakat bunları yandaşlar bize yedirmediğinde senin akrabaya 1600 lira maaş ve yemek kartı, benim yeğene de saati 13 lira kalır.

    Anlamadığınız şey şu. Gelişmiş ülkelerle aramızda devasa uçurum var. Gençler için durum daha da kötü. Çalışan hakları ve imkanları açısından düştüğümüz kepazelikleri anlayamıyorsunuz çünkü karşılaştırma yapmıyorsunuz.

    Biraz gayret edin anlarsınız.

    Bu arada yeğen kurdu bağlantılarını, gidiyor Avrupa’ya. Ben de gitme diyemedim. Haklı çocuk. Burada sizin gık çıkarmayıp koşulsuz biatlarınız yüzünden de bir halt düzelmez zaten belli ki.
    Bir yeriniz sıkışınca yandaş kelimesine sığının siz böyle. Asgari ücretle çalışıp 1600 lira para aldı diye nesi yandaş oldu bu çocuğun veya benim kaldı ki işyeri sakala bile izin vermiyor nasıl yandaş bu

    Boş muhabbeti geçin. Mesajının hepsine yakını boş. Gelişmiş ülkeyle aramızda tabii ki fark var adı üzerinde. Çalışan hakları konusunda da katılmıyorum git bir abd de çalış burda vs attır.

    Asgari ücret ilk 1600 yapıldığında bunun anlamsız çok hormonlu olduğunu enflasyonun 20 olacağını yazdım burada bi konuda geçti bile. Vasıfsız iş gücünü yüceltmek çok saçma bir kafa. Ama işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu içinde eser miktarda empati yoksunu, sığ fikirli tipler görüyorum. Yok erkek adam tezgah açarmış da yok şunu yaparmış. Sizler mümkünse kimseye akıl filan vermeyin. Kendinize yetecek kadar olanı siz kendiniz için kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Ekim 2018; 16:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin kötüsü maddi durum nedeniyle psikolojik problem yaşayanlar Psikiyatristlere başvurup tedavi olmak istediklerinde de karşılarına seans başına 600-700 tl. gibi Prof. muayene ücretleri çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Sen yazılanları anlamayı biraz öğren önce

    Okuduğunu anlamada oecd sonuncusu olmamıza hiç şaşırmıyorum senin gibileri gördükçe.

    Senin akrabana 1600 lira artı yemek kartı düşmesinin sebebi yandaşların bu topraklardaki büyük rantı halkla paylaşmamasıdır diyorum.



    Çalışan hakları konusunda gelişmiş ülkelerle uçurum var uçurum. Saatlik ücretler, fazla mesailer, yıllık izinler, sosyal haklar, sigortalar. Bildiğin uçurum. Gelişmiş ülkelerdeki çalışan hakları ve imkanlarından haberin yok yanlış bilgilerle konuşup duruyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 12 Ekim 2018; 10:0:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta ne zaman karamsarlığa düşsem bu çocuğun videolarını izlerim. O başarıyorsa, sen de başarabilirsin. Kötü fikirleri aklınızdan çıkarın, yaşamak her şeye rağmen güzel.

    Ekonomi yüzünden psikolojik problemler + kaygılar = intihar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.