Şimdi Ara

Ekran Kartı Önerme(Yeni sistem ekledim) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
4.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eyv saolasın oncelikle amacım populer olmak değildi ama :) İslemciden korkmamin tek sebebi darboğaz olayı bende guveniyorum islemciye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kardesim sen rx 470 le veya 1050ti ile toplayacaksan pc yi toplayinca soylersen iyi olur saglam bi oyunda gpu kullanim orani nerelerde geziniyor. Ozellikle witcher 3 olursa hosuma gider. Msi afterburner la bakarsin. Tahminimce %50-80 arasinda kalirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2017; 13:0:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topladiktan sonra sana performans videosu hazırliycam kardeşim sıkıntı yok ama neden cephe aldin anlamadim ben butceyi dusurmek icin islemci olayina dikkat etmeye calisiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hhornek kullanıcısına yanıt
    Cephe almiyorum. Zaten butceyi dusur dedim yani islemci kalsin zaten de sifir ekran karti alacaksan rx 460 2gb bile tam olarak besleyemezsin bence yani. Ama cidden merak ediyorum eger 1050ti veya rx 470 li sistem alirsaniz ne kadar darbogaz olur ben de merak ediyorum. Video sart degil pm atsaniz da olur sadece. Rx 470 gerci witcher 3 te 1050ti dan bile kotu performans verebilir nvidia cok seviyor o oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hhornek kullanıcısına yanıt
    https://m.youtube.com/watch?v=1ZdNxhRTEPE



    Burada sizin ana karta takilabilecek en iyi islemci overclock edilmis halde 750ti i battlefield 1 de besliyor. Ama bazi yerlerde zor besliyor %100 islemci kullanimina cikiyor. Ama burada high ayarlarda 40 civari fps aldigina dikkat edin. Grafik ayarlari dusurulup 60 fps seviyesine cikilsa islemcinin tikanacagi cok belli. Zaten tikanmasin diye high ayarlarda oynuyor adam. Ki bu islemci 4.5 ghz a overclock edilmis. Sizin islemciniz bu islemcinin stok frekansli halinden bile biraz daha kotu. Rx 460 da 750ti dan biraz daha guclu bir ekran karti. Yani gerisini siz dusunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2017; 13:22:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşların tartışması ciddi derecede gereksiz olmuş.

    Ürünü alan kişi tartışanlar değil, konuyu açan şahıs.



    Şahsın ne almak istediği, tam olarak ne yapmak istediği, beklentilerinin ne olduğu, maddiyatının hangi konumda olduğu çok önemli.



    Öncelikle şunu bilmelisin ki; bilgisayarındaki tüm parçalar birbiriyle orantılı olmak zorunda. Mesela bir gtx 1070 ekran kartı alan kişi, i5 serisinin minimum 7400 ve üstü bir işlemci alması gerekir.

    Bunun sebebi oynayacağın oyunlarda (özellikle multiplayer) işlemcinin ekran kartının işleyeceği görüntüye yetişebilmesi içindir.

    Yetişemediği taktirde darboğaz denen fps kısıtlaması ortaya çıkar. İşlemci kullanımın %90 üstüne çıkıp, örneğin o detayda 40 fpsnin üstünü işleyemeyeceği için ya anlık takılma yada fps düşüşü meydana gelir.



    Normal şartlarda senin yapmam gereken, ya rx 460 gibi gtx 1050 gibi bir ekran kartı alıp, olan sistemde mümkün en yüksek fpsyi almak.



    Veya tüm sistemi maddi sıkışıklılık mevcut ise, parça parça değiştirmek. Mesela önce rx 470 alırsın. Ekran kartın 2 ay %50 güçle çalışsın ne olacak? Sana bir zararı yok ki.

    2 ay sonra bütçen el verince i3-6100 veya i5-6400 hatta yeni çıkacak zen serisi işlemcilerinden birini de alıp, yanına h110 serisi yada amd serisi bir anakart ve ram almak.



    Şimdi sen ilerleteceğin senaryoda karar verirsen ona göre sana yardımcı olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada aktif dönüştürücü alacağınızı ve alacağınız aktif dönüştürücünün fiyatı yüksek olacağını, bu aldığınız dönüştürücüde de gecikme süresinin yükseleceğini unutmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Rx 470 yerine 1050Ti aldırmaya çalışan sivri zekâlar, sanki i7 ile kullanmadan 60Hz alabilecekmiş gibi ne kadar da güzel anlatıyor. 30Hz çalışsa ne farkeder? Fps kilidi koymadan sanki i7 akıcı çalışabilecek. İster v-sync sayesinde olsun, ister fps kilidi sonuç aynı: sınırlamadan hiçbir ekran kartı akıcı çalışmıyor. Dolayısıyla yüzde kaç yükte çalışacağı anlık olarak değişim gösterecek zaten siz 'ekran kartı darboğazıyla' kullanmaya heves etseniz de.
  • Anladığım kadarıyla rx460 ile 750 ti üstüne çıkma diyorsun dimi ? Bunu biraz daha araştırıcam 2-3 günüm var iyice özen göstermeye çalışıyorum zaten olmazsa monitörü işlemciyle değiştirebilirim.
  • 4 GB Ram csgo için yeterli.Ayrıca arkadaşlara katılıyorum rx460 veya 750 ti'ın üstüne çıkma o işlemci darboğaz yapar.Zaten csgo da ekran kartını fazla zorlayan bir oyun değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çikizen kullanıcısına yanıt
    Sana şöyle söyliyeyim kendime 2500 limit koydum ona göre parçaları almak istiyorum alabileceğim en iyi ekran kartını 1050ti ile sınırlandırdım o yüzden 470 diyenlere pek bakmıyorum.
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt
    4 gb ram var bende 4 gb daha eklememın sebebi fifa17 hevesimde var belkı ileriye donuk bf1 oynarım diye düşündüm
  • hhornek kullanıcısına yanıt
    750ti i ikinci el al ucuza gelir diye soyluyorum. Zamaninda fiyat performans karti oldugundan cok fazla kullanani var. Haliyle cok da ilani vardir. Sifir alacaksan en dusuk guncel karti alsan yeter. O da rx 460 2gb oluyor. Zaten freesync monitör aliyorsun. Rami de cs go disinda birsey oynamiyorsan veya yakinda sistem deiseceksen almasan da olur. Cunku alacagin her ram sistemi deisince ddr4 e geciceginden elinde kalacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hhornek

    Sana şöyle söyliyeyim kendime 2500 limit koydum ona göre parçaları almak istiyorum alabileceğim en iyi ekran kartını 1050ti ile sınırlandırdım o yüzden 470 diyenlere pek bakmıyorum.

    Hocam açıkçası bende düşük bütçelerde Amd gpu ve Freesync bir monitör ikilisi tavsiye edenlerdenim.



    Arkadaş inputlag olayından bahsetmiş lakin söz konusu inputlag ne kadar çok oluyormuş bahsetmemiş?



    4 ms monitörlerde bile rahatlıkla fps oyun oynayanlar var, yine de şöyle söyliyim.



    48-72 hz arasında senkron olabilen ve size bu sayede sizin 100 hz bir monitöre sahipmiş gibi akıcı bir görüntüye sahip olmanızı sağlıyor.



    En büyük avantajı ise, 50 fpsde bile akıcı bir görüntü sunabilmesi.



    Ayrıca Gsync ile Freesync bir tutmayın lütfen, Gsync lag varken Freesync de daha azdır. Hatta ben Gsyncnin oluşturduğu lagı bile farkedemezsiniz diyorum, keza bir de freesync nin oluşturacağı lagı tahmin etmişsinizdir.



    Mühtiş bir teknolojiye çöp demekte büyük bir başarı.



    Size tekrar söylüyorum;



    Ya rx 460 alıp freesync monitörle kombinleyip, düşük fpslerde bile yüksek performans alırsınız.



    Yada tamamen sırayla güçlü bir sisteme geçersiniz. Bu sizin ileriye dönük bir yatırım yapıp yapmayacağınıza bağlı. Bu kararı siz verebilirsiniz biz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hhornek kullanıcısına yanıt
    bf1'in işlemci kullanımı çok yüksek ancak grafik ayarlarını arttırıp fps'yi 30-40 arası olacak şekilde ayarlarsanız işlemciye binen yük düşer bu sayede drop olmadan oynarsınız bf1'i.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tavsiyemi soracak olursanız öncelikle bir RX 470 alın.



    http://www.bilisimport.com/urun/msi-ekran-karti-4gb-rx-470-gaming-x-4g-gddr5-256-bit-2xhdmi-dl-dvi-d-2xdp-ati?ref=akakce&source=mobil&v=1.55.5



    https://www.incehesap.com/sapphire-rx-470-nitro-11256-01-20g-4-gb-fiyati-31399/?ref=akakce&source=mobil&v=1.20.5



    Daha sonrasında 1500 tl küsür bütçeniz kalacak.



    İ3-7100 işlemci alın hocam:

    https://www.incehesap.com/intel-kabylake-i3-7100-fiyati-33254/?ref=akakce&source=mobil&v=1.32



    Geriye kaldı 1000 TL bütçeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çikizen kullanıcısına yanıt
    Hocam max 1050ti alabilirim o sitelere bulaşmka istemiyorum hiç biri garanti olayı düzgün değil kendim vatan pc personeliyim o yüzden vatandan alıcam ona göre yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Çikizen kullanıcısına yanıt
    Bana mi imada bulunuyorsunuz bilmiyorum ama ben freesync yada gsync e çöp demedim. Ben ilgilenmiyorum onlarla sadece. Input lagin da çok da fark edilir duzeyde olmadigini tahmin ediyorum ama fps oyunlarinda boyle seylerden taviz vermekten hoslanmiyorum dedim sadece. Yani ihtimali bile rahatsiz ediyor beni. Ayrica freesync gsync için görüntü daha akici oluyor diye açıklanmasını anlamiyorum. Bunlar saniyede goreceginiz kare sayisini arttirmiyor ki. Sadece ekran karti ile monitörün beraber çalışmasını sağlıyor. Yani ekran karti saniyede 50 veya 150 kare yani değişken değerler gönderirken monitörün saniyede sürekli sabit 60 kare gostermesi sonucu görüntüde oluşan bazi bozulmalari önlüyor. Bu bozulmalarin da akicilikla uzaktan yakindan alakasi yok. Ekranin yarisinin onceki kare diger yarisinin da ekran kartindan gelen sonraki kareye ait olmasindan oturu olusan kirilmalar bunlar sadece. Ikisi de neredeyse ayni kare zaten. Akicilik ne alaka anlamiyorum. Bu arada linustechtipsin yaptigi gsync freesync kiyaslamasini izlemistim. Input lag birinde dusuk fpste digerinde yuksek fpste daha fazla oluyor digerine gore. Ama gunun sonunda freesyncinki daha mantikli cikiyordu. Videoyu tekrar izleyesim gelmedi kusura bakmayin ama mevzu ilginizi cekiyorsa bir bakin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2017; 14:14:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Bana mi imada bulunuyorsunuz bilmiyorum ama ben freesync yada gsync e çöp demedim. Ben ilgilenmiyorum onlarla sadece. Input lagin da çok da fark edilir duzeyde olmadigini tahmin ediyorum ama fps oyunlarinda boyle seylerden taviz vermekten hoslanmiyorum dedim sadece. Yani ihtimali bile rahatsiz ediyor beni. Ayrica freesync gsync için görüntü daha akici oluyor diye açıklanmasını anlamiyorum. Bunlar saniyede goreceginiz kare sayisini arttirmiyor ki. Sadece ekran karti ile monitörün beraber çalışmasını sağlıyor. Yani ekran karti saniyede 50 veya 150 kare yani değişken değerler gönderirken monitörün saniyede sürekli sabit 60 kare gostermesi sonucu görüntüde oluşan bazi bozulmalari önlüyor. Bu bozulmalarin da akicilikla uzaktan yakindan alakasi yok. Ekranin yarisinin onceki kare diger yarisinin da ekran kartindan gelen sonraki kareye ait olmasindan oturu olusan kirilmalar bunlar sadece. Ikisi de neredeyse ayni kare zaten. Akicilik ne alaka anlamiyorum. Bu arada linustechtipsin yaptigi gsync freesync kiyaslamasini izlemistim. Input lag birinde dusuk fpste digerinde yuksek fpste daha fazla oluyor digerine gore. Ama gunun sonunda freesyncinki daha mantikli cikiyordu. Videoyu tekrar izleyesim gelmedi kusura bakmayin ama mevzu ilginizi cekiyorsa bir bakin derim.

    Hocam sanırım daha önceden hiç kullanmadınız, 144 hz bir monitörde farkı belki daha az anlarsınız (100 üstü fps de aldığınızı varsayarsak)



    Lakin arkadaşın alacağı 50-70 küsür fpsli bir sistemde maalesef çok önemli bir duruma geliyor.



    Özellikle 50 fpsye düştüğünde dahi senkron sayesinde atlamalar, titremeler ve ekran bölünmesini ortadan kaldırıyor. Aynı görüntüyü lcdnin tekrar etmesi bazı sahnelerin slow bir görüntü oluşturmasına neden oluyor, bu teknoloji onu ortadan kaldırıyor.



    Malum gözlerimiz gerçekten çok hassas ve farklılıkları algılayabiliyor. Dediğim gibi benim gözümde ve düşüncemde 144 hz ve freesync baş tacıdır. Tabi sizin düşüncelerinize de saygı duymam gerekir.



    Ama burada böyle bir teknolojiyi gereksiz görmek ve bunu beyan etmek, mantıklı bir paylaşım değildir. Benim belirtmek istediğim bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hhornek

    Hocam max 1050ti alabilirim o sitelere bulaşmka istemiyorum hiç biri garanti olayı düzgün değil kendim vatan pc personeliyim o yüzden vatandan alıcam ona göre yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Garanti konusunda ne korkunuz var anlamış değilim?



    Firma neden sıkıntı çıkarsın ki, ürünü gönderiyorsunuz onlarda servis firmaya iletiyor. Ürünün garantisi aldığınız yer değil ki? Tamirinide keza onlar yapmayacak.



    Sabahtandır yardımcı olmak isteyen herkese "ustaya götürcem o yapacak kandırılmam" gibi ithamlarda bulunuyorsunuz.



    Burada kimsenin amacı sizi kandırmak değil, bizler Amd veya Nvidia çalışanları da değiliz. Sizi yanıltmakta kimseye birşey kazandırmaz.



    Karşılıksız bir şekilde diğer iki arkaşta dahil, kendi bilgileri dahilinde size yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ne onlar nede ben bir art niyet betimleyemeyiz.



    Aralarında tartışma çıkabilir, görüş ayrılıkları olabilir lakin bu bir tarafı dolandırıcı da yapmaz. Sadece görüş farkı veya bilgi yetersizliği yapar.



    Size önerdiğim sistem sizi uzun yıllar memnun edecek bir sistemdi, gördüğüm kadarıyla fiyatlarda çok güzel. Bence kaçırmayın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.