Şimdi Ara

Ekran kartı ve anakart HDMI çıkışlarının ikisini de aktif yapmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar!

    Daha önceden ele alınmamış bir konu değil ancak ihtiyacım olan bilgiye tam olarak ulaşamadığım için bu konuyu açıyorum ve değerli yardım ve yorumlarınızı bekliyorum sizden.

    Anakartım Asus Z97-A, ekran kartım Sapphire Toxic R9 280X DDR5 3GB/384bit. Anakartın HDMI portundan bilgisayarın monitörüne (LED), ekran kartının HDMI portundan ise LED TV'ye bağlantı yapmak istiyorum. Ekran kartı takınca anakartın on-board grafik yongasının devredışı bırakıldığını biliyorum fakat, bildiğim kadarıyla bazı donanımlarda ve ayarlarla bu mümkün olabiliyormuş. Eğer mümkünse nasıl yapılacağını lütfen açıklayınız. Her seferinde kablo tak-çıkarla uğraşmak istemiyorum açıkçası. İki HDMI'ı da kullanabilmek çok kolaylık sağlayacaktır.

    İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Benim anakartta yani Gigabyte GA - 880GM - UD2H de on board hd4250 var ve bios ayarlarinda surround graphics mi ne yazıyordu. Yani iki çıkış ama denedim olmuyo.on boardun driverı fln kurulu olması lazım galiba ama onu kurunca pcı exp teki kartın sürücüsüde bozuluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe yarar mı bilmiyorum ama HDMI çoklayıcıyı deneyebilirsiniz.
  • Monitörünüze ekran katının dvi çıkışından bağlantı yapabilirsiniz. Tv'ye de ekran kartının hdmi çıkışından bağlantı yapabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum. Bir sorun olmuyor.

    Ha monitörde dvi giriş yoksa dvi to hdmi dönüştürücü alıp, monitöre de hdmi ile bağlayabilirsiniz. Bu dönüştürücü eski tip dvi to rgb dönüştürücü ile aynı tip bir alet. Yada bunun gibi dvi to hdmi kablo alabilirsiniz.
    http://www.gold.com.tr/logilink-cift-yonlu-hdmi-dvi-kablo-erkek-erkek-2m-chb3102_u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay61

    Benim anakartta yani Gigabyte GA - 880GM - UD2H de on board hd4250 var ve bios ayarlarinda surround graphics mi ne yazıyordu. Yani iki çıkış ama denedim olmuyo.on boardun driverı fln kurulu olması lazım galiba ama onu kurunca pcı exp teki kartın sürücüsüde bozuluyor.


    Evet zaten ekran kartının driverı da biraz sıkıntılı. Arada bir hata veriyor. Bir de on-board driverını kurmaya kalkarsan sistem çökebilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: AliAydogdu

    İşe yarar mı bilmiyorum ama HDMI çoklayıcıyı deneyebilirsiniz.


    Bu çözüm en son seçenek olarak değerlendirilebilir belki. Ama çoğaltıcı kullanımında kalite kaybı olacağını düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Monitörünüze ekran katının dvi çıkışından bağlantı yapabilirsiniz. Tv'ye de ekran kartının hdmi çıkışından bağlantı yapabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum. Bir sorun olmuyor.

    Ha monitörde dvi giriş yoksa dvi to hdmi dönüştürücü alıp, monitöre de hdmi ile bağlayabilirsiniz. Bu dönüştürücü eski tip dvi to rgb dönüştürücü ile aynı tip bir alet. Yada bunun gibi dvi to hdmi kablo alabilirsiniz.
    http://www.gold.com.tr/...rkek-erkek-2m-chb3102_u


    Bunun yazılımsal bir çözümü yoksa eğer, dönüştürücü veya kablo değişimi ile halletmekten başka çare yok gibi. Benim bilgisayar monitörünün DVI çıkışı yok ama VGA çıkışı var. Ama VGA kullanmayı düşünmüyorum. DVI to HDMI adaptör veya DVI to HDMI kablo ile bağlantı yapılabilir. Ama görüntü kalitesi direkt HDMI bağlantısı düzeyinde olur mu veya başka bir problem çıkarır mı bilemiyorum.
    Deneyenlerin ya da konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.