Şimdi Ara

Ekstrasistol, Kalp Ritim Bozukluğu, Aritmi Yasayanlar (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
5
Favori
163.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alıcın faydali olabilecegı yazıyor nette
  • Yaklaşık 3 senedir ekstra atımlarım çarpıntılarım oluyor.Nabzım durduk yerde 200’e çıkıyordu gittiğim kardiyoloji doktorları panik atak olduğumu söylediler cipralex antidepresan verdiler 6 ay kullandım baya fayda etti düzeldim.İlacı bıraktım tekrarlamaya başladı nabzım yine 200-220 vuruyordu.Bu sefer ekgye yakalattım ve SVT atağı geçiriyormuşum nedeni ise kalpte doğuştan sinir oluyormuş o devreye girdiği için nabız çok yükseliyor acildeki doktor hayati tehlikesi olmadığını ama hayat kaliteni etkiler ablasyon olup tamamen tedavi ol dedi.Bende ablasyon aldım bu svt atağım tamamen bitti fakat anksiyete var herşeyi kafaya takıyorum ve mide hastasıyım gastrit var şişkinlik var akşam yemeklerinden sonra mutlaka ekstra atım oluyor.Tekleme hissi va.3-4 tane kardiyoloji uzmanına gittim ekg,eko,holter ne varsa yaptırdım hocalar hep beslenmeden dolayı sindirim sisteminden dolayı psikolojik vs diyor var mı aynı şeyleri yaşayan?
    Teşekkürler
  • Bende de 5 sene kadar önce panik atakla birlikte başladı ekstrasistol. Panik atak tedavisinde kullandığım ilaçlarla tamamen geçmişti. Sonrasında yaşadığım bir olayla panik atak tekrar tetiklendi. Ekstralar da beraberinde geldi tabi. Doktora gittiğimde bunların bilinçaltından kaynaklandığını tekrar ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Sürekli aynı döngüyü devam ettirmemek için ilaçsız halletmeye karar verdim. Yaptığım araştırmalar neticesinde birçok yöntem denedim ama nafile. En sonunda ACCESS BARS adında bir çalışma ile karşılaştım. Parmak uçlarıyla kafadan yapılan bir enerji çalışması. Bende çok faydası oldu. 5-6 seans sonra hem panik atak hem de ekstralar tamamen geçti. Sonrasında eğitimini alıp başkalarına da uygulamaya başladım BARSı. Ankara'da seans almak isteyen olursa ya da detaylı bilgi almak isteyen olursa özelden mesaj atın yardımcı olabilirim.
  • öncelikle hepimize geçmiş olsun akadaşlar bende 4 5 yıdır uğraşıyorum bu ritim bozukluğu ile 2 hafta önce doktor a gittim ekg eko normal birde holterde bakalım dedi ritim holter takıldı ve sonuca göre 280 tane ekstrasistol atıma rastlandı doktor rahatsız ediyorsa ilaç verebilirim dedi başkada bir sıkıtı yok dedi fakatt ben sonucu incelerken duraklama böümü dikkatimi çekti 9 yazıyordu yani benim anladığım kalbim 9 kez durmuş mu ben mi yanlış yorumluyorum acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamesjay

    Mide ile direkt iliskide kalp zaten. Midedeki sikintilar ya dogrudan yansiyor kalp atislarina ya da mide gazlari, yanmalari kalp cevresinde kalp agrisi, gogus agrisi gibi endise verebilen durumlara yol aciyor :) dediginiz gibi doktorlar da soyler bunu: ekstrasistol oldurmez yanlis ve gereksiz tedavi oldurur. Kalbin calismasini tehlikeye sokacak bir durum yok ise ritm duzenleyici ilaclar kullanmak gereksiz. Var olan duzeni de bozabiliyor bu ilaclar bazen.
    Açıklamalarınız benim düşüncelerimle örtüşüyor. Başka bir forum vardı, kapandı sanırım. Orada da bu konuda çok yazdım. Sizin de yine yorumlarınızı hatırlıyorum.
    Ben tam 10 yıldır yaşıyorum bu sorunu. Yıllar içinde onlarca sonuca vardım kendimce, nedenleri hakkında ama her defa beni şaşırtarak boşa çıkardı. Bazen günde 3 bin defa (holter sonucudur) bazen 50-100 tane oldu. Artık hangi sonuçlara varmıştim, ne demiştim, onları bile unuttum.
    Bazen strestendir derdim, stres anında olmazdı. Bazen mide-reflu-gastrit derdim; onlar varken de olmayarak boşa çıkarırdı beni. Bazen yatarken olmaz, ayakta veya yürürken olurdu. Bazen de tam tersi , oturur veya yatarken olur, tempolu yürümeye geçince kesilirdi. Bazen en neşeli anda, bazen hiç sebepsiz, alakasız vb. Böyle böyle 10 yıl geçti işte.
    En sonunda bir gece, bir misafirlikte iken yine art arda olduğu bir anda (psikolojimin oldukça zayıf olduğu bir dönemdi) panik atağa neden oldu. İşin ilginci panik geçirdiğim anlarda o ES'ler kesiliveriyordu. 8 ay kadar ilaç kullandım p. Atak ile ilgili. O süre zarfında sanırım ES ler de hemen hemen yok olmuştu. Hatta ilaçtan önce, bir ara passiflora kullanmıştım ve inanılmaz bir şekilde düşürmüştü sayıyı. (Bin lerden elillere kadar) ama sonra etkisi geçmeye başlamisti ilacın.
    Son zamanlarda sanırım p.atak için kullandığım ilacın da etkisiyle reflu iyice arttı. Bu sefer onunla ilgili ilaçlar kullandım falan. Fakat ilginçtir mide asidi yemek borusuna çıktığı anda orayı yaktığında, sol koluma, daha doğrusu yüzük ve işaret parmağıma bir sinyal gönderiyor ve orada yanma hissediyorum. Bunu doktora söylediğimde, (yemek borusunda da tahriş oluşmuştu zaten) benim düşünceme paralel olarak, orada nadir görülen bir durum olarak, sinirlerin yakın olabileceğini ve etkileşim olabilecegini söyledi. Ekstrasistol lere de aynı mantıkla, sebep olabileceğini söyledi.
    En sonunda vardığım sonuç şöyle: altta kesinlikle bir anksiyete yatıyor. Fakat bu durum normal, sinir-stres durumundan farklı. Ben yıllarca anksiyete yi yanlış bilmişim, yanlış anlamışım. Bende yok demişim. Ama sonradan farkına vardım ki, tam olarak bende olan şey anksiyete. Kaygı bozukluğu. Bu öyle bir sinsi şey ki, herhangi bir stres sebebi olmaksızın, hiç düşünmediğinizi sandığınız bir konu, bilinç altında işleniyor ve sürekli bir tedirginlik, sıkıntı yaratıyor. Hep bir kaygılı bekleyiş gibi oluyor yaşamak. İşte bu nedenle bütün vücut etkileniyor bundan. Mide sürekli olarak asit üretiyor, mide kapakcigi kendi kendine gevsiyor, bağırsakları, vücut kasları hepsi etkileniyor. Bütün bunlar belki vücutta ekstra elektrik üretiyor, veya kalpte bazı odaklar tetikleniyor. Yemek borusuna yakın yerleşmiş bir ana sinir etkilenebiliyor vs.
    Bu yüzden mide ile bu kadar ilişkili hissediyoruz diye düşünüyorum.




  • Bende de aritmi var. İlk zamanlar çok kafama takıyordum ama artık dinlememeye dikkatimi vermemeye çalışıyorum o yüzden çok rahatsız etmiyor. Bir süre ilaç kullandım onun da etkisi oldu eskisi kadar rahatsız etmiyor artık.
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 yıllık bir takibin ardından artık donanımhaber'e kayıt olmanın ve yazmanın zamanı geldiğini düşündüm ve artık yanınızdayım.

    Ekstrasistol dünyasına gelecek olursak. 21 yıldır. Evet 21(yirmibir) yıldır bu duruma sahibim.

    Nasıl başladı, neler yaptım bir kitap dodururum. İlk olarak Haseki Kardiyoloji Enstitüsü Başkanı Profesör'e gitmiştim. Derdimi anlatınca hemen "Çok kötü, bed bişeydir ama inan bende de oluyor. Malesef kafana takmayacaksın" dedi. Devamında efor-holter-eko-kan baktı. Evet dedi. Dediğim gibi. En büyük zorluğu dediğini uygulamakta yaşadım. Zamanla psikolojimi de bozdu. Paralelinde içimde fırtınalar-kasırgalar kopan, inişli çıkışlı angsiyete-OKB-panik atak döngüsü başladı.

    Anksiyete mi ekstrasistol yapıyor, ekstrasistol mü panik atağa yol açıyor? Ben dahil kimse bilemedi. Event recorder kullandım. Gittiğim başka bir kardiyolog oturttu yanına, event recordera bastığım yer civarındaki atımları anlattı. Ne nedir gösterdi. Yurtdışında da oldu. "Dil bilmez yer bilmez yerde ne yapacam kalpten gidersem diye düşünüp panik ataklarımı zirvelere taşıdığım oldu. 21 yıl ya 21 yıl oldu.

    Evlendim, çocuğum var. Halen daha oluyor. Zirve yaptığı zamanlarda 4-5 atımda bir oldu. 2-3 atım arka arkaya. Allah dedim elveda hayat. Arabayla yolda giderken ekstra arkası panik atak sırasında bir hastane aciline girdim. O olaydan sonra, tatile giderken "civarda hastane var mı" diye araştırır oldum. Hastane ama dandik mi, eğitim ve araştırma hastanesi mi diye düşünür oldum. 21 yıl ya 21....

    Sonuçta teker yuvar bu günlere geldik. Alttan ekstra vurdu muydu halen daha ilk günkü gibi korkarım. Ama korkum artık çabuk geçiyor. KArdiyoloji uzmanlarıyla bilgide yarışırım. Özellikle ekstrasistol konusunda. En son edindiğim bilgi ise tıbbın çok geri olduğu. Kimse bir numara bilmiyor.

    Soru alabilirim. Devamı gelecek,

    Saygılar.




  • Hepimize sabırlar be sağlık diliyorum.🙏
  • mrb benimde 10 sene oldu çok sıkıntılı bi durum.alışamıyorsun,bende çoğu konuda olduğu gibi tıp ın bu konuyu çözemediğini düşünüyorum.ekstrasistollü insanların birbiriyle iletişim kurmasının yaşanan deneyimler ve yalnız değilsiniz noktasında çok yararlı olacağını düşünüyorum .bir gurup kursak watsap vs.iyi olur , nasıl birbirimize ulaşabiliriz bilmiyorum..ben çok okudum bişeyler yaptım olmadı hala beni çok madur ediyor, bugün ekşi sözlükte 2 kişinin paylaşımını gördüm ikisini de farklı zamanlarda uygulamayı düşünüyorum.sizinlede paylaşıyım istedim.
    ''bende 16-17 yaşlarımda başladı bu meret. sıfır alkol sıfır sigara, zıpkın yaşlarım. sık tekrarlamaya başlayınca ne oluyo lan deyip doktora gidildi. doktor amca birşey yok kalbinde, olur böyle bu yaşlarda dedi. hee iyi madem dendi. birlikte yaşama öğrenildi.

    üniversite yılları yaş 21-22 hala içki sigara yok, hala arada bir yokluyor.. ama birgün tırışkadan basket oynuyoruz tek pota.. bu sefer biraz abarttı. normalde haftada üç beş, bazen aylarca olmayan meret bir anda peşpeşe olmaya başladı. peşpeşe derken bildiğin saçmaladı. tıpır tıpır.. bir atıyor bir duruyor..

    o zamanlar daha ateiz değilim.. yere oturdum, madem ölüyoruz deyip.. başladım.. eşşedüenne lailahe illallah ve eşş… yalan söylüyorsam zitsinler.. bildiğin şahadet getirdim. sonuçta o gün ölmedim haliyle ama fena tırstığımdan bir daha doktora gittim.. sonuç aynı.. anormal hiç birşey yok. hatta doktor tekrar olursa çık koş istersen birşey olmaz dedi..

    böyle böyle yaş ilerledi.. yaş ilerlerken de sağolsun arkadaş hiç yalnız bırakmadı. derken başta az sonra çokça sigara alkol girdi hayata. 40 lara gelindi. e madem yaşlandık gidelim bakalım doktor abi bi baksın denildi. sonuç aynı.. herşey normal… e güzel.

    derken 50 küsur olduk.. aynı yerdeyiz. ama sanki son 3-5 yılda ya frekansı biraz arttı ya da vücut tolere etmekte zorlanıyor bilmiyorum.. geçenlerde check up yaptırdım. doktor kardeşimin teşhisi aynı.. anormal birşey yok.. e iyi de yoruyor be yahu. bi de tırsıyor insan.

    derken….

    son bir kaç yıl orama burama kramp giriyordu durduk yere, az bi ters hareket yapınca. uyuz oluyorum.. boku çıkmaya başlayınca yeter ulen deyip magnezyum içmeye karar verdim. kafama göre değil kramplar için checkup doktoru, doktor bir kaç arkadaş demişti de içmiyordum….

    başladım hergün magosit denen magnezyum desteğini içmeye. kramplar gün geçtikçe azaldı. 3 hafta falan oldu içiyorum kramplar neredeyse yok.. ama esas farkettim ki…

    ekstrasistol yok… eseri yok!

    evet.. magnezyum almaya başlamadan önceki son dönemde günde neredeyse 40-50 defaya varan, bazen dakikada 3-4 kere olan ekstrasistolden 3 haftadır eser yok.. bıçak gibi kesildi. bu arada taşikardi de yok.. varsa da ben hissetmiyorum.

    ha böyle derim yarın küt diye giderim onu bilmem ama durum şimdilik bu.

    tekrar söylüyorum.. bu yaşadığım raslantısal olabilir. çünkü bu meret bazen haftalarca hatta aylarca unutturabiliyor kendini, sonra hiç sebepsiz yere tekrar geri dönebiliyor. en azından bende olan bu bunca yıldır. ama bu kadar yoğun yaşadığım bir dönemden sonra böyle bıçak gibi kesilmesi ister istemez yahu magnezyum eksikliğinden mi kaynaklanıyormuş bu zittiğim illet acaba diye sordurdu bana. ama bu sizde aynı etkiyi yapacak anlamına gelmez. belki de kötü etkisi olur. bilemem.




  • diğerinide paylaşmaya değer buldum,başka çözenler varmı bilmiyorum konuşalım diyorum. ekstra sistolü olan arakadaşlardan mesaj bekliyorum msj




    toplanın! nasıl yendiğimi yazacağım.

    ''ulan şaka gibi ama hiç umudum olmayan bir alternatif tedavi şekli deli gibi işe yaradı. internette görünce, umut fakirin ekmeği modum ile her şeyi denedim bunu neden denemiyorum ki dedim. yazar ya da okur, bu dertten muzdarip herkesin entryler arasında fellik fellik gezdiğini ve çare aradığını biliyorum. ben de işe yaradı umarım sizde de yarar. kalem kağıt hazırsa anlatıyorum:

    1- kırkkilit otu (gülmeyin lan, ciddiyim) - 4 tl/paket
    2- üzüm çekirdeği tozu (hala ciddiyim) - 3 tl/paket

    bir su bardağı suyu çaydanlığa koyarak kaynatın, sonra kaynayan suyu demliğe aktarın. demliğe bir tatlı kaşığına denk gelecek ya da kabaca bir tutam kırkkilit otu koyun. 10-15 dk demlenmesini bekleyin ve için. bunu ilk 3 gün, günde iki defa yapıyorsunuz ve sonra bir ay boyunca günde tek sefere düşürüyorsunuz.

    üzüm çekirdeği tozunu da günde bir defa, bir çay kaşığı ölçekle yutuyorsunuz. bunu yutmak biraz zor. leblebi tozu gibi yapışıyor. su falan içersiniz yutamazsanız.

    henüz ikinci günde, 6 aydır aralıksız, günde binlerce kez tekleyen kalbim düzeldi. nazarlardan ırak. deneyin, benimki düzeldiyse sizinki hayli hayli düzelir. daha sonra gelir teşekkür edersiniz sizi köftehorlar sizi.

    edit: hamilelerin ve emzirenlerin kırkkilit otu kullanması önerilmiyor. lütfen dikkat. bunun yanı sıra böbrek yetmezliği yaşayan, potasyum eksikliği olan, kan sulandırıcı ilaç kullananların da bu tedavi şeklinden uzak durmaları yönünde tavsiyeler var.''




  • ayrıca konu ile ilgili belirtmek istediğim husus;bu durum panik ataklı, endişeli yapıya sahip,sağlık konularında evhamlı insanlarda oluyor.evham, endişe daha da arttırıyor, kısır döngü yani..rahat evhamsız insanlarda olduğunu düşünmüyorum.ama yinede tetikliyen insandan insana farklı yiyecek,içecek unsurları olabileceği gibi bazılarında ortak tetikliyen gıda veya içecek olabilir.Ben benimki varsa eğer bulamadım.
    bu yüzden tecrübelerimiz aktaralım, mümkünse ortak watsap gurubu vs.kuralım..birbirimizle konuşmamız bile
    birbirimizi ne dediğini en iyi anlayanlar olarak (benim hanımda sağlıkçı, ben ekstra atımım oldu dedikçe oda bana iyi ya atıyor işte diyor) rahatlamımızı sağlayabilir.
  • Merhaba
    Benim de 4 yaşında olan oğlumda var ekstrasistol.
    O yüzden sebep sinir stres alkol sigara değil diye düşünüyorum.
    1 sene önce 3 yaşında yoktu tesadüfen 4 yaşında öğrendik.
    3 ay sonra geçti ve şimdi tekrar başladı.
    Bence bir gıda veya içecekle ilgili bulamadım.
    Mide veya bağırsakta şişkinlikle ilgili olabilir
  • Herkes merhaba arkadaşlar,
    Yazılanların hepsini okudum ve ben de 4 yıldır dönemsel olarak yoğun ekstrasistoller yaşıyorum. Hatta son 1 haftadır tekrardan baya bir fazla olmaya başladı. Ne zaman geleceği asla ve asla belli olmuyor.
    Tabiki ben de herkes gibi birçok kez doktora gittim, holter, efor, eko vs ne varsa yaptırdım ve tabiki bir çoğumuz gibi doktorlar yapısal bir bozukluk olmadığını söylediler. Doktora tedavisi olarak sadece 2-3 ay kadar beloc kullandım ama bir faydasını görmeyince bıraktım. Bunun yerine bu sorunu kendim çözmeye karar verdim. Bazı yöntemlerden oldukça iyi sonuçlar elde ettim ancak ne yazık ki %100 olarak ekstrasistolden kurtulamadım. Aşağıda şimdiye kadar uyguladığım yöntemleri yazıyorum. Ekstrasistol azaltma oranlarını da tahminimce belirtiyorum. Umarım size de faydası olur.

    1) Sigara ve alkolü bırakmak 1 sene öncesine yaklaşık 10 yıldır sigara kullanan ve ara ara alkol de kullanan birisiydim. Her ne kadar sigara ve alkol kullanırken ekstrasistollerim çok olduysa da bıraktıktan sonra da yoğun olarak ekstrasistol yaşamaya devam ettim. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki sigara ve alkol ekstrasistolü bir miktar arttırıyor. Sonuç olarak bu ikisini bıraktıktan sonra ekstrasistollerimin yaklaşık olarak %20'si azaldı.

    2) Spor ve protein ağırlıklı diyet yapmak Evet benim en çok faydasını gördüğüm budur. Ekstrasistolüm başladığından beri 2 defa 6 aylık sürelerde düzenli olarak spor ve diyet yaptım. Bu süreler içerisinde ekstrasistollerimde çok ciddi düşüş oldu. Ama yoğun iş hayatından dolayı sürdüremedim. Sporu bıraktıktan sonra 2-3 ay içerisinde tekrar baş gösterdi. Sonuç olarak spor ile birlikte ekstrasistol yoğunluğunda %80 oranında azalma oldu diyebilirim.

    3) Üzüm çekirdeği ve kırkkilit otu Bunu sözlükte gördükten sonra son 1 aydır deniyorum. Ancak hiçbir etkisini göremedim.

    4) Magnezyum takviyesi Magnezyum seviyem çok düşük olmasa da magosit denilen ilaçtan aldım ve Mg takviyesi ile birlikte ekstrasistollerimde bir düşüş oldu diyebilirim. Ancak tamamen iyileşti diyemem. %40 oranında bir düşüş olduğunu söyleyebilirim.

    Son olarak spor ve magnezyum takviyesini birlikte deneyeceğim. Yalnız daha önce yaptığım sporlar genellikle full-body denilen tam vücut çalıştırma programları idi. Sadece kardiyo veya ağırlık kaldırma değil. Bu arada bazı yabancı sitelerde bacak çalışmanın kalp atışını düzenlediğini yazmışlar. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Beslenmeye de dikkat edince büyük oranda bu sorunu çözeceğime inanıyorum. Gelişmelerden sizleri de haberdar ederim arkadaşlar.
    Herkese geçmiş olsun, bu illeti sadece yaşayanlar bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rossoo -- 14 Şubat 2020; 16:50:52 >




  • Bende de gidiyor geliyor son bir haftadır tekrar geldi ..gün için de 200 den fazla oluyor alisilmiyorda sinirlerini bozuyor insanın .ne yapacağımı sasirdim ..duzeili kontorle gidiyorum beloc verdi doktor sorun olmaz ui ek atimlar diyor..

    Gunde benim gibi fazla ek atımı olanlar var mı aranizda arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 27 Şubat 2020; 11:52:33 >
  • Sebebi vagus siniri arkadaşlar bu sinirin geçtiği güzergahta bağlandığı organlardaki bir problem domino etkisi yaratır
  • 3 hafta kadar önce Abant'a gittim. Göl etrafında yürürken rıtıtık etti, çok önemsemedim. Ardından arka arkaya olmaya başlayınca dedim bu sefer tamam.

    Az sonrasında da şambriel ile karda kayacaktık. Ya dedim zaten çok efor sarfedeceğim bir şeyler yapacam hiç yapmasam mı zaten kalbim de tekledi. Derken panik atak geçirir gibi oldum. Göl kenarında doktora ulaşma imkanım da yok... Neyse kendinden geçti. Gün boyu aklımda yeniden olursa korkusu... Gece bir köy evinde kaldık. Orada olursa ne olacak. Yani bu illetin psikolojik sorunlara da yol açması gerçekten çok olası.
  • Bunu yaşayan arkadaşlar öncelikle gönlünüzü ferah tutun, hiçbir şey dünyanın sonu değil ben de bu durumu yaklaşık 4 yıldır yaşıyorum. Amatör şekilde güreşiyordum, baya irileştiğim bir dönemde koşu bandında hissetmiştim. Daha sonrasında birçok defa kardiyolojiye gittim ve kalbim gayet sağlıklı çıktı. Ne kadar çok kafaya taktıysam ek atımlar da o kadar arttı. Yani tesadüfen koşu bandında fark ettiğim bir durumu aslında ben sık hale getirdim, belki hiç fark etmesem böyle olmayacaktı.

    Bu aralar hafif hafif kardiyo yapıyorum, ayrıca lif ağırlıklı beslenip omega-3 takviyesi alıyorum. Ayrıca kendimi üzmeyip, stres yapmamaya çalışıyorum. Bu şekilde bazı günler hiç ek atım yaşamıyorum. Özellikle açma germe hareketlerinin ek atımların üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi put a 0x90 -- 8 Mart 2020; 19:57:21 >
  • her gün defalarca ektrasistol oluyordu bende. 1 günde toplam 3 fincan çay 1 bardak nescafe içiyordum. nescafeyi bırakınca tamamen geçti. stres/heyecan çok ciddi tetikliyor. kafein içeren herşeyi bırakırsanız 1-2 haftada tamamen geçtiğini göreceksiniz.
  • Arkadaşlar yaklaşık 12 senedir taşikardi şikayetim varken geçen sene haziran ayında Ekstrasistoller boy gösterdi tabi değişik olunca benş bir ölğm korkusu sarmadı değil kalbim çarpıyor birden ateş basması ama boynun yüzüm öyle bir yanıyor ki evlere sığamıyorum birde 1.5 yaşında hareketli bebek koca gün ölücem diye bekliyorum sonra doktora gittim anlatıyorum taşikardimi önemseyip ablasyon olmam gerektigini söyledirler tmm dedim kurtulayım bu ney böyle ne yerdeyim ne gökte temmuz ayında hemen ablasyon oldum ama bnm taşikardi geçti güya ama çıktıgım gibi es ler devam etti o bir türlü geçmedi geçmedikçe benide ruhumuda yedi bitirdi beloc 50 mg la taburcu olduktan sonra sürekli es olmaya devam etti şimdi sonra 3 5 gündür tekrar canımı sıkıcak şekilde vurmaya başladı böyle miğde bitimimin göğüs kafesi başlangıcı tam ordan bi agrı desem değil acı desem değil bi his sıkıştırma gibi anlatamıyorum bile o an insan hisslerini bile kaybediyor tamda martta randevum vardı bu korona yüzünden iptal oldu napıcam bilmiyorum neler yapıyorsunuz geçen doktora tekrar gideniniz varmı beynim patlıycak artık çocuğuma bakınca ağlamak geliyor içimden bu bildiğiniz ölüm korkusu kaygı bozukluğu ama şu an dışarı bile çıkamıyoruz çok zor hayat bu ara hem bana hem herkese




  • Merhabalar
    En başından itibaren herkesin yorumunu teker teker okudum.
    Yaşım 30 Ekstasistoller ile 25 yaşımda hissettim ki keşke hissetmeseydim.Şöyle bi hikayem oluştu.
    Bu sistolleri hissedip hastaneye gitmeye karar verdim.İlk gittiğimde dideral yazıp yolladılar.1-2 hafta iyi hisseder gibi oldum ama daha sonra tekrar başlayınca tekrar aynı doktora gittim bu sefer bambaşka bi durumla karşılaştım çünkü bu durum beni aşıyor Brugada Sendromu olabilirsin seni Üni Hast. Elektrofizyolağa gitmen gerekli dendi.Her neyse gittik falan testler tahliller o bu derken kendimi Ankara'da Sedat kösenin muayenesi sinde buldum.Belirttiğim kişi Prof ve sadece ritm bozukluğu ile ilgileniyor.Gittik göründük hoca bende tahlil yapıcam dedi Allah'ıma şükür olsun ki İzmir'de Brugada olabilirsiniz denilen herşey tam tersine çıktı.EPS işlemi yapıldı hoca tarafından ve hiçbir taşikardi indüklenmesi yaşanmadı işlem bittikten sonra ablasyona gerek duyulmucak atomlar hissedildiği den yakma yapılmadı.
    Tabi bu süre zarfında okadar psikolojik sıkıntılar yaşamıştım ki artık yataktan çıkamıcak duruma girmiştim sigara içki derhal bırakmıştım artık öyle bi kaosa giriyorsunuz ki gittiğiniz her ortam her yer aldığınız her nefes zehir oluyor.İnanırmısınız gittğim her yerde hastane varmı acaba varsa bana müdahale ederlermi nekadar sürede yetiştirme yaparlar 😀😀
    Öyle böyle derken ilaç tedavisine başladı hoca bahsettiğim işlemleri 2016 yılında oldum ogündür 6 ayda bir kontrole gidiyorum ve herşey yolunda hatta son gittğümde günde toplamda 13 atıma kadar düşmüş.
    Sonuç olarak BU PİSLİK HASTALIĞIN 1NUMARALI NEDENI ARKADAŞLAR STRES STRES STRES.STRESİ ETKİLEYEN ORGAN MİDE.elbette yediklemizinde etkisi var ama stres ve hareketsizlik bir numaralı nedenleri arasındadır.Bu foruma girip bu yorumları yazma nedenim hem başımadan geçenler hemde bugun ek atım yaşamam oldu 😀😀 pskolojim grip oku nette neler olmuşa sürükledide ondan.
    Kalın sağlıcakla..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.