Şimdi Ara

Ekstrasistol, Kalp Ritim Bozukluğu, Aritmi Yasayanlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
180
Cevap
5
Favori
163.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: getelementbyid

    Öncelikle tüm mesajları tek tek okudum, bu durumdan çoook uzun zaman çeken birisi olarak ben de edindiğim tecrübeleri ve durumları paylaşmak istedim.
    18 yaşımda kız arkadaşım 99 depreminde vefat edince psikolojik bunalım ile ölüm korkusu ve üzüntü hissi yaşamaya başladım. Herkes geçmişini kurcalasın kesinlikle ağır bir travma ile ilk tetik gelmiştir, hemen travma sonrası olacak diye birşey de yoktur, siz unutursunuz vücut unutmaz, kenara attığı kaygıyı hiç ummadığınız anda şak diye hatırlatır.
    Herkesin kalbi tıkır tıkır çalışırken sizinkinin bir anda teklemeye başlaması ve bu duruma müdahale edecek kudretinizin olmaması doğal olarak ilk başlarda (Hatta bazılarını yıllarca) paniğe sevk eder elbette, bende de böyle oldu. Yataktan fırlamalarım, acile gidişlerim, bazen otururken, bazen yemeklerden sonra, bazen uykusuzken, bazen de hiç sebep yokken, sebebini aradım yıllarca, yediğim bir şey mi, yaptığım bir şey mi? Neydi bu bazen 1-2 yıl kendini unutturup sonra tekrar sinir bozucu şekilde ortaya çıkan ekstrasistolün sebebi..
    Maalesef bulamadım, bir çok ilaç (İsimlerini arkadaşlar saymış) rthymonorm, concor, beloc, cipralex, coraspin vs vs hepsi test edildi, etkileri sadece kalbimi yavaşlatmak oldu, oysa ben bunu istemiyordum. 80 yaşında mıyım ben ki kalbim 45-50 atsın?
    Anjio oldum, eps oldum, ventrikülografi oldum, sayısız eko, ekg, holter, efor, tahlil
    Sonra sende birşey deyip salladılar hep.
    Burada önemli olan nokta şu;
    Ekstra atım hiç bir kalbi durdurmaz, hiç bir doktor bu durumu önemsemez.
    Sadece insanın canını sıkar, nefesini anlık keser, çok çok çok fazla ve uzuuuun yıllar sürerse kalp tam kasılamadığı için içindeki kanı da tam boşaltamaz ve bu durum da kalpte zamanla büyümeye sebep olabilir.
    Sakin olun buraya yazan kimsede bu kadar ağır ekstrasistol olduğunu sanmıyorum, varsa da doktor önemli değil demez, ablasyon veya farklı tedavi yollarına gider.
    Kalbinizden ne zaman korkmalısınız?
    Ekstra atımların yani düzensiz atımın ekstrasistol olduğunu söyledik, bir de taşikardi denen, istirahat halinde kalbin dakikada 110+ (Hızlı) attığı durumlarda şöyle bir risk var, bu durum fibrilasyon denen 4. Seviye ve kesinlikle şok harici dönüşü olmayan ritm bozukluğuna götürebilir kalbi. Kalp kasılamaz bilinç de kaybolur. Bir çeşit kriz de diyebiliriz. Oysa ki taşikardi denen hızlı atımların ablasyonla %90 oranında tedavisi vardır.
    Bizim ekstrasistol için böyle bir şeyi kafamıza takmamıza gerek yok. İnanın ekstrasistol den ölünseydi ben ölürdüm. Yaşım 40 a gidiyor. 22 yıldır gitleriyle gelleriyle bu meretle yaşıyorum. Hiiiiç takmıyorum. Rahatsız oluyorum elbette ama panik sıfır. Size de tavsiyem,

    Dolu mide ile yatağa girmeyin.
    Sinir stress yapmayın, kafanıza her şeyi takmayın.
    Uykunuza dikkat edin, düzensiz uyku uyumayın.
    Ekstrasistol ün size zarar vermeyeceğine inanın.
    Metabolizmayı aşırı etkikeyecek ani kilo verme ve alma, diyet, gıda kısıtlaması vb faaliyetleri yapmayın. Kilo vermeniz gerekiyorsa ayda %5 değil %1-2 verin sürekli aç kalmayın.
    Düşünmeyi bırakın farklı şeylere odaklanın, kendinizi dinlenmeyin.
    Kendinize hasta gözüyle bakmayın, az zamanı kalmış ölüyor muamelesi hiç yapmayın
    Hepimize geçmiş olsun.

    Merhaba, yazıklarınız rahatlatıcı. Ben de 10 yıldır yaşıyorum bu durumu ve aynen dediğiniz gibi yoğun bir üzüntü yaşadığım, bir çok şeyi sorguladığım bir anda ortaya çıktı. bazen bir kaç ay kaybolup geri geldi. holter, eko vb bir çok doktor arafından bakıldı. Önemli bir durum olmadığı söylenip yollandım. Bir ara pasiflora çok işe yaradı. Sonra etkisini kaybetti. Yıllar içinde onlarca sonuca vardım kendimce, nedenleri hakkında ama her defa beni şaşırtarak boşa çıkardı. Bazen günde 3 bin defa (holter sonucudur) bazen 50-100 tane oldu. Artık hangi sonuçlara varmıştim, ne demiştim, onları bile unuttum.


    Bazen strestendir derdim, stres anında olmazdı. Bazen mide-reflu-gastrit derdim; onlar varken de olmayarak boşa çıkarırdı beni. Bazen yatarken olmaz, ayakta veya yürürken olurdu. Bazen de tam tersi , oturur veya yatarken olur, tempolu yürümeye geçince kesilirdi. Bazen en neşeli anda, bazen hiç sebepsiz, alakasız vb. Böyle böyle 10 yıl geçti işte.


    En sonunda bir gece, bir misafirlikte iken yine art arda olduğu bir anda (psikolojimin oldukça zayıf olduğu bir dönemdi) panik atağa neden oldu. İşin ilginci panik geçirdiğim anlarda o ES'ler kesiliveriyordu. 8 ay kadar ilaç kullandım p. Atak ile ilgili. O süre zarfında sanırım ES ler de hemen hemen yok olmuştu.


    Son zamanlarda sanırım p.atak için kullandığım ilacın da etkisiyle reflu iyice arttı. Bu sefer onunla ilgili ilaçlar kullandım falan. Fakat ilginçtir mide asidi yemek borusuna çıktığı anda orayı yaktığında, sol koluma, daha doğrusu yüzük ve işaret parmağıma bir sinyal gönderiyor ve orada yanma hissediyorum. Bunu doktora söylediğimde, (yemek borusunda da tahriş oluşmuştu zaten) benim düşünceme paralel olarak, orada nadir görülen bir durum olarak, sinirlerin yakın olabileceğini ve etkileşim olabilecegini söyledi. Ekstrasistol lere de aynı mantıkla, sebep olabileceğini söyledi.


    En sonunda vardığım sonuç şöyle: altta kesinlikle bir anksiyete yatıyor. Fakat bu durum normal, sinir-stres durumundan farklı. Ben yıllarca anksiyete yi yanlış bilmişim, yanlış anlamışım. Bende yok demişim. Ama sonradan farkına vardım ki, tam olarak bende olan şey anksiyete. Kaygı bozukluğu. Bu öyle bir sinsi şey ki, herhangi bir stres sebebi olmaksızın, hiç düşünmediğinizi sandığınız bir konu, bilinç altında işleniyor ve sürekli bir tedirginlik, sıkıntı yaratıyor. Hep bir kaygılı bekleyiş gibi oluyor yaşamak. İşte bu nedenle bütün vücut etkileniyor bundan. Mide sürekli olarak asit üretiyor, mide kapakcigi kendi kendine gevsiyor, bağırsakları, vücut kasları hepsi etkileniyor. Bütün bunlar belki vücutta ekstra elektrik üretiyor, veya kalpte bazı odaklar tetikleniyor. Yemek borusuna yakın yerleşmiş bir ana sinir etkilenebiliyor vs.


    Bu yüzden mide ile bu kadar ilişkili hissediyoruz diye düşünüyorum.


    Yalnız, tam alışmışken, kabullenmişken , ablamın anevrizma sonucu beyin kanaması geçirmesiyle hem üzüntü hem de ardından şüphe başladı ve tabii yine ek atımlar. Şöyle ki: ek atımlar olduğunda ekstra bir basınç oluşur ya kafada da hissedilir bu kan akışının basıncı, (her atım aynı değil tabii) bu durum beyne, damarlara zarar verir mi diye bir tedirginlik başladı. (anevrizma toplumda yüzde 5 civarında görülebiliyormuş ve kalıtsal olma riski varmış; tam olarak kabul edilmese de) ve ek atımlar böyle bir risk yaratabilir mi, bilmiyorum. Bir cevap ta bulamadım. Stresten midir bilmiyorum, tansiyon dalgalanmaları da olmaya başladı. Normalde düşük olan tansiyonum 130, bazen biraz daha yüksek çıktı bir kaç defa. Bu da ayrı sıkıntı oldu, bahsettiğim risk korkusundan dolayı. Yani sıkıntı bitmiyor vesselam. Rahat uyuyamıyorum, depresyon başlıyor...





  • Bende 2 yıldır olan bi sorun konuda ki bi çok mesajı okudum , ben olayın başlangıcını iyi yakalayanlardan biriyim. Geçirdiğim bi enfeksiyon yüzünden tatil dönüşü antibiyotik yazıldı ismide ciproydu o antibiyotikten sonra bağışıklık sistemim hapı yuttu, vucut antikorlari resmen yararlı bakterilere savaş açmaya başladılar ilk etapda mantar oldu vucudum'da aradan geçen 4 ay sonra sakal kıran oldum 6 aylık bi tedavi sürecinden sonra düzeldi, ve alerjik rinit geldi kapıya. Çok derin araştırmalarım sonucu oto immun hastalıklar yaşıyorum hepsi sıra sıra geliyor hayatında tek bir defa mide yanması bile yaşamayan adamdım şimdi reflüm var ve yediklerim yemek borusunda hissediyo iken "Ekstrasistol" Baş göstermeye başlıyor. Mesala oturduğum yerden aniden kalkayım tavan yapıyor , masturbasyon sex esnasında en üst levele ulaşıyor bu kalbim boğazımda atıyo.


    Bunu tetikleyen şeylerden birisi reflü mide , yemek borusunun hazımsızlığı % 10000000000000 başka hiç bi açıklaması yok. Ve bunlara en başından sebebiyet veren şey ise bağışıklık sisteminin kafayı yemesi oldu antibiyotikler yüzünden.


    Bende net olarak en çok tetikleyen şeyler, karbonhidrat sonrası midenin dolu olduğu dönem , mast , sex , kahve , sigara , Normal kalp atışı tık tık tık tık olurken bende tık tık tıııkkkk bir tanesi tıkanıyor gibi oluyor sonra devam tıkana tıkana gidiyo.


    Birde yaşayan arkadaşlara bi kaç sorum var , vucudunda seğirmeler , sol kolda el parmaklarında ara ara iğne batması gibi uyuşmalar olan varmı aranızda ? Vucudumun son 1 yıldır bütün bölgeleri seğiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 16 Aralık 2020; 13:55:29 >




  • Arkadaşlar merhabalar, ekstrasistol belasıyla ben de uğraşıyorum. Geçen ay kardiyoloji muayenesi olup da doktorun bana "es'nüz var" demesine kadar bende bunun olduğunu bilmiyordum. Çünkü neredeyse hiç hissetmedim. Holter takıldı ve günlük tam 20000 es kaydedildi, emin olmak için ikinci kere taktırdığımda sonuç yine aynı çıktı. Doktorun direk ablasyon ol demesine rağmen ben alternatif tedavi yöntemlerine başladım. Alıç, kırkkilit otu, üzüm, melisa içerikli bir bitki kürüydü bu. 1 ay disiplinli bir şekilde kullandıktan sonra tekrar kontrole geldiğimde atım sayım 7000lere düştü. Doktorla ablasyon konusunda kavga ettim resmen adam bi türlü uyguladığım küre inanmıyor tek çıkış yolumun ablasyon olduğunu ısrarla diretiyordu(uzun uzun diyalogları yazsam anlaşılır), bu arada çay kahve kesinlikle tüketmeyi bıraktım. Daha az yemek yemeye başladım. Özellikle pandemi döneminde hareketsizlik, uykusuzluk durumunu çok yaşadığım için muhtemelen esler bu kadar fazla oldu. Ancak ablasyonsuz da bu işten kurtulacağımı düşünüyorum. Bir de anormal terleyen bir insanım. Muhtemelen potasyum ve magnezyum eksiğim olduğundan bunun da etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. Kısaca durumum böyle ancak bu sorunu yaşayan herkesin tedavi yolunu seçmeden önce buna sebep olan etkenlerin ne olduğunu araştırmasını ve buna göre yolunu seçmesini tavsiye ediyorum. Buna sebep olan etkenleri ortadan kaldırmadıkça ablasyon da olsanız başka bir tedavi yolunu da seçseniz tekrarlama ihtimali yüksek olduğunu düşünüyorum. Kişinin en iyi doktoru kendisidir diyor ve yazımı bitiriyorum :) Bu arada doktorlara ve hastanelere saygı duyuyorum, işinin ehli olan insanlar da var ancak bazen işin cılkını çıkarıyorlar. Olmadı kes at mantalitesine karşıyım. 





  • Herkese merhaba,cok gecmiş olsun.Yaklaşık 5 senedir ekstrasistol problemim var hatta yasadıgım bu şeyin adını bilmiyordum ve tam tanımlayamıyordum,bilmemek cok korkutuyordu birtek bende oluyor sanıyordum.Öğrenince bilgilendim en azından.Sporcuyum,duzenli antrenman yapıyorum cocuklugumdan beri.Antrenörüm aynı zamanda.Sigara yok,beslenmem arada kaçamaklar dısında sağlıklı,kahve tüketmiyorum,alkol haftada birkac kez kırmızı şarap iciyorum bir kadeh sadece,bu sekilde.5 sene icinde miktarı ve şiddeti artarak devam etti.Bazı anlar durduktan sonra okadar güclü vuruyor ki resmen vucudumda deprem oluyor,tum vucudum uyusuyor.Regl donemi öncesi zaten top noktaya ulasıyor hayatı zehir ediyor diyebilirim.Kardiyolojiye gitmistim ama bu problemden bahsetmemistim cunku senede 2 kere falan oluyordu ve hissi tam tanımlayamadıgım icin kalpten kaynaklı oldugunj da anlayamamıstım,hafif oluyordu.Kardiyolog ekg,ekokardiyografi vs baktı fakat kalpte anormallik cıkmadı.Bu arada kansızlık vs yok bazı mide problemleri var sadece.İstirahat nabzım da 43 lere kadar dusebiliyor yani atımı kuvvetli.Gelelim asıl konuya,olayın asıl kökenine.O donem kardiyolojiye gitmemin tek sebebi panik ataklar yasamaya baslamamdı,nabzımın bir anda yukselmeye baslaması ve kalbimde birsey oldugunu ölecegimi dusunmem ile basladı.O da ekstrasistolleri tetikledi daha sonra tabiki.Panik atak yasadıgımı da kabul edemiyordum bu arada kesin kalbimde birsey var ve aniden ölücem diye dusunuyordum ama illa doktorun da saglıklısın birseyin yok demesini bekliyordum aynı zamanda.yani kendinizle boyle bir savas icindesiniz surekli ve kokendeki korkular,beynin surekli savas kac modunda olması bedenin elektrigini enerjisini bozuyor.Artık cok daha bilincliyim bu problemler konusunda.Panik atak konusunda tedavi gormedim kendim yendim ama ekstrasistoller devam ediyor bazen ust uste oluyor korkmucam artık desem de malesef korkutuyor.Genelde istirahat halindeyken olurdu simdi yururken,ip atlarken,agırlık kaldırırken,antrenmanın hemen sonrasında da oluyor.Her an olabiliyor yani.Ve malesef hayat kalitem iyice bozulmaya basladı.Alıstırmıstım kendimi artık oldugunda umursamıyordum kabullenmistim bu da boyle diyordum ama simdi efor esnasında ve sonrasında olmaya basladı ve dedim ki ne oluyoruz.Spordan psikolojik olarak uzaklastırdı birkac gundur beni acıkcası ama sporu da asla bırakmam bu yuzden.Yani anlayacagınız cok sinirliyim nu duruma napıcagımı bilmiyorum.Muhtemelen magnezyuma baslıcam.Suan doktora gidemicegim icin tek secenegim bu.STRES DE HAYATIMIZDAN CIKMIYOR ONU GECELİM.TUZ SEKER DEGİL Kİ BU HAYATIMIZDAN CIKARABİLELİM yönetmeyi ögrenmemiz ve onunla mutlu olmayı ogrenmemiz gerekiyor sadece bence.





  • Beeennnn varımm, vücudumun bütün bölgeleri seyiriyor ekstrasistolle başladı. Son durumunuz nedir acaba?

  • Arkadaşlar merhaba, malesef bu illeti yaşayan biri de benim. Kalbimde yapısal hicbir problem yok eko, efor, kan tahlilleri falan girmediğim cihaz kalmadı desem yeridir sonuc hicbir sey yok. Ne troid ne magnezyum düşüklüğü ne demir eksikliği yok yok yok. Peki bu ekstralar neden? Holterde cıkan bu 300 ek atım neden? Birincisi stres yani anksiyete. Diğeri kesinliklee mide sorunları arkadaslar örneğin reflü.. bende bunların tetiklediğini düşünüyorum. Hepinize acil şifalar diliyorum biliyorum cok zor ama şöyle düşünün doktor bu ekstrasistolden öleni görmedim, bende bile var bunu yakıyorlar ama hiç önermiyorum dedi. Dideral benim ilacım o bir nebze iyi geliyor. Bunu yaşayıp da kurtulan var mı varsa hayrına bize de yardımcı olsun
  • ben de cipro kullandım enfeksiyon sonucu. Ve bundan sonra ekstralar başladı. Şimdi siz söyleyince aklıma geldi ve acaba dedim. hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız şaka gibi.

  • Hadi bir destek de ben atayım arkadaşlar, biraz canlansın konu. Ben bir dönemler panikatakforum sitesine de yazıyordum. Sanırım kullanıcı adım aynıydı orada da, belki göreniniz olmuştur. Özet geçeceğim mümkün olduğunca. Benim ekstrasistoller 2016 yılında başladı. Senelerce yoğun fitness/ağırlık antrenmanları yaptım ve 2016 gibi artık güzel bir noktada olduğumu düşünürken antrenman esnasında kalbimde garip dalgalanmalar olduğunu hissettim. O güne kadar ekstrasistol nedir bilmiyordum, cehalet işte :) Ne olduğunu bilmeyince insan daha rahat ediyormuş ama bunu da çok sonra anlayacaktım. Tabi ben gayet umursuz tam gaz kendi kilomun 1.5 katı ağırlıklara giriyorum filan. Aynı zamanda da sahne alıyor, şarkı söylüyorum. Önceleri sadece salonda hissederken, zaman içinde sahnede de olmaya başladı. Tabi araştırmaya başlayınca mevzuyu, ekstrasistol olabilieceğini öğrendim internetten. Tedirginlik başladı bu sefer bende. Akabinde mide sorunları başladı. Yediğim dokunuyor, reflü, hazımsızlık, göğüste sürekli yanma ve ağırlık hissi. Huzursuz ayak sendromu filan derken bir gece uyku tutmadı. Bir türlü uyuyamıyorum, nasıl huzursuzum.. İçimde kalkıp gitme isteği, yerimde duramayacakmışım gibi bir his, içim içime sığmıyor. Kalkıyorum dolanıyorum, yüzümü yıkıyorum, elimi yıkıyorum tekrar yatıyorum yine aynı demeye kalmadan aniden kalp atışlarım bir yükseldi ki kendimi balkona atıp nasıl derin nefes almaya çalıştığımı hatırlamıyorum. Dedim ölüyorum ben ya, buraya kadarmış. Kriz geldi, bitti. Nabzı filan bıraktım artık zaten sayamıyorum. Tek yapmaya çalıştığım şey nefes alabilmek. Aklıma karşı komşu geldi (anestezist) gecenin 03:00'ünde çaldım kapılarını insanların dedim "rahatsız ettim bu saatte ama baya kötü çarpıntım var benim." Sağolsun hemen baktı etti dedi ki "taşikardi durumu ama nabız düzgün atıyor, endişe etme sakinlemeye çalış." Geçtim içeri, kapıyı örttüm, sırtımı kapıya yasladım bir yorgunluk ve sakinlik çökmeye başladı ki anlatamam. Kapıya oracıkta yığılsam uyurum, o denli... Tv karşısına geçtim ve orada deliksiz uyudum. O günden sonra nur topu gibi anksiyete/panik bozukluk sahibi oldum. Artık sürekli kalp teklemeleri, panik ataklar geçiriyordum. Her gün yürüyüş yapan ben dışarı çıkamaz, arkadaşlarımla görüşemez olmuştum. Fitness'ı zaten ilk iş bırakmıştım. Nerede olacağı hiç belli olmuyordu. Çok mutlu anımda, üzüntülü bir anımda, yatarken, tv izlerken, duşta her yerde... Zaten hepiniz hakimsiniz ne demek istediğime. O ara gidip kardiyolojik testlerimi yaptırmaya karar verdim. Tüm testler yapıldı ve kalp kapakçığımda bombeleşme olduğu görüldü. Dünya nüfusunun %8-10'unda görülür, çoğu fark etmez bile kafayı takmayın. Ağır spor yapmayın, dalış yapmayın, sigara kullanmayın ve 2-3 senede bir kontrole gelin dediler. Ekstrasistollerim için de yapılacak bir şey olmadığını, onların da kayda değer olmadığını söylediler. Sonra mide endoskopisi de yaptırdım, sadece gastrit buldular fakat mide sorunlarım, panik ataklarım ve ekstrasistollerim devam etti. Bir gün böyle olmayacak dedim ve önce beslenme düzenimi değiştirdim. Kahve, siyah çayı bıraktım. Sürekli faydalı bitki çayları, sakinleştirici otlar (sarı kantaron, kedi otu, sinirli ot vb...) kullanmaya başladım. Kefir yaptım, yoğurdu arttırdım. Çok yememeye, midemi yoracak şeylerden kaçınmaya başladım. Ekstrasistollerimin üzerine gitmeye, onlardan korkmadığıma inandırmaya çalıştım kendimi. Bir gün çıktım 2 adım attım döndüm, ertesi gün 5, sonra 1 saat yürüdüm, sonra yavaş yavaş dağa tırmanmaya başladım yeniden. Arkadaşlarımla görüştüm, o olmaya devam etti ama ben de hayatımı geri almak için çabalamaya devam ettim. Yogaya başladım, deniz gözlüğümü, paletimi alıp yeniden yalnız başıma yüzmeye başladım. Çekindiğim her ne varsa yapıyordum artık, kendime güvenim yerine gelmişti bir nebze. Geçti mi derseniz geçmedi yalnız son 2-3 senedir de neredeyse hiç o dönemlerki kadar kötü olmadım. Ara ara yoklayıp geçiyor panik atak ve ekstrasistoller. Nefes ile ilgili konularda eskisi kadar başarılı olamasam da (kalp kapakçığından mı bilmem ekstrasistolleri tetiklediği oluyor. Aynı zamanda sanıyorum bende sinüs aritmisi var; nefes alırken nabzım hızlanıyor verirken yavaşlıyor :)) hala şarkı söylüyorum bazen. Yine her gün yürüyüşümü yapıyorum, eskisi gibi ağır antrenman yapmıyorum ama direnç bantları ile ufak ufak kaslarımı toparlıyorum, yüzüyorum, yamaç paraşütü, motosiklet kullanmak gibi adrenalin salgılatacak şeyler de yapıyorum, partnerimle sevişiyorum, kalbimin gümbürtüsüne kulağımı tıkıyorum, işimi yapıyorum. Yaşamak için yapmam gereken ne varsa yapıyorum. O bana selam veriyor ben ona veriyorum, bazen tedirgin edici şiddette oluyor bazen gıdıklayacak kadar hafif oluyor ama çizdiğim yolda yürümeye devam ediyorum. Gördüğüm, sizlerden de okuduğum kadarıyla birçoğumuzun sahip olduğu bu şey tamamen geçmiyor, seninle birlikte yaşamaya devam ediyor. Rutini sevmiyor ama bu meret. Belli bir akışta sürüyorsa hayatınız; yeme, içme, yatma, spor saatleriniz ve yaşam standardınız çok değişmiyorsa, azalıyor. Kendinize ne kadar iyi bakar ve davranırsanız o o kadar azalıyor. Kuracaksanız bir whatsapp grubu destek olurum ben de arkadaşlar. 2021 herkes için bir önceki seneyi unutturacak kadar sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç dolu olsun. Umudunuzu kırmayın, göz yaşlarınızı bu kadar kolay harcamayın. Herkese yetecek kadar umut var ama her göz yaşının yerini dolduracak kadar su yok bu dünyada. Sevgiler hepinize...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 5 Ocak 2021; 13:17:53 >




  • Arkadaşlar 20 seneden beri bende de var bu illet ve panik atakla başladı.Son 1 yıldır yaşadığım sıkıntılardan sayı arttı ve şekli değişti.Eskiden eforla olmazdı şimdi çok ilginç bir şekilde örneğinmerdiven çıkıyorum nabız hızlanıyor merdiveni çıktıktan sonra dinlenme evresinde nabız yavaşlamaya başlayınca ekstrasistol oluyor 3,4 kere yapıyor nabız normale dönünce kesiyor.Elektrofizyojik test oldum sayı az olduğu için ablasyon olmadı,anjiyo yaptırdım kendi isteğimle koroner damarlar sağlam temiz,alkol sigara hiç yok yaşım 40.Korku heyecan esnasında panik başladığında sıra sıra yapıyor.7-8 senedir panik atak için antidepresan kullanmıyorum kontrol ediyordum çok sık da panik yaşamıyordum.Ancak ek atımlar korkuyu tekrar başlattı şimdi herseyden korkıyorum,ölüm korkusu aileme bişe olacak korkusu bunlar aklıma gelince ek atım oluyor ve ardından panik :( Son zamanlarda midem çok kötü reflü de var ve ben direk onunla da ilgili olduğunu düşünüyorum hazımsızlık bunu tetikliyor yarın endoskopi yaptırıcam sonuçları yazarım.Buarada concor 5mg kesiyor ancak tedavi etmiyor üstünü örtüyor onuda kullandım çare olmuyor malesef





  • WhatsApp grubu kuralım. 0553 029 5901 numaram ekleyin grubu kuralım.
  • siyah çayı ve özelliklede kahveyi kesip yerine papatya çayı içerseniz %95 geçiyor. ancak hemen değil en az 1-2 hafta sürdürmeniz gerekiyor. küçük bir fincan kahve bile aşırı derecede azdırıyor.

  • Arkadaşlar holter sonucunda arka arkaya 2'li 3'lü ektrasistol yaşayanlar var mı aranızda? Yani bigeminy trigeminy yazar raporda?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entel Maganda

    siyah çayı ve özelliklede kahveyi kesip yerine papatya çayı içerseniz %95 geçiyor. ancak hemen değil en az 1-2 hafta sürdürmeniz gerekiyor. küçük bir fincan kahve bile aşırı derecede azdırıyor.

    Siyah çay ve kahve yani kısacası tein ile kafein içeren içeceklerin azdırma ihtimalinin olduğu bir gerçek ancak papatya çayının geçirdiği yönündeki görüş konusunda emin olamadım zira senelerdir günde 2-3 kupa sağlıklı bitki çaylarından içerim benim de hala ekstrasistollerim oluyor ara sıra. Bu biraz da kişinin sakinleştirici çaylarla ne kadar sakinleştiğine bağlı çünkü mental durum çok etkili ekstrasistolde. Stres, kaygı vb... durumlarınız yüksek ise ekstrasistoller o denli çok oluyor. Bunun yanında mide ve hazım sorunları da çok etkili ekstrasistollerin gidişatına. Yıllar içindeki gözlemim bu yönde benim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cnrman

    Arkadaşlar holter sonucunda arka arkaya 2'li 3'lü ektrasistol yaşayanlar var mı aranızda? Yani bigeminy trigeminy yazar raporda?

    Çoğumuzda vardır ve çoğumuzunki de doktorların kafaya takmaya değer bulduğu nitelikte değildir. Benim holterlerde de çok küçük miktarlarda çıkmıştı üst üste. Efor'da da efor bittikten sonra olmuştu üst üste. Hiçbiri kayda değer bulunmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cnrman

    Arkadaşlar 20 seneden beri bende de var bu illet ve panik atakla başladı.Son 1 yıldır yaşadığım sıkıntılardan sayı arttı ve şekli değişti.Eskiden eforla olmazdı şimdi çok ilginç bir şekilde örneğinmerdiven çıkıyorum nabız hızlanıyor merdiveni çıktıktan sonra dinlenme evresinde nabız yavaşlamaya başlayınca ekstrasistol oluyor 3,4 kere yapıyor nabız normale dönünce kesiyor.Elektrofizyojik test oldum sayı az olduğu için ablasyon olmadı,anjiyo yaptırdım kendi isteğimle koroner damarlar sağlam temiz,alkol sigara hiç yok yaşım 40.Korku heyecan esnasında panik başladığında sıra sıra yapıyor.7-8 senedir panik atak için antidepresan kullanmıyorum kontrol ediyordum çok sık da panik yaşamıyordum.Ancak ek atımlar korkuyu tekrar başlattı şimdi herseyden korkıyorum,ölüm korkusu aileme bişe olacak korkusu bunlar aklıma gelince ek atım oluyor ve ardından panik :( Son zamanlarda midem çok kötü reflü de var ve ben direk onunla da ilgili olduğunu düşünüyorum hazımsızlık bunu tetikliyor yarın endoskopi yaptırıcam sonuçları yazarım.Buarada concor 5mg kesiyor ancak tedavi etmiyor üstünü örtüyor onuda kullandım çare olmuyor malesef

    Geçmişler olsun inşallah diyelim. Zor biliyorum ama ekstrasistollerden korkmamayı öğrenmeniz gerekiyor. Hepimizin sürekli oluyor, henüz ekstrasistolden gideni duymadım, inşallah da duymayız. Şöyle düşünmeye çalışın: bunca yıldır ek atımlarınız oluyor ve siz hala yaşıyor bir şekilde günlük hayatınıza devam edebiliyorsunuz -öyle ya da böyle-. Bugün de ölmediyseniz umut vardır. Aslında bunu yapabilmenin en iyi ilacı ne biliyor musunuz? Kendinize ve kalbinize güven duyacağınız bir yaşam şekli benimsemek; sağlıklı beslenmek, sağlıklı uyumak, sporu yaşamınıza implement etmek... Bunları uzunca bir süre yaptıktan sonra hem ekstrasistollerinizde azalma yaşayacaksınız hem de kendi kendinizi sağlıklı bir hayat sürdüğünüz için ek atımlardan korkmamanız gerektiğine çok daha kolay ikna edeceksiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trntuba

    Arkadaşlar merhaba, malesef bu illeti yaşayan biri de benim. Kalbimde yapısal hicbir problem yok eko, efor, kan tahlilleri falan girmediğim cihaz kalmadı desem yeridir sonuc hicbir sey yok. Ne troid ne magnezyum düşüklüğü ne demir eksikliği yok yok yok. Peki bu ekstralar neden? Holterde cıkan bu 300 ek atım neden? Birincisi stres yani anksiyete. Diğeri kesinliklee mide sorunları arkadaslar örneğin reflü.. bende bunların tetiklediğini düşünüyorum. Hepinize acil şifalar diliyorum biliyorum cok zor ama şöyle düşünün doktor bu ekstrasistolden öleni görmedim, bende bile var bunu yakıyorlar ama hiç önermiyorum dedi. Dideral benim ilacım o bir nebze iyi geliyor. Bunu yaşayıp da kurtulan var mı varsa hayrına bize de yardımcı olsun

    Ben de seneler içinde aynı düşünceye sahip oldum. Psikolojik etmenler ve mide sorunları... Bu ikisi inanılmaz oranda arttırıyor ekstrasistolleri.





  • jamesjay J kullanıcısına yanıt

    zaten papatya çayının sakinleştirici özelliği kanıtlanmış bir şeydir. doğrudan geçirmesede stresi azaltmada yardımcı oluyor. dolaylı yoldan faydalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkanü5

    WhatsApp grubu kuralım. 0553 029 5901 numaram ekleyin grubu kuralım.

    Ekstrasistol grubu katılın arksdaşlar.

    ‎WhatsApp grubuma katılmak için bu bağlantıyı aç: https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

  • https://www.facebook.com/unsupportedbrowser


    Link ile gruba gelin arkadaşlar

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.