Şimdi Ara

ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
17
Favori
35.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba.

    2. videonuzdaki ses kompresör sesi. Bu normal. Bendeki her programda devreye giriyor ve bu ses çıkıyor. Program başladıktan yaklaşık 2-3 dk sonra kompresör devreye giriyor ve bu ses geliyor.

    Ama, ilk videonuzdaki ses normal değil. Bende bu ses başlarda hiç gelmiyordu. Yaklaşık 1 sene sonra program bitimine 30-45 dk kala bende de bu ses gelmeye başladı. Ama sürekli değil. Bi geliyor bi gelmiyor. Oturduğu zeminle ilgili olabilir. Benim kurutma makinesi, çamaşır makinesinin üstünde. elimle alt sağ tarafından üste ddoğru bastırınca ses kesiliyor mesela bende. Ben üstüste kurulum olduğu için yerinden oynadı falan gibi düşünmüştüm. Buna yordum. Elimle alttan bastırınca da ses kesildiği için, zeminle alakalı diye düşündüm ve çok kafayı takmadım. Candoğan beyde de oluyormuş ara ara. bunu da öğrenince üstüne düşmedim hiç. Ama sizde sürekli olması garip. Mekine zemine tam oturuyor mu, oynama var mı? bunu kontrol edebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 18 Şubat 2017; 21:48:28 >




  • Ilk videodaki ses sonrasi servis cagirdim zaten. Komepresorun titreyip ses cikardigini soylediler, kompresorle yan kapak arasina bir plastik parcasi sikistirdilar bu sorun cozuldu ancak 2 gun once alinmis makinede boyle bir sorun oldugunda ben neden plastik sikistirilmasini kabul ediyim ki? Ayrica ikinci videodaki kompresor sesi bana biraz fazla geldi sizce de oyle degil mi? Sizin makinenizin videolarini izledim bu ses cok duyulmuyor. Makinenin bulundugu zeminde de herangi bir bzoukluk yok yani ondan kaynaklanabilecegini zannetmiyorum. Birde kompresor fani sizde devreye giriyor mu? Bendeki henuz hic devreye girmedi sayilir. Buarada ilginiz ve cevabiniz icin cok tesekkur ederim. @emrahsnr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.

    açıkçası ilk kurutma makinem oldugu için karşılaştırma yapamıyorum. hararetli çalışan bir buzdolabi gibi evet. lakin, candoğan bey bu sesin normal oldugunu söyledi. kurutma makineleri zaten sessiz cihazlar değil. bana normal geldi sizinki de.

    EVet, bende kompresör fanı, program başladıktan 2-3 dk sonra devreye giriyor ve nerdeyse hiç kesilmiyor. program bitene kadar kompresör devrede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 18 Şubat 2017; 21:56:33 >
  • Bende bu sesin bu kadar duyulmasinin asil sebebi kompresor faninin devreye girmeyisi bence. Tekrar tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumartesi servis kurulum için geldi. Anlattı, saf suyunu ekledi gitti sağolsun ilgililerdi.

    Ancak ertesi sabah bir şok ile karşılaştım.

    Makinenin zemini sırılsıklam ve buhar için koyduğu hazne bomboştu.

    Bi yerden su kaçırıyor. Daha bir defa bile çalıştırmadan böyle birşey yaşamak canımı sıktı.

    Bu suyu tahliye için bir kapak var ilkin oradan kaynaklandığını düşündüm ancak kapak kapalı.

    Sanki şasenin içinden bi yerden geliyor gibi hissettim.

    Hazne çatlak yada bağlantı rekorlarından biri kaçırıyor olabilir.

    Fikri olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su giderine bağlantı yapıldı mı? Bu işlemi yaparken bağlantıyı düzgün yapamamış olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar,

    Yaklaşık 2 haftalık kullanımımdan sonra artık ben de bu makine hakkında üç beş kelam edebilirim diye düşünüyorum.
    Öncelikle makineyi seçmemde yardımcı olan forum duayenlerine ve konu sahibi @emrahsnr ye teşekkür ederim.

    Makineyi Şubat ayında Tekzen internet sitesinden aldım. %5 kod kullanınca fiyatı kargo dahil 2450 TL'ye geldi. Ürün 2 gün içinde Ankara'daki evime teslim edildi. Horoz lojistik eve kadar çıkarttı. (Bazı firmalar beyaz eşyayı araçta teslim ediyormuş)
    Kurulum için Ankara'daki servisi aradım. Cuma günü kayıt aldılar, cumartesi geldiler. Makineyi balkona kurduk. Detaylı olarak kullanımını ve temizliğini anlattı.
    Ertesi gün balkona çıktığımda malesef makinenin su akıttığını gördüm. Evet elektronik şans meselesi ve o şansızlık bana denk geldi. Servisi aradım, sözleştiğimiz tarihte geldiler. İlk defa karşılaşmışlar, benimki harbiden talihsizlik. Makineyi sökünce, işçilik olarak güzel göründü. Herşey derli toplu ve kaliteli gözüküyor. Buhar ve kurutma ekipmanları solda, motor ise sağda yer alıyor. Herneyse makinede, buhar su rezerv tankında ufak bir çatlak vardı. Söktüler, parça ellerinde olmadığı için 1 hafta kadar bekledik. Parça gelince hemen gelip taktılar. Ve makineyi kullanmaya başlayabildim.

    Makineyi çocuk beklediğimiz için almıştım. Tamiri ile birlikte bebeğimizi de kucağımıza almış olduk. Malum her dakika üstünü kirleten bir tatlılık abidesi var artık. İlk olarak elbiselerini ilk kullanım öncesi yıkadık. Kurutucuyu deneme fırsatım da böylece oluştu. Az miktarda attığım için 1,5-2 saatte tamamen kuru olarak çıkarttı. Daha sonra kendi elbiselerimizi denedim. Pamuklu da bu defa 2,5 saat civarında tamamen kuruttu. Kurutucular çok kırışık yapıyor derlerdi, henüz böyle bir problem ile karşılaşmadım. Makine gürültüsüz çalışıyor. Balkon kapısı kapalı olduğunda odadan bile sesi zor duyuluyor.

    Temizliği kolay ancak herseferinde yapmak gerekiyor atlamamk lazım. Havları ilk gördüğümüzde hayret ettik. Eğer kurutma makinesi o havları toplamasaydı onlar kurutma ve ütü esnasında eve yayılacaktı. Korkunç. Bunu gören kayınvalide de aynısından istiyor :) Filtrede havlar elle bile alınıyor, ardından musluk altında kalanlar gidiyor. Buranın temizliği iyi yapılırsa aşağıdaki radyatör tarzı yoğuşturucu için temizlik gerekmiyor. 2 -3 yıkamada bir su tankının boşaltılması gerekiyor. Yakınınızda gider varsa direkt bağlantı da yapılabilir. Suyu dikaktlice süzerek ütü de kullanabilirsiniz. Bir filtre de su için su tankının altında bulunuyor. Makine zaten hangi filtrenin dolu olduğunu size söylüyor.

    Henüz buhar özelliğini kullanmadım ancak yaşadığım probleme rağmen çok memnunum. Elektrik faturama nasıl yansır bilmiyorum ama büyük kolaylık. Ayrıca tozların ve havların ayrılması harika.

    Aklımda iki soru var.
    1- Beyazlar ile renkliler aynı anda kurutulabilir mi?
    2- Su problemi bende takıntı oldu. Alt kapağı açınca yoğuşturucunun olduğu bölgede su olıuyor bu normal mi?




  • infra_dark kullanıcısına yanıt
    Makineniz ve özellikle bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün...

    Makineyle ilgili yaşadığınız talihsizliğe üzüldüm. Olmasa iyiymiş. Neyse ki çözülmüş.

    Ben renklilerle beyaları bir arada kurutmayı hiç denemedim. Ama ıslak çamaşırların birbirine renk geçirme problemi yaşatacağını düşünüyorum. bu nedenle hiç denemedim. Denemem de :)

    Ben hiç alt tarafta su buharına denk gelmedim. Belki oluyordur da bizim banyo sıcak olduğu için kendiliğinden kuruyordur.

    bu arada hav olarak gördüğünüz şey, çamaşıra yapışan toz kıl tüyle birlike, çamaşırın kendi dokusu. :) yani zamanla o çamaşırlar iyice incelecek....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 20 Mart 2017; 18:33:29 >
  • Candogan bey iyi günler bu güne kadar hiç aklımda olmayan electrolux ismi sizin sayenizde aşka dönüştü şimdi kararsız olduğum konu 1 hafta önce electrolux ewf 1408wdl çamaşır makinesi aldım şimdi kurutma alacam ama 3897 ve 3498 arasında kaldım kombin olsun diye 3498 önceliğim sizin görüşünüz nedir tavsiyeniz benim önceliğim olacaktır şimdiden teşekkür ederim@emrahsnr @emrahsnr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssyserkan yalçın -- 9 Nisan 2017; 12:1:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 6 aydır olumsuz bir durum oldu mu?

    Yıllık enerji tüketimi (kw) 259 yazıyor

    arçelik kt 3880 de bu rakam 176 kw

    çok değil mi electrolux ün ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    son 6 aydır olumsuz bir durum oldu mu?

    Yıllık enerji tüketimi (kw) 259 yazıyor

    arçelik kt 3880 de bu rakam 176 kw

    çok değil mi electrolux ün ki

    3880in tüketimi 176 kwh değil ama. arçeliğin kendi sitesinde 230 kwh yazıyor.

    3886'nınki 176 kw. 3886'nın tüketimi, electroluxe göre baya düşük evet.
    aylnız şunu da dikkate almak lazım. Arçelik bu hesaplamayı 8 kg çamaşıra göre, electrolux te 9 kg çamaşıra göre yapıyor. Yani, aman aman bişey farkettirmez ama, bunu da dikkate almak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 4 Eylül 2017; 23:29:9 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler, Tavsiye etme noktasında nerede duruyor sunuz? Farklı bir model marka mı önerirsiniz? yoksa yine bu modeli mi? önerirsiniz.

    http://urun.n11.com/kurutma-makinesi/electrolux-edh3897sde-kurutma-makinesi-kata-teslim-P56642071 bu fiyata ne dersiniz? Alma noktasında görüş ve önerilerimiz belirleyici olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    son 6 aydır olumsuz bir durum oldu mu?

    Yıllık enerji tüketimi (kw) 259 yazıyor

    arçelik kt 3880 de bu rakam 176 kw

    çok değil mi electrolux ün ki

    3880in tüketimi 176 kwh değil ama. arçeliğin kendi sitesinde 230 kwh yazıyor.

    3886'nınki 176 kw. 3886'nın tüketimi, electroluxe göre baya düşük evet.
    aylnız şunu da dikkate almak lazım. Arçelik bu hesaplamayı 8 kg çamaşıra göre, electrolux te 9 kg çamaşıra göre yapıyor. Yani, aman aman bişey farkettirmez ama, bunu da dikkate almak gerekir.

    edit:3886 yazacaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dHmann

    Hocam iyi günler, Tavsiye etme noktasında nerede duruyor sunuz? Farklı bir model marka mı önerirsiniz? yoksa yine bu modeli mi? önerirsiniz.

    http://urun.n11.com/kurutma-makinesi/electrolux-edh3897sde-kurutma-makinesi-kata-teslim-P56642071 bu fiyata ne dersiniz? Alma noktasında görüş ve önerilerimiz belirleyici olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.

    Merhaba. Bu makine benim ilk ve tek kurutma makinem. Başka marka kullanmadım. O nedenle başka marka-model önerisi yapamam maalesef. Bu başlıkta elimden geldiğince olumlu-olumsuz yanlarını yazdım. son karar sizin.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • Slm

    2016 şubat ayından beri kullanıyorum

    sadece suyu boşaltmak ve filtreyi temizlemek dışında bir zorluğunu görmedik (ne kadar zorsa artık :)) )

    Doğru programda çalıştırınca ve istenen kuruluk seçildiğinde nemli çıkma gibi bir sorun yaşamadık

    kapak plastik ama haftada en az 5 kez (bazen 15 e kadar çıktığı oluyor) kullanmamıza rağmen bana mısın demedi

    Verdiğim paraya acımadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kqwe K kullanıcısına yanıt
    Kapağın plastik olduğunu görünce çok takmıştım. Ama bosch kullanan bir arkadaş cam kapağın düşme yaptığını söyledi. Camın da böyle bir kusuru olabiliyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinenin refresh / tazeleme özelliği hakkında hiç yorum yapmadığımı farkettim. Gerçi 5 sefer anca kullanmışımdır. Dün, çok kötü sigara kokan uzun kollu bir sweatshirtimi en düşük buhar seviyesinde attım. Çıktığında sigara kokusundan eser yoktu. Hem çok sevindim, hem de şaşırdım. Makinenin bu özelliği olmasa idi, yıkanacaktı çünkü.
  • Merhaba bizde almaya karar verdik makinenin linkini atabilir misiniz çeşit çok karışıklık yaşamak istemiyorum ☺️
  • Bende bu makineden satın aldım yardıma ihtiyacı olan kafasında soru işareti olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim. Makineden kesinlikle pişman olmazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.