Şimdi Ara

Elektrik arızası sonrası HDD ulaşılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba konu başlığı alakalı mı bilmiyorum fakat durumu anlatayım nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olur iseniz sevinirim.


    Ben iş dolayısı ile şehir değişikliği yaptım girmiş olduğum evde topraklama sorunu mevcutmuş güç kaynağının düğmesiyle sistemi kapatıp prizden çek tak yapmam neyse bir gün düğmeden beslemeyi verdim sigorta attı sigortayı kaldırdım güç kaynağından cızırtı gelince düğmeyi indirdim tekrar açtığımda herhangi bir voltaj gelmedi pc açılmadı bende söktüm kontrollerde toprakta voltaj olduğunu gördüm priz vs. derken tesisatta sorun olduğu daha doğrusu bağladığım prizin tesisatında sorun olduğunu gördüm ama güç kaynağını bozmuştu termistörünü yakmış yenisini aldık değiştirdim vs ama olmadı yeni psu aldım pc bağladığımda yine çalışmadı. Bende donanımları tek tek sök tak yaparak denedim bir adet hdd nin güç girişin yapınca sistem açılmıyor sökünce açılıyordu ssd dende yanık kokusu geldi.


    şuan 120gb samsung evo ssd güç kablosuda sata kablosuda bağlı ama pc açılıyor her hangi bir voltaj hatası yok

    hdd raiddi raidin birisi gitti tamamen arızalı voltajı göçertiyor ama öbürü sağlam pc açılıyor ama ne ssd yi nede hdd yi donanımlarda veya biosta göremiyorum biostan raid i sıfırladım ama yinede hdd görünmüyor bunun arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır pc şuan m2 ssd den açılıyor m2 ssd veya başka bir donanımda sorun yok.








  • güncel++

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.