Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MERAK EDİLENLER... (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.989
Cevap
71
Favori
755.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yuki orion nasıldır tavsiye edermisiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bimden geçen sene almış olduğum Volta VSC elektrikli bisikletimin arka tekerleği durduk yere (patlak mı var bilemiyorum) inmeye başladı. Aslında her zamanki gibi kullandıktan sonra akşam garaja koyuyordum. Dün de öyle yaptım ama sabah kalktığımda (hatta öğlen) indiğini fark ettim. Normalde olmuyordu. Tekrar şişirdim 3-4 saat sonra tekrar komple indi. Nasıl tamir edebilirim, neye dikkat etmeliyim? Tavsiyelerini var mı, teşekkürler

    Edit: Biraz fazla şişirince düzeldi. Herhangi bir patlak vs. yok yaklaşık 2 haftadır sorunsuz kullanıyorum (çok şükür).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi translator66 -- 16 Mart 2020; 9:34:30 >
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bende velocifero mad 48v 1000watt lık bir scooter var. 4 adet seri bağlanmış 12ah akü vardı, ve 48v 20Ah şarj aletiyle aldım 2. El olarak, fakat üzerindeki aküler 8-10km gidiyor diye değişim yaptım... şimdi 4adet 12v 14Ah jel akü koydum fakat, scooter a aldığım kişi hızlı şarj aldım demişti. Yeni aküleri 48v 20Ah ile şarj etsem akü zarar görür mü? Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende 2800w yuki neon var.Bu alet düz yolda canavar gibi giderken rampa da çok yavaşlıyor ve sesi çok yükseliyor.6 akülü model bir sorun olduğunu düşünüyorum.İlçe de olduğum için servis de uzak bana.Sorun ne olabilir acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler ben bu işlerde yeniyim kendi elektrikli bisikletimi yapacağım kullanacağım motor sm-60 1500w 220v elektrik süpürgesi motoru.Simdi aklımda birtakım sorular var ben ne çeşit akü kullanacağım 220 volt gücü inverter ile almayı düşünüyorum ancak dediğim gibi çok bilgim yok bilgilendirirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.yuki rover 2000 model elektrikli motor sahibiyim. bugün sürüş halinde hafif bir lakadan geçtiğimde motor stop etti fakat elektrik sisteminde bir problem yok. her elektrik aksamı çalışıyor. fakat gaza bastığımda motor gitmiyor. çok az bir güç sarfediyor gaza bastığımda. bu sorun nedir sizce. beyin mi yandı motor kısmı mı yandı daha önceleri motor kısmından rulmanlardan ses geliyordu.bu arada motor 6 yıllık. neyse nedir sizce problem iyi akşamlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMessage -- 7 Mayıs 2020; 22:32:38 >
  • Kuba my force gt3 elektrikli bisikletim var.
    Aldığım yer biz belgelerde ayarlayacağız sorun çıkmaz kask taktıktan sonra dediler. Polis çevirirse hangi belgeyi göstermeliyim. Uygunluk belgesi mi veya fatura mı?
    Ayrıca azami gücü: 0.031 gösteriyor yani 0.25 ten daha düşük sıkıntı olur mu? Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teatime kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ikinci el elektrikli bisiklet almak gerçekten biraz risk ama şansınıza fena çıkmamış durum. Hızlıca sorunuzu cevaplamaya çalışayım.

    Hızlı Şarj
    Hızlı şarj sistemleri iki farklı metodla çalışır. Bazıları bataryaya hasar vermeyecek minör Voltaj artışıyla bataryanın daha hızlı şarj olmasını sağlarken bazıları akımı arttırarak hızı arttırır. Fakat bunun için batarya sisteminizin ve batarya regülatör devresinin hızlı şarja uygun olması gerekir. Sizin durumunuzda 48V 20Ah şarj cihazı kullandığınıza göre, yüksek akımla hızlı şarj sağlıyor.
    Şimdi burada çok önemli bir konu var. Kaliteli bir hızlı şarj cihazında yüksek akım %90 kapasiteye kadar kullanılır son %10 daha düşük bir akımla şarj edilir. Umarım şarj cihazınız bu şekilde ayarlıdır, batarya kullanım ömrünü ciddi oranda arttıracaktır bu.
    Bataryanızı şarj ederken aşırı bir ısınma oluyor muydu ve ne kadar sürede şarj ediyordunuz? 20Ah, 12Ah akü için %60 daha fazla akım veriyor ki bu sağlıklı bir kullanım değil. Gelecek cevaba göre yardımcı olmaya çalışacağım.




  • Merhaba, sınırda güç/ağırlık dengesiyle üretilen bu tip ürünlerde yokuş performansının beklentiyi karşılamaması malesef oldukça sık karşılaşılan bir durum. Rampa'nın eğimi ve motordaki ağırlık burada en önemli iki faktör. Bunları paylaşmanız mümkün mü?
  • TheMessage T kullanıcısına yanıt
    Selam, motora elektrik sağlayan ve kontrolörle bağlantısını sağlayan 2 farklı soket olmalı. Soketlerin sağlamlığını, yerinde olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?
    Gaz kolundan kontrol modülüne giden kabloyu da bir kontrol eder misiniz? Elektrikli motorda çukurdan geçerek bozulacak kadar hassas bir mekanik parça yok. Bu söylediğim bağlantı noktaları en hassas ve hasara açık yerler.Motorun 6 yıllık olması da bu soketlerin gevrekleşmesine, hasara açık hale gelmesine neden olabilir.
  • bobolu kullanıcısına yanıt
    Merhabalar öncelikle size çok teşekkür ediyorum cevabınız için.Bulunduğum yerde servis olmadığı için forumlarda çare arıyorum.Siz cevap yazınca ve konuya hakim görünce sevindim gerçekten.Şarj aleti dandik belli oluyor.Orjinal şarj aleti değil galiba.Ama şarj süresi kısa gibi geldi 6 aküye göre.Aküler ısınıyo mu diye hiç bakmadım.Tavsiye edebileceğiniz şarj aleti varsa onu alabilirim.Normal bi motorcuya bakıma verdim.Belki motorun içindeki sargılar haşlanmıştır bakarız dedi.Sorunu çözer diye umutla bekliyorum 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alperen20yldzzz A kullanıcısına yanıt
    eğer bu konularla ilgisi olan ve durumu anlayan bir polise denk gelirsen uğraştırır ama kalkıp motor gücünü ölçmeyeceğinden biraz konuşma sonrası seni salacağını düşünüyorum. Gösterebileceğin hiçbir doküman ruhsatın yerini tutmayacak ama uygunluk belgesi göstermen fayda sağlar.
    Ben kendi elektrikli vespa'mı yapıyorum, imzamdaki youtube kanalından da tüm süreci yayınlıyorum. Hayalim, bittiğinde aynı senin aldığın elektrikli motor gibi vespamı kullanmak.
    Projeye başlamadan önce bikaç satıcıyla görüştüm, şimdiye kadar hiç elektrikli motora ruhsat çıkarmadıklarını belirttiler. Elektrikli bisiklet ve motosikletlere yönelik kanun var ama sıkı bir denetim şu an için uygulanmıyor.

    Özetle, kağıt üzerinde haklısın ama gerçekte değilsin. Aracı bu riski göz önünde bulundurarak almanı tavsiye ederim. Tüm güvenlik donanımların tam ve bence A2 ehliyetinle kullanman, bilinçli bir kullanıcı olduğunu göstermek adına faydalı olacaktır.




  • rica ederim, yardımım dokunursa ne mutlu.
    Direkt olarak problem motorda olmayabilir, umarım öyle değildir:) Öyleyse de ben kendi vespa projem için 2000W motoru 1000tl'ye aldım. Kral motor Merlin'de kullanılan motor direkt olarak. yani usta abartı bir fiyat söylerse yeni almayı da düşünebilirsiniz.
    yokuş çok dik mi? Genelde %12 eğim tırmanabilir diye satıyorlar bu aletleri ama bu yüzdelik eğim yokuşun boyu ve tırmandığı yükseklikle hesaplanıyor. Biraz kaçamak bi cevap sayılır yani :)
  • Merhabalar.araba için kredi çekeceğim.biraz fazla çekip elektrikli bisiklet almak istiyorum
    Sizce hangi markayı alayım.7 binlere kadar çıkabilirim
    Biraz araştırdım.benelli marka ve xiaomi marka öne olan markalar
    Başka önerebileceğiniz marka varmı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion3560 -- 10 Haziran 2020; 19:16:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bobolu kullanıcısına yanıt
    Motorun kendisi de çok ağır gerçekten.Fakat bunlar için %37 eğim çıkar diyorlar.Diğer siteler de satanlar 2 kişi rampa çıkar felan yazmışlar anlamadım 😊 Düz yolda gerçekten hızlı gidiyor.Beyinden çıkan kablolarla motora giden kabloların birleştiği kutu mesela çok ısınıyor.Eve giderken biraz rampa tırmanıyorum ve motoru parkedip sarı kutuya dokunuyorum, çok sıcak oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %37 eğim yokuşun uzunluğunun izdüşümü/yükseklik olarak hesaplanıyor. yani tam bir yokuş açısı belirtmiyorlar burada. daha kısa ve dik yokuşu da çıkabilir daha uzun ve az dik yokuşu da. o yüzden hesaplamalar soru işareti.
    o ünite kontrol ünitesi yani motora ne kadar elektrik verileceğini ayarlayan devre onun içinden geçiyor bu yüzden ısınması normal.
    bence senin motorda bir problem yok, beklentin yüksek olabilir hehe :)
  • bobolu kullanıcısına yanıt
    Kaliteli şarj aleti önerebilir misiniz ? 6 akülü motor için 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konu Türkiye'de oldukça zor aslında. Piyasada 100-150tl aralığında bulunabilecek ürünler hep aynı kalitede aşağı yukarı. Orijinal üreticininkii kullanmak daha mantıklı en azından risk almamış olursunuz :)
  • PONY TWIN

    GRETA

    Önümüzde ki günler de elektrikli treeporter alma niyetim var,şu iki model den biri ya da sizlerin önerebileceği marka model var mı? İnternet te fazla bilgiye ulaşamadım, tamamen yabancıyım bu elektrikli aletlere. 95 kiloyum, kardeşim de 75 kg civarı. Düz ve neredeyse eğim olmayan bir güzergahta gidip gelinecek. Pahalı olanı 6 akülü diğeri sanırım tek, bunun avantajı ya da dezavantajı nedir. Pahalı olanın kasasında farlar, lastikler ve amortisör farklılığı var, bunlar önemli midir bu aletler de. Bu arada pahalı derken araların da ki fark 800 TL gibi bir rakam.




  • proteo kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle anladığım kadarıyla karşılaştırdığınız iki ürün de aynı sadece Greta yeni kasa diyebileceğimiz bir model. Sürücü koltuğunun altındaki levhaya, yandan görünüm fotoğrafından bakarsanız iki modelde de YK-32 yazdığını görürsünüz. Bunun yanı sıra teknik özelliklerinin %80 aynı olması da bana aynı olduklarını düşündürüyor. Fakat %100 emin olamıyorum bu yerli elektrikli bisiklet üreticilerinin internet sitelerindeki bilgilerden bişey anlamanın imkanı yok. Karşılaştırma yapmak istiyorsunuz ama her modelde farklı veriler yazılmış.

    Neyse konumuza dönersek iki modelde de 1000w olduğu söylenen elektrikli motor bulunuyor. Greta'daki 220Nm max. tork sağlarken Pony 130Nm verilmiş. Dolayısıyla Greta'nın çekişinin daha iyi olmasını bekleriz. İkisi de 6 adet 12V 20Ah jel akü ile çalışıyor, menzilleri aynı sayılır. Ağırlıkları arasında ise 10kg fark olduğu söylenmiş. Böyle baktığımızda ben olsam Greta'yı seçerdim tasarımı daha eli yüzü düzgün duruyor.

    Ağırlıklara gelince, maksimum taşıma kapasitesini aşacaksınız kardeşinizle bindiğinizde. Bu da size daha kısa menzil, yokuş performansında düşüş şeklinde geri dönecek. Binilmez mi? Yarış yapmayacaksınız sonuçta bence binilir.




  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.