Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.273
Cevap
178
Favori
877.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Profilo psu7pow alıp da bu makine için piyasadan mobilya ve perde fırça başlığı alan var mı. Ben de alacağım ama uyum sağlar mı emin değilim. Satıcıların da kendi sattıkları ürün hakkında bilgisi yok satıcımıız da cahil. Başlıkların özelliklerini adam gibi yazsa iç dış çap, ona göre ölçer alırız. Adama soruyorum büyük ihtimalle uyar diyor. Büyük ihtimalle!?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • btamirer B kullanıcısına yanıt

    Üstat bende miele bakıyorum da c1 ve c3 ün farklı modelleri var ama anladığım kadarı ile en zengin donanımlısı cat dog serileri. cx1 torbasız olanını istiyorum ama fark çok fazla. Senin kullandığın modelde torba ne kadar sürede doluyor ve illa orjinal mi temin etmek gerek?

  • Evde kullanmalık el süpürgesi bakıyorum. Fazla gürültü yapmayan, temizleme sorunu olmayan, haznesi geniş olmasını istiyorum.

    Kullanıp memnun kaldığınız ürünlerden önerirseniz epey hora geçer.

  • Selam


    Dyson v8 artık omrunu doldurduğu için yerine miele mı Dyson mu alsak fikir verebilir misin. Evde kablolu miele C3 Cat doğ var aşırı memnunuz. Kablosuz için de tercih edilir mi


    Saygılarımla

  • burcink kullanıcısına yanıt
    V8 i kaç sene kullandınız?
    Ömrünü doldurdu derken bataryası mi öldü? Eğer öyleyse yeni batarya almak yerine yeni süpürge almaya sizi iten nedir bilgi almak icin soruyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    2017 de aldım sıkıntısız kullanıyordum ama büyük oğlan büyüdü eline alır oldu bir iki kere düşürdü bir de annem ıslak çekim yapmış. o günden sonra düzeni kaçtı. bir kere çalışmadı servise gitti kartı değişti. bir kere yeni başlık aldık başlık kilitlendi. o sebepten değiştirmek istiyorum ki artık eski verimi ile çalışmıyor batarya süresi elzem değil sadece mutfakta gır gır niyetine kullanıyoruz zaten kendisini.


    saygılar

  • Benim de şöyle bir durumum var. 12 yıldır kullandığımız ve çok memnun olduğumuz toz torbasız Philips Marathon 9202 süpürgemiz bir anda çalışmaz oldu. Ömrünü tamamladığını düşünerek, Miele'nin Boost CX1 toz torbasız modelini aldık. Gezdiğimiz bir bayi bize toz torbasız Cat& dog modelinin bu ürünün bir üst modeli olduğunu ve aradaki tek farkın bir başlık olduğunu, evde kedi veya köpek yoksa, Boost CX1'in gayet yeterli olacağını söyledi.

    Fakat işin doğrusu, aklımdaki fikir toz torbalı bir model almak şeklindeydi. O yüzden, bu iki model arasındaki farkın ne olduğunu inceleyememiştim. Annem ise, gene toz torbasız bir model almak istedi. Nihayetinde yukarıda yazan modeli almış bulunduk.


    Şimdi süpürge iyi güzel fakat kendi içinde gelen normal başlık insanı yoruyor. Halı gene süpürülebiliyor ama sizi zorluyor. Bizim ömrünü tamamlayan Philips Marathon'da hiç böyle bir sorun yoktu.


    Anladığım kadarıyla, birçok yorumcu kolay halı süpürebilmek için turbo başlığı tavsiye ediyor.


    1-Turbo başlıkla halı süpürmek gerçekten bu kadar kolay mı?


    2- Şimdi turbo başlığı ayrı satın alalım desek, hali hazırda kendi sitesindeki turbo başlığın satış fiyatı 3 bin TL ve ben de bir başlığa bu kadar çok para ödemek istemiyorum. Bu orjinal başlığı daha uygun fiyatla satan bir yer / yerler var mıdır?


    3- Ya da bu modele bu modelle uyumlu, farklı bir marka /markasız rahat süpüren başlığını taksak, ne olur? Başka bazı yorumlarda da turbo fırçaya saçların fena halde dolandığı ve neredeyse her temizlikten sonra fırça başlığını da ayrıca temizleme işi çıktığı yazılmış.


    Bilen birileri yardımcı olursa, çok makbule geçer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Ocak 2024; 18:1:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • passero P kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, 3 yıldır Miele Cx1 Cat & Dog kullanıyoruz. Turbo başlık gerçekten önemli, eskiden Bosch Philips kullandık. Ancak hep halı süpürmek turbo başlıklı modellere göre daha zordu. Ama 3 bin lirada pahalı geldi biraz.
    Anneme elektrik süpürgesi bakıyoruz. Aradığımız özellik halıya yapışmasın. Kullanımı kolay olsun. Dün Media Markt da Miele complete C3 7 bin liraydı. Oradaki arkadaş bu turbo başlıksız sizi yorar o da elimizde yok dedi. Bize aşağıdaki modeli önerdi.
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_electrolux-eufc8alrgy-ultra-flex-toz-torbas%C4%B1z-elektrikli-s%C3%BCp%C3%BCrge-beyaz-1213100.html?waw_keyword=Electrolux
    Kullanan arkadaşlar sizce bu ürün nasıldır? Ya da aşağıdaki ürünleri kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi?
    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/elektrikli-supurgeler/toz-torbasiz-elektrikli-supurgeler/BGS41POW2

    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/elektrikli-supurgeler/toz-torbasiz-elektrikli-supurgeler/BGC21POW1#/Togglebox=manuals/Togglebox=accessories/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • engineer_06 E kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim. Turbo başlık için bazı yorumcular saçlar vs başlık parçasına yapıştığını , temizlemesinin de gırgır denilen süpürgelerde olduğu gibi çekerek yapıldığını yazmışlar. Bu detay aklımı karıştırdı çünkü eskiden kullandığım hiçbir süpürge başlığını temizlemek zorunda kalmazdım. Eğer gerçekten temizlik gerektiriyorsa, turbo başlık benim için iyi bir tercih olmaz demektir. Sizde de turbo başlığın bu şekilde temizlenmesi gerekiyor mu?

    Ayrıca fiyat olarak bana aşırı pahalı geldi.


    Sizin yazdığınız Miele C3 süpürgeye biz de baktık. Güzel bir süpürgeye benziyor. Toz torbalı. Fiyatı da Miele için makul sayılabilir.


    Eğer toz torbalı süpürge arıyorsanız, size başka bir marka daha tavsiye edebilirim.


    1-https://www.n11.com/urun/nilfisk-one-pet-care-750-w-toz-torbali-elektrikli-supurge-2092297?magaza=premiumsepet


    2- https://www.n11.com/urun/nilfisk-one-allergy-750-w-toz-torbali-elektrikli-supurge-2092224?magaza=teknodunya


    Yukarıda yazdığım Nilfisk One 'ı 2019 yılında yakından hiç inceleme imkanı olmadan satın aldım. Niteliklerini bile telefonda sordum. İnternetten aldım. Eve teslim edildi. Satıcı bana telefonda bir müşteri merak ettiği için Nilfisk'in bu modeli ile Miele'nin bir modelini kıyaslayıp, mağazada cihazla ölçüm yaptıklarını ve Nilfisk'in çekim gücü kalitesi olarak Miele'den çok az farkla daha iyi çıktığını söylemişti.


    Bizim de yazlık ev için küçük, kompakt, hafif ve çekim gücü çok iyi bir makinaya ihtiyacımız vardı. Nilfisk One'ın bir modelini aldık. Aldığımız model 2 numaradaki modelle aynı renk ve aynı boyutta ama alerji serisi değil. Örneğin, bizdeki modelde HEPA 14 filtresi yoktu. Fakat yukarıda yazdığım her iki Nilfisk süpürgede HEPA 14 filtresi dahil. Ayrıca almanız gerekmiyor.


    Toz torbalı, makinede hiçbir temizlik yapmanız gerekmiyor. Orijinal toz torbaları gayet kaliteli, uygun fiyatlı ve bulması kolay. Torba değiştirmesi gerçekten basit. Çekim gücü olarak çok başarılı. Bize göre tek olumsuz yanı, süpürgenin kendi süpürme başlığının çok başarılı olmaması. Onun yerine başka bir süpürge başlığı takıp, denemeyi planlıyoruz.


    Belki diyebilirsiniz ki, Nilfisk'ten bu kadar memnunsanız, niye gidip, Miele aldınız? Süpürgeyi annem için aldık ve kendisi de, toz torbasız diye ısrar ettiği için, bu defa Miele almaya karar verdik. Şahsen ben kendime alıyor olsaydım, gene Nilfisk'i tercih ederdim çünkü benim için hafif, küçük, çekiminin oldukça güçlü olması yeterli özellikler. Bir sorun çıkarırsa, yedek parçalarını temin etmek kolay ya da en azından, toz torbaları uygun fiyatlı.


    Ayrıca Miele'de şu model de var.

    https://www.enplus.com.tr/miele-12030020-classic-c1-flex-lotos-white-20204

    Miele'nin bu modeli şu anda fiyat olarak da gayet uygun. Media Markt'ta incelediğiniz modelden daha hafif ve küçük. Fakat özellikle turbo başlık arıyorsanız, bunda da turbo başlık yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 27 Aralık 2023; 23:29:40 >




  • passero P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeler için. Nilfiks gerçekten güzel bir marka ayrıca f/p ürünü sanırım. Ancak toz torbasız olsun istiyorlar bu sefer süpürgeyi. Toz torbasız olanların ömrü de toz torbalılara göre az oluyor. Turbo başlık konusuna gelince illa ki fırçalı olduğu için saç saçak vs. çekiyor. Sadece halı üzerinde kullanılırsa diğer başlıklara göre daha fazla verim sağlıyor. Orta halli veya düşük bütçeli makineler 4-5 bin lira iken 3 bin lira başlığa verilir mi, bütçe ve kullanım sıklığına göre karar verilmeli. Yeni süpürge arayışında edindiğim bilgiler hiç bir markada eski kalite yok. Her satıcı ürünü daha fazla yipransin ve yenisini alsın peşinde koşuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • engineer_06 E kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz garip gelebilir ancak goldmaster a da bir bakın. Goldmasterda hem hafif hem hepalı bir iki model var. Fiyatıda uygun. Malzeme kalitesi orta. Süpürge hafif ve ufak. Başlığı beğenmezseniz uyumlu başlıklar var sitelerde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bakacağım tavsiye ettiğiniz modellere.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Toz torbalı ve torbasız hakkında bir sorum var. Araştırdığım kadarıyla torbalı modeller öneriliyor çünkü zamanla gücün düşme ihtimali yok ve daha temiz olduğu söylenmiş. Ancak torbasız hepa filtreli modellerde hepa filtre temizlenemiyor/yıkanamıyor mu? Veya buna rağmen eskidiğinden performans düşüşü mü oluyor?

    Bir de turbo başlık olmadan halı süpürmenin zorluğundan bahsedilmiş. Bu başlık çoğu modelde yok. Bu konuda nasıl bir çözüm bulunabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

    Şimdi biz Miele Boost CX1 toz torbasız modelini geçen hafta satın alana kadar, Philips'in 9202 model efsanevi elektrik süpürgesini kullanıyorduk. Philips'in bu modeli de toz torbasızdı.

    Burada çamur atar gibi olmak istemem fakat Philips 9202 model Marathon süpürge Miele süpürgeden kat be kat iyi çekim gücüne sahipti. Philips 9202 'nin çekim gücü 350 watt tı zira süpürgenin kendisi de 2000 watt idi. Toz torbasız olmasına rağmen, çekim gücü asla azalmadı. Değiştirmek zorunda kalma nedenimiz makinenin bir anda çalışmaz hale gelmesiydi.

    Bu gün Philips servisi ile görüştük. Servis bir ara makineyi kendilerine getirmemizi, bu çalışmama durumunun birkaç nedeninin olabileceğini ve süpürgeyi atmamamız gerektiğini söyledi. Eğer yapılabilir bir şey ise ve fiyatı uçuk değilse, Philips'i de tamir ettireceğiz.

    Sizin sorunuza gelince. Miele'deki filtre akan suyun altında yıkanabiliyor. Bizim aldığımız Miele Boost CX1 model toz torbasız süpürgenin de turbo başlığı yok. İçinden standart başka bir başlık çıkıyor. Bu başlıktan ne yazık ki, memnun kalmadık.

    Bize göre Miele'nin eksileri

    1- Cat dog denen modeller hariç, tüm süpürgelerde standart süpürge başlığı var. Turbo başlık yok.

    2- Standart başlık halı süpürürken Philips'inki kadar rahat değil.

    3- Miele size diyor ki " Turbo başlık istiyorsan, ekstra para ödemek zorundasın". Şu anda o ekstra para 3000 TL.

    4- Miele'den alacağınız tüm yedek parçalar oldukça yüksek tutarlı.

    5- Turbo başlıkla ilgili yurt dışı yorumlarda hatırı sayılır derecede "tasarım hatası" olduğuna dair olumsuz yorum var.

    6- Ben bu durumu şöyle açıklıyorum. Bir süpürgeyi muadil tüm süpürgelerden kat be kat pahalı satıyorsan, senin süpürge başlığın piyasadaki en iyi süpürge başlığı olmak zorundadır. Eğer sen süpürgeyi zaten pahalı satıp, bir de üstüne turbo başlığa ekstra dersen, bu sadece ve sadece "müşteri silkelemektir."

    Sonuç olarak, biz aldığımız Miele Boost CX1 modelden neredeyse pişman olduk.

    Tekrar servise götüreceğimiz eski Philips süpürge hem süpürge başlığı, hem yedek parçalarının uygun fiyatlı olması, hem de 350 watt çekim gücü nedeniyle, Miele'den her anlamda çok daha üstündü. Üzgünüm ama ben size Miele'yi tavsiye edemeyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 2 Ocak 2024; 20:15:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • passero P kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevabınız için teşekkürler hocam. Ben de Redditteki BuyItForLife başlığı altında yorumları okuyunca özellikle Miele C3 powerline modelinin çok övüldüğünü gördüm. Toz torbalı olmasını da hep olumlu yorumlamışlar çünkü zamanla çekimi düşmezmiş. Ancak torbasızlarında çekimi düşmüyor ise filtreyi yıkayarak vs o zaman boşa torba masrafına gerek yok. Turbo başlık ile ilgili de yabancılarda halı pek yaygın olmadığından sanırım onların işini görüyor. Ancak bizdeki Arica Tesla'da halıda mesela ana başlığı ile mümkün değil süpürülmüyor çünkü halıyı vakumluyor. Başlık seçeneği olduğundan onda problem yaşamıyoruz.

  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

    Yazdığınızın aksine, turbo başlık sadece halılarda kullanmaya uygun bir başlık. Turbo başlıkla zemini süpüremezsiniz.

    Markadan bağımsız olarak,toz torbasız süpürgelerin çekim gücünün yüksek olduğunu ben de geçmişte okumuştum.

    Yurt dışındaki olumsuz yorumlarda eğer evde uzun tüylü köpek, kedi veya uzun saçlı insanlar varsa, turbo başlığın dönen fırçasına uzun tüy ve saçların dolandığını, fırçanın dönmesine engel olduğunu, turbo fırçayı sökerek temizlemenin imkansız olduğunu ve turbo fırçanın temizliğinin tam bir eziyet olduğunu yazmışlar. Bu temizlenmeme sorunu yüzünden, yurt dışında iki yıl içinde 2 defa sıfır turbo fırça satın almak zorunda kaldığını yazan kullanıcı var.

    Bizdeki modelde turbo başlık yok zaten ama standart başlıktan da memnun değiliz. Halıya yapışıyor gibi.

    Ayrıca kullanılan malzeme nedeniyle, süpürge başlığının üzerine aşırı derecede toz yapışıyor. Daha önce birçok farklı marka süpürge kullandık. Hiçbirinde süpürge başlığının üzerine bu derece toz vs yapıştığını hatırlamıyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 19 Ocak 2024; 18:3:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hocam toz torbalı olmasından ziyade makinenin emiş kısmında filtre olması önemli. Torba aynı zamanda filtre görevi görüyor. En uzun motor ömrü emiş kısmında hepa filtresi olan modellerde olur. Makinelerin önemli bir kısmı sadece egzoz kısmına hepa koyar. Emiş kısmında filtre olmayan modellerde motora toz kaçar, buda motorun çmrünü kısaltır. Ancak süpürge motoru sanıldığı kadar pahalı bir parça değil. Supurgemarket.com gibi sitelerde satılıyor motor. Söküp kendiniz değiştirebilirsiniz zor bir işlem değil.

    Süpürgelerde filtre sistemleri genel olarak

    Siklon + egzoz hepa
    Torba + egzoz hepa
    Siklon + emiş hepa + egzoz filtresi
    Torba + emiş hepa + egzoz filtresi

    Şeklinde olabiliyor.

    Makine toz performansı AAA olan modelleri tercih ediniz. Diğerleri toz kaçırır.

    Hem emişte hem egzozda hepa filtreli 3AAA toz performansı olan süpürge için bkz.

    https://www.goldmaster.com.tr/urun/goldmaster-yildiz-gm-7535-elektrikli-supurge

    Toz torbalı modellerde toz torbası doldukça süpürge performansı ve emiş düşer. Yenisini takınca eski haline döner. Siklon/torbasız modellerin ortaya çıkmasının sebebi toz torbasındaki emiş gücü kaybı.

    Toz torbalı modellerde emişte ekstra filtre olmazsa torbadan kaçan tozlar motora gider. Buda motor ömrünü kısıtlar. Gene keza siklon torbasız modellerde motor önü filtre yoksa motor kısa zamanda tozlanır. Buda arızaya sebep olur.

    Bulabilirseniz en pratik makine toz torbalı + emiş hepa filtreli modeller. Hem ucuz torba kullanabilmeye imkan tanır, hemde torbalı olması sebebiyle makinenin kendi temizliği kolay olur.

    Hepa filtreler her ne kadar yıkanabilir olsalar da yıkandıkları zaman performansları azalabilir. Islandıklarında mikrop üretmeye müsait hale gelebilir. O sebeple hepa filtreyi yıkamayı zorunlu değilse pek tavsiye etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ocak 2024; 8:21:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Cevabını, için teşekkürler. Aslında hepa filtreli modellerden çekinme sebebim bir süre sonra performansının düştüğünüm söylenmesi idi ancak siz tam tersi torbalı modellerdeki çekim azalmasından sonra bu modellerin çıktığını söylüyorsunuz. Çift hepalı veya torbalı ve emiş filtreli model önerebilir misiniz? Goldmaster yıldız modeli iyi midir? Bu markanın özellikle süpürge konusunda iyi olduğu duymamıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hocam hepa filtre tıkanırsa performans gene düşebilir.
    Performansın düşmesi filtre sıkılığı ve doluluğu ile alakalı. Torba da olsa hepa da olsa sonuçta ortada bir motor hava çekmeye çalışıyor. Çekim azalması dediğiniz konu filtrasyon ile alakalı. Hepa filtre öncesi basit bir bez/kağıt torba hepa filtrenin ömrünğ uzatır. Elek gibi düşünün hocam. Siz maske takarken rahat nefes alabiliyor musunuz? Onun gibi düşünün.

    Siklon filtre dediğimiz zerzevat merkezkaç kuvvetinden faydalanarak merkezdeki veya egzozdaki filtreye nispeten ağır tozun gitmesini önlüyor. Bu sayede çekim gücü kaybı yaşanmıyor ancak belli bir mikron altında kalan partiküller gene bu zerzevat siklon filtreden kaçabiliyor. O sebeple süpürgelerin artık genelinde hepa var.

    Hangi makineyi kullanırsanız kullanın filtre tıkandığı sürece verim düşer. Filtre tıkanmıyorsa o tozu süpüren başta olmak üzere gene ortanda bulunan insanlar solur.

    Hangi makineyi kullanırsanız kullanın özellikle süpürme aşamasında ve sonrasında ortamın iyi havalandırılması gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ocak 2024; 23:47:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Öneri kısmı için eğer hafif pratik bir süpürge arıyorsanız goldmaster çift hepa yeterli gözüküyor.

    Süpürürken cam açmak istemiyorsanız kaercher ds 6 tavsiye ederim. Su filtresi + motor öncesi araba filtresi gibi filtresi var. Ancak pek pratik değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.