Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.273
Cevap
178
Favori
877.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 01halil kullanıcısına yanıt
    Hocam süpürgeden hâlâ memnun musunuz?

    Ürünü mağazada inceledim gayet güzel. Teleskopik boruda baypass var. Hortumu iyi. Toz torbası büyük HEPA filtre var. Yedek filtre ve toz torba fiyatları uygun. Her şeyden önemlisi gayet sessiz. İleride nasıl olur bilemiyorum.
    Gözüme çarpan eksi noktalar
    - teleskopik boru biraz daha tok bir metal olabilirmiş
    - toz torbasını açma kapama sistemi zamanla kırılmaya çok müsait
    - bence en önemli eksi hortum ile teleskopik boru arasındaki bağlantıyı yapan plastik çok zayıf görünüyor. Bilezik gibi biraz tuhaf. Acaba ilerde bu parça kırılırsa komple hortum mu alınacak?
  • lovewhisper kullanıcısına yanıt
    Makine gerçekten segmentinde üst konumda emin olabilirsiniz çekim gücünden hiçbir şey kaybetmedi max.seviye kullanmıyoruz bile ses konusunda çok iyi izolasyon güzel yapılmış.toz torbası gerçekten çok pratik zaten dolunca kırmızı ışık uyarı veriyor bu da artı bir tarafi evet bağlantı kısmında aşınma var yalniz sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.Ben beğendim eksi taraflari görmedim pek eşim sadece ana başlığın büyük ağır olduğundan yakınıyor küçük kompakt olması taraftarı ama bence böylesi daha iyi tekerlekli çok rahat supurmeye de elverişli son olarak 3ü1 arada başlık çok güzel düşünülmüş kapağın altına gizlenmiş tozlari almada vs imdada yetişiyor tabiki bu kadar para verilir mi bence değer diyorum uzun yıllar götürecek üzmeyecek bir alet derim.
  • 01halil kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. İşin açıkcası süpürgeyi beğendim fakat bir süpürge için 7bin lira vermek insanı biraz düşündürüyor 🙂

    Sessiz, hortumu sağlam, kilit bağlantı noktaları kolayca sökülüp takılabilir, toz torbası geniş başka marka/model Philips performer silent dikkatimi çekti. Gerçekten sessiz, malzeme kalitesi iyi başka hangi marka var acaba?
  • Yaklaşık 8 senedir Elektrolux super cyclone toz torbasız süpürgeyi kullanıyordum. Alır almaz hortumu kağıt gibi yırtılmıştı. Servis vs uğraşmaya vaktim olmadığından hortum alıp kullanmaya devam ettim.
    Tam bir baş belasıydı. Evi temizlemek için aldığımız süpürgeyi temizlemeye harcadığımız zamanda tozları tek tek toplasak daha az yorulurduk.
    Neyse ki en son bozuldu. Arayışa girdim. Konuyu da epey inceledim. Genellikle pahalı ürünlerden bahsedilmiş. Profilonun ucuz modellerinde karar kılmıştım. Araştırırken Beko Trb 2174 modeline rastladım. Hakkında hiç bir bilgi forumda bulamadım. Alışveriş sitelerindeki yorumları iyi diye aldım. Dün teslim edildi. 3719 TL fiyata hb dan aldım. Daha uygun fiyata da bulunabilen yerler vardı güvenemedim.
    Eşim eskisine kıyasla çok beğendi. F/p ürünü gibi duruyor. İlerde nasıl çalışır göreceğiz. Torbasızdan çok çektiğimiz için bunu torbalı ve toz kapasitesi büyük diye aldık.
    Torbasızların diğer markalarda temizliği nasıl bilmiyorum ama bendeki çok zorfu. Toz kaçırması da sıkıntı idi
    Belki birinin işine yarar diye yazmak istedim.




  • zeyl Z kullanıcısına yanıt
    Saydığınız avantajlar sayesinde bosch o fiyat bandında en iyi seçim. Batarya bulunabilirliği, servis ağı ve fiyatı.
    Sizdeki boschu bir kaç saat kullanma fırsatım oldu ve kendim de dyson v10 kullanıyorum.
    En büyük fark dysonda çekim gücü++, hazne boşaltım kolaylığı ve filtre yıkanabilir olması.
    Bu üç fark sayesinde sürekli ana makine olarak kullanıyoruz. Kablolumuz yok.
    Sizdeki bosch da belki ana makine olarak kullanılabilir ama çekim gücünden emin olamadım, burada halıya yapışacak bir güç gerekliliğinden bahsetmiyorum tabi.
    Bu arada dyson neredeyse x2 fiyat. Dysondan sonra en iyi ve hatta tek seçeneğin bosch olduğunu düşünüyorum. Güle güle kullanın.
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bizde bir kablolu, bir de robot var. Dolayısı ile bu makine günlük kısa süreli dökülme saçılmaları pratik olarak çekmek için, arabayı zaman zaman temizlemek için kullanacağımı ekstra olacak. Fiyat farkı da düşününce Bosch seçtik. Ancak tek ve ana makine olsaydı mutlaka Dyson düşünürdüm haklısınız.

  • lovewhisper kullanıcısına yanıt

    hayır servis ürünü yapıyor fakat ürün 1-2 ay sonra tekrar bozuluyor yenisini veriyorlar 4-5 ay sonra yine bozuluyor aynı süreçler ürünler dayanıklı değil

  • Xiaomi g10 plus için kullanıcı yorumunalabilirmiyim arkadaşlar.
    veya g10 a alternatif tavsiye
  • DoubleTh1nk D kullanıcısına yanıt
    Öyle bir zamandayiz ki neredeyse her ürün kullan at seviyesine gelmiş. Avrupa genelinde alım gücü yüksek ya da normal olduğu için adamlara normal geliyor. Biz dipteyiz o yüzden bir ürün alırken mecbur bütçeye göre en iyisini seçmeye çalışıyoruz.

    Şaka gibi ama piyasada doğru düzgün sessiz malzeme yapısı iyi toz torbalı süpürge yok. Yahu altı üstü bir süpürge alınacak 1 ay araştırıyoruz.

    Piyasada Miele, Electrolux ve Philips dışındaki toz torbalilar çok basit kalıyor. Bosch grubu bile çok basit kalitesiz duruyor. Adam gibi bir süpürge 5 bin den başlıyor. Yazık gerçekten çok yazık
  • lovewhisper kullanıcısına yanıt

    Nilfisk'in toz torbalı modellerine de bakabilirsiniz. Biz yazlık evde kullanıyoruz. Çok memnunuz. Nilfisk'in çekim gücü de oldukça iyi. Örneğin, alttaki ürünü araştırmıştım. Bu ürün yazlık evde kullandığımızın biraz daha gelişmiş modeli.


    https://www.n11.com/urun/nilfisk-one-pet-care-750-w-toz-torbali-elektrikli-supurge-2092297?magaza=dorukpaz-vetic


    Mevcut süpürgemiz bozuldu zannedip, yerine satın aldığımız Miele toz torbasızdan memnun kalmadık. Hiç almasak daha iyi olurmuş.





  • passero P kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız makinenin ses seviyesi ve halı performansı nasıl?

    Linkteki makineyi incelemiştim. Yanlış hatirlamiyorsam toz torbası 3L ve sessiz bir makine olmadığı için vazgeçmiştim. Malzeme kalitesi belki iyi değil fakat Electrolux gerçekten çok sessiz bir makine. Ayrıca 5L toz torbası.

    Aslında nilfisk in fiyatı çok iyi. Fakat düşük ses seviyesinde halıyı iyi süpüren ve toz torbası hacmi geniş bir makine arıyorum. Tavsiye için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovewhisper -- 8 Mart 2024; 21:35:54 >
  • Merhaba,

    ev için çekimi iyi süpürgeye ihtiyacımız var. Fakir süpürge aniden çalışmayı durdurdu servis 2700 tl motor parası istiyor. Sıfır ürün almaya karar verdik.

  • lovewhisper kullanıcısına yanıt

    Örnekteki makinenin toz torba hacmini bilmiyorum. Fakat model olarak bunun bir alt versiyonunu yazlık evde kullanıyorum. Yazın kapı ve pencereleri sürekli açık bırakılan ve içeriye her yerden tozun ve kumun girdiği bir ortamı çok iyi temizlediğini söyleyebilirim.

    Ses seviyesi normal. Zaten adı üzerinde elektrik süpürgesi çok sessiz olamıyor. Çekim gücünün iyi olması , orijinal toz torbalarının uygun fiyatlı ve kolay erişimli oluşu, süpürgenin kendisinin kompakt ve hafif oluşu gibi sebeplerle tavsiye ederim.

    Bence aradığınız özellikler yerine, önce Şikayetvar.com adresinden marka ürün şikayetlerine bakın. Eğer istediğiniz ürünle ilgili şikayetler varsa, bilin ki o ürünün sorun çıkarma ihtimali yüksektir. O zaman tercihinizi gözden geçirmeniz gerekir.

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Nilfisk'in toz torbalı modellerine bakabilirsiniz.

  • Yazlık evde kullandığım model şudur:

     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##
  • Dikey süpürge de ne önerirsiniz?
  • zeyl Z kullanıcısına yanıt

    Süpürgeyi birkaç haftadır kullanıyoruz dolayısı ile bir güncelleme yapmak istedim;


    Çekim gücü : Genel toz, saç, iplik, araç koltuğu, koltuk araları, taneli parça (pirinç vs.) çekiminde oldukça iyi. Genelde eco modda kullanıyoruz ve yeterli oluyor. Turboya çok ihtiyaç olmuyor sadece uzun süre temizlemediğimiz araç koltuğunda güçlü çekmesi için turbo kullandık. Günlük ev kullanımında turba modu halılara çok yapıştığı için zaten ileri-geri hareket ettirmek zorlaşıyor. Sadece bazı büyük taneli çekimlerde tek tük geri bırakıyor o da şöyle, bunu denemek için yere bir avuç pirinç döktüm, eco modda hepsini çektirdim, gücü kapatınca 1-2 tanesi geri düştü. Sonra aynı deneyi turbo modda yaptım düşen tane olmadı. Büyük taneli parçalarda turboda çekmek gerek sanırım.


    Aksesuar : Gelen paket oldukça yeterliydi. Işıklı başlıkla tozları gayet güzel görüyorsunuz. Koltuk/dolap altı gibi karanlık alanlarda işe yarıyor. Bu başlıkta kendinden motorlu fırça var, saç veya iplik dolaştığını henüz görmedik. Borusunun 90 derece dirsekli olması kolaylık sağlıyor. Aralık başlıkları vs. güzel gayet. Duvar aparatı da pratik, ürünü sağlam tutuyor, sallanma vs olmuyor. Ancak takıp çıkarırken bir ses vs. gelmiyor. Özellikle yerine tararken insan emin olmak için bir "çıt" sesi aramıyor değil 😃


    Toz haznesi hacmi ve temizliği : Bu kısım daha pratik olabilirmiş. Kaba tozları boşaltmak kolay anca filtrede kalan ince pudra gibi tozları çöpe dökerken dikkatli olmak gerek. Hızlı davranırsanız ince tozlar etrafa saçılabiliyor. Dysonda bu iş çok daha pratik bence. Hacmi 0,3 lt, bize oldukça yettiğini gördük. Hiç tam dolmadı 3-5 kullanımda bir boşaltıyoruz o da 4-5 güne denk geliyor.


    Batarya : Tek seferde kesintisiz 15 dk üzeri hiç kullanmadık dolayısı ile batarya ne kadar gidiyor tam olarak hala bilemiyorum. İlk fırsatta deneyeceğim.


    Özet : Şuana kadar çok memnunuz diyebilirim. Gövdesi rakiplere göre bir tık küçük olduğu için gayet hafif ve pratik. Uzun kullanım sonrası parça kalitesi, kırılma bozulma vs. durumları hakkında yine güncelleme yapacağım.





  • rainmanstern R kullanıcısına yanıt
    Fiyatlari 10 bin civarinda ise direkt bosch a bakin hocam turbo baslikli olanlara
  • passero P kullanıcısına yanıt
    Merhaba tavsiye için teşekkür ederim.
    Uzun bir inceleme sonucunda Nilfisk One Pet care modelini satın aldım. Malzeme kalitesi beklediğimden üstün çıktı.

    Electrolux Miele Bosch grubu Arçelik grubu Arnica Philips hepsini inceledim.

    -Miele yedek parça ve fiyat pahalı. Makine güzel ona diyecek bir şey yok. Fiyat 7-8 bin civarı olsa alınır.
    -Electrolux malzeme kalitesi fiyatına göre iyi değil. Plastik parçalar ve bağlantı yerleri çok zayıf görünüyor. Torba hacmi geniş 5L yedek parça toz torbası uygun fiyatlı. Ses seviyesi çok iyi.
    -Philips malzeme kalitesi, aparatları vs her yönüyle güzel fakat ağır bir makine ayrıca fiyat yüksek. Diğer yandan motor ile ilgili çok fazla şikayet var.
    -Arnica fiyatına göre malzeme kalitesi normal turbo başlık var fakat aynı fiyatta Nilfisk daha iyi malzeme yapısına sahip.

    Netteki yorumlar ve videolarda gayet açıklayıcı. Boru bağlantı yerleri click şeklinde. Sap kısmında havalandırma kanalı var. Halıya yapisirsa yardımcı olur. Ses seviyesi en düşük ayarda Electrolux e göre yüksek fakat aşırı değil. Standart başlık dışında; Sert zemin başlığı Evcil hayvan başlığı Toz başlığı Koltuk başlığı var
    3 adet toz torbası ve evcil hayvan kokusu için torba kokusu var.
    Orijinal Toz torbası ve hepa filtre fiyatları uygun.
    Yedek parça fiyatlarını araştırmadım.

    Henüz halıda kullanmadım. Halı performansı hakkında deneyim sahibi değilim. Eğer kompakt uygun fiyatlı toz torbalı bir model arıyorsaniz
    şu anda 4500-5000 TL aralığında alınabilecek en iyi toz torbalı süpürge.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovewhisper -- 3 Nisan 2024; 17:39:33 >




  • lovewhisper kullanıcısına yanıt

    Süpürgenizi güle güle kullanın. Daha önce yazdığım gibi, biz aynı süpürgeyi aşırı tozlu olan yazlık evde 4 yıldır kullanıyoruz ve gerçekten memnunuz.

    Birçok kişi Nilfisk markasını tanımıyor. O yüzden bu markanın süpürgeleri ile ilgili insanlarda haklı olarak bir tereddüt oluşuyor. Fakat bu markanın en azından " one" serisi oldukça uygun fiyatlı, çekim gücü başarılı, hafif ve kompakt. Tereddüt etmeden alınabilir bir ürün.

    Sanırım halı çekim gücünden de memnun kalırsınız. Bence mantıklı bir tercih yapmışsınız.

  • 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.