Şimdi Ara

Elektro Akustik Gitar ile Akustik Gitar Arasındaki Fark?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
23.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben gitar öğrenmeye yeni başlıycam bu aralar. Elektrogitar çalmak istiyordum(sesi daha çok hoşuma gidiyor diğer gitar türlerine göre) fakat amfiyi yanımda taşıma zorunluluğu yüzünden vazgeçtim(örneğin dışarda arkadaşlarla birlikteyken falan çalmak da istiyorum yani sadece evde veya okulda vs. çalmıycam), ve sesi elektrogitara yakın bir gitar türü aradım ve bulduğuma göre akustik gitar bu işe uygun(klasik gitara göre sesi daha inceymiş ve rock müzik için akustik kullanılıyormuş). Fakat elektro akustik gitar diye de birşey varmış. Şimdi sorularıma geçiyim:
    1-Normal Akustik Gitar amfiye bağlanamıyor mu? Bağlanırsa ne gibi katkıları oluyor bu bağlantının?
    2-Elektro Akustik Gitar amfisiz kullanıldığında, Normal Akustik Gitar gibi ses veriyor mu?
    3-Elektro Akustik Gitar amfi ile kullanıldığında Normal Akustik Gitara göre ses farkı, efekt farkı vs. nedir?
    Eğer Elektro Akustik amfisiz kullanıldığında da iyi bir performans veriyorsa(Normal Akustik Gitar kadar iyi), benim için daha iyi olur. Evde, okulda vs. çalarken de amfi ile çalarım. Hem Elektro Akustiğin sesi Elektrogitara daha yakındır heralde Normal Akustikten?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeGU -- 25 Mart 2010; 20:07:18 >







  • 1. mikrofonu böyle küçük bi mikrofon onu yapıştırıyolar yakınına öyle amfiye bağlanıyo. sesi artıyo.
    2. veriyo sanırım
    3. daha net ses ve daha fazla ses.
  • Yani Elektro Akustik Gitar'ı amfiye bağlayınca Elektrogitar'dan çıkarılan sesler çıkarılamıyor mu? Amfi'nin katkısı sadece net ve yüksek ses mi?
    Bir de Elektro Akustik Gitar'ın sesi Elektrogitar'a benziyor mu? Benziyorsa hangi yönlerden benziyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YeGU

    Yani Elektro Akustik Gitar'ı amfiye bağlayınca Elektrogitar'dan çıkarılan sesler çıkarılamıyor mu? Amfi'nin katkısı sadece net ve yüksek ses mi?
    Bir de Elektro Akustik Gitar'ın sesi Elektrogitar'a benziyor mu? Benziyorsa hangi yönlerden benziyor?

    Şekil olarak farkları yok, birinin jak girişi ve ekolayzırı vardır. Diğerinin yoktur. Elektro akustik gitar akustik gitar gibi ses verir, elektro gitara benzemez sesi. Amfiden alınan ses daha farklıdır doğal olarak yapılan ayarlarıyla falan.
  • TRojka hocam sen benim isteklerim doğrultusunda bana hangi tarz gitarı önerirsin? Elektrogitar çalmak istiyorum ama dediğim gibi o da amfisiz olmuyor(veya sağlam sisteme sahip bir bilgisayarsız).
  • Amaç arkadaşlarına çalmak falansa ve elektro çalmak istiyorsan bildiğinden başka yolu yok. Elektrogitar çalmak istiyorsan para durumunu ayarlayıp amfini almanı öneririm.
  • Para durumunda pek sıkıntı yok fakat ben amatör olarak çalmak istediğimden(yani küçük çaplı da olsa konsere falan çıkmayacağımdan) elektrogitarın o amfi işi biraz meşakkatli geliyor...
    Söylediklerinden Elektro Akustik Gitar almam gerektiğini anlıyorum(Amfi takılmadığı sürece Elektro Akustik Gitar'ın Normal Akustik Gitar ile aynı şekilde ve yükseklikte ses verdiği konusunda eminsin değil mi?). Gitarteknikleri.com'da izlediğime göre Ibanez V-72 Elektro Akustik Gitar başlangıç için çok iyiymiş(f/p olarak). Sen hangi modeli önerirsin?
  • Elektrogitar da eğer beğendiğin distortion tonlar falansa onları akustik gitarla alamazsın.
    Elektro akustiğin tek farkı için mikrofonu jakı ve ekolayzırı olmasıdır.
    Öneri konusuna gelince ne yazık ki hakim olduğum bir konu değil.
  • yaa benimde bir sorum var tmm cok komik bir soru ama simdi ben elektro akustik gitar alicagim ama ben internette baktim amfileri farkli gosterio ben istedigim amfiye baglasam yine ses alirim degilmi yada netur bir amfi almaliyim cunku akustik gitar amfileri diye giriyorum 700 tl den basliyor
  • ses alırsın yine, akustik gitar için ayrı amfiler varsa onlarn distortion yerine clean tonları gelişmiştir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.