Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1048. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: BVBLİFE , BVBLİFE , sueldem
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.015
Cevap
636
Favori
1.547.443
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10461047104810491050
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu gün akbank a geçiş tamamlandı gece naaş saat 07.30 da promosyon ve ek promosyon otomatik yattı ama atm 5k veriyor en çok bu devirde bu nedir.garanti sorunsuz 20 k veriyordu emekli müşterilere atm den.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 1 Mayıs 2024; 12:19:50 >
  • dede06 kullanıcısına yanıt

    ATM için MH ile görüşün. Lehinize artacaktır. OQ kod ile bir artırım yapmadan fazla çekme de var idi.

    Bazı hinlikleride var. löylke olursa 7500 öyle yaparsan 12500 gibi.


    444 25 25 Müşteri İletişim Merkezi' ve/veya şubedende istisnalar , tavizler olabiliyor.


    bu arada geneline 5bin den artırım yapıldı diye duydum. ben ATM yerine EFT , FAST, hatta masraf alınma durumunda ileri tarih EFT ile ödemeden hallediyorum diye ATM son durumu bilemedim. Bakarım ya sms geldi ya mail eklerim yazıma



    KART TİPİGÜNLÜK PARA ÇEKME LİMİTİGÜNLÜK EK PARA ÇEKME LİMİTİ

    Akbank Kart 5.000 5.000

    toplam da aynı anda normal çekim + QR kod ile.

    ileri vadeli toplu olarak düzenli talimata masrafsız aynı gün aktarılır haftasonu olunca eft fast vs ücret masraf vermeden kullanıyorum ben.



    Akbank ATM günlük para çekme limiti 5.000 TL olarak belirlenmiştir. Ancak, Akbank günlük para çekme limitinizi 10.000 TL’ye kadar yükseltebilirsiniz. Buna ek olarak maaş hesabı gibi bazı hesaplarda günlük para çekme limiti 10.000 TL değerinden çok daha yüksek olabilir. Akbank günlük para çekme limiti hakkında kapsamlı bilgi edinmek ve günlük para çekme limitini yükseltmek için Akbank müşteri hizmetlerini arayabilir ya da mobil uygulama üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 1 Mayıs 2024; 13:49:39 >




  • dede06 kullanıcısına yanıt
    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

    Buldum SMS gelmiş. Maaşım 10722 TL hemde hiç param yatırımım kredi kartım otomatik ödeme vs yok. Sıradan sade emekli maaş hesabım var
  • Can851 kullanıcısına yanıt

    hocam dün gece maaş 1:30-2ye kadar yatmadı sonra 1:55 gibi yattı promosyonda sabah 7:55de yatmış 12.5,normalde maaşı 1.5-2 ay önce taşımıştık ama geçen ay maaş yine eski bankaya yapı krediye yatmıştı bu chip paralar ne zaman yattı size ? hazirandamı yatıcak bizim 2.5 chip para ? faturalar 1 tur ödendi eğer ödenmesini lazım 1 kere derlerse o iş normalde yapılmış oldu ama inşallah problem yaratmazlar.

  • dede06 kullanıcısına yanıt

    chip para yattımı hocam size ?

  • İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar nisan ayında aylık olarak yüzde 4.89 arttı

    Bakalım tüik ne yumurtlayacak cuma günü.

  • Asgari ücret üzerinden prim ödeyip; emekli olunca nasıl aynı maaş alınacak merak ediyorum. Hangi ülkenin sosyal güvenlik siteminde böyle birşey var? Mak. bağlanma oranı %75 olur. %100 bağlanma oranı mı olur?

    İntibak neye göre kime göre yapılacak?

    Aynı maaşı baz alırsak; 15 yıl prim ödeyenle 25 yıl ödeyenin aynı maaşı alması normal mi?

    Normal emeklilik yaşından önce emekli olanın; normal yaşında emekli olandan daha düşük maaş alması normal. Her erken yaş için bağlanma oranı düşer. Sorun yaşında ve tam ödemeyle olanlarda; onlar da iyileşitrme yapılmalı.

    Sistemde kalan ve sisteme katkısı daha çok olana ekstra puan verilmeli.

    Alamanya'da ki emekliler saf mı acaba; 35 yıl çalışıp 65 yaşında emekli oluyor. 1000-1200 Euro al. Bir de ben daha erken emekli olacağım dersen; bağlanma oranın düşüp 1000 Euro altı al. Berlin'de 800 Euro ile evi kira olan Alaman ne yapsın?Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) Mavi ay satışı yapmanın kimseye faydası olmaz; günü kurtaran değil, kalıcı sistemi güçlendirici önerilerde bulunmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 1 Mayıs 2024; 16:4:10 >




  • Kimileri bu faşizan faşişt kapitalist sistemin uşakları. Karlarına kar katan kanemiciler.

    herşeyi özelleştirip , serbest ekonomi yapıp , size de MİLLİ GELİRDEN PAY vereceğiz diye de yalan söylediler biz emeklilere.

    1987 de ilk SGK lı çalışmaya başladığımda TAVAN dan ödenmeye başladı primlerim. Hemde aylarca değil yıllarca, ama birileri çıkıp kendi tasarruf yapamadı, başlakalrını zengin etti, ayakkabı kutularına dolarlar yığdı, zaaraplar türetti, 3-5 ayda ortaya çıkan fenomenlerden geçilmiyor, hesabını soramadı.


    MAÇ ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİRDİ. GERİYE DÖNÜK MAĞDUR EDİCİ YASALAR ÇIKARTTI. DÜNYADA GENELDE VERİLEN HAKLAR AYRICALIKLAR ALINMAZ. İŞİÇİ İÇİN EMEKÇİ İÇİN ÖZELLİKLE BU ALTINKURAL 'DIR.

    HERGELEN BİR ÖNCEKİNİ SUÇLAR. AMA MAÇ ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİRSEN , ATTIĞIN GOLLERİ SİLERSEN. HATTA HÜKMEN YENİLGİYİ MAÇIN SONUCUNA BAKMADAN UYGULARSAN.

    VATANDAŞI KORUMAK DEĞİL DE KENDİ KOLTUKLARINI KORUYAN, KÖLE GİBİ KULLANIP SONRA ÖLÜME TERKKEDEN ZİHNİYETİ BENİMSEMEDİK. BENİMSEMEYECEĞİZ. KABUL ETMEYECEĞİZ.



    gerisi tereffuat. geçim derdi. köylü milletin efendisi idi şimdi tarım ve hayvancılık yok edildi.

    denetim ve kontrol yapan kurumlar , hangi makam arabasına binelim kavgasında.

    hiç gerek yok iken ankaradan istanbula ultra lüks binalara taşınmalar, memurlarına bürokratlarına tazminat ve refah payı vermeler.

    popülüst yaklaşımlarla seçim vaadleri verip onlarca yıl tutmayıp sonradan sistemi değiştirip katakulliye getiren.


    herşeyi okudukları sananlar. Ama tarihi tarihçiler yazıyor. beka meselesi diye örtülü işler. ( zamanın başbakanlarını bile dolandıran parsedanlar, kendilerine kıyak emeklilik , 2 saat bakan olsa koruma, şöför, emekli olana sgk da herşey beleş deyip ama bu paralı buda paralı buda paralı diyen sistem.


    1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ GÜNÜ mü ?

    Hımmm ... tabi tabi.....

    Köle olmaya alışmış bir toplum ve sistemi savunan uşakları oldukça , işleri çok kolay. Kendi yerine onlar ortalığı bölüyor. Böl ve Yönet.... işlerini kolaylaştıranlar.

    Gaz odalarında kendilerinden olanları yakan uşaklar. SS lere çalışan rahat edeceğiz diyenler.

    Diğer kölelere eziyet eden uşaklar.

    Ağaların kahya ları..

    maalesef hiç bitmeyecekler.

    Anlayamayacaklar neler yaşandığını. Neler olduğunu. Kendilerinin beynine yerleştirienleri doğru bilecekler. İlerine gelince elma ile armutu kıyaslayacaklar. işlerine gelince öyle değil diyecekler.


    1 MAYIS - işçi ve emekçi gününüz ....



    --- ALINTI---


    Üreticide 115, Markette 441 Lira! Fiyatlar Şaşırttı

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği, üreticiden market rafına olan süreçte fiyatları en çok artan ürünleri açıkladı. İşte detaylar;

    HABER GİRİŞ - 01 Mayıs 2024 13:57


    Türkiye’de günden güne artan enflasyon, özellikle sabit gelirli vatandaşların alım gücünü eritmeyi sürdürüyor. Mutfakta neredeyse her yemekte kullanılan sebze fiyatlarındaki olağandışı artış, ev hanımlarının kabusu oldu.

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Nisan ayında üretici ve market fiyat farkı en fazla ürünün yüzde 284 ile kuru incir olduğunu açıkladı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar kuru inciri yüzde 229,9 ile limonun, yüzde 227,4 ile karnabaharın, yüzde 176,7 ile kuru üzümün ve yüzde 169,5 ile patatesin takip ettiğini açıkladı.

    Üreticide 115 lira olan kuru incirin markette 441 lira 99 kuruşa, 7 lira 50 kuruş olan limonun markette 24 lira 74 kuruşa, 10 lira 88 kuruş olan karnabaharın 35 lira 61 kuruşa satıldığı belirtildi.

    Market Fiyatları

    Nisan’da markette 39 ürünün 22’sinde fiyat artışı, 17’sinde ise azalışı tespit edildi. Nisan ayında fiyatı markette en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kurun soğan oldu. Onu yüzde 52 ile patates, yüzde 47,9 ile limon, yüzde 23,2 ile tavuk eti ve yüzde 22,9 ile karnabahar izledi.

    Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 51 ile patlıcan, yüzde 50,7 ile sivri biber, yüzde 31,4 ile salatalık, yüzde 19,5 ile yumurta ve yüzde 14,5 ile kabak oldu.

    Üretici Fiyat Değişiminin Sebepleri

    Yapılan açıklamada limonda sezonun sonuna gelindiği için fiyatların yükseldiği, arzdaki azalışa bağlı olarak yeşil soğan ve maydanozda fiyatların arttığı belirtildi.

    Mevsim sonu itibarıyla havuca olan talebin azalmasıyla fiyatların düştüğü, yumurta sektöründeki dönemsel arz fazlası ile ihracatta yaşanan sıkıntılar birleşince yumurta fiyatlarının gerilediği ifade edildi.

    Aylık ve Yıllık Girdi Fiyatlarındaki Değişim

    Geçen yılın Nisan ayına göre son bir yılda amonyum sülfat gübresinin yüzde 40,2, ÜRE gübresinin yüzde 38,7, DAP gübresinin yüzde 31,2, amonyum nitrat gübresinin yüzde 29,5, 20.20.0 gübresinin yüzde 26,5 oranında arttığı kaydedildi.

    Elektrik fiyatlarının yıllık yüzde 19,8 oranında, tarım ilacı fiyatlarının yüzde 56,6 oranında arttığı bildirildi.

    Nisan ayında mazot fiyatının aylık olarak yüzde 2 oranında düşmesine rağmen girdi fiyatlarında yıllık bazda en fazla artışın yüzde 108,8 oranıyla mazotta görüldüğü aktarıldı.





  • Selamlar 30 nisanda sgk ya gidip emeklilik talebimi yaptım .e devletten şimdi baktıgımda

    ortalama aylık kazanca : 10.138 demiş . bu dogru mudur ben düz 10k baglanacak sanıyordum.


    (max 2 aya baglanmıs olur maasın dediler. kurban bayramı ikramiyesine hak kazandım diye dusunuyorum. bakalım umarım 2 aydan once baglanır)

    bu arada 5981 prim gunuyle muracaat ettim. hem fatihteki sgk ya hem ilcemin baglı oldugu sgk ya gittim memurlara sordum extra odemene luzum yok dediler umarım dogru cıkar:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garage_Sale -- 1 Mayıs 2024; 16:2:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoguzhan55

    hocam dün gece maaş 1:30-2ye kadar yatmadı sonra 1:55 gibi yattı promosyonda sabah 7:55de yatmış 12.5,normalde maaşı 1.5-2 ay önce taşımıştık ama geçen ay maaş yine eski bankaya yapı krediye yatmıştı bu chip paralar ne zaman yattı size ? hazirandamı yatıcak bizim 2.5 chip para ? faturalar 1 tur ödendi eğer ödenmesini lazım 1 kere derlerse o iş normalde yapılmış oldu ama inşallah problem yaratmazlar.

    Fatura chipleri değil mi? O 4 Mayıs tarihinde yatacak daha henüz yatmadı
  • Can851 kullanıcısına yanıt
    Bizim puanlarda 4-5 haziranda yatıcak hocam o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoguzhan55

    Bizim puanlarda 4-5 haziranda yatıcak hocam o zaman
    Ne zaman taşıdınız maaşı hocam mart ayı ise bu ay yatması lazım sizinde
  • Can851 kullanıcısına yanıt

    normalde martta taşıdık ama dün gidip hazırdaki sözleşmeyi iptal edip yeni sözleşme yaptık ondan hazirana kaldı galiba.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoguzhan55

    normalde martta taşıdık ama dün gidip hazırdaki sözleşmeyi iptal edip yeni sözleşme yaptık ondan hazirana kaldı galiba.

    Anladım hocam o zaman sizin büyük ihtimalle Haziran ayına kalır gibi
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

    hayır onlar haziran da yatacak şartlara göre 12+3 yattı,3 talimat verdim 500x3 5 haziran da yatar muhtemel




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 1 Mayıs 2024; 19:31:52 >
  • Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

    hayırlı uğurlu olsun.

  • dsoto kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun Hocam.

  • Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam :) merak etmeyin, her iki sgk'yada gitmeniz iyi olmuş; eğer iptali gerektiren günleriniz olsaydı mutlaka bunun bilgisi size verilirdi ve sizde ona göre hareket ederdiniz.. görünüşe göre sizde böyle bir aksi durum tespit edilmemiş.. tekrar hayırlı olsun :))  

    Not: bu arada belirtmek istedim, yakın bir tarihte bir tanınıdığım emeklilik için başvurmuştu; 10 günde tahsis numarası çıktı, 1 ay sonrada maaş bağlandı.. bence sistem bayağı hızlanmış; sizinde uzun sürmez diye düşünüyorum.. benim ise 7 ay sürmüştü ve bayağı stresli geçmişti. (geçen yıl)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulluxx

    Hayırlı olsun hocam :) merak etmeyin, her iki sgk'yada gitmeniz iyi olmuş; eğer iptali gerektiren günleriniz olsaydı mutlaka bunun bilgisi size verilirdi ve sizde ona göre hareket ederdiniz.. görünüşe göre sizde böyle bir aksi durum tespit edilmemiş.. tekrar hayırlı olsun :))  

    Not: bu arada belirtmek istedim, yakın bir tarihte bir tanınıdığım emeklilik için başvurmuştu; 10 günde tahsis numarası çıktı, 1 ay sonrada maaş bağlandı.. bence sistem bayağı hızlanmış; sizinde uzun sürmez diye düşünüyorum.. benim ise 7 ay sürmüştü ve bayağı stresli geçmişti. (geçen yıl)

    Allah razı olsun Hocam.Tahsis no e devlette nerede gorunecek acaba.keske 1 ayda cıksa istege baglı oderken kartla odedim hep 12 aya da (vade farklı ) böldürdüm kart şişti:)





  • Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

    Sizdende Allah razı olsun hocam :)

    ..edevlette arama kısmına "emeklilik kaydı" yazınca "tahsis no" bilgisi çıkıyor; bilginiz olsun Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

  • 
Sayfa: önceki 10461047104810491050
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.