Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.108
Cevap
28
Favori
803.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü


(En Son Oy Tarihi: 26.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • daha yeni platin akü aldım şimdilik memnunum 12 v 60 a 95 ytl
  • Ben de 3 gün önce aldım. Cuma günü. İnci Formul A 60 amper 110 YTL'ye.
    Yalnız bir şey söyleyeyim. Göstergedeki akü simgesi, eğer akü şarj edilemiyorsa,
    yanarmış. Diğer türlü akünün bittiğini anlamanın imkanı yokmuş. Yolda kalabilirsiniz.
    Ben kaldım. Bir taksici 10 YTL ücret aldı, arabayı vurdurmak için sizce de çok mu?
    Bir de şunu söyleyim herhalde 3 yılda bir aküyü periyodik bakım gibi değiştirmek lazım.
    Doğru mu? Yoksa en beklemediğiniz yerde yarı yolda bırakabilir. Tek başınıza olabilirsiniz.
    Ya da vurdurmayı bilmiyor olabilirsiniz. Benim arabam 2004 model palio 16v lpg'li.
    Orjinal aküsüymüş. 3,5 yıl gitti.
  • Tunç ve mutlu derim sanayide bu 2 aküyü ucuza bulmak mümkün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harunpal

    en ıyı aku benım aractakı olabılır. cunku daha markasını bıle bılmıyorum

    Valla ben de 1 yıldır kullandığım aracın aküsünün ne markasını ne de amperini bilym Ama sahibi aracı bana verirken yeni aldım garantisi var inci falan mı dedi eşi mi inci adındaydı bilmy ki....




  • komsunun 94 model mercedes c 200 de orjinal akü duruyor yada geçen sene değişti.....

    akrabamızın 96 model mercedes e 200 de orjinal akü duruyor...

    sadece su ekleniyor gerektiğinde...
  • oo ganimet burdaymış yaw
    bu arada acdelco 70 amper 170 ytl mis ama akude aku yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpinA3 -- 30 Ekim 2007; 16:19:03 >
  • MUTLU AKÜ AL MUTLU OL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rainbow05

    MUTLU AKÜ AL MUTLU OL


    yerli akü düşünmüyorum
  • eski arabama 2000 yilinda yigit aku almistim. 2006 nin kisinda aku bitti. zaten cok surmedi arabayi sattim. 6 sene fiyat performans olarak cok iyi... hele yigit aku gibi piyasanin en ucuzlarindan birinde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fidelio76

    Bir taksici 10 YTL ücret aldı, arabayı vurdurmak için sizce de çok mu?




    Gelde şimdi dümdüz gitme bu herife işi taksicilikmi tamircilikmi ulan ne olur vatandaşa yardım adına iş yapsan para almakta neyin nesi?


    Burda bişeyler yazardım ama neyse yine yasaklanmayalım.




  • Bosch listede yok oda güzel diyorlar. Bir inci ile mutlu aynı firma oldu sanırım. Ben inci kullanıyorum. 105 Amper
  • ben de mazda aracımda yaklaşık 4 yıldır tunç marka 45 ampersatt gücünde bir akü kullanıyordum. geçn kış benim için tam bir kaos oldu. akü kış aylarında her zaman sorun olur. bunun da nedeni soğuk havalarda aküde meydana gelen reaksiyonların daha yavaş olmasından kaynaklanıyor. bu yazı da öyle böyle idare ile geçirdik. maalesef geçen gün sabah akü birkaç marştan sonra kendini koyverdi. eee yenisini almak gerek artık. ben de hepsiburada dan 99.99 ytl ye yeni birmot akü siparişi verdim. Koç üretmeye başlamış bu markayı fiyatı uygun kargo ücreti de dahil. 10 taksitli aldım. artık gelince görecez kaliteyi. umarım idare eder. zaten bir akünün ömrü taş çatlasa 3 yıl. bir de arabanın fazla kullanılmadığını düşünürseniz bu süre daha da kısalıyor.




  • Kesinlikle ''Mutlu''
  • İNCİ aküyü her zaman tek geçerim 7 sene kullandın bir tanesini 2 sırada da MUTLU akü derim Yerlisi varken ve kaliteli iken hiç bir zaman ithal mal almam
  • Nihayet Sonunda Hepsiburada dan sipariş verdiğim birmot akü geldi. fiyatı 99.00 YTL. 10 taksitli. ücretsiz kargo. Horoz Kargo ile geldi. Kargo ürünü 9 günde teslim etti. halbuki firma ürünü sipariş verdiğimin ertesi günü kargoya teslim etmiş. ürün fena değil. koç bu ürünü Yiğit Akü Ankara firmasına fason olarak yaptırmış. daha önce mazda aracımda 45 amper tunç akü vardı. şimdi 60 amper aldım. daha uzun süre kullanabileceğimi umut ediyorum.

  • PES DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM benim dün akşam arabanın aküsü deşarj olmuş yolda kaldım zor bela eve geldim allahtan bugünde dedimki şu aküler hakkında bi araştırma yapım bide ne görim yüzlerce akü markası var hepsi birbirinden kaliteli hep 10 7 5 6 sene dir kullanıyorum şunu tavsiye ederim şunu alın e be kardeşim allah için ya herkes sallıyo ya herkes kafa buluyo yada sahiden her akü çok kaliteli piyasada kötü mal yok bu araştırmadan sonra ben şunu anladım ki gözün kapalı hesabına uygun ne bulursam onu alacam artık ne çıkarsa ya uzun süre kullanır memnuniyetimi yazar yada şikayetimi yazarım adam akıllı bir sonuca ulaşamadım çünkü herkes birşeyler sallamış sagolsunlar




  • opel aracımda GM etiketli susuz akü (ilk akü) kullanıyorum 3 yıla yaklaştı hiç bir problem vermedi ama aklımda akü düşüncesi geçiyor, sona yaklaştı mı diye,ciddi ciddi pat diye bitmeden değiştirmeyi bile düşündüm ama burda yorumları okuyunca ortala 5 sene ömür verilmiş, biraz rahatlattı.
  • ewet foruma katki olsun diye ben de birseyler yazayim. 20 aydir 2002 model bir otomatik 307 kullaniyorum.aracta 1000 bas ,anfi,2 adet 380 mi 60 mi neyse artik hoparlor var.kendi hoparlorlerine ilave olarak.bu 20 ay boyunca agirlikli olarak( 5 km gidis 5 km gelis )ise gidis gelislerde kullandim aRabayi.izmir de yasiyorum. kisa mesafelerde ve dusuk devirde aku iyi sarj olmuyormus.
    haliyle birkac gundur aku beni degistir diyordu . dun kisalari acik unuttum 5 dakka ve mars basmadi. bugunde arastirmalarimdan sonra akuyu taktirdim.cok aku markasi var piyasada insanin kafasi karisiyor gercekten. bana varta tavsiye edildi. (satan kisi tavsiye etmisti) yine delphi tavsiye edildi. ben 72 lik bakiyordum. varta-170, bosch-170,delphi-130, efe-115,mutlu-180 ytl. ben en sonunda delphi taktirdim. ama pejo serviste 140 ytl. bu arada irde yi gozu kapali tavsiye ederim.zaten pejoda bunu kullaniyormus. simdi buraya kadar olan tecrube bolumunden sonra tavsiye bolumune gelelim... adamlar aku soktuklerinde karsilarinda 60 ampaerlik bir delphi freedom aku gorduler. ve bu aku kac yillik bilen soylesin lutfen.bu kapali bir akuydu.izmir de olmam disinda ( hava durumundan dolayi) bir aku icin en elverissiz ortami hazirlama ma ragmen bu aku en az 5 sene bu arabaya hizmet vermis. servisteki arkadaslara gore bu aku orjinal akusuymus.yani ilk akusu.ve bu sartlar da 5 sene giden aku bence kotu degildir. simdi 72 lik taktim. yerine sigmadi bizde aku yuvasinin kapagini bagaja koyduk. aku disarda .ama montaj da sorun olmadi. basta delphi ile ilgili iyi birkac sey duymustum. fiyati daha uygun oldugu icin tercih ettim. ama servisin eski akunun 6 yillik oldugunu soylemesi icimi rahatlatti. ayrica bu bakimsiz kapali aku olayinin icat eden bu markaymis.




  • yıllardır gördüğüm ve bildiğim mutlu akü
    yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı diyerek bitireyim yazımı

  • Yeni araçlarda hemen hemen herşey elektronik olarak kontrol edildiği için aracın orjinal aküsünden yüksek veya düşük akımda akü kullanmak zarar verebilir.
    Ses sistemi vs. gibi ekstra ihtiyaçlarınızda yüksek amperli akü kullanmak yerine başka çözümler uygulamanız daha sağlıklı olacaktır.

    Saygılar, sevgiler..




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.