Şimdi Ara

EN KALİTELİ DİZEL HANGİ MARKANIN? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
239
Cevap
0
Favori
116.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anchorman
    Denersen ve seneyimini paylaşırsan sevinirim.
  • Ben eve en yakın diye totalden alıyorum ama aynı arkadaş başka bir marka adıyla açsa yine almaya devam ederim. adamın iş ahlakına güveniyorum. depolarının temizliğine de eminim. markadan ziyade işletmeciye dikkat etmek lazım
  • lampyrix
    Hangi istasyon?
  • Ford ve Opet işbirliği:15 Temmuz'a kadar 300 liralık yakıt alana 22 Temmuz'da 30 lira opet kartına yükleyeceklermiş.
    Haberiniz olsun...
  • Valla hangi şirketin daha kaliteli dieseli olduğunu tartışmak bizim gibi bir ülkede gereksiz. Şirketlerin bu tip reklamlara para harcamaları da saçma bunun yerine istasyonlarımın hepsini saniye saniye gözlüyorum ve hiçbir şekilde benim bilgim dışında tek litre katkı olmaz şeklinde bir kampanya başlatmalılar zira Türkiyedeki istasyonların %80 i üçkağıtçı. Bu durumda opet yada total ne fark eder ki. Önemli olan namuslu işi hakkıyla yapan bir istasyon bulmak ki o da İstanbul'da çok zor. 18bin km de enjeksiyon arızası ile servise başvuran üstelikde total opet dışında yakıt kullanmayan benim gibiler bunu iyi bilirler.

    Son söz, şirketi boşver istasyona bak....
  • 4 aydır peuguet 206 hdi kullanıyorum. Daha önceden mazotu nerden alıyolardı bilmiyorum işyerine yakın olduğu için mazotu devamlı shellden alıyorum yakıt tüketimi arttı, motorun sesi çok gürültülü çalışmaya ve vuruntulu çalışmaya başladı bpden aldığımda bu ses kayboldu shelle döndüğümde yine devam etti. Şimdi en yakın po var, 1 kere ordan aldım ses azda olsa kesildi gibi, bir süre daha poya devam edicem. Sonucu görücem.
  • ne kadar kalitelidir bilemiyorum ama shelin GTL ini kullanıyorum ben çıktığı günden beri doğalgaz bileşenli ve motoru temizlediği söyleniyor öyle her istasyonda bulunmuyor hani karaborsa gibi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erbilge

    Şu anda Türkiye'de satılan dizeller arasında;
    En Kalitelisi OPET. litrede 50 ppm kükürt var
    Sonra TOTOL litrede 350 ppm kükürt var. Bu Avrupa'da üst sınır.
    Türkiye'de satılan diğer markaların dizellerinde ise 4500 ppm kükürt bulunmaktadır.
    Kükürt motorun içinde yüksek ısıyı görünce sülfirik asite dönüşüyor bu da motorun 100bin km. yapmadan rektifiye olmasına neden oluyor.

    Daha fazlasını isteyenlere Excellium Eurodiesel.

    Excellium Eurodiesel ile aracınızla yol ve sürüş şartlarına bağlı olarak standart bir Eurodiesel'e göre bir depoda ortalama 30 km daha fazla yol kat edebilirsiniz.









    * Sürtünme azaltıcı özelliğiyle motordaki mekanik kayıpları azaltır ve bu özelliğiyle motorun randımanını arttırır, yakıt ekonomisi sağlar.

    * Deterjan özelliğiyle motoru temizler ve yakıt sistemine zarar veren birikintileri azaltır. Enjektörler ve emme supapları gibi motorun hassas parçalarının temizliğini yaparak motorun daha sağlıklı çalışmasını sağlar, ömrünü uzatır.

    * Yakıt sistemini paslanmaya karşı korur.

    * Setan sayısı standart bir Eurodiesel'e göre ortalama 3 puan daha yüksektir.

    * Motor sesini 2 dB (%37 oranında) azaltır.

    * Çevrecidir, motora ve çevreye zarar veren kükürt oranı normal motorine göre çok daha düşüktür (max 50 ppm). Ayrıca egzoz gazı emisyonu dengelenmiş ve düşürülmüştür.

    * Standart bir Eurodiesel'e göre Karbonmonoksit emisyonu %20'ye ve sera etkisi yaratan Karbondioksit emisyonu ise % 5'e varan oranlarda daha düşüktür.

    * Üretimindeki üstün teknoloji dolum sırasındaki köpük oluşumunu azaltır. Oluşan köpük 5 saniyeden daha kısa bir sürede kaybolur.



    Üstün nitelikli ürünlerin tedariğindeki başarısıyla Türkiye'nin önde gelen otomotiv üreticilerinden kalite ödülleri kazanan Total, yeni ürünü Excellium Eurodiesel'i de Total güvencesiyle sizlerin hizmetine sunuyor.

    BUDA OPETİM Kükürt


    mg/kg


    10


    En çok




  • abi totalin reklamını yapmışsın sen be yaa.
  • Artık 50 ppm eurodizel kalmadı. Kırsal motorin dışında tüm dizel yakıtlar AB uyumu çerçevesinde 1 Temmuz 2009'dan itibaren maksimum 10 ppm oldu. Türkiye'de tüm akaryakıt şirketlerinin akaryakıt sağlayıcısı TÜPRAŞ'dır. Yani tüm yakıtların kaynağı aynıdır. Fakat şirketler Tüpraş kaynaklı bu yakıtlara kendi formüllerini içeren katkıyı belli bir oranda eklerler. Ayrıca istasyonun kendi yakıtlarını satıp satmadığını anlamak içinde marker katarlar. Çok az miktarda akaryakıt doğrudan ithal şeklinde gelir şirketlere ama bu durum petrol şirketleri için pahalı bir durum olduğundan %99 tercih Tüpraştır. Şirketlerin ithal ettikleri genel olarak Tüpraşın yakıtına ekledikleri katkılardır. Örneğin Shell GTL ithal eder ve mevcut Tüpraş'dan melezlediği yakıta GTL ekler (ama ne oranda? Bunun bir kaynağını bugüne kadar bulamadım). Dolayısıyla şirketlerin yakıtları arasında belirgin bir fark yoktur. Genelde hissedilen fark psikolojiktir. Bu etkide markanın reklam ve imaj etkiside çok fazladır. Bu nedenle şirket yerine güvenilen bir istasyon tercihi etmek daha mantıklıdır. Öte yandan benim bu konudaki psikolojimi soracak olursanız sessizlik ve uzun menzilli bulduğum BP'dir.

    Tüpraş'ın mevcut eurodizel tabir edilen yakıtının kükürt ve diğer teknik özellikleri için bkz:http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php?strProductKey=403&lRedirectPageID=145



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 13 Nisan 2010; 22:26:46 >




  • her otomobil firması kendi anlaştığı akaryakıt şirketini öneriyor gerçekten,bugün pejo sahibi arkadaşımla aldığı yakıttan kaynaklanan bir sıkıntısı yüzünden yetkili servisine gittik,ordaki yetkili total ve opeti önerdi,geneldede pejo broşürlerinde hep total reklamları var tabi,arkadaş petrol ofisinden aldıktan sonra sıkıntı yaşadı otobanda bir bayiden almıştı mecbur kaldığından,yoksa sürekli shellden alıyordu... bayideki yetkili de pejoya yakıt sorunu yüzünden gelen araçların çoğunun shellden kaynaklandığını söyledi... ben ise kendi dizel aracımda 2 yıldır shell kullanıyorum ve en ufak bir sıkıntım olmadı... yakıtların aralarında çok büyük bir fark olmadığını düşünüyorum,tabi adamlar su katar başka bir şey katar ondan arızalanır bilemem
  • eurodizelde artık
    kükürt: en fazla 10 ppm
    setan: en az 51

    buyrun:
    http://www.opet.com.tr/tr/Icerik.aspx?cat=10&id=68
  • arkadas belki inanmayacksınız ama eurodizel kullanıyorum opetten 20 tl lik mazot alıyorum aracım 60 km zor yapıo fakat PO dan alınca 80 km yol yapıyo ve kesinlikle daha seri oluyor en bu kadar fark edermi dedim kac kere denedim her seferinde aynı km yaptı ve suan 11 aydır po dan baska bir yerden almıyorum aracımın yolda kalıcagını bilsemde arayıp bulup PO dan alıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9997

    arkadas belki inanmayacksınız ama eurodizel kullanıyorum opetten 20 tl lik mazot alıyorum aracım 60 km zor yapıo fakat PO dan alınca 80 km yol yapıyo ve kesinlikle daha seri oluyor en bu kadar fark edermi dedim kac kere denedim her seferinde aynı km yaptı ve suan 11 aydır po dan baska bir yerden almıyorum aracımın yolda kalıcagını bilsemde arayıp bulup PO dan alıyorum


    Naptın sen ya O kadar da değil. Kadir abi bile %4 diyor. Sen ise farkı çıkardın %33'e. O mazottan değildir; istasyondandır. Muhtemelen Opet aldığın istasyonun pompa ayarı bozuktur. Yakıtı eksik veriyordur. Aksi takdirde 50 litrelik bir depoda fark 160 km'ye çıkarki öyle birşey olsa ne shell kalır ne BP, hepsi batar gider




  • Ben en uzun yolu Total eurodizel ile yapıyorum.
  • Opet, hem yakıtı kaliteli hem de tuvaletleri daha temiz.
    Eurodiesel tabiri de Opet ile başladı (selpak, walkman gibi oldu). Artık düşük kükürtlü motorine eurodizel deniyor.
    Türk şirketi olduğu için de ülkeye daha çok faydanız dokunur Opet'ten yakıt alırsanız.
    Yakıtların (ithal hariç) üretim yeri olan Tüpraş'la da aynı grubun şirketidir: Koç
    Fiat Grubu ve Ford markalarında (Koç) Opetten yakıt aldığınız sürece aracın yakıt sistemi garanti altındadır. Özel kart verilmektedir bunun için.
    Ben (İzmir) birader ve babam (Ankara) 3 farklı araca sadece Opet'ten yakıt alıyoruz. Şu ana kadar bir problem yaşamadık.
  • ben tüm araçlarıma Shell V-Power dizel alıyorum.. hatta her shell'den almam..

    Ankara'da dikmen vadisindeki Shell Vadi Petrol'den (diğer Shell'ere göre ortalama 40km daha fazla gidiyorum full depoda sebebini anlamış değilim)

    İstanbul'da da Yeniköy'de ki Shell Yüceışık Akaryakıt'dan alıyorum.. (diğer istanbul shelllere göre 30km daha fazla gidiyor)
  • Eger baska bir faktorden dolayi degil ise her hafta gittigm 500 kmlik uzun yolumda totalden aldigim (totalin kendi bayii-Total OSTIM) mazot ile en az 3-4 litre fazladan yaktim.
    Evvelden Shell ve BP kullaniyordum. Bunlara gore ciddi bir artis oldu. Bir de PO Vmax deneyecegim. Once su mazotu bir bitireyim de....Olmazsa yeniden Shelle veya BPye donucem
    siz ne dersiniz....
  • Arkadaşlar eurodizel yakıt bulduk diyelim. 2-3 hafta tenekenin içinde beklese sorun olur mu?
    Ne yapıcan diye sormayın
  • 15 yıldır po dan şaşmadım şikayetimde yok
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.