Şimdi Ara

En kolay şekilde evden web sitesi yayınlama(amatörce - profesyonel değil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
29.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ke[R]eM

    PCNet yazmış diye orada söylenenin doğru olması mı gerekiyor?

    PCNet'in yazma amacını kavrayamamışsınız bir de gelip saçma saçma konuşuyorsunuz.

    Kişi kişi cevap yazmayacağım, topluca cevap vereceğim;

    Madem evden web sitesi yayını yapılıyordu, neden hosting firmaları ortaya çıktı?

    Madem evdeki pc den yayın yapılabiliyor, hosting firmaları neden server alıyor?

    Madem evdeki 56K ile bile web sitesi yayınlanabiliyor, serverlar neden 10mbit hatta 100mbit?

    Madem evdeki pc den yayın yapılabiliyor, neden datacenterlar kuruluyor, altyapılar için yüzbin dolarlar harcanıyor?





    tamamen saçmalamışsın
  • quote:

    Lütfen denemeyin evden server'i. 373 Derece'lik bir işlemci söz konusu. 100 kişinin girdiğini düşünün siteye band sıkışır valla billa işlemci kudurur.Allah korusun bi zarar verir.


    Okadarda olmaz yani cpunun yanması arızalanması diye bir şey söz konusu olamaz. fakat seninde anlatmaya çalıştığın gibi 100 kişinin bağlanmaya çalışması durumunda sistem kararsız kalacağından iis yada artık neyse cevap veremiycek duruma gelir şuda var bir 512 1024 lük bağlantıda 100 kişinin siteyi görmesi bile zor bir durum.. konuyu sadece dışardan web sayfasına girmek gibi yorumlulamamak lazım olayın birde güvenlik kısmı varki en önemli nokta bu tavsiyem zaten hosting fiyatları eskisi gibi deil baya bi ucuzaladı alınır bir hosting paşa paşa kullanılır.. Fakat bu tip konuları herzamanda bilmek gerekir ;)


    dipnot: Denemekden hiç bişiy olmaz deneyip görüp derim ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostylee -- 27 Nisan 2006; 16:05:14 >




  • apostylee yorumunun birçoğuna katılıyorum. Ancak yanlış anlama ama bi soru sorucam. Hayatında Datacenter gördünmü ? . İçine girip makinelere baktınmı? . Ben gördüm söyleyim. Borusan telekomundan tutun Netdirekt 'ine kadar 5 10 DC gördüm. Makinelerin yanındaki uyarı sistemlerinde CPU'ların performans tabloları yaziyordu.Benim demek istediğim işlemcin ile fan arasındaki uyumu çok iyi tutturman lazım. Fan bir durursa eğer işlemci normal bir işlem uygulanması halinde 5 saniye gibi bi sürede 300 dereceyi buluyor. Zaten adamlar ortalama olarak 373'te ortalığın alev tabakasına döneceğini bile söylüyorlar. Anlatmak istediğim buydu.Evden server açarsın tamam anladık. Her dakka makinenin başında itfaiyeci gibi elinde yangın söndürücüylemi bekliceksin.
    Ben burda eleştirmiyorum, bilmişlik taslamiyorum,bildiğimi ve düşüncelerimi söylüyorum. Yerinizde olsam bu riske girmem yani arkladaşlar. Sizleri düşündüğüm için söylüyorum. Bi düşününki bir server kasasının uptimesi ölüsü 10 gün gibi bi şeydir. 240 250 saat o pc açık kalacak. Her giren kullanıcı için bir Prefetch oluşturulacak.Bandwidthler falan belirlencek. ne bilim bir sub'a yada uzantıya gidildiği zaman klasör'ler taranacak. E bunu 100 kullanıcı için düşünürseniz biraz şüpe uyandırıcı değilmi?. Kendi pc'nizden paybiçin. Acaba bilgisayarımda aynı dakika içinde 100 200 klasör açma işlevi uygulasam pc kitlenirmi? bi düşünün derim.Riskli arkadaşlar.

    Kolay gelsin...




  • Arkadaşlar herkes kendi fikrini söylemiş.. Eleştiri tebrik vs..vs.. girmiyorum.. Sadece kendi uyguladığım sistemi anlatayım;

    1024 ADSL Hattım ve statik IP m var. Win 2003 Enterprise Kurulu ayrı bir makinem Sunucu olarak günde ortalama 22-23 saat açık.
    P4 3,0 GHz, 1024 RAM, 160 GB HDD vs.. özelliklerinde..

    Sunucuya Name Server bile tanımlı, Plesk 7.5.6 tek domain lisansı ile kurulu..

    Bırakın 100-150 kişiyi, 3-4 kişi aynı anda bağlanmaya çalışınca allah canımı alsa da kurtulsam der gibi inliyor makine :) Remote Desktop olayından bahsetmek bile istemiyorum zaten..

    Uzun lafın kısası, öyle 56k ile bağlanılır diyen arkadaşlar bu olayı bi dökümandan filan gördüler ve C/P mantığıyla hareket ediyorlar bana kalırsa.. Deneyip uygulamadan tavsiyede bulunmayın derim..

    Deneyin, Eğer Çalışırsa ben 7/24 aktif, Laptop ve Cep telefonumla Telsim'in sınırsız GPRS hizmeti üzerinden bi server oluştururum elimde de gezdiririm

    Agresif arkadaşlara da selam




  • winturk kardeşim yanlış anlamıyorum aksine çok hoşuma gidiyor bilgilerimizi tazeliyor bilmediklerimizi öğreniyoruz bunun için aksine teşekkür ederim.. altta bilgilendirmek amaçlı yazıyorum yanlış anlaşılmasın gövde gösterisi veya seni ezmek felan deil amacım.

    datacenter gördüm görmemmi benim asıl uzmanlık alanım Network ve Server sistemleri... Çalıştığım şirkette birtane serverimiz var
    kabaca şöyle bir sistem,
    Server,
    2 x 2,8 intel xeon cpu
    4gb ram
    73gbx3 Raid 5 disk
    çift powersuply. içinde de yazılım windows2003 server standart edition, symantec antivirus,10 kullanıcılıda terminal server
    Firewall,
    Zywall 70 + Turbo Card içindeki yazılım Antivirüs, AntiSpam
    Switch,
    Es-2024 layer2 gb switch.
    ve olmazsa olmaz ups ler 2x2000VA lık herbirinde 20 akü.. ve 2048ADSL bağlantı (özel nedenlerden dolayı balantının türü böle olmak zorunda en azından şimdilik peşin sölim yeterli değil.)

    Şimdi bu konfirigasyonda Bir tane muhasebe yazılımı kullanılıyor ortalama 20 user maksimum bu rakam 30 a çıkar fakat 20 kişi full aktif kullanıyor. bu yazılım MSSQL veritabanı kullanıyor. bizim birde online alışveriş sitemiz var bu sitede aynı veritabanını kullanıyor. ayriyetten serverı birde POP3 ve SMTP ı olarakda kullanıyoruz. aynı zamanda bu servera 10 pc net terminalden bağlıki bunun serveri nasıl yoracağını hayal bile edemezsiniz kısaca deyiniyim herkez her işi serverda yapıyor bir nevi uzakmasaüstü gibi düşünün ama aynı anda 10pc aktif şekilde kullanılıyor.. Web sitemizde hergün yüzlerce insan binlerce sayfada işlem yapıyor.. bu sistemin yöneticiliğini yapıyorum..

    İşlemcinin %100 çıktığını çok nadir gördüm (kullanıcıların özel işlemler yaptığı durumlarda), serverda herhangi bir kasılma yada kararsızlık durumu olmadı 1 senedir açık alet. bir kere nekitlendi nede başka bir şekilde sistemin durmasını engelliycek bişiy olmadı. ha şu var bellek kullanımı 3gb yakın bir seviyede bu da gayet normal..

    Şimdi ilk önce şunu iyi bilmek lazım günümüzde hangi babayiğit cpuyu 100-120 derecenin üzerine çıkarabilir. çıkaramaz çünki günümüzdeki anakartlar bu tip durumlarda sistemi kapatır. bu işler eskidenki cpu üzerindeki fan dönmezse bile anakart devreye girip sizi uyarıyor yada sistemi kapatıyorki bu en dandik anakartta bile mevcut olan bir özellik öyle alevler felan olayı abatmaktan başka bişiy değildir.. şunuda sölemek lasım pc ye isterse bimilyon kişi bağlansın cpu ya bişiy olmaz çok çok donar makina kaparsın açarsın kendine gelir.. Yukarda bi F5 olayından bahsetmiştim bu işlemi yaparsanız zaten alacağınız uyarı baya bir açıklayıcı olacaktır. olay cpu ya aksetmeden yazılım korur zaten pc yi.birde işlemciyle fan arasındaki uyum felan böle şeyler olmaz zaten normal kullanımda stabil çalışan bir sistemde butarz durumlar olamaz bile olduğu zaman pc yi verimsiz kullanırız. bu yukarda yazdığım konfirigasyona gerek bile yok ama 2000 veya 2003 gibi bir server yazılımı olmak kaydıyla. Her pc her bağlantıyla web sunucu olarak kullanılabilir performans tartışılır ama fiziksel bir sıkıntı olmadan kesinlikle kullanılabilir.. üstüne basa basa sölüyorum riskin olması mümkün değildir..




  • arkadaşlar olayı 'ev bilgisayarı üzerinde hosting şirketi kurmak' gibi yorumlamayalım lütfen bu olay sadece web sitesi kurmaya yeni başlayan kişiler için dh ayarında siteler için değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: virtual memory

    arkadaşlar olayı 'ev bilgisayarı üzerinde hosting şirketi kurmak' gibi yorumlamayalım lütfen bu olay sadece web sitesi kurmaya yeni başlayan kişiler için dh ayarında siteler için değil.


    Yok mevzu o değil.. Bunu deneyip mi yazdınız yoksa teorik olarak biyerlerde okuyup ya da duyup paylaşmak mı istediniz?

    Kaldı ki yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem, bunu denemeden önce, hadi para vermek istemiyorlar, bisürü iş görür kapasitede Free Host mevcut zaten..Onları kullansınlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: system32

    quote:

    Orjinalden alıntı: virtual memory

    arkadaşlar olayı 'ev bilgisayarı üzerinde hosting şirketi kurmak' gibi yorumlamayalım lütfen bu olay sadece web sitesi kurmaya yeni başlayan kişiler için dh ayarında siteler için değil.


    Yok mevzu o değil.. Bunu deneyip mi yazdınız yoksa teorik olarak biyerlerde okuyup ya da duyup paylaşmak mı istediniz?

    Kaldı ki yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem, bunu denemeden önce, hadi para vermek istemiyorlar, bisürü iş görür kapasitede Free Host mevcut zaten..Onları kullansınlar..

    kendi sitemi bu şekilde sunuyorum.(şimdilik 56k ama en kısa zamanda 512k adsl alacağım). Daha önce de yazdığım gibi dh de aktif olduğum zamanlada sitemi de açıyorum.




  • abi verde şu siteni bi girelim o halde...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Svitavy

    "@virtual memory " tebrikler kardeşim. "En kolay şekilde evden web sitesi yayınlama(amatörce - profesyonel değil) " Bu konu bu kadar kolay anlatılabilirdi. Evet evden 56 k ile bile site yayınlayabiliriz. Nitekim evdeki pc mi bu şekilde kullanıyorum. Aynı zamanda ftp server da kurdum. İstersem iş yerinden bağlanıp bilgilerimide değştirebiliyorum.

    Kamera dan bahsedilmiş sanırım eğer ip kamera almayacaksanız ben şu tür bir programla işimi hallediyorum.Program 5 sn de bir webcamdan fotoğraf alıyor. Buna foto.jpg diyelim. fotograf.html ise bu fotoğrafı gösteriyor. ve kendini 5 sn bir yeniliyor. index.htm ise fotograf htm yi frame içinde gösteriyor. Ip cameraya gerek kalmadan bedavadan sorun çözülüyor. Bunu şu anda kullanmadığım için linkini veremiyorum. Ama İsteyen arkadaşlar ip adresime tıklayarak pc deki siteye giriş yapabilirler.

    eğer elektrik gidipde ip değişmez ise ip adresim..

    http://85.105.209.109
    ftp://85.105.209.109



    Yukardan girebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratAtasci -- 27 Nisan 2006; 20:32:20 >




  • Bu 56K 'mı ? . Eğer öyleyse BEN BİR GERİZEKALIYIM GİDİPTE 100 MBİTLİK SERVERLERDEN MAKİNE ALIYORUM. Süpersiniz
  • 512 bağlantı hızım ortalama verdiği upload 10
    56 k basit bir denklemle 1 kb upload vermş oluyor. Buda bu sayfanın açılışını ortalama 5 sn yapar. Tabi daha kısa sürecektir. Çünkü ilk talep geldiğinde muhtemelen vereceği upload ortalama 8-9kb olurki buda ortalama 1 sn ve altında sayfanoın açılacağı anlamına gelir. 56 kb ile internette site yayını yapılabilirmi teknik olarak evet ama tavsiye edilirmi hayır. saati 890.000 den 24 saat 21,360,000 ederki bu hosta vereceğiniz 6 aylık para demektir. Kaldı ki bağlantı hızınız daha yavaştır.

    512 adsl ile eğer hala merak eden varsa ben bir portal kurayım buyrun ona girin. Ama yine bilgisayarın açık olduğu saat (yeni elektrik masrafı Ayda ortalama 30 ytl )+ performans göz önünde bulundurulduğunda buda pek arzu edilmez.

    Yani sen bir GERİZEKALI değilsin. Neden boyle düşündün kü hesap ortada




  • quote:

    Orjinalden alıntı: winturk

    Bu 56K 'mı ? . Eğer öyleyse BEN BİR GERİZEKALIYIM GİDİPTE 100 MBİTLİK SERVERLERDEN MAKİNE ALIYORUM. Süpersiniz

    56k olan benimki. imzamda ve dhde aktif olduğum her an açık.(diğer zamanlar -ki çoğunluk- internette değilim.
  • 30 küsür sn de açıldı sayfa çok yavaş çok masraflı ve bu arada güvenlik açıklarına dikkat et alelade yazmayayım ama sistemini bir kontrol et derim sana ..

    Yani işin aslı bu iş hiçde güvenli hızlı değil aksine çokdaha masraflı..

    Saygılarımla..
  • test yayını zaten bu.(demin hdd den bi hırıltılar geliyodu demek sizmişsiniz.)ram da az zaten : 64mb
  • Neyse arkadaşlar bu konuyu kapatalım. son olarak ortak bir noktamız varki ;

    Bu sistem mantıken ve teknoloji bazında yapılabilir ancak güvenliği ve garantisi yoktur.
  • Şimdi loglara baktımda birinin eli f5 de takılı kalmış herhal. Her öğrendiğinizi üstümde denemesenize

    virtual memory aynı şeyi bende senin üzerinde denedim Baktım bişey olmadı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: winturk
    Bu sistem mantıken ve teknoloji bazında yapılabilir ancak güvenliği ve garantisi yoktur.


    aynen dediğin gibi zaten ortalık freehosttan geçilmiyor gerek yok böle şeylere ama bilmek isteseyende denese bi sakıncası olmaz..
  • ne logu ne f5 i ben hiç birşey anlamadım (sorun bende mi acaba)

    bir de benim sitede şu an 6 kişi varmış da hdd sapasağlam ses mes yok bu ne iş anlamadım xp ve 64mb ram a rağmen tık yok(forumda ip gözüküyor orada kimse yok ama anasayfanın yalancısıyım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 27 Nisan 2006; 22:19:53 >


  • f5 ile arkadaşın kastı şu; şayet senin sitene girip f5 e basılı tutarsak (ki bunu 2-3 kişi yapsa) bilgisayarın kafayı yer..




    Saygılarımla..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.