Şimdi Ara

en sessiz araba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
9.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: extremme1977

    avensisi test etmeden karar verme

    aşar ne yazıkki o araba bütçemizi :(
  • Avensiz mersolar, bmvler kadar sessiz. Şiddetle tavsiye ederim.
  • Civic aşırı derecede yol sesi alıyor!!
    quote:

    Orjinalden alıntı: cemocancem

    benzinde hondanın üzerine yoktur sessizlik konusunda adamlar takıntılı
  • arkadaşlar, ben de aynı dertten şikayetçiyim. uzun yolda içeriye ses almayan bir otomobil düşünüyoruz ama açıkçası çekiniyorum hepsinden. şu an eski kasa corolla(epey eski kasa, japonya üretimi olanlardan) var çok şikayetçiyim gürültüden, bir Marmaris-Bodrum yapıyorum, gidince motoru stop etmek cennet gibi geliyor, sonra bir baş ağrısı... şimdi sizin burada karıştırdığınız 3 farklı parametre var, bunları birbirinden ayırarak konuşmanız lazım, zira bu parametrelerden sadece ikisi belirleyicidir. ilki dış ses, otomobilin marşa bastıktan sonra ne kadar ses yaptığı ya da marşa basıp dışarı çıkıp kaputun yanında duyduğumuz ses asla belirleyici değildir, kaale alınmaz, sessiz oto demek bu değildir. biz bu toyotayı aldığımızda çalışan motoru tekrar marş bastığımızı biliyorum, o kadar sessizdi, çalıştığını asla ve asla anlayamazdınız, ama bu hiç önemli değil, çünkü diğer iki parametreden sınıfta kalıyor. biri yüksek devir motor gürültüsü, diğeri ve en önemlisi ise yüksek hız yol-asvalt gürültüsü.

    şimdi benim istediğim 40-45 bin tl olarak sıfır olabilir ama tercihen ikinci el, konfor seviyesi yukarıda, elektronik klimasıyla, kaliteli bir ses sistemiyle, bixenon farlarıyla, çok düşük gürültü seviyesiyle uzun yola müsait bir otomobil arıyorum. (bu arada yukarıda adı geçen-övülen C serisi hangi marka-model)

    gürültü konusu göreceli olduğu için örnekleme yapayım, içeriye O403 otobüs kadar ses alması benim limitim.

    bahsettiğiniz vektra ve avensis d segment olmaktalar yanılmıyorsam. bu segmentte önerebileceğiniz modeller neler. işin aslı kimse kabadayılığa toz kondurmuyor ama ben focus-corolla-civic,vs gibi gürültü makinalarını sıfır alacağıma gider 5-6 yaşında üst segment otosu alırım. bizde böyle bir özenti var, illa yeni olması gerekiyormuş gibi düşünülüyor.

    tavsiye edebileceğiniz neler var(fiyat araştırması yapmadım, onun için uçuyor olabilirim). Audi A6, avensis, camry, nissan, honda accord, saab, volvo S40... Biraz ufkumu genişletir misiniz, küresel ısınmanın da kendini hissettirmeye başladığı şu sıralar, uzun ömürlü iyi bir uzun yol aracı arıyorum.

    şeytan aklıma giriyor, al şunu diyor, uçak misali;http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3976555 sizce bunun yıllık vergisi ne kadar olur, ve 100km'de ne kadar yakar. şaka değil son derece ciddiyim. 32 milyara S600 mercedes sözkonusu olan. veya buhttp://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4039165 ya da buhttp://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=1118343



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 3 Haziran 2007; 11:14:06 >




  • 1.6 elegance avensis si tavsiye edebilirim sana ofiyata çok ii bulabilirsin eğer avensise hayır diosan yeni honda civi arabayla210 km hız yaparken sanki çalışmıyormus gibi gelio
  • Ben bir ay kadar önce yeni Linea Emotion modelini test ettim. Konfor ve sessizlik için yapılmış araba türkçe konuşması da ayrı bir özellik. Ses yalıtımı çok hoşuma gitti. dizel 1.3 90hp motorun sesini duymak için pencereyi açtım .. Gerçekten de ses yalıtımı ve konforu çok başarılı. Ayrıca süspansiyonları da çok sessiz ve konforlu.. Çukurlu yollarda amortisorler ses yapmıyor..
    Yalnız test ettiğim modelinde 1.3 90hp motor çok yetersiz kalıyordu.. 1.4 t-jet 120hp motor eylül ayında ESP ile gelecekmiş.. Listelerde var ama araba fiat ın elinde yok..
    Bence bir bigi edinmek bakımından gidip Linea Yı test etmeni konforuna bakmanı öneririm. megane II den daha başarılı buldum. Konforunu ve ses yalıtımına diyecek söz yok..
    Yalnız 1.4 t-jet 120hp lik motorunu beklemekte fayda var diye düşünüyorum.. 1.3 90hp multijet emotion modelinin fiyatı 37.000ytl civarı.. Bu parayı veren biri sadece konforuna ve yakıt ekonomisine değil biraz da performansına bakmak ister diye düşünüyorum..




  • toyota larda gerçektyen bi sorun var ya motor sesi var yada yol sesi
  • Şu ana kadar gördüğüm en sessiz araba Passat dır
  • c sınıfı olacak ise arkadaşların da dedii gibi toyotalar sessizdir.honda cok yol sesi alır içine,vw golf u biliorum jetta bilmem pek ama golf de sessizdir.
    focus yol sesini alır içine ama iyi arabadır.
    opel lerde fena değildir.
    onlarında cok guzel bi motor sesi olur.
    ama tabikide d sınıfı araçlar daha sessiz olur.
    40 bine focus,corolla,aurıs,golf,astra alabilrsiniz o km olarak.
    bunların içinde en iyi araç golf dur.1.6 fsi motoru dişari da biras sessli çalişir ama içeri ses almaz.3000 devirin ustune cıktıgınızda da cok tatli bir motor sesi verir.
    ama dizel dersenız ozman focus tdci derim.1.6 109 ps.benzinli 1.6 araçlara kafa tutan bazıalrında daha da ustun olan bir performansi var.ust hızlarda dizel motor sesi gelmez içeri ama dusuk hizlarda be rölanti de sesi duyarsıınz.birde yol sesini golf e oranla daha fazla alır.ama her guzelin de bi kusur vardır.focus cok iyi yol tutar.
    opel astra şık arabadır.motoru kalitelidir.sesli değildir.ama dizeli 1.3 90 hp oldugu için focus un dizeli asla basedemiyor .
    corolla sessiz bir arabadir.konforludur.sorunsuzdur.yol sesini de fazla almaz.ama suspansiyonlarının fazla yumusak olmasi da yol tutusnu etkliyor.iyi yol tutmaz corolla da.

    sonuc olarak sizin için araç sadece ses ise opel yada toyota olabilir.
    ama yakıt,performans,konfor,sağlamlık vs... gibi etkenler işin içine girince ozman sıralamalar bayaa bi değşir
    listelersek
    kalite olarak golf yada jetta(malzeme kalitesi,yol tutusu,sağlamlıgı,gprunusu)
    ekonomi ve o ekonomiye gore iiyi performans ve sağlamlık da focus.
    sorunsuzluk ve sessizlik de corolla yada auris
    hespinden biras olsun derseniz bence opel.
    hepside guzel araçlar.şahsi sıralamam da golf ilk sırada corolla son sıralamam da olurdu.astra ve focus cok sıkı 2 rakip karar vermek zor




  • VW nin araçları genel anlamda sessiz
  • ben megane kullanıyorum. arabanın çalıştığını anlamak için bazen gaza basmak zorunda kalıyorum. izolasyon açısındanda gayet iyi tavsiye ederim.
  • peki yukarıda dediğim gibi lüks segment işin içine girerse o zaman sıralama ne olur. çünkü standart binek otolarına 40 milyar vereceğine gidip lüks segmentten dünyanın en iyi otomobillerinden birini seçmek bile olası. şu aşağıdaki V12 motorlu mercedes S600 bile 32 milyar. ve bu aracın sorun çıkarma ihtimali yok bile. böyle bir benzin canavarı olmasa bile bir S320 veya BMW 5 serisi gibi bir araç fazlasıyla ilgimi çekiyor. üstelik sıfır alıp kısa sürede değerinden kaybetme sorunu da yok.

     en sessiz araba
    BU S600 SADECE 32 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S600 SADECE 32 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S600 SADECE 32 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S320 SADECE 27.5 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S320 SADECE 27.5 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S320 SADECE 27.5 MİLYAR

    Bu şartlar altında gidip kıytırık bir "aile" otomobiline 40 milyar bayılmaktansa bu zirvenin ortakları çok daha mantıklı görünüyor, siz neler düşünürsünüz?




  • Burdaki insanlar tüm arabalara binip test ediyor mu ki en sessi araba şudur diyorlar :) Ayrıca o sessiz arabalar 2-3 ay sonra başlıyor tıkırdamaya :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bebeto85

    Toyota Avensis i tavsiye edebilirim

    araam avensis ve asla sessiz değil. motor sesi değil ama lastik sesini çok fazla alıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.


    quote:

    Orjinalden alıntı: bebeto85

    Toyota Avensis i tavsiye edebilirim

    araam avensis ve asla sessiz değil. motor sesi değil ama lastik sesini çok fazla alıyor


    tamam işte motor sesini duymuyorsun , lastik sesi geliyor
  • yeni honda civic
    golfde olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.
    arabam avensis ve asla sessiz değil. motor sesi değil ama lastik sesini çok fazla alıyor
    bu yol gürültüsü toyotaların ortak sorunu galiba. bir de millet niye bilmeden görmeden yorum yapıyor anlamıyorum, üstelik yazdım bunu, otomobilin kaputunu açıp dinlediğin ses bilgi vermez, üstelik kaymak asvalt da bilgi vermez, anadolunun genel yol karakteri olan dişli asvaltta, 160-170 ile giderken içeri ne kadar ses verdiği gerçeği yansıtır. lütfen yorum yapanlar buna göre yapsın.

    quote:

    Ayrıca o sessiz arabalar 2-3 ay sonra başlıyor tıkırdamaya

    işte onun için S serisi mercedeslerin ikinci ellerini düşünmeye başladım, üstelik neredeyse o tıkırdayanların yarı fiyatına kadar ikinci el olarak bulma imkanı var. yukarıya koyduğum fotolar buna örnek.

    yahu benim anlamadığım birşey var. neden hiçkimse ikinci el otolar hakkında yorum yapmıyor. konusunu geçiriyorum, foto koyuyorum yine de umursayan yok. bu kadar mı "elite"siniz kardeşim, kullanılmış oto sizi bozuyor mu, niye hiç kimse takmıyor yazılanları. sıfır otoyu gördünüz mü kendinizden geçiyorsunuz. ben de ağır vasıta üreten fabrikada bulundum, işlerin nasıl yürüdüğünü çoooooook iyi biliyorum, üstelik içeriden bunu görebilme olanağına kavuştum, pek çoğunuzdan da iyi biliyorum. otomotivde aslolan makyaj, tüm vasıtaların ortak üretim mantığı bu. ben 1990 model toyota ile 2005 modeline bindiğimde hayretler içinde kaldığımı hatırlıyorum. geçen 15 yıl içinde değişen hiçbir şey, iyileştirilen hiçbir özellik yok, amortisörler yine kusurlu, yok gürültüsü yine aynen içeride, ses sisteminin handikaplarının bile aynen 15 yıl sonraya aktarılmış olması, orta sınıf üreticilerinin ne kadar baştansavma üretim yaptıklarını ispatlamıştı bana. zaten dikkat edin, yukarıda orta sınıf üretimi yapıp da birinin "ya kardeşim çok sessiz, mükemmel" deyip de diğerinin "hayır değil" demediği tek otomobil kalmadı. avensis o kadar övüldü en sonunda o da sınıfta kaldı, yol gürültüsü konusunda fake çıktı, ki bu normal, firmayı corolla gibi ayakta tutan modele yapamadığını üç-beş kuruş fazlaya sattığı avensiz ile yapabilmesi inandırıcı gelmemişti. çünkü ses yalıtımı maliyete bağlı bir olay değil, üretim yöntemi ve teknolojiye bağlı. şu malzemeye şu kadar para verip monte edeyim de sessiz olsun meselesi değil bu iş. otomobilin tasarımından başlayan bir iş. onun için sessiz otomobiller benim yukarıdan bir kez daha anladığım kadarıyla model bazında değil marka bazında telaffuz ediliyor.




  • Kompakt sınıf arabalar genelde tamamen sessiz değil. Aralarında VW grubu daha iyi gibi geliyor bana. Toyota belki motor sesini çok değil ama yol sesini aynen içeri alıyor. Diğer japonlar da az çok böyle. Focus ta gürültülü bana sorarsanız. Golf/jettada yol sesi izolasyonu daha iyi. Ancak az da olsa bir motor sesi geliyor. Ancak bu bana sorarsanız çok rahatsız edici değil. BU segmentte gürültüsüz araba pek yok gibi.
  • Bütçe dışıdır ama Honda Civic Hybrid alırsanız mümkün olan en sessiz arabayı almış olursunuz ülkemizde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 4 Haziran 2007; 13:43:32 >
  • geçenlerde makyajlanmış bir Cerato kullandım. Kulaklarıma inanamadım...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.