Şimdi Ara

en sessiz araba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
9.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kesin çözüm..kulak tıkacı...5ytl

    denemeden kanıya varma..bir dene ve konforu gör
  • Ford Focus diyebilirim.Motor kolay kolay zorlanmaz,son derece sessizdir
  • Megane diyorum , birde citroen C5 , Astra , bir de gerçekten ses yalıtımı yapıldığında içerideki sesten bahsediliyorsa önlüyor, dışarı çıkan seste bunların hiç biri dizel motor olmadğı varsayıldğında diyeyim, çünkü en gıcık araba dizel araba bana göre gırl gırıl o ne bicim sestir ya, 407 almış dizel, bmw almış dizel tabii içeri ses gelmiyordur eminim ama dışarıya o sesi vermesi benim hiç hoşuma gitmez, benzin de pahalı ama :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: juniorx

    peki yukarıda dediğim gibi lüks segment işin içine girerse o zaman sıralama ne olur. çünkü standart binek otolarına 40 milyar vereceğine gidip lüks segmentten dünyanın en iyi otomobillerinden birini seçmek bile olası. şu aşağıdaki V12 motorlu mercedes S600 bile 32 milyar. ve bu aracın sorun çıkarma ihtimali yok bile. böyle bir benzin canavarı olmasa bile bir S320 veya BMW 5 serisi gibi bir araç fazlasıyla ilgimi çekiyor. üstelik sıfır alıp kısa sürede değerinden kaybetme sorunu da yok.

     en sessiz araba
    BU S600 SADECE 32 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S600 SADECE 32 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S600 SADECE 32 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S320 SADECE 27.5 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S320 SADECE 27.5 MİLYAR

     en sessiz araba
    BU S320 SADECE 27.5 MİLYAR

    Bu şartlar altında gidip kıytırık bir "aile" otomobiline 40 milyar bayılmaktansa bu zirvenin ortakları çok daha mantıklı görünüyor, siz neler düşünürsünüz?


    birde benzin istasyonu alacan o zaman tamam.




  • kia ceratonun ses yalıtımı çok iyi diyorlar ayrıca piyasada tutmaya başladı 1,6 dizelini test etmen faydalı olabilir
  • 520
  • laguna, cerato
  • Dizel olarak
    Opelin cdti si ve fiatın multijeti.
    Benzini bilmiyorum
  • 16.000 km uzun yol yaptım.şuan bende eski hyundai excel var. yol var ki arabada hiç ses yok ama yol var ki arabanın içinde bağırarak konuşmak zorunda kalıyorum.
    yani mükemmel sessizlik bizim yollarda biraz zor. bu yüzden yaşadığınız yerdeki yollar bizim buralar gibiyse sessiz araba arayışı araba ne olursa olsun fiyaskoyla sonuçlanabilir.
  • C sınıfı herhangi bir arbada sessizlik aramak hüsranla sonuçlanır hangisi olursa olsun fark çok azdır. Eski ama yüksek sınıf arabalara bakmak lazım sessizlik için. 97-98 E200'ler olabilir mesela o fiyata.
  • Dodge Nitro dizeli yanımda çalıştırdılar sanki motor çalışmıyormuş gibi o kadar sessizki mükemmel yalıtım yapmışlar.(passat'a da lazım eski kasalara)
  • mercedesler, hondalar çok sessiz...kısa oldu ama... yatcam şimdi.
  • Evet, dediklerine katılıyorum. Benim görüşüm 0 C segmenti almak yerine bşir kaç yaşında D segmenti araba almak ses yalıtımı konusunda 1-2 desibel kazandırabilir.
    Burada yazıulanları okuyunca çoğunun uzun yol yapmadığını, şehir içinde dur-kalk trafiğinde araba kullandığını anlamak mümkün. Araçta gürültünün kaynakları şunlardır:

    1. Düşük frekanslı motor gürültüsü,
    2. Yüksek frekanslı motor gürültüsü
    3. Lastik gürültüsü
    4. Rüzgar gürültüsü
    5. Klima/havalandırma gürültüsü.
    6. radyatör fan gürültüsü
    7, şanzuman gürültüsü
    8. egzost gürültüsü


    Gürültü algılayışı görecelidir. Örneğin 100 kms hızla yarım saat yanı 50 km yol aldığınızda size sessiz gelen arabada, aynı şartlarda hiç durmadan 400 km kullandığınız zaman (4 saat) yolun sonunda gürültüden çıldırmak üzere hissedebilirsiniz kendinizi... Oysa aynı gürültüdür ama gürültüye olan tahammülümüz yol uzadıkça azalmıştır. Bu nedenle tavsiyelerin çoğunun ayakları yere basmıyor. Birinin sessiz dediğine diğeri gürültülü diyor o yüzden. İşin doğrusu ne ka ekmek o ka köfte. C segmenti D segmentinden daha gürültülüdür. Bu bir gerçek. Daha az gürültülü araç arıyorsan yapabileceklerin şunlar:
    - 0 C segmenti yerine az kullanılmış D segmenti bir araç al. Marka model bu anlamda çok da önemli değil.
    - Aracı Ziebart veya benzeri bir yere götürüp ses yalıtımı yaptır.
    - Daha sessiz olduğunu iddia edilen lastikleri dene.
    -Aracın yerden yüksekliğini düşürebiliyorsan düşür çünkü alttan gelen rüzgar gürültüsü aracın altından geçen hava miktarıyla doğru orantılıdır.
    - arajın bagajındaki eşyaları sabitle ya da yumuşak torba/çanta içinde taşı
    - torpido gözünde, kapılarda ve diğer gözlerde metal, plastik vb. gibi sert yüzeyli nesneler taşıma. Taşımak gerekiyorsa bunları plastik bir torbaya koyarak taşı.
    - Yol boşsa şerit çizgisini ortalayarak git. Yani şerit çizgisini aracın altına al. Çok şeritli yollarda kamyonların kullandığı şeritleri kullanma.
    -Gürültü hızla doğru orantılı artar, çok hızlı gitme.
    - fabrikanın verdiği taban genişliğinden daha geniş tabanlı ya da daha düşük yanaklı lastik kullanma. hatta mümkün olabiliyorsa aynı taban genişliğinin daha yüksek yanak oranlısını seç.

    Bunlar benim ilk anda aklıma gelenler. Belki başka şeyler de eklenebilir ama söylenilenlerin çoğuna kulak asma C segmentindeki arabaların çoğu 3 aşağı 5 yukarı aynı gürültü düzeylerine sahipler. Bu D segmentinde biraz değişiyor. Kimse bütün arabaları deneyip sonra yorum yapıyor değil. zaten başta da dediğim gibi gürültü algısı özneldir, kişiden kişiye, yoldan,yola, hatta mevsimden mevsime dahi değişir.

    Aracın gerçekten gürültülü olup olmadığı uzun yolda (500-1000 km) sürekli kullanınca belli olur. İnsanlar yol gürültüsü ile motor gürültüsünü birbirine karıştırıyor. Motor gürültüsü yol gürültüsünüğn yanında ninni kalır, uzun yolda zaten yol gürültüsü motorun gürültüsünü bastırdığı için motoru duymazsın bile. hele bir de camı açmışsan...
    Binlerce km yol yaptım, o asfalt sesi insanın beynini oyuyor. ilk 1-2 saat anlamıyorsun ama sonra bu lanet gürültü birikmeye başlıyor. yolculuğun son saatlerinde çekilmez bir hal alıyor maalesef. İşte o zaman hiç bir arabanın tamamen sessiz olmadığını anlıyorsun. Tabii bu gürültü özellikle mıcır asfaltlarda çok fazla. Yeni yapılan bitümen asfaltlarda hava lastik ile yol arasına daha az sıkıştığı için daha az gürültü oluyor ama anadolunun çoğu yerinde asfaltlar yola önce mıcır dökülüp, üzerine de sos döker gibi zift dökülerek yapıldığından ve bu asfalt kamyonlarca delik deşik edildiğinden çok gürültü yapıyor. Bu yollarda denemeden bir aracın gerçekten gürültülü olup olmadığını anlamak kolay değildir.



    quote:

    Orjinalden alıntı: juniorx

    arkadaşlar, ben de aynı dertten şikayetçiyim. uzun yolda içeriye ses almayan bir otomobil düşünüyoruz ama açıkçası çekiniyorum hepsinden. şu an eski kasa corolla(epey eski kasa, japonya üretimi olanlardan) var çok şikayetçiyim gürültüden, bir Marmaris-Bodrum yapıyorum, gidince motoru stop etmek cennet gibi geliyor, sonra bir baş ağrısı... şimdi sizin burada karıştırdığınız 3 farklı parametre var, bunları birbirinden ayırarak konuşmanız lazım, zira bu parametrelerden sadece ikisi belirleyicidir. ilki dış ses, otomobilin marşa bastıktan sonra ne kadar ses yaptığı ya da marşa basıp dışarı çıkıp kaputun yanında duyduğumuz ses asla belirleyici değildir, kaale alınmaz, sessiz oto demek bu değildir. biz bu toyotayı aldığımızda çalışan motoru tekrar marş bastığımızı biliyorum, o kadar sessizdi, çalıştığını asla ve asla anlayamazdınız, ama bu hiç önemli değil, çünkü diğer iki parametreden sınıfta kalıyor. biri yüksek devir motor gürültüsü, diğeri ve en önemlisi ise yüksek hız yol-asvalt gürültüsü.

    şimdi benim istediğim 40-45 bin tl olarak sıfır olabilir ama tercihen ikinci el, konfor seviyesi yukarıda, elektronik klimasıyla, kaliteli bir ses sistemiyle, bixenon farlarıyla, çok düşük gürültü seviyesiyle uzun yola müsait bir otomobil arıyorum. (bu arada yukarıda adı geçen-övülen C serisi hangi marka-model)

    gürültü konusu göreceli olduğu için örnekleme yapayım, içeriye O403 otobüs kadar ses alması benim limitim.

    bahsettiğiniz vektra ve avensis d segment olmaktalar yanılmıyorsam. bu segmentte önerebileceğiniz modeller neler. işin aslı kimse kabadayılığa toz kondurmuyor ama ben focus-corolla-civic,vs gibi gürültü makinalarını sıfır alacağıma gider 5-6 yaşında üst segment otosu alırım. bizde böyle bir özenti var, illa yeni olması gerekiyormuş gibi düşünülüyor.

    tavsiye edebileceğiniz neler var(fiyat araştırması yapmadım, onun için uçuyor olabilirim). Audi A6, avensis, camry, nissan, honda accord, saab, volvo S40... Biraz ufkumu genişletir misiniz, küresel ısınmanın da kendini hissettirmeye başladığı şu sıralar, uzun ömürlü iyi bir uzun yol aracı arıyorum.

    şeytan aklıma giriyor, al şunu diyor, uçak misali;http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3976555 sizce bunun yıllık vergisi ne kadar olur, ve 100km'de ne kadar yakar. şaka değil son derece ciddiyim. 32 milyara S600 mercedes sözkonusu olan. veya buhttp://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4039165 ya da buhttp://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=1118343




  • Boralar çok sessizdir.Ama can sıkıcı bi sessizlik
  • 2001 model bmw 5.30 d yolculuk yapmıştım.

    yollar bozuk kalitesiz asfalt olmasına rağmen araçtaki hız 150km ne bir yol sesi ne bir motor sesi almıyordu.bence 2001 bmw 5 serilerine bakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profuzman -- 25 Haziran 2007; 19:29:49 >
  • evett bmw lerrr çokk sessiz oluyoo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirman -- 25 Haziran 2007; 14:15:17 >
  • ALMAN ARAÇLARI sınıfında en sessiz ve konforlu araçlardır.
  • VOLVO HEMİDE ÇOK SESSİZ .........
  • Benim için motor sesinin fazla önemi yok.Motor güçlü ve performanslıysa bağarsın.daha hoşuma gider.motrun dışında kalan ses olayı çok önemli.Bu konuda d segmenti lider durumda.zaten bu amaçla yapılır.inanını maliyeti en fazla artıran konu budur.kore arabaları symbol,albea vs niçin ucuz zannediyorsunuz. malzeme yeteli değil.ya çok plastik yada ince kapılar vs.işçiliğin sese etkisi çok fazla.üst sınıf arabaları bi inceleyin nasıl yapılmış.her detayı.
  • Bu konunun uzmanı Razor111 dir. Bence ona sormalısın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.