Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.482
Cevap
21
Favori
75.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Periah

    Benim yazdığım incelemeler genelde basit oluyor hele sizin yazdıklarınızın yanında hiç En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 


    Ben bu zamana kadar bir josei animesi izledim o da usagi drop. Bunun dışında josei sayılabilecek ama shoujo dergisinde yayınlandığı için shoujo olarak eklemesi yapılmış nana animesi var. Bunlara ek olarak da animeyi izlerken bunun mangakası kesin kadın olmalı dediğim şu an aklıma gelen 5 tane anime mevcut.


    Aria

    Nana

    Usagi Drop

    Natsume Book of Friends

    Fruits Basket


    Bunların hepsinin mangakaları kadın. Kadın mangakalar bence duygu aktarımını ve karakterlerin ilişkilerini işlemeyi daha detaylı yapıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Ocak 2023; 15:37:40 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Bana kadın yazarların animeleri taze hissettiriyor. Çok fazla değiller denk gelince de farklı bir havası olduğunu farkediyorsun kesinlikle. Ayrıca ben kadınların bu detaycı ve içe dönük anlatım tarzını seviyorum. Bu tarz romantizm olsun , slice of life olsun veya durgun animelere çok yakışıyor.


    Ancak Chihayafuru'da gördüğüm üzere istediklerinde iyi spor animesi de yazabiliyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Ocak 2023; 18:26:52 >
  • @Periah senpai yardırmış bayağı. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  High score girl ve Chihayafuru hakkında bir iki şey söylemek isterim.

    Öncelikle romantizm türünü pek seven biri değilim. Bunu defalarca kendime kanıtladım. Romantizm dozu az olan animeleri severim ama. Belli etmeyecek yani. Neyse High Score Girl animesi de bunlardan biri. Anime zaten nostalji yaşatmak için yapılmış. 30 yaş üstünün bile anlamadığı yerler olduğunu düşünüyorum. Yine de sürekli oyun muhabbetleri olması ve başrolün o heyecanını çok sevmiştim. Zaten o heyecanlı konuşma insanı animenin içine çekiyor :)) Senpai, duygusal sahneler çok gibi yazmışsın ama başrol tam bir odun. Onu unutmayalım En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Ama sahiden bazı sahneleri insanı duygulandırıyor. Son bölümleri geldi aklıma :))

    Gelelim Chihayafuru'ya. Bu animeyi yakın zamanda (1 ay önce falan) izledim desem ne dersin acaba? En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Ama işte pek sevdiğim bir anime olmadı. Uzun bi nefret yazısı yazmayım dedim En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Şimdi şöyle bir şey var. İlk sezon sahiden güzeldi. Yer yer 3 gatsu no lion tadı aldım. Çok iyi gidiyordu. Belki dram dozu biraz daha olabilirdi. Ama sezonlar ilerledikçe romantizm dozu arttı ve üçüncü sezonda bayağı bi yükseldi. Ve animenin sonu olmaması da sinir bozucu bence. Hani o kadar şey oldu bi sonuca bağlansa bari. Ama bana pek bakmayın. Dedim ya romantizm ile aram yok. Aşk üçgeni de sevmem. Bu animeyi izlemek benim için hataydı. Uzun zamandır romantizm izlemiyorum, bir şey olmaz dedim yanıldım.

    Ha iyi yanları vardı tabii. Onları da yazayım o kadar yazmışken :)) Senpainin de dediği gibi karakter gelişimleri sahiden güzeldi. Eee 75 bölüm. Az değil. 75 bölümde karakter gelişimi olmalı zaten. Ama güzeldi de. Ayrıca sadece Japonya'da oynanan bir oyunu göstermeleri, Japon kültür ve geleneğini tanıtmaları çok güzel olmuş. Oyun da oyun hani. Hem zeka hem beden gerektiren bir oyun. Sadece zeki olsan olmaz, sadece hızlı olsan olmaz. İkisi de lazım. Kulakların iyi duyuyorsa o da bir avantaj. Bizdeki Divan edebiyatı ile bu oyun yapılabilir mi diye düşündüm ama olmaz gibi sanki...


    Bu kadar yazdım ama bu giriş bölümüydü. Buraları boş bırakmayalım. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Son izlediğim animeleri yazayım ben de. Belki birkaç tartışma çıkartırım. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 



    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız



    Cyberpunk Edgerunners


    Bu anime fena ya. Bilimkurguyu çok severim o yüzden Cyberpunk dünyasını çok sevdim. Gelişmiş teknoloji, beyine müdahale edilebilen derece bir teknoloji, ileri teknoloji bir şehir... Bu atmosfer mükemmel. Fakat amalara gelelim. Bu dünyada orijinalinden daha iyi el, kol, bacak, akciğer, kalp falan yapıyorlar. O yüzden orijinal kendi elini kullanana fakir gözüyle bakılıyor. Bu biraz değişik olmuş. Bi yerden sonra kafası hariç tüm vücudu değişmiş karakterler görüyoruz. Sevmediğim bir başka şey de animede çok fazla fanservice olması. Hani sansür yok arkadaş. Bu konuda Devilman Crybaby animesine benziyor. Geri kalan sevmediğim kısımları spoiler içinde yazacağım.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Animenin birkaç bölümünü izleyince klişe durumları farketmeye başlıyoruz ve ardından animenin sonunu tahmin etmek zor olmuyor. Herkesin sırayla öleceği o kadar belliydi ki... David'in konuşmalarından onun da öleceği belliydi. Hepsi çok barizdi. Artık bu tür şeylerin modası geçmedi mi sizce de? Ayrıca Maine öldükten sonra bi anda David değişti. Bari oraya karakter gelişimi için 1 bölüm ayırmış olsalardı. O kadar hızlı bir geçiş hiç olmamış. Tüm bunlara rağmen bazı karakterlerin ölümünü izlerken üzüldüm. Hele Rebecca karakterine yazık oldu sanki. O kadar sadık bir arkadaşlık göstermişken o şekilde ölmesi üzdü. Ama bu da animenin hedefine ulaştığını gösterir. Önce sevdirdiler, sonra öldürüp üzdüler bizi :)) Ayrıca bu animeyi izlerken aklıma Will Smith'in oynadığı Focus filmi geldi. Çok benzer değil mi? Ekibe yeni biri katılır, ona hırsızlık taktikleri öğretirler falan. Benzer şeyler... Son olarak David'in tamamen shounen karakter olması, güç odaklı ilerlemesi, bir amacının, kendi hayalinin olmamasını sevmedim. Biraz daha derinlik isterdim.


    Bu sebeplerle hayal kırıklığına uğradım. Ama atmosferini ve dram sahnelerini de sevdim. O yüzden puanlama yapmakta çok kararsızım. Yılın animesi diyenler bile var... Şimdilik puan veremeyeceğim...




    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız



    Tonari no Seki kun

    Bu anime tam bir çerez :)) Tonari no yan sıradaki demek. Yani animenin adı yan sıradaki Seki-kun En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Seki'nin yanında da Yokoi var. Yokoi dersi dinlerken Seki her zaman çantasından bir şeyler çıkarıp oynuyor. Ama neler yapıyor En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Yokoi'nin de dikkati dağılıyor haliyle. Animenin tüm konsepti bu. Çok basit değil mi? Ama oldukça eğlenceli. Daha fazla anlatmama gerek yok. Şu kısa videoyu severseniz bu animeyi de seversiniz zaten.


    https://www.youtube.com/watch?v=Gx4-bTbuEeI&feature=youtu.be


    Puanım 8/10



    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Kiniro Mosaic

    Bu animeyi tamamen tesadüf eseri buldum. Myanimelist forumda gezerken birinin profiline girip sevdiği animelerden birini gördüm ve bi bakayım dedim :)) Giften de anlaşılacağı üzere bu anime 5 kız karakterin olduğu CGDCT animelerimden biri. Anladığım kadarıyla bu anime 2013 yılında popüler olmuş. Bir sürü youtube edit'i var. Ama birkaç sene sonra modası geçmiş sanırım. Fakat nasıl ki Non Non Biyori animesinde "Nyanpasu" Love Live! School Idol Project animesinde "Nico Nico ni!" Hyouka'da "Ki ni narimasu!" Steins;Gate'de "Tutturu!" vs vs repliği akılda kalıyorsa, (20 tane daha örnek verebilirim :d ciddiyim) bu animede de Ayaya repliği var bence. İlk 3 bölümü izledikten sonra youtube'dan tüm Ayaya editlerine bakabilirsiniz bence :)) sırf bunun için bile izlenir bu anime.

    Animenin tamamında kızların gündelik hayatında aralarında konuşması geçiyor. Pek herkese göre değil bu anime. Bu türü sevenlere gider. Bence bi üç bölüm izin verin daha sonra şu videoya bakın.


    https://www.youtube.com/watch?v=n8hyh4cYxpg



    Puanım 7/10




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 11 Ocak 2023; 3:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @maybe4you, Ao Sol gibi anime forumunu yavaş yavaş bırakmaya başladığını düşünüyordum. Tekrar yazdığına sevindim gerçekten ancak görüşlerine katılmıyorum. Nedenlerini de açıklayacağım şimdi.


    Ben High Score Girl'in bir romantizm animesi olduğunu düşünüyorum. En basitinden olay örgüsüne bakarsak herşey açıklığa kavuşacaktır.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    İlk bölüm klasik karakterlerin tanıtıldığı ve animenin dünyasına giriş yaptığımız kısım. Ancak daha ilk bölümde ne görüyoruz. Yaguchi başarısız, fakir bir çocukken Oono zengin bir aileye mensup başarılı bir kız. (Fakir oğlan , zengin kız klişesi : ) Romantizm eserlerinde sık görülen bir klişe.İkinci bölüme geçtiğimizde Yaguchi kendi ayakkabılarını çıkartıp yürümesi için Oono'ya veriyor. Oono burada Yaguchi'ye aşık oluyor. 3. bölümde ailesi nedeniyle Oono'nun ülkeyi terk etmesini görüyoruz. Burada Yaguchi Oono'ya plastik bir yüzük hediye ediyor ve Oono'nun Yagushi'yi ne kadar çok sevdiğini görüyoruz. (Ayrılırken zorla çekiyorlar o arada Yaguchi'nin yüzünü tırmalıyor burası duygusal etkiyi baya arttırıyor aslında : ) ). Animenin beni duygusal açıdan yakaladığı ilk yer burası. Daha sonra 4. bölümden itibaren sahneye Hidaka giriyor. Hidaka Yaguchi'den hoşlanıyor ve sırf onunla yakın olabilmek adına oyun oynamaya başlıyor. Daha sonra Hidaka'nın karşılıksız aşkının zaman içerisinde büyümesini ve 2. sezonda Hidaka'nın artık aşkından ötürü kontrolünü kaybetmeye başladığını görüyoruz. Animenin zirve noktalarından biri 1. sezon sonunda Hidaka'nın aşkını itiraf etmesi ve 2. sezonda Yaguchi'yi ayartmaya çalışması. Daha sonra Oono geri dönüyor. Arabanın içinde el tutuşuyorlar. Daha sonra kavga ediyorlar kavganın orta yerinde Yaguchi Oono'ya verdiği basit plastik yüzüğü kızın kolye yaparak boynuna taktığını görüyor. En sonunda da ikinci sezonun sonunda Oono ülkeden tekrar ayrılırken Yaguchi sonunda aşkını kabul edip dramatik biçimde 3. bölümdekine benzer bir ayrılık sahnesi izliyoruz.


    Şimdi bu olay örgüsü romantik değilde nedir : )


    İkinci olarak üstlerindeki skini kaldırdığımız zaman aslında Chihayafuru ve High Score Girl'in senaryosu birbirinden çok farklı değil.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yaguchi çok odun bir karakter olduğu için bu bir romantizm animesi olamaz demiştin. Ancak odun ana karakterler romantizm animelerinde hiç eksik değildir. En azından Yaguchi ne kadar odunsa Chihayafuru'da da Chihaya o kadar odun bir karakter değil mi romantizm konusunda ? Mashima ve Hidaka birbirinin aynısı değil mi. İkiside ana karaktere aşık, sırf onunla yakın olabilmek adına oyun veya karuta oynuyorlar, ikisininde hikayesi oldukça trajik ilerliyor. Yine Arata ile Oono'nun işlenişi de birbirine benzemiyor mu ? Oono ailesi nedeniyle ülkeyi terkediyor. Arata'da köyüne geri dönmek için Tokyo'yu terkediyor. Bu sayede ikinci karaktere alan açıyorlar.


    Ancak bu kadar benzer olmalarına karşın High Score Girl bu konuyu çok daha basit, sade ve masum biçimde işliyor. Olaylar doğrudan izleyicinin duygularına hitap ediyor. Bu tarz işleniş beynin daha ilkel tabakalarına sesleniyor.


    Chihayafuru'nun romantizmi ise daha derin, daha detaylı ve daha kompleks. Anlatım tarzı daha dolaylı ve katmanlı. Bunu izlemek bana biraz daha edebi zevk veriyor diyebilirim. Ötekisi kadar basit bir anlatımı yok bu nedenle biraz daha farklı bir keyif veriyor.


    Birde HSG'nin oyunları, oyun konsollarını, oyun turnuvalarını anlatma kısmıda yüzeysel ve üstünkörü. Bize her oyun konusunda anılarımızı canlandıracak birkaç ipucu verip sahneleri geçiştiriyor. Çünkü aslında oyunları anlatan bir seri değil, odak noktası bu değil. Odak noktası 90larda geçen romantik bir anime yapmak.


    Chihayafuru'da ise animeyi izleyen biri karuta'yı en ufak ayrıntısına kadar öğrenmiş oluyor. Bu nedenle Chihayafuru hem bir romantizm hemde bir spor animesi sınıfına giriyor.


    Bu tarz animelerden vazgeçmeden önce son kez birde True Tears animesine bakmanı öneririm. Çok güzel bir seriydi. Eğer onuda beğenmezsen gerçektende bu tarz ile yıldızının barışmadığına ikna olacağım.


    Not: Tonari no Seki kun güzel bir animeye benziyor : )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2023; 20:58:1 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Bocchi the Rock!


    Ben normalde "tatlı kızlar tatlı şeyler" animelerini izleyebilen birisi değilim. Sosyal de bir insan olmadığım için o tür animelerdeki karakterleri genel olarak sevmeyen biriyim. Ama:


    Bocchi çok farklı bir noktadan girip tam kalbimden vurdu beni. Anime izlerken karakterlere kendimi yerleştirmek, onlarla empati kurmak çok kolay olduğu için anime izlemeyi seviyorum ben. Normal dizilerdeki ve bazı "derin" animelerdeki bir sürü yanı ve ilişkisi olan karakterleri anlayıp ısınamıyorum ben.


    Bocchi ise karışık bir karakteri, bir sosyal kelebek mutlu bir anime kızını anlatmıyor.


    Bocchi benim gibileri anlatıyor. Sosyal bir duruma gireceğinde kendini küçük düşüreceği 10 farklı senaryo düşünüp kendine eziyet edenleri anlatıyor. Sahne korkusu değil, utanacağı zamanın korkusuyla yaşayan bir karakteri anlatıyor.


    Ama bocchi'nin tek güçlü yanı bu değil. Sanatsal tercihler olarak inanılmaz "out of the box" tekniklerle seyirciyi büyülüyor, garip betimlemelerle kendine bağlı tutuyor.


    Müzik grubunu anlatan bir anime olarak müziklerde güçlü olması zaten beklenirdi, ama bu animenin müzikleri hem nitelik hem nicelik olarak olabilecek en üst seviyede.


    10/10 Yılın animesi





  • kingocd kullanıcısına yanıt

    Karakterleri beğenip beğenmemek öznel bir tercih olsa da müzik tarafı gerçekten iyi olan bir anime.


    https://www.youtube.com/watch?v=1-o7fmQqSNg


    https://www.youtube.com/watch?v=B7BxrAAXl94

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bocchi'yi sevmek, sizin incelemenizdeki gibi bakarken kötü hissetmemek için galiba en başta neden öyle hissettiğini bilmek gerekiyor hocam En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 


    Normalde utanç verici durumlara düşen karakterlere bakarken benim de içim bükülür gözlerimi kaçırırım, ama Hitori'nin yaşadığı şeyleri birebir yaşadığım için belki de hiç öyle hissetmedim.


    İçeriği herkese göre hatasız olmasa da "tatlı kızlar tatlı şeyler" türüne kattığı yenilikler çok değerli bence, umarım gelecek animeler bunun üzerine koyarak ilerler.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ahaha. Yok ya buralardayım. Ben animeleri bırakmaya çalışsam da onlar beni bırakmıyor. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 


    Hmm. 🤔 O kadar detaylı yazmışsın ki haklısın yani. Romantizm animesinin hakkını vermiş kabul ediyorum. Benim aklımda kalan Yaguchi'nin sürekli oyunlardan bahsetmesi, ending sonrası yeni çıkan oyunları heyecanlı heyecanlı ve hızlı bir şekilde anlatması, cebindeki son parayı ateri salonlarında harcaması gibi detaylar kalmış.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yüzük sahnesi de aklımda. Bayağı etkili bir sahneydi. Daha sonrasında Hidaka'nın zorla Yaguchi'yi gönderdiği bir sahne vardı. Yaguchi'nin duygularını kabul ettiği sahne orasıydı sanırım. Bu animede sevdiğim şeylerden biri de aşk üçgeni olmasına rağmen düşmanlık olmaması, mutlu sonla bitmesi sanırım. Ama dediğim gibi ben daha çok oyunlara odaklanmıştım :))

    Chihayafuru'da

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Aşk üçgeni ve düşmanlık vardı. Üçünün tekrar bir araya gelmesini ve iyi arkadaşlar olmasını istemiştim. Ama sanırım imkansızı istedim. Dediğin gibi iki animede benzerlikler var. Ama biri mutlu sonla biterken diğeri yarım kalıyor. Sevmememde büyük faktörlerden biri bu sanırım.

    Romantizm türünü tamamen çöpe atamam. Mesela Kaguya sama'yı çok severim. Üçüncü sezonda romantizm dozunun artması da hiç rahatsız etmedi. Yine başka bir romantizm animesi olan ama daha çok dram türü öne çıkan Shigatsu wa Kimi no Uso'yu çok severim. Favori animelerimden hatta. Ama bilmiyorum işte :)) tam anlatamadım derdimi :))

    True Tears animesinin türüne baktım. Okul, romantizm, aşk üçgeni ve dram yazıyor. Chihayafuru'yu daha yeni izlediğim için tahmin etmesi zor değil gibi sanki. Bilemedim... Bir ara bakabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kingocd kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten dikkat ettiyseniz incelemenizin ilk kısmı ile ilgili hiçbir yargıda bulunmadım çünkü bazı animeler kişisel olarak insanı çok fena çarpabiliyor. NHK ni Youkoso! aslında özünde çok çok süper bir anime değil ancak izlerken bazı bölümler beni o kadar kötü çarptı ki seri benim için direkt 9 puanlık bir anime oldu.


    Teknik tarafı, müzik tarafı ve burada yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla türe getirdiği yenilikler ile gerçekten güzel bir anime olmuş Bocchi the Rock ancak Bocchi biraz uçlarda yaşayan, sivri bir karakter olduğu için karakterle özdeşleşip özdeşleşememek animeden alacağımız keyfi ciddi oranda etkiliyor.


    Size çok güzel bir deneyim yaşattığı belli : ) Bende bazen bu tarz animelere denk geliyorum.

  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Maou Gakuin no Futekigousha

    The Misfit of Demon King Academy


    Bu düşük prodüksiyon kalitesine sahip bir anime. Animasyonlar dövüşler vb pek fazla gözünüze hitap etmiyor o nedenle. Zaten sanat tasarımı veya karakterlerinde öyle çok orjinal veya akılda kalıcı kişiler olduğunu söyleyemeyeceğim, senaryosu sona doğru biraz ilginçleşiyor ama yinede çok çarpıcı değil.


    Bu animeyi sürükleyen tek şey bence ana karakter. Başından sonuna kadar animeyi şeytan kralın 2000 yıl sonra dünyaya reenkarne olarak gelen aşırı güçlü ve kendini beğenmiş bu karakterin ne yapacağını görmek için izledim desem yalan olmaz.


    En Son İzlediğiniz Anime ve YorumlarınızAqua アクアyoutube
    This video is only Entertainment so enjoy video quality: 1080p HD Anime: The Misfit of Demon King Academy Please Subscribe for more fun videos Facebook page: https://www.facebook.com/Aqua-%E7%84%A1%E7%94%A8-229631208205558/ Youtube channel:https://www.youtube.com/channel/UCeQvffDgB3Gd_uAZekFdhGw
    https://www.youtube.com/watch?v=79T7S1ZNq4Q

    Şu an ikinci sezonu yayınlanmaya başlamış açıkçası bu haberi duyduğuma şaşırdım çünkü ilk sezon herşeyi derli toplu biçimde bitirerek anime baya bi final yapmıştı.


    Zaman geçirmelik, beklentiye girmeden izlenebilecek ortalama bir anime.


    10/6.5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Ocak 2023; 1:15:0 >




  • Fall 2022 neredeyse tamamını izledim ama hiçbirine tek tek yorum yapmakla uğraşmayacağım.


    Bana göre en iyiden en kötüye sıralama:

    - (8)Bleach

    - (7.5)Chainsaw Man

    - (7)Mob Psycho

    - (6.5)Blue Lock

    - (6.5)Golden Kamuy 4. Sezon

    - (6)The Eminence in Shadow

    - (6)To Your Eternity 2. Sezon

    - (5.5)Spy x Family Part 2

    - (5)I'm the Villainess, So I'm Taming the Final Boss

    - (5)Reincarnated as a Sword

    - (5)Fuufu Ijou, Koibito Miman.

    - (4.5)Urusei Yatsura (2022)

    - (4.5)Uzaki-chan Wants to Hang Out! 2. Sezon


    Puanlar kişiye göre değişebilir ama bence sıralama değişmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 15 Ocak 2023; 5:22:13 >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Okeanix 334 tane anime izlemişsin, üstüne tüm bir Sonbahar sezonunu izliyorsun ancak geride bıraktığın bir sürü sağlam seri var hala.


    Haibane Renmei

    Shinsekai Yori

    3 Gatsu no Lion

    Monogatari Serisi (İncelemesini yazacağım 1-2 güne)

    Claymore


    Bence adı sanı duyulmamış güncel animelerden önce bu serilere bakmalısın.


    Not: Mononatari dışında bunların hiçbirine 8 puandan aşağı vereceğini düşünmüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Ocak 2023; 14:36:54 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ne izlesem diye bakınırken arada gözüme çarpan bir animeydi üstüne @Periah arkadaşımın incelemesini görünce bir başlayayim dedim iyi ki de başlamışım.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154960369

  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Dışardan bakınca çok basit bir anime aslında ama bence bu bir avantaj çünkü vermek istediği duyguları, duygusallığı doğrudan size yansıtabiliyor.


    Basit ancak çarpıcı güzel bir seri o yüzden.


    Bu arada bu anime Seinenmiş okuyunca şaşırdım.

  • Sevmemin sebebi büyük ihtimal bu. Basit ve storytelling in güzel olmasını tersi oluşuna her türlü tercih ederim.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ben bunların hepsini 1 bölüm izleyip bırakmıştım yanlış hatırlamıyorsam.


    Zaten eski animelere hiç ilgim yok, iyi bir şey izleme arayışında değilim. Benim animelerden Re:Zero yeni sezonları dışında hiçbir beklentim yok, hiçbir diğer seri umurumda bile değil. Benim için Monogatari vs. izlemek random fanservice guilty pleasure isekai izlemek arasında bir fark yok şu durumda.


    Okusam seveceğini düşündüğüm tek şey Umineko ona da vaktim yok 100 saat visual novel oynamaya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 25 Ocak 2023; 13:14:46 >
  • Bir süredir girmiyordum konuya bu sürede izlediğim animler;




    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Spy x Family part 2


    İlk partta daha olumluydum ama 2. part beklentilerimin altında kaldı. Yor gibi bir karakteri çok geri plana attılar yan karaktere döndü tamamen. Anya'nın şirinlikleri de bir yere kadar biraz aksiyon görelim casusluk görelim. 2. sezona yine şans veririm fakat umarım böyle devam etmez. 6/10



    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Chainsaw Man


    Bu sezonun en iyi animelerinden biri oldu benim için. Mangasını belli bir yere kadar okumuştum. Mappa birkaç cgi sahne dışında iyi iş çıkardığını düşünüyorum klasik, birbirinin kopyası shounenlerden farklı ve çok daha güzel bir iş. Devamını merakla bekliyorum 8.5/10



    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    No Game No Life


    İzlemesi eğlenceli çerezlik bir animeydi. Özellikle Death note sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum. Mc Yagami Light'ın oyuncu versiyonu gibi. Ecchi animeler izlemiş biri olarak, bu animedeki eccchi sahneleri hem gereksiz hem de karakterlerin underage olmasından ötürü rahatsız edici buldum açıkçası 7.5/10



    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Kill La Kill


    Cyberpunk animesinden sonra Trigger’ın diğer animelerine de bakmak istedim en popülerlerinden biri olan kill la kill ile başladım. Benim oldukça hoşuma gitti açıkçası, parodi aksiyon gibi fakat anlam katmak isteyenler için bir altmetni de mevcut. Faşizm, feminizm, moda eleştirisi gibi okumalar yapmakta mümkün. 8.5/10

    Alıntı

    metni:
    Tek bir kıyafet sizi her türlü hava durumuna hazırlayamaz, tıpkı hayata dair tekil bir bakış açısının sizi her beklenmedik durum için donatamayacağı gibi. Bu yüzden arada bir "kıyafetinizi" değiştirmekten korkmayın! Bir gün işe yarayabilir ve ayrıca içinde gerçekten iyi görünebilirsin.




    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    DARLING in the FRANXX

    Başka bir Trigger animesi daha ama bu sefer sanırım en zayıf Trigger işlerinden biri. Anime arkadaşlık bağları, insanın kendini keşfetmesi, insan olmak gibi kavramları çok güzel yansıtıyor fakat hikaye sorunlu, aslında son 5-6 bölüme kadar fena gitmiyordu ama sonrasında çorba oluyor malesef. Yinede beğenmedim diyemem, romantik kısımdan yakaladı biraz beni o yüzden belki çokta objektif değerlendiremiyor olabilirim. Özetle ortalama bir anime 7/10





  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Re Zero'nun 3. sezonu konusunda bir gelişme var mı ? Ben tamamen ümidimi kestim o konuda... Zaten 2. sezonu bile zor yapmışlardı...


    Re Zero'nun 3. sezon

    No Game no Life'ın 2. sezon


    Yıllardır devamını beklediğim iki anime.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ocak 2023; 20:12:25 >
  • Zhongli kullanıcısına yanıt

    Kill la Kill konusunda :


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Animeyi izlerken bu adamlar - kadınlar neden soyunmaya bu kadar meraklı diye düşünüyordum sonunda anladık tabi nedenini safi sapıklık değilmiş. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 


    KlK çok güzel animedir. Herkese öneririm bakmayan varsa En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ocak 2023; 20:17:48 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Simple is best En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.