Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5026. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
100.768
Cevap
616
Favori
4.054.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 50245025502650275028
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt

    ben sinemada izledim aynen anlattıgınız gibi.

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Napolyon 6/10


    3 saatlik koskoca bir film var ortada ve çoğu sahneler 5sn gösterilip geçilmiş ve bu sahneler de hep binlerce kayıpların olduğu savaşlar. Biyografi desek piramitlerin vurulma ve buzul sahneleri tamamen uydurma. Karakter gelişimi yetersiz ve çok hızlı, ne yaşıyor bir olaya anında nasıl karar veriyor bu kararları verirken ne etki ediyor hiç göremiyoruz. Napolyon gibi toplumun en alt tabanından gelmiş birinin imparatorluğa kadar yükselişini sadece yarım saat içinde gördük. Sadece aksiyon ve savaş filmi beklentisiyle izlemedim ama filmin ilk 2 saatinde seks ve entrika sahneleri savaş sahnelerinden daha uzundu. 


    Koskoca mısır seferini geçiyordum uğradım tadında çekmişler 5 dakikadan daha az sürdü sahne. Tarihçiler kadar olaya hakim olmayan , az biraz ansiklopediden veya internetten okuyan adam bile sorgular şu filmi. Savaş dehası olan adamı korkak, ezik, konuşmaya aciz, mızmız biri gibi resmetmişler. Waterloo gibi önemli bir savaş bile çok yüzeysel anlatılmış geldi. Filme yüksek puanı verenlerin yorumlar hep Ridley Scott orgazmı yaşayarak verilmiş puanlar. Şunu başka yönetmen çekse içinden geçerlerdi heralde. Kostümler, prodüksiyon 10 numara ama kalanı sınıfta kalır bir yapım olmuş.





  • -Bane kullanıcısına yanıt

    Filmin efektleri ve draması esasında etkileyici, hayatı dolu dolu geçen ikonik bir tarihsel figürün politikaları ve savaşlarının belirlediği bir dönemini ve yaşamını olabildiğince kapsama çabası da fark edilebiliyor ama pek çok departmanda bilhassa tarihsel isabetlilik konusunda sonradan üstünde uzun uzun düşündüğümde oldukça vasat ve yetersiz geldi. Filmin ciddi bir sıkıntısı Napolyonu'nun tam bir Napolyon gibi olmaması, Phoenix'in Scott'ın direktörlüğünde Gladiator'deki Commodus-vari veyahut Batman evrenindeki Joker-vari daha lünatik bir Napolyon yorumuna girilmesi. Napolyon o tarzda tuhaf cılız veya histerik sesli bir lünatik değildi; esasında çok ciddi ve filmde lanse edilenin aksine daha incelikli ama aşırı hırslı ve tok bir sese sahip otokrat karizmasında bir karakterdi. Bunu kişisel mektuplarından tutun özlü sözlerine ve hakkında yapılan birincil elden tanık yorumlarına kadar bakarsanız anlayabilirsiniz. Maşalı bir Josephine yorumuna herhangi bir şey demem ama tarihsel Napolyon bence bu filmde değil, aşağıdaki eski filmde tasvir edilene daha çok uyuyor:



     En Son İzlediğiniz Film ve YorumlarınızChancellor of Preußenyoutube
    Waterloo (1970) Battle of Waterloo
    https://www.youtube.com/watch?si=jda_2za5ClUQAfNP&v=tOmTuPrSFog&feature=youtu.be


    Genel olarak Scott'ın filmi beğenilmedi. Yerden yere vuruldu. İlaveten film sinema ve dizi eğlence sektörünü son zamanlarda domine eden "sex sells" trendine kapılmıştı. Filmde - sanatsallığına zarar vererek filmi bayağılaştıracak biçimde - gereğinden fazla cinsellik vardı. Napolyon'u - filmde kısmen odaklandıkları varis ve veraset sorunu bir tarafa - insanlaştırmak için de bolca cinsellik eklediklerini düşünüyorum ama kendi grandiyöz stratejik ihtirasları ve askeri-politik anlamda aşırı özgüveni nedeniyle batan, tarihe ve popüler literatüre "aşırı hırs veya kibrin sonu" şeklinde dramatik bir ikon ve ders olarak geçen bir adamı neden daha fazla insanlaştırmak istersiniz? Olmadı tuvalet sahneleri koysalardı, ki Napolyon'un hayatında hemoroit sorunu yaşadığı da bilinen bir tarihsel gerçek. Napolyon'un insan olduğundan yeterince eminiz, onu fazladan acayip bir deli, tarihsel Napolyon'un yaptıklarının altından kalkamayacak acınası derecede sorunlu ve yetersiz görünen bir tip olarak göstermeye lüzum bulunmuyordu. Filmin birçok yerinde bence konuşmalar da yetersiz kalmıştı. Özellikle kendi filminde Napolyon sanki kendisi gibiymiş konuşmuyordu. Phoenix'in Napolyonu çok az sahnede gerçek Napolyon gibi, karizmatik bir askeri-siyasi lider gibi konuşuyordu. Filmde sanki Joker Napolyon giysisi giymiş de Napolyon taklidi yapıyor veya Napolyon'un hayatını kendi zihninde kendisi Napolyon olarak canlandırıyor gibi bir hava vardı. Phoenix'in - ne kadar yetenekli aktör olsa da - bu tarz bir figürü oynamak için uygun olmadığı veya kendisinin her rolü oynayamayacağının tam bir kanıtı olmuş bu film. Bir yandan da sanırım Ridley Scott'ın yaş itibarıyla andropoza girdiğinin.... :D Gitsin internetten kendisine Napolyon çağı kıyafetli fantezi içeren bir pornografi bulsun. :D Bir filmin zaten gayet kıymetli süresinden çalacak kadar çok cinsellik mi olur? Düşünün, Alien gibi efsaneleri yapan insan bu. Akıl almaz. Bu filmin Napolyonu Scott'ın cinsel bilinçaltı değilse ben de ne olayım! Keçileri kaçırmış, Napolyon ölürken işte "Fransa" vs dedi şeklinde pop kültürün bütün tarih efsaneleriyle yarı erotik epik savaş filmi çekmiş azgın teke ihtiyar.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız Bakmayın güldüğüme, film bir hayal kırıklığıydı ve bu kadar büyük isimler daha iyisini hak ediyorlardı / yapabilirlerdi. Demek ki yapamıyorlarmış. Üzücü. Tarihsel Napolyon gibi her şeyin sonunda çuvallamak kaderleriymiş. Önceden ne puan verdiğimi hatırlamıyorum ama şu an puanımı 5/10 yapabilirim.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Film adı:Thor Ragnarok

    Tipik bir marvel filmi daha gerçekten bu marvel film işinden anlıyor😅
    Beğendim güzel gayet akıcı bir film olmuş izlemenizi öneriyorum

    7/10

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Get Back -- 4 Mart 2024; 12:39:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Söylediklerinizin altına imzamı atarım, normalde pek sinemaya giden birisi değilim ama bu film için sinemaya gidecektim. Phoenix oyunculuğunu beğeniyorum, ve Scott'ın direktörlüğünde muazzam bir film izleriz diye beklentimi baya yükseltmiştim. Tarihçi Emrah Safa Gürkan'ın yorumundan sonra gitmekten vazgeçmiştim, isabetli karar vermişim. Gönderdiğiniz videodaki Napolyon canlandırması şuan daha çok ilgimi çekti bu filmi de izleyeceğim. Sadece bana mı acaba böyle geliyor diyordum ama demek ki tek ben değilmişim, şu söylediklerinizle bütün düşüncelerimi doğrulamış oldunuz;


    Alıntı

    metni:
    Phoenix'in Napolyonu çok az sahnede gerçek Napolyon gibi, karizmatik bir askeri-siyasi lider gibi konuşuyordu. Filmde sanki Joker Napolyon giysisi giymiş de Napolyon taklidi yapıyor veya Napolyon'un hayatını kendi zihninde kendisi Napolyon olarak canlandırıyor gibi bir hava vardı.


    Buna kesinlikle katılıyorum. Filmi izlerken karşımdakinin Napolyon olduğunu bir türlü hissedemedim, daha çok Joker filmini izliyor gibiydim. Sanki Phoenix, Joker karakterinden çıkamamış gibi rol yapmış. Sert, disiplinli tehlikeli bir asker imajı yoktu hiç. Napolyon'un karizmatik bir lider olduğundan bahsedilir ama şu filmde betimlenen Napolyon hiç öyle durmuyor, bunu sadece waterloo savaşından önce çektiği iki cümle bir konuşma ile göstermeye çalışmış sadece, film boyunca adamın doğru düzgün derinliği olan diyaloğu bile yoktu. 3 saat bir film için çok uzun bir süre ama hiç iyi değerlendirilmemiş, seks trendine yedirilmiş film.

    Ridley Scott bile olsan demek ki her konuda film çekmemen gerekiyor, birçok şaheser gibi filmi olan adamdan böyle film görmek garip geldi.





  • 1957 senesinde yapılmış bir film, prime da görüyordum sürekli bugün izledim. Gayet dönemine göre verdiği mesajlar açısından güzel ve izlenebilecek bir yapım. 12 adamın ruh hali, karakterleri de gerçek hayattan bire bir alınmış, bugün de rastladığımız tipler. Sinema severler izleyebilir.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    12 Angry Men (1957) ⭐ 9.0 | Crime, Drama
    https://m.imdb.com/title/tt0050083/?ref_=ext_shr_lnk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tala Va Mes (Altın Ve Bakır)

    9/10

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Muhteşem bir İran filmi. Vefa, sadakat, aşk, edep, haya bütün naifliğiyle anlatılmış. Bu filmi izleyince her gün maruz kaldığımız bütün iğrençlikler göze daha belirgin gelmeye başlıyor. Tek sıkıntı izleyecek düzgün bir platform maalesef yok. Film 2010 yapımı fakat HD versiyonunu bulamadım maalesef.





  • <center> Bu adam bir Harika :)


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Ma Dong-seok | Actor, Producer, Writer
    https://www.imdb.com/name/nm3011350/?ref_=ext_shr_lnk

    İnstagram hikayelerinden 15 saniyelik bir videoya denk gelip "Hangi filmmiş bu ya" diye bakarken denk geldim "Beomjoidosi" filmine. 3 filmlik seri olduğunu ve 15 saniyelik Story'deki sahneden etkilenince izlemeye başladım.

    Ve inanın 3 filmi de peşpeşe izleyip bitirdim. Son zamanlarda Reacher dizisiyle bu kadar keyif alırken bu filmlere denk gelmem çok iyi oldu. Kava kuvvetle sorun çözme olayına bayılıyorum. Zaten Ma-Dong-seok bahsettiğim 3 film dışında Marvel The Eternals filminde de aynı karakteri oynuyor. Keza alttaki paylaştığım filmde de. Bu haftasonum neredeyse hepsini bu adamın filmlerine ayırdım.






     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Beomjoidosi (2017) ⭐ 7.2 | Action, Crime, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt7468056/?ref_=ext_shr_lnk

    8,5/10


    2004 yılında gerçek olaylara dayanarak yapılmış olan filmde, Çin'den Güney Kore'ye göç edip yerleşen insanların belirli bölgelerde mahalle kurması ile birlikte bu bölgelerde Çinlilerin çeteler oluşturması ve Çin'den gelen Çetelerin bölge savaşını ele almaktadır. Polis ekiplerinin yerel halkın yardımıyla mahalleye huzur getirmeye çalışılmaktadır. Film genel olarak eğlendirmeyi , güldürmeyi başardı. Özellikle bizim ana karakterimizin sorunları her defasında tek bir tokatla çözmesi mükemmeldi.





     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Beomjoidosi 2 (2022) ⭐ 7.0 | Action, Adventure, Crime
    https://www.imdb.com/title/tt15838850/?ref_=ext_shr_lnk

    8,5/10


    Garibong bölgesi toplama operasyonu olaylarının üzerinden dört yıl geçmiştir. Geumcheon Polisinin Büyük Suçlar Birimi, Vietnam'a kaçmış olan bir kaçağı ülkesine geri göndermekle görevlendirilir. ilk filmden eksik kalan yanı yok fazlasıyla güzel vakit geçirebilirsiniz.





     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Beomjoidosi 3 (2023) ⭐ 6.6 | Action, Crime, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt21364552/?ref_=ext_shr_lnk

    7,5/10


    Ma Seok-do, yedi yıl sonra geri döner. Bir cinayet davasını araştırmak için yeni bir ekibe katılan Ma Seok-do, davanın sentetik bir uyuşturucu ve bir haydut çetesi içerdiğini öğrenince olayın daha derinlerine inecektir. Serinin üçüncü filminin en büyük eksikliği, karakterlerin değişmiş ve hiçbir karakterin ön plana çık(a)maması. Dövüş sahneleri çok kısa, bir önceki filmin mevcut sertliği de yok. Yine de Ma Dong-seok'un etkisiyle izlemek keyif veriyor.


    Bu arada ufak bir genel kültür notu düşeyim. Bu tarz filmleri izlerken "Neden kimse ateşli silah kullanmıyor" diye aklınıza gelebilir. Bknz: Uiryeong katliamı. 1982 yılında polis memuru olan Woo Bum-kon tarafından işlenen katliamda 57 kişi ölüp , 37 kişide yaralanmıştır. Bu olaydan sonra silah taşımak ve bireysel silahlanma karşı çok büyük cezalar getirmişlerdir. Filmlerde genelde gerçek hattan esinlenildiği için ateşli silahlara yer vermiyorlar.




     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Akinjeon (2019) ⭐ 6.9 | Action, Crime, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt10208198/?ref_=ext_shr_lnk

    7/10


    Film tanık olduğu cinayetin suçlularının yakalanması için polisle iş birliği yapmak zorunda kalan bir mafya babasının hikayesini konu ediyor. Bazı noktalarda mantık hataları olsa da son 20 dk'sı hariç gayet keyifle izletiyor kendisini. Son 20 dk ise keşke başka şekilde çekilseydi diyebileceğimiz bir sona sahip.





     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Busanhaeng (2016) ⭐ 7.6 | Action, Horror, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt5700672/?ref_=ext_shr_lnk

    7,5/10


    Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.


    Saçma sapan Amerikan filmlerinden sonra ilaç gibi geldi. Trendeki insanların çaresizliğini ciddi anlamda hissettiren bir film olmuş.</center>





  • Child 44 (2015) - IMDb


    Oyunculuklar çok iyi - Hardy, Rapace ve Oldman gene muhteşem - ama genel anlamda vasat bir dedektiflik-polisiye gerilim filmi. Katil çok rastgele ve "işte müstakbel katilimiz" de bu biçiminde adeta yerden bitiyor. Bu konuda hiçbir twist yakalayamadım. Ayrıca bir çocuk katili sapık üzerinden tenzile uğratılmış bir NKVD polisi olup onu yakalamak için elinden geleni yapan ana karakterin (Tom Hardy) eleştirisini yapma alt metni de, "aralarında ne kadar fark var?" muhabbeti de sırıtıyor. Filmde daha soru işareti olarak kalan, abartıya kaçan veya baştan şüphe uyandıran çok kısım var. Stalin devri Sovyet Rusya eleştirisi yapacağım derken yapımcıların filmin bir dedektiflik filmi olduğunu unutuyor. Döneme dair bir sosyal eleştiri filmi sanıyor. Bu arada Rusya tarihi ve Stalin devri hakkında hatırı sayılır miktarda okuma yapmış birisi olarak bu şekilde eleştiri yapmazdım ve eleştirmek için senaryoyu daha farklı kurgulardım (İkinci Dünya Savaşı ertesini değil, savaştan önce daha erken zamandaki terör-tasfiye dönemini seçerdim en basitinden), bu filmin eleştirel içeriği Sovyetlerdeki propagandalar kadar - anti - propaganda seviyesinde kalmış. Çoğunlukla Anglo-Sakson ülkelerdeki basmakalıp önyargıları gerçeklere fazla özenmeden Sovyet karşıtı propaganda olsun diye yansıtmış. Stalin Rusyası zaten tamamen çöp ve insanlık dışı bir rejimdi (what a surprise, well done Einstein!). Bu işi bu şekilde yapmanıza gerek yok. Puanım 5/10.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    48 Hrs. (1982) ⭐ 6.9 | Action, Comedy, Crime
    https://m.imdb.com/title/tt0083511/


    Çocukken televizyonda izlemiştim. Günümüz filmlerine göre kurgusu filmin akması basit kalıyor ama o günün şartlarında çekilmiş iyi bir film

    Kendi silahıyla 2 polis arkadaşı öldürülen bir polis suçluları yakalamak için 48 saatliğine Eddy Murphy'yi cezaevinden çıkartıyor ve macera başlıyor

    Dün nostalji olsun diye izledim ve

    büyük keyif aldım. İzlemediyseniz kesinlikle öneririm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.imdb.com/title/tt0381061/?ref_=ext_shr

    Casino Royale (2006)

    Böylece ilk Bond filmimi de izlemiş oldum.

    Böyle bir seri için denilecek çok şey yok aslında. Prodüksyonu gayet iyi, aksiyonlu sekansları (en azından bu film için diyebilirim şu an) uzun fakat inişleri çıkışları nokta atışı, konu da çok sıkmıyor.

    İzlediğinize pişman olmazsınız onu diyebilirim sanırım

    RTP okuduğum için artık hafif meşrep filmlere teknik bir gözle de bakmam lazım ve bu tarz filmler bu eksiğimi tam olarak dolduruyor. Bu filmi izlerken bunu fark ettim.

    Hem bu filmin kitap olarak de ilk kitaptan olması hem de Daniel Craig "Bond'unun" Bond'lar arasında en popülerlerinden olmasından dolayı onun serisinden başlamaya karar verdim. Hazır Prime'de de bütün Bond serisinin kalkmasına 33 saat kalmış zaten (bu yazıyı yazdığım sırada).

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Filtreye takılmış. Hallettim. Mesajı atıp atıp görünmemesinden rahatsız olduysanız sizi bilgilendireyim.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Aha çok sağol. Bu arada ben de, bende bir sorun olduğunu düşünüp mesajı 3 defa birkaç kelimesini değiştirerek yollamayı denedim. Üçü de çıkarsa bir anda ikisini silerim. Fark ettiğin için sağol tekrardan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Bu konu favorilerimde, mesaj atıldıkça bana bildirim geliyor. Ondan denk geldim.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Gerçi konu altında halen gözükmüyor fakat bunun için benim mi bir filtre açmam lazım yoksa sizin yanıt vermenizden mi gözükebiliyor böyle bir durum yaşanırsa?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Belki geç güncellendiği içindir. Size de yakında görünür. Mesajınız:


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158220170

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Haaa şimdi çözdüm. Filmin adından ve adını da mesaja girmemden dolayı filtreye takıldı. Çünkü ilk yolladığımda çıkmıştı aslında. Filmin adı eksik haydi onu da ekleyeyim dediğimde gitti

    Eğer o mesajı düzenleyebilirsem başlığı sildiğimde geri gelir. Tabii birazdan site yenilerek getirmezse kendini.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _Türkolog_ kullanıcısına yanıt
    imdb puanı (7.2) kesinlikle düşük kalmış, en az 8.6 gideri var. bir "Cennetin Çocukları", "Kaplumbağalar da Uçar" kadar etki bıraktı diyebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    The Room (2019) ⭐ 6.0 | Drama, Fantasy, Horror
    https://m.imdb.com/title/tt8485364/

    Düşük yapmış bir kadın kocasıyla müstakil bir eve taşınır. Evde dilekleri gerçekleştiren bir odayı keşfederler

    Film youtube'ta var. Bence izlenir öneririm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M. Night Shyamalan son filmi OLD izledim dün gece


    hep ertelemiştim eleştirileri okudukça


    ama insanı devamlı gizemin içinde tutmasıyla-merak unsurunu hep sever yönetmen- finalinde amacın insanı farklı bir empatiye itmesi ilginçti


    konuları zaten hep farklıdır yönetmenin ama senaryoları da doldursa çok daha buyuk olurdu

  • 
Sayfa: önceki 50245025502650275028
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.