Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5033. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100.712
Cevap
614
Favori
4.051.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 50315032503350345035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Little Women (2019) ⭐ 7.8 | Drama, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt3281548/

    Amerikan iç savaşı sonrasında, bir bakıma insanları mutlu edebilmek adına yazılmış öykünün uyarlaması. Bu açıdan karşılığını tam olarak verebiliyor. Kadınların henüz bireyselleşmediği ve zengin erkek arayışlarının çok önemli olduğu da üzerine basarak işleniyor. Joe / Amy - Laurie üçlüsünün arasındaki gerilim bazen sakız gibi uzuyor. Bundan dolayı hem karakterler zaman zaman yersiz itici oluyor hem de hikayedeki dramatik evrimin biraz abes kaçmasına sebebiyet veriyor. İki saat içerisinde sıkmıyor, eğlendiriyor ve vermek istediği şeyi veriyor. İyi film fakat fazla da anlam yüklenecek bir iş değil. 7/10





  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt
    https://m.imdb.com/title/tt2388715/
    Daha önce izlediğime eminim ama konuya yazmadım sanırım, bulamadım. Tekrar izlemiş bulundum. Ağır travma içeren bir film. Küçük oğlan-kız kardeşlerin lanetli bir aynaya karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Film sürekli bitmek bilmeyen flashback'ler ile geçiyor. Gerilim, gizem ve dram türünde düşünürseniz puanım 7/10, net.

    Filmin ana karakteri kız açısından filmin sonu üzücü ve beklenmedik şekilde bitiyor. Filmin ikincisi çekilse iyi olur, Tim esasen suçsuz. Devam filminde ilerleme sağlanabilir bu konuda. Kıza üzüldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Nisan 2024; 2:46:27 >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Jagten (2012) ⭐ 8.3 | Drama
    https://www.imdb.com/title/tt2106476/

    festen ile 98'de jüri özel ödülü'nü kazanan thomas vinterberg'in, bundan 14 yıl sonra yine "yüze inen tokat" tarzında izleyiciyi rahatsız eden ve çaresiz bırakan filmi.


    karmakarışık bir boşanmanın ardından kırk yaşındaki lucas yeni bir kız arkadaş ve yeni bir iş bulmuş, ergenlik çağındaki oğlu marcus ile ilişkisini yeniden inşa etmektedir. ama bir şeyler ters gider. sıradan bir yalan iyi giden her şeyi tersine çevirir. kar yağmaya ve noel ışıkları yanmaya başladığında, yalan görünmez bir virüs gibi yayılır. şaşkınlık ve güvensizlik yayılır ve küçük topluluk kitlesel histeriye sürüklenerek lucas'ı hayatı ve onuru için savaşmaya zorlar.


    thomas vinterberg incelik ve dramatik gerilim dolu ikinci bir başyapıt ortaya koymuş. iki film birbiriyle, aile çatışmaları ve cinsel tabular teması üzerine iyi bir diptik oluşturuyor. nicolas winding refn'in favori oyuncusu (pusherthe silent warrior) ve en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi mads mikkelsen, iftira ve ihanet tuzağına yakalanmış sıradan bir adamın mükemmel bir timsali. filmin incelikli hikaye anlatımı, simgesel sekanslardaki (gece yarısı ayini, süpermarketteki misilleme, son kovalamaca gibi) duygusal doruk noktası ve yönetmenin psikolojik gerilimi efekt ya da gösteri olmadan aşılama yeteneği haklı olarak ödülü hak ediyor. bu mücevher gibi filmin aldığı tüm ödüller tabiri caizse anasının sütü gibi helal.


    sosyolojik açıdan iyi irdelenmesi gereken de bir film. erkeklerin yaşadığı ve bir söz üzerine ona yaşatılacak zorluklar, toplum etiği ve mahalle baskısı, adalet arayışında gerçeği aramak yerine mantık yürütmek gibi şeyler üzerine bir daha düşünülmeli.





  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    The Beekeeper (2024) ⭐ 6.4 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt15314262/

    Filmin çıkış noktası çok saçma. Senaryo ve oyunculuk tek kelimeyle kötü. Bütün gün jean ile gezen gurbetçi bavulu kalçalı siyahi kızımızın FBI olduğunu anlamak biraz güç. Ancak tüm bunlara rağmen aksiyon sahneleri ve çok güçlü yaratılmış Adam Clay ile bence izlenmeye değer bir çerezlik aksiyon. 6.5/10

  • ımdb
    Sleeping Dogs (2024) ⭐ 5.9 | Crime, Mystery, Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt8542964/

    Büyük karizma Russell reyizin en son filmi. Hafıza sorunları yaşayan bir emekli dedektif olarak masum bir siyahi mahkumun (Isaac Samuel) 10 yıl önce karıştığı (!) bir cinayet vakasını yeniden çözme, açıklığa kavuşturma ve ipten alma sürecini anlatıyor. Konusu baya iyi, olay ve karakter örüntüleri de çok başarılı. Beyin egzersizi yapıp beynimin pasını atayım diyorsanız şiddetle tavsiye ederim. Yalnız filmin 101'inci dakikasından itibaren (kabaca 100'üncü dk diyelim) büyük ters köşe geliyor. Öyle böyle değil. Bütün bu sürpriz sona rağmen halâ açıklığa kavuşmayan ve Imdb izleyici yorumlarında da değinilmeyen 3 hususu aşağıda spoiler içerisinde yazıyorum. Filmi izleyip yorum getiren arkadaşlar olursa mesajımdan alıntı yapabilirler. Puanım 7/10.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    1) Günahsız siyahi mahkum Isaac Samuel'in hangi sıfatla, hangi sebeple ve hangi bağlantı ile olay yerinde bulunduğu açıklanmamış. Ben tespit edemedim.2) Kamuoyuna ve yargı makamına Prof. Wieder'i öldüren kişinin hangi karakter ve kim olduğunu açıklamıyorlar, filmin son kısmında fondan gelen TV haber kanalının açıklaması katilin kimliğini açıklamıyor (hademe Wayne Devereaux?) lâkin siz izleyici olarak asıl failin kim olduğunu biliyor olsanız da. Eksiklik veya hata mı?3) Dedektif Roy (Russell reyiz)'un ortağı dedektif Remis, zamanında ortağının suçunu (Wieder cinayeti) gizlemiş ve ona iyilik (!) yapmışken neden filmin sonunda ortağı Roy'a silah çekiyor? Kendisini zor durumda bırakan bir durum yokken üstelik (Dedektif Roy hafıza kaybı yaşıyorken üstelik). Orası bana anlamsız geldi açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Nisan 2024; 2:35:46 >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Land of Bad (2024) ⭐ 6.5 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt19864802/?ref_=ext_shr

    Filmin ana konusuna yazdığım için burada kritik yapmakla uğraşmayacağım. Yapımı komple klişe ve vasat buldum. Sıkmasa da mutlaka izlenmeli diyebileceğim bir yapım değil. 6/10


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu herifler bu sorumsuzlukla nasıl asker olabilmişler hele hele albay olan. Komedi. Hiç gerçekçi değil


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Athena (2022) ⭐ 6.8 | Action, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt15445056/?ref_=ext_shr

    Yine bu konu içinde Periah'ın önerisini görerek, o övgüsünü görünce listeme almıştım. İlginçtir daha sonradan mesajını bulup teşekkür edecektim ama mesajı nedense silinmiş. Neyse. Filmi izledim ve kendisinin belirttiğinin biraz aksine yapımı çok da orijinal ve benzersiz bulamadım. Ha yine farklıydı tabii ama o kadar ve anlattığı şey konusunda seyirciye bir duygu yoğunluğu yaşatamıyor yapım. Bir de şu Fransızlar duygu, gerilim vs yükleme işlerini tam yapamıyorlar mı ne. İlla bir abartı olacak, illa aşırı tepkiler olacak. Arkadaş hepiniz mi aşırısınız be, normaliniz yok mu! Neyse filmde ayrıca motivasyon sorunu da vardı. Ortalığı yakıp yıkma ve ülke genelinde bu şekilde ağır protestolar için bir çocuğun öldürülmesi yeterli bir motivasyon muydu bilemedim. Bana fazla zorlama geldi.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    3 kardeşin de birbirinden sıkıntılı olması daha da bir garip geldi. Biri uyuşturucu ticareti yapar, biri terör örgütü lideri gibi hareket eder, biri her nasılsa polis olmuştur. Enteresan bir karışım. Ve bana çok da olası bir durum gibi gelmedi. Filmde en sevdiğim sahne ise polislerin dörtgen çeklinde çöküp kalkanlarını kullandıkları sırada üzerlerine göstericiler tarafından havai fişeklerin yağdırılmasıydı. Epik olmuş diyebilirim.

    Bir de yer yer filmin coşan müzikleri iyiydi. Onun dışında pek bir numara göremedim. 7/10 demişim ama 6/10 da olurmuş.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu arada son sahnedeki patlamalı ölümler de anlamsızdı. Aslında bu kadar ölümün olması, elemanın da birden ölen gösterici kardeşinin yolunsan gitmeye karar vermesi de yine anlamsız olan diğer bir şeydi. Bütün çabalar boşa gitti, hepsi bu anlamsızlıkta öldü gitti. Filmin sonunda polis tarafından öldürüldüğüne inanılan küçük çocuğun gerçekten de polislerin dediği gibi polis değil de polis kılığına girmiş birileri tarafından öldürülmüş olduğunu gördük ama yüzlerini göstermedi film.




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Evil dead Rise 2023
    Dhdb puanım 10/6.5

    Sürükleyici beklentiyi karşılayan bir korku filmi. Tek sıkıntısı Oyuncular mantık dışı gerçekçi olmayan tepkiler veriyor. Korku filmi olduğu için eh işte diye geçiştirilebilir. Zamanım yok hızlı izle geç filmi lazım diyenlere onerebilecegim güzel korku filmi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 15 Nisan 2024; 22:56:17 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yorumunuz için 👍

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Hypnotic (2023) ⭐ 5.5 | Action, Drama, Mystery
    https://m.imdb.com/title/tt8080204/

    Zihin oyunları, hipnotik güçler, telekinezi gibi konulara ilginiz varsa ilginizi çekebilir. Boşluk bırakan, soru işaretlerini barındıran noktalar var. Film mekansal değişim/aksiyon döngüsünde gidip geliyor ve izleyicinin zihnini de uyanık tutan bir kurgusal senaryoya sahip. Filmin sonunda "bitti" diyerek hemen kapatmayın, son 6 dakikaya kadar devam ediyor. Ben Affleck var diye izlemiş bulundum açıkçası ama pek sarmadı. Puanım 5.5/10.

    Not: Filmde Elysum Yeni Cennet filmi kadrosundan 2 oyuncu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2024; 2:45:58 >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Street trash 1987
    Dhdb puanım 10 / 5.75

    80'lerin kendini ciddiye almayan b movie filmi. Yılına göre dehşet verici ölüm sahneleri güzel hazırlanmış. Onun dışında filmin ismi gibi her şeyi çöp.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 16 Nisan 2024; 9:20:29 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    1. Isaac Samuel bebek maması çalmış. Wieder da davasında bilirkişi olarak ceza almasını sağlamış. O da kafası güzelken Wieder’ın evine gidiyor. Güya oğlunu almak için yardım edebileceğini düşünüyormuş. 2. Çok da açıklanmasına gerek yok. Zaten Laura ve Remis’in açıklamalarından anlıyoruz. 3. Sonuçta Roy’un suçunu örtbas etmesinde ona yardımcı oldu. Sırf bu yüzden bile silah çekebilir. Çünkü bu işin peşini bırak demesine rağmen Roy karıştırdıkça karıştırdı.
  • X@ndeR kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, teşekkürler hocam. Bu arada film baya güzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2024; 12:14:2 >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    L'immortelle (1963) ⭐ 7.2 | Drama, Mystery
    https://www.imdb.com/title/tt0057176/

    İstanbul'da yaşayanların ve İstanbul aşıklarının bilhassa izlemesi gereken bir film. Türk sinemasında şehri bu kadar geniş çaplı estetik gösteren başka hiçbir film yoktur. Zamana ve mekana yabancılaştıran anlatımı, kadın ve erkek ilişkisiyle birlikte seyirciye yansır. Bazı anlarında neredeyse Jean-Léon Gérôme elinden çıkmış kareleri var. Denizde batık bir gemi görülüyor. Bu gemi 1960'da Yunan ve Yugoslav gemilerinden arta kalanlarmış. Aynı zamanda yer yer belge niteliği taşıyan da bir yapım. Aşağıda dört tane kare bırakacağım ki, bu oryantal şaheseri izlemeniz konusunda biraz daha baskı yapmış olayım. 8/10



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Crooked House (2017) ⭐ 6.3 | Crime, Drama, Mystery
    https://m.imdb.com/title/tt1869347/

    Şerlok Holmes tarzı dedektif filmi. Fakat filmde heyecan,gerilim,şiddet..vs yok

    İngiliz aksanıyla konuşmaya çalışan Amerikalı oyuncuların performansını izliyorsunuz

    Oyuncu kadrosu tanıdık, filmde tahmin edeceğiniz gibi olaylar filmin sonunda gerçekleşiyor

    Filmi izlemiş bulundum en fazla imdb 5 puanı hak ediyor

  • Puanı niye bu kadar düşük anlamadığım bir film. Bu yönetmenin kendi tarzının olması, onun üzerine çeşitli filmler çekip emek emek ilerleyip sonunda da bu kadar büyük isimlerle bu filmi yapması çok güzel bence.

    Ben sinemada böyle keyifli, farklı şeyleri seviyorum. Renkler, açılar yazıların fontu bile güzel. Seviyorum wes andersonın tarzını.

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Asteroid City (2023) ⭐ 6.5 | Comedy, Drama, Romance
    https://m.imdb.com/title/tt14230388/?ref_=ext_shr_lnk
  • ımdb
    The Night House (2020) ⭐ 6.5 | Horror, Mystery, Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt9731534/

    Gizem ve gerilim ağırlıklı korku filmi. Filmin ilk 1 saati sakin geçiyor. Olaylar son 40 dakikada gerçekleşiyor. Göl kenarında bir ev, kocası intihar eden bir kadın zamanla kocasının sırlarını öğreniyor

    Vaktiniz varsa gizem,gerilim ağırlıklı doğa üstü korku film seviyorsanız izlenebilir

  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Daha önce izleyip yorumladığım şu mesajdaki filmi anımsattı tasviriniz hocam:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157572693

    Sizin bu dediğiniz filmi izleyip değerlendirme yazmak ümidiyle.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    İzleyeceğim hocam. gerilim gizem dedin mi benim için akan sular durur

  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Filmi izledim hocam. Dediğiniz gibi ilk 60-70 dk geçince biraz hareketlenme oluyor son kısıma yakın. Görünmez adam filminden esintiler var, halüsinasyon kasan ve travmayı atlatmaya çalışan, rahmetli kocasından aslında dertli bir kadının psikolojik savaşı konu edilmiş daha çok. Biraz daha iyi bir yapım olabilirdi, fena değil, verebileceğim puan 6/10. Tavsiye için teşekkürler.

    Tek başına hiper-güvenliksiz bir göl evinde kadın başına yaşamaya çalışması da ilginç bir ayrıntı. Taşınmaya fırsatı olmuyor bir türlü. Bir de diğer metruk evde bodrumda gördüğü cesetler için hiçbir dostunu veya polisi haberdar etmemesi de beni şaşırttı, saçma geldi o kısım.

  • şeytani bir ruh musallat oluyor koca karısını korumak için karısına benzeyen kadınları öldürüp ruhun karısına musallat olmasına engel olmaya çalışıyor adam en sonunda intihar ediyor, ruh ise finalde teknede kadının intihar etmesini istiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 18 Nisan 2024; 14:21:56 >
  • 
Sayfa: önceki 50315032503350345035
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.