Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1562. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31.330
Cevap
909
Favori
3.051.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15601561156215631564
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, konut konusunda ve kredi kullanımı konusunda tecrübeli abilerime bir fikir danışmak istiyorum. Öncelikle çok uzun bir mesaj oldu, onun için kusura bakmayın lütfen.


    Şu an konut fiyatlarının dibe yaklaştığını düşünüyorum şu an yaklaşmadıysa bile bu şekilde çok uzun süre gitmez herhalde 3-5 ay ya gider ya gitmez gibi geliyor, kredi faiz oranları çok yüksek olduğu için insanlar şu an konut alamıyor ama devir tersine de dönebilir gibi.


    İş hayatına atılalı 3 yıl oldu yaklaşık 400 bin tl gibi bir birikim yapabildim, şu an 2.94 orandan ilk evim kredisi ile 600 bin tl kredi çekmeyi planlıyorum, bu şekilde 1.5m'luk bir evin 2/3'ünü ben alacağım kalan 1/3'ünü de ya ablam ya da babam alacak. Alacağımız evi en azından ilk 3 yıl benim kullanmam mümkün olmayacak kiraya vereceğiz kira gelirinin 2/3'ünü de ben alacağım. Yalnız ben kredi çekerken açıkçası faizlerin yıllarca bu seviyede kalmayacağını 24 ay içinde düşeceğini ve yapılandırma yapma fırsatı vereceğini düşünerek hareket etmek istiyorum.


    Şu an 2.94 seviyesinden 10 yıl vadeli 600 bin tl konut kredisi çektiğim zaman


    Aylık taksit 18,479 TL

    2 yıl içinde ödenen ana para 18,521 TL

    Ödenen faiz 424,970 TL

    Ödenen toplam para 443496 TL


    2 yıl sonrasında kredi faizleri düşer ve 1.59 gibi bir orandan yapılandırma yakalama fırsatım olursa ve kalan 8 yılı bu orandan yapılandırırsam

    Aylık taksit 12,089 TL

    Kalan 8 yıl için 1,160,544 TL ödeme yapmış oluyorum ve ilk 2 yıl ödemesiyle birlikte toplam 1,604,040 ödeme yapmış oluyorum.



    2. senaryoda ise 7 yıl vadeli 600 bin tl kredi çektiğim zaman

    Aylık taksit 19,589 TL

    2 yıl içinde ödenen ana para 56.697 TL

    Ödenen faiz 413,439 TL

    Ödenen toplam para 470,136 TL


    2 yıl sonrasında yine 1.59 gibi faiz oranına kredi faizleri düşerse kalan 5 yılı bu orandan yapılandırırsam

    Aylık taksit 14,399 TL oluyor 5 yılda yapacağım ödeme 863,940 TL ve ilk 2 yılla bunu toplayınca 1,344,076 TL ödeme yapmış oluyorum.


    Kredi yapılandırma imkanı yapabildiğim senaryoda bana 10 yıl vadeli kredi çekmek daha mantıklı geliyor, 2 yıl sonra eğer o krediyi 1.59 gibi bir orandan yapılandırabilirsem o zamanki kredi 12 bin TL olacak ve o zaman o evi kiraya verebildiğim durumda kiradan benim payıma düşen kısım kredinin daha üzerinde getiri sağlayacaktır, bu konut konusunda kafam rahatlayacaktır. Ama kredi yapılandırma imkanı olmazsa bir senaryoda 1.6 milyon ödeyeceğim, bir senaryoda 2.2 milyon ödeyeceğim. Kredi taksitlerinde birisi 18binken birisi 19bin yani arada 1000 tl fark var bu fark için 600 bin tl fazla ödemek açıkçası mantıksız geliyor.


    Önümüzdeki birkaç yıl içinde eğer faizler düşerse eski kredi kullananlara da yapılandırma imkanı sunarlar mı? Zamanında faizler düşünce bu yapılandırmayı kullanıp ödediği taksiti düşüren akrabalarım olmuştu. Bu konuda tecrübeli kişilerin fikirleri benim için çok önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimsiz Adam -- 8 Nisan 2024; 1:15:9 >




  • ronaldinho07 R kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkür ederim cevabınız için. Akbank’ta bu söylediğiniz durumlardan hangisi geçerli bilginiz var mı? Şu an en düşük faizi veren Akbank olduğu için soruyorum. Ondan sonra da iş bankası sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dayinaber -- 8 Nisan 2024; 7:6:4 >
  • Deneyimsiz Adam D kullanıcısına yanıt

    Yakın zamanda Akbanka sordum, evet yapılandırma hakkınız olacak dedi şube.

  • dayinaber D kullanıcısına yanıt

    Ben de Akbanka başvurmuştum, başvurduğum tutar kadar ön onay aldım, başvururken bankacıya sormuştum bu tutar red alırsa direkt red mi gelecek yoksa mesela 200k altını verebiliriz gibi bir yanıt mı gelecek diye, ne kadar verebiliyorsa genel müdürlük o kadar onaylar veya kefil isteyebilir demişti bankacı. siz de mutlaka sorun başvururken.

  • Deneyimsiz Adam D kullanıcısına yanıt

    yapılandırmayı her zaman yapabilirsin daha teknik anlatımla her zaman anaparanı ödeyip krediyi kapatabilirsin


    diyelim 600.000 çektin ilk önce faizi ödersin anaparan az düşer ama dediğin gibi 24 ay sonra de ki anaparan 500.000 olsun (olmayabilir de) sen bu 500.000 i ödeyip borcunu kapatabileceğin için banka senden 500.000 almaktansa 500.000 i sana yeni faizi ile vermeyi daha uygun görür


    yalnız iki yıl içinde faizin 1,59 a düşmesi çok çok iyimsen bir senaryo. düşün ki neredeyse 1 yıldır faiz arttırılıyor. daha istenilen seviyeye gelmedi 2 yıl içinde 1,5 lara inmesi(belki de bir daha hiç görmeyeceğiz o oranları) çok zor tahmini inerse 2 civarına belki iner


    genel olarak oturmak için alacaksan her zaman al evi otur kafan rahat eder, ama evi aldın kiracıyı soktun bundan sonra matematiğin dışında şeyler de olabilir. mesela kiracı girdi kirayı ödemiyor aldın mı başına belayı, mahkemeye versen yıllar sürer sinirden kanser olmak da cabası





  • Hocam son bir soru daha sormak istiyorum. Ben kredi için bilgi almaya gittiğimde 1 milyon kredinin aylık 30.300 civarı ödemesi olduğunu ve aylık gelirin kredi taksit tutarının yaklaşık iki katı olması gerektiğini söylemişlerdi fakat forumda da araştırma yapmıştım. Aylık gelirin %80-%90 tutarında kredi alan arkadaşlar olduğunu gördüm. Sizde bu durum nasıl oldu? Sanırım şubelere göre farklı şeyler söylüyorlar.
  • 2 ortak da ikinci evlerini alacaksa bddk 2. ev %75 sınırı her kişi için ayrı ayrı mı uygulanır, toplam kredi miktarına göre mi hesaplanır? örneğin 2.5 milyonluk 2. el eve normalde 1 kişi için max. 350k kredi alınabiliyorsa 2 ortak almak istediğinde kişi başı 350şer bin mi çekebilir yoksa 350/2=175er bin mi çekebilirler?

  • dayinaber D kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen aylık gelir en önemli ölçüt fakat findeks notu, tüm bankalardaki risk/limit oranınız gibi faktörler de önemli. benim ön onay aldığım tutarın aylık taksitiyle devam eden kredi ve kredi kartlarımın aylık taksitlerinin toplamı son net maaşımın %60’ının üzerindeydi. devam eden kredi ve kredi kartı taksitlerin hariç ise %50’nin üzerindeydi. buna rağmen kefil veya biraz borç ödeme gibi bir talep olmadan ön onay geldi. başvurmadan önce ben de bankacıya sormuştum bu en fazla maaşın %50’si mi olur konusunu, bankacı da öyle net bir kural olmadığını söylemişti.

  • dayinaber D kullanıcısına yanıt

    size önerim mutlaka başvurunuzu yapmadan bireysel müşteri temsilcinize bu soruları yine de sormanız, ben önceden aklımdaki çoğu soruyu sorup süreci kafamda netleştirdim, süreç beklediğim gibi ilerledi. ulaşımı sizin için kolay olacak bir şube seçmeniz çok daha iyi olur, ilk başvuru yaptığım günden tapuda imzaları attığımız güne kadar süreç tam 10 gün sürdü, 4-5 defa işten izin alıp şubeye gittim ve bu aralar çok talep var akbankta konut kredisine bu nedenle çok sıra da olabiliyor. bankadaki sıralar, evraklar, eksperin eve gitmesi raporu bankaya yollaması, süreç devam ederken faiz artışı ihtimali, bankadaki imzalar ve yine sisteme giriş, sürecin ortasında evi satmaktan her an vazgeçebilecek ev sahipleri, tapu işleri derken çok uğraştırıyor iki hafta boyunca ama neyse ki bu kadar uğraşa değiyor. umarım istediğiniz evi alırsınız siz de.

  • ronaldinho07 R kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Size de hayırlı olsun eviniz.

  • 1.2 oran 2 milyon haberleri dolaşıyor ne kadar gerçekçi bilmiyorum
  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

    Hiç gerçekçi değil, dikkate almaya gerek yok.

  •  En Uygun Konut Kredisi

    şuan akbank yukarıdaki gibi 2.94 ve 3 yıl vadeli kredi veriyor mu ?

    2.soru da diyelim ben ilk konut kullandım daha sonra evimi sattım ve belli bir süre geçti tekrar ilk konut kredisi kullanabiliyor muyum ?

    Teşekkür ederim

  • Selamlar tayinimin çıktığı ilde 2+0 daire alma planım var ev 1.3m aşağı yukarı 450 500bin açığım var hangi bankadan başvurmak mantıklı ve vade olarak 10yıl vadeyle bu şartlara kredi çıkar mı bilgisi tecrübesi olan var mı?
  • fattor2 F kullanıcısına yanıt

    Akbank 2.94 oranı en az 73 ay vade için veriyor.

  • Merhaba arkadaşlar. Geçen ayın 12' sinde akbank' tan konut kredisi kullandım. Bankacı her ayın 12' sinde ödemenin olacağını belirtmişti ve otomatik olarak ödemenin hesaptan çekileceğini söylemişti. Akbank uygulamasında da ayın 12' si son ödeme günü olarak görünüyor. İlk taksiti kredinin bağlı olduğu hesaba zaten daha öncesinden atmıştım. Fakat bu ayın 12' sinde ilk taksitin ödenmesi gerekirken dün baktığımda hesaptan paranın çekilmemiş olduğunu gördüm. Daha öncesinde Akbank uygulaması üzerinden kredi taksit ödemesi yaptırmıyordu, uyarı veriyordu. Fakat dün ayın 13' ünde ödeme yapmama izin verdi ve ben de manuel olarak uygulama üzerinden ilk taksidi ödedim. Kafama takılan şey bu kredi taksidinin son ödemesi ayın 12' si değil mi? Ben kredi taksidini geç mi ödemiş oldum? Yoksa 12' sinden sonra mı ödeme işlemi başlıyor? Akbank' ta kredi taksidi ödeme işi nasıl oluyor acaba Akbank' tan kullanan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim





  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

    Keşke

  • gfreeman G kullanıcısına yanıt
    Erken ödeme yapabilmen lazım. Benim odemeler14unde. Manuel elle her 14unde ödüyorum. Otomatik çekmeye güvenmem.
    Bildigim kadarıyla 1 gün gecikse bile 1 haftalık faiz biniyor. Öbür taksite yansıyor olabilir.
  • gfreeman G kullanıcısına yanıt

    Hafta sonu ve resmi tatile denk gelen ödemeler ilk iş gününe atar.


    Sizin vade 15'i aslında bu ay.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 14 Nisan 2024; 18:51:23 >
  • Akbank’tan 1M üstü kredi çeken veya başvuran var mı? Sonuç nasıl ilerledi. Veriliyor mu kredi? Ben 1.5-2M arası kredi çekmek istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 15601561156215631564
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.