Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği neden sadece Boğaziçi,Galatasaray gibi yerlerde okunmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bugün sizlere sohbet tadında Endüstri mühendisliği neden sadece kalbur üstü yerlerde okunmalı bunu açıklayacağım.

    Kim olduğuma gelirsek Yıldız Teknik Üniversitesinde Mühendislik öğrencisiyim, ayrıca ailemden ve akrabalarımdan Satış Pazarlamacı ve müdürler olduğu için Türkiyedeki savunma sanayi firmaları dahil büyük şirketlerden az çok tanıdıkları olan ve duyuruları alabilen; kendi iş turlarım sonucunda da az çok piyasayı görmeye başladığını düşünen biriyim. Yanlışım doğrum illaki olur, benim sizden ricam kabul etsenizde etmeseniz de ÖZELLİKLE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TERCİH EDECEK GENÇLERİN BİR DAHA BU KONUYU DÜŞÜNMELERİ.


    Öncelikle Piyasadaki ve Üniversitedeki ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ALGISI VE BİLGİSİ NEDİR ?

    Endüstri Mühendisliği mühendisliklerden azar azar barından; İşletme ve finans dersleri sayesinde de bazı yöneticilik derslerini de almaya fırsat bulan Mühendisliktir. Bi aralar çok popülerdi, özellikle Makine Mühendisleri İşletme Yüksek Lisansı yapıp müdür olmaya çalıştığı zamanlarda(çevremdekiler öyle yapıyordu) Endüstrici arkadaşlar daha kolay müdür olabiliyorlardı diye düşünüyorum.

    Fakat sonradan Piyasa daha teknik adamlar aramaya başladı.


    Mesela eskiden Satış Pazarlamacı aranıyordu, artık Satış Mühendisi aranıyor.

    Eskiden Endüstri Mühendisleri beyaz yaka kadrolarında daha fazlaydı. Artık Müdürler, Satış Pazarlamacılar, Proje Mühendisliği, Kalite Mühendisliği gibi bölümler büyük şirketlerde ekseriyetle Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliklerinden seçiliyor.

    Şirketler artık teknik bir mühendislik okumuş, sosyal, iyi iletişim kurabilen sosyal olabilen teknik bilgili mühendisler çalıştırıyorlar beyaz yakada...


    Sıralaması çok yüksek olmayan ama Endüstri Mühendisliği isteyen güzel kardeşlerim size soruyorum; Türkiyede Mühendislik sektörü zaten ezeli bir rekabet halinde. Herkesin ortalamalar havada uçuyor, her okul proje geliştiriyor; doğudaki en zikindirik üniversiteyi bile kendilerine sorsan havalar bin beş yüz;

    Soruyorum, en kötü üniversitelerdeki Endüstri Mühendisliği sana ne katacak ?


    İş bulmayı geçtim, sen zannediyor musun ki Mühendislik okuyacaksın? Sen senin işini Makinecilerin Elektrik Elektronikçilerin vb. teknik bölümlerin yapabileceği ve hiçbir etiketi olmayan bir Üniversitede Endüstri Mühendisliği okuyacaksın ve kaderin işsizlik.

    Bunu yapmayın.


    Ha Makine Mühendisliğinden de kötü yerde okursak işsiz kalmaz mıyız hıyar dersen; arkadaşlar kendini geliştiren ortalama kasan Makine Mühendisleri illaki bir yerde iş buluyorlar. Makine Mühendisleri daha kolay iş buluyor bence Elektrik Elektronikçilere göre ve Endüstricilere göre(kötü okul mezunlarından bahsediyorum).

    Tasarım programlarını kullanmayı bilen, ortalaması çok aşırı kötü olmayan, iletişim kurmada kötü olmayanlar, girişken ve kendini geliştirmeye açık olan adamlar hep iş buldu çevremde.

    Bu okuldan mezun adam alınır mı dediğim arkadaşlarım 3-4 sene içerisinde müdür oldular, Makine Mühendisliği mezunlarıydı...


    Teknik bölümler okuyun.

    Mesela bir Mekatronik Mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum, KESİNLİKLE MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ DE KÖTÜ YERDE OKUNMAZ.

    Mesela Mekatronik ; Yıldız Teknikte, Türk Almanda, Sabancı Üniversitesinde, Marmarada, Kocaelide, Bursa Teknikte okunur.

    Fakat gidip de doğuda her okulda okunmaz.


    Mekatronik gibi bir teknik bölüm dahi her yerde okunmaz çünkü alıcısı her okul mezunu için yok.


    Ha BOĞAZİÇİ ENDÜSTRİDİR, GALATASARAY ENDÜSTRİDİR, ODTÜ - İTÜ ENDÜSTRİ VB. Kalbur üstü yerlerde koşa koşa gidin okuyun.

    Özellikle BOĞAZİÇİ ENDÜSTRİYİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM, oranın mezunu arkadaşlarım hayatlarını çok güzel yaşıyorlar şuan...


    Ama sıradan bir yerde Endüstri Mühendisliği okursanız açık söylüyorum işsiz kalırsınız.



    Gönül ister ki herkes hayal ettiği yerlerde bölüm okusun, çok güzel hayatlar yaşasın harika maaşlar alsın.

    Fakat Türkiye gerçekleri diye de bir olay var, coğrafya kaderdir.


    Astronot olmaktı ilk hayalim, Türkiyede Astronot yok dediler; benim bunu yurtdışında olabileceğim garantisi yok dedim.

    İşletme kazandım, ülke işsiz İşletme mezunlarıyla kaynıyor. Çevremdeki İşletmeden son 10 yıl içinde mezun olanların hepsi işsizdi.

    Mekatronik Mühendisliğine girdim...


    Ha çok memnunum Mekatronik Mühendisliğinden orası ayrı, ama ben dahi en üstteki hedefime gidemedim, ÇÜNKÜ COĞRAFYA KADERDİR arkadaşlar...








  • endüstri yerine malzeme metalurji mühendisliği öneririm , satış ta falan çalışacaksanız ya da kalite kontrol de

  • Hocam elektrik elektronik hangi okullara kadar okunabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Anonim D kullanıcısına yanıt
    Hocam ytü endüstri müh ingilizce okunur mu? İtü endüstri 1 2 net ile kaçtı elimde de geriye çok seçenek kalmadı. Saydığınız kalbur üstü üniversitelere endüstri alanında ytü girer mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.