Şimdi Ara

Enteresan fan sesi ve fan sesi değişimi hakkında.. (T1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2. el bir T1 aldım. Gerçekten harika imiş, fazlasıyla memnun kaldım. Lakin 2 problemim var ve sırayla çözmek için ilkini buradan sormak istiyorum.

    Laptopun fanı bir süre sonra, ısınmaya bağlı, dönme sesi haricinde ardarda yinelediği tahammülü zor bir ses çıkarmaya başlıyor. Bir şey takılıyor ve aniden kurtuluyor gibi şiddetle başlayıp azalan bir ses döngüsüne giriyor dönem dönem. Hatta şöyle diyeyim. Sivrisinek sesini bilirsiniz Hani uçarken aniden yön değiştirirlerde sesi birden şiddetli gelip normal seviyesine doğru düşer ya, nerdeyse aynısı. Ve bu öyle bir zarar bırakıyor ki başından kalktığımda o ses kafamda yinelemeye devam ediyor. (Belki de zamanında sivrisineklerden çok çekmiş olmamadandır) Bu duruma birinci gün sonunda geldim. Bu şekilde kullanayım dersem bende kalıcı hasarlar bırakacak

    Bu modele sahip veya Lg'yi bilen arkadaşlardan bu sesle ilgili yorum rica ediyorum. Bu ses sizde yok, normal değil, değil mi? Bu sorun kesinlikle fana bağlı ise (ki öyle görünüyor) garanti kapsamında değiştirilir mi? Garantiye girmiyor ise sizce ne kadar tutar? Lg servisleri nasıldır ve bu işlem için beni ne kadar bekletirler onu da merak ediyorum.

    Herkese iyi bayramlar dilerim.







  • Aynı dediğin sorun bende var ben bunla yaşamaya alıştım sanki fan biyere sürtüyor gibi gözüküyor ama öle bi sorun yok delircem 2 kere garantiye verdim yaptık dediler orda açıyorum bilgisayarı ses yok eve geliyorum ses başlıyor şimdi garantide bitti yaptırmıcam alıştım artık sese ama garanti kapsamında yapıyolar bildiğim garantisi bitmeden kesin bi götür benim bilgisayarın garantisi bitti arızalar başladı adamlar 2 yıla göre ayarlamış sanki 2 yıl doldu direk arıza vermeye başladı klavye batarya cd fan yeni bilgisayar alırsam daha karlı oluyorum hesapladım
  • T1 bende de var sorunsuz kullanıyorum. fan sesini bırak oda da notebook varmı dokunmadan anlamazsın ! senin fanlarında bi problem olabilir. onu götür teknik servise bakacaklardır garanti devam ediyorsa eğer...
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Bakalım Lg servisleri ne kadar başarılı. Bir sorunum daha var ekran ile ilgili ama garantiye görütereceğime göre sonucu paylaşırım artık.
  • arkadasım derdini soyle de derman bulunsun bi sorunum var sonra soylerim sorunun cok mu sahsi merak ettim

    ben de de aynı ses var daha 2 haftalık r400 de acaba para versek icine iyi fan taksakar olmaz mı yoksa bu laptop fanları sadece modele ozel mi uretiliyor bide ben simdi bu aleti meraktan acarsam ne olur bozarmıyım garantici benim actıgımı anlar mı
  • Senin 2 haftalık fandan aynı ses geliyorsa bu haber hiç de iyi değil. Diyelim benimkini yenisi ile değiştirecekler, o durumda içim rahat etmeyecek, çünkü bu aynı sorunun kısa zamanda tekrar oluşabileceği anlamına geliyor.

    Laptop fanları muhtemelen modele özgüdür diye düşünüyorum. Belki de bu fanların sapıtması biraz da şans işi. Herkes benzer fanları kullanıp aynı sonucu almıyor, görünen o.

    Laptopunu açarsan garantiden çıkmaz diye biliyorum. Hata ramlerini kendin değişebilirsin, garantiyi etkilemiyor. Kesin konuşmayayım ama bildiğim budur.

    Benim laptopun ekranındaki sorun ise, sağ bölümde hafif bir gölgelenme var. Sağdan başlıyor sola doğru 1/4 e kadar gelerek kayboluyor. Bu, özellikle tek renkli bir pencere açıkken algılanabiliyor. Sanki laptop ekranının soluna ışık tutulmuşta sağa doğru koyulaşan bir gölge var gibi. Şuan genel kullanımda pek rahatsız etmiyor ama bunun neye bağlı oluştuğu önemli olsa gerek. Çünkü ilerlemesi halinde ekranı kullanılmayacak hale gelebilir. Bakalım, serviste ne gibi bir sonuç ortaya çıkacak.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DerbenTli

    T1 bende de var sorunsuz kullanıyorum. fan sesini bırak oda da notebook varmı dokunmadan anlamazsın ! senin fanlarında bi problem olabilir. onu götür teknik servise bakacaklardır garanti devam ediyorsa eğer...


    merhabalar lg kullanıcıları. daha bu hafta yeni aldıgım sonyvaio'mu iade ettim ve uygun bir notebook arıyorum. Lg ilgimi ceken, takdir edip cesaret edemediğim bir markaydı. sizlerin önerilerinizi ve görüşlerinizi istiyorum. alacağım aletin çok sessiz olması, ısınmaması ve pil ömrünün makul düzeyde olması aradığım özellikler. ekran kartı vb... detaylar ise önemli değil.
    ayrıca derbetli, servis ağı konusunda da bilgi verirsen sevinirim.
    yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım. şimdiden teşekkürler
  • kesinlikle almanı tavsiye ederim sana E500 modelini öneririm son derece sessiz, ısınmıyor, pili 3 dengeli modda 3.5 saat gidiyor(internette dolaşırken), oyunda ise 1.5 saat
  • Arkadaşlar LG K.APGWT E500 sahibiyim bende fan sesinden şikayetçiydim ve pc im ısınıyordu acaib laptopumu açtım ve soğutma sistemini söktüm bakır olan yerleri ekran kartından ve işlemciden 4 adet vidalarıyla beraber fanın üzerndeki aliminyum levhayı da 4 vidasını çıkartıp fanı iyice yağladım bi güzel sonra macunlarını yeniledim işlemciyle ekran kartının artık bitik durumdaydı tekrar yerine oturttum+ soğutma sisteminin hava çıkış yeri çok önemli çünkü orası insan burnundaki kıl görevi görüyo tozu oraya hapsediyo sanırım sorun buradan kaynaklanıyo forumda araştırmama rağmen birçok kullanıcı bu sorunla uğraşıyor eğer o hava çıkış kanatçıklarını iyice bi temizlerseniz ve ışığa tutup aradaki kanatçıklardan ışığı net bi şekilde görüosanız problem yoktur temizlenmiştir. Daha sonra hepsini bi güzel vidalayın yalnız fanı kasaya sabitlemeniz gerek yoksa sürtme yapıyo ben yapıştırma yoluna gittim ardından hepsini derledim toparladım. Önceden 70derece olan sıcaklık şuan 50-55 arasında geziyor ve fan sesinde bariz azalma oldu hissedilir derecede. Bu konudan şikayetçi olan arkadaşlara önemle duyrulur...




  • Arkadaşlar bende de LG A520 X.AC5RT var.Normal kullanımda sorun yok ama oyun oynarken fanın sesi ısıya göre fazlalaşıyor.oyunu kapattıktan sonra o gıcık fan sesi başlıyor.sanki fan bianda duruyor aniden maksimum seviyede çalışıp duruyuor.bu döngü 10-15 dakka aralıksız devam ediyor.ilk 3 dakka sıcaklığa bakıyorum 48-50 derece arasına geliyor ama ses hala devam ediyor.eğer pcyi kucağıma alıp fan kısmını boşta bırakırsam ses çabuk yok oluyor.ilk aldığım zamanlarda bu sorun yoktu.halının üstüne koyayım 3 dakka sonra başlıyor sese .sürücüleri ve biosu güncelledim sorun aynı. sizce ne yapmam gerekli.servise göndereyim mi?
  • fan devri yükseldiğinde yapıyorsa ve uzun süre devam ediyorsa muhtemelen bilye bozmuştur.rahatsız oluyorsan servisten fan değişimi isteyebilirsin.
  • sürekli yapmıyor oyun oynadıktan sonra bianda duruyor bianda maksimum seviyeye çıkıyor o da uğultu yapıyor. ilk aldığımda oyundan sonra 5-6 kez yapıyordu sonra duruyordu.ama şimdi oyundan sonra saatlerce yapıyor.oyun oynamadığım sürece yapmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saloflow

    sürekli yapmıyor oyun oynadıktan sonra bianda duruyor bianda maksimum seviyeye çıkıyor o da uğultu yapıyor. ilk aldığımda oyundan sonra 5-6 kez yapıyordu sonra duruyordu.ama şimdi oyundan sonra saatlerce yapıyor.oyun oynamadığım sürece yapmıyor.

    yüksek devirde kendini belli ediyor fanda gevşeme yada dediğim gibi bilye bozmuştur.masa üstü varken bende öyle yapıyordu çıkardım fanı biraz yağ sürdüydüm durduydu. normal devirde yapmaz ama biraz zorladığınızda kendini gösterir.rahatsız ediyorsa servise gönderin gerek yok diyorsanız sorun yok.ısınmaya da neden olmuyorsa sorun yapmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saloflow

    sürekli yapmıyor oyun oynadıktan sonra bianda duruyor bianda maksimum seviyeye çıkıyor o da uğultu yapıyor. ilk aldığımda oyundan sonra 5-6 kez yapıyordu sonra duruyordu.ama şimdi oyundan sonra saatlerce yapıyor.oyun oynamadığım sürece yapmıyor.

    sanırım lg'nin artık kronik sorunu olmuş bu aynısını bende yaşıyorum ama oyundan sonra yada belli bi zamanda degil rastgele yapıyor genelde 12 saat acık kalır belkide ondan artık isyan ediyor olabilir
  • Benim x110'da da ayın sorun var. Garantisi bittiği için içini açıp fanına yağ sürüyorum bi müddet öyle idare ediyo. Her ay tekrarlıyorum
  • konu 2007 de açılmış 5 yıldır aynı sorun devam ediyor desenize...
  • hakikaten kronik bir çözüm alan var ise güncellesin konuyu
  • Arkadaşlar merhaba, bnde lg A520 XAC5RT kullanıcısıyım ve bende aynı fan sorununu yaşadım. Mevzu bahis olan fan sorunu kullanıcıdan kaynaklanan bir sorun değil lg Bios ayarlarından kaynaklanan bir durum LG yayınladığı son Bios güncelleştirmesiyle fan sorununu halletti sizinle bu güncelleştirmeyi paylaşayım:

    http://www.lg.com/tr/support-product/lg-A520-K.AC5RT adresinden yazılım güncelleştirmeye gelin ve U262.zip adlı güncelleştirme dosyasını indirin rar şifresi lg dir. daha sonra bunun içindeki proğramı calıştırın sorun hallolacaktır umarım bi faydasını görürsünüz. kolay gelsin.
  • Arkadaşlar bende de A515 var aynı sorun bendede var.Fan bilgisayar soğuk olsa bile birden çalışıyor durur gibi oluyor, sonra aniden tekrar başlıyor. Susmak bilmiyor adamı yıldırana kadar devam ediyor.Çözebilen oldu mu ? Ayrıca LG'nin sitesinden güncelleme indirip yüklesek garanti kapsamı dışına mı çıkıyor bilgisayar ?
  • Güncelleme yüklemek garanti dışına çıkarmaz.
    Durup, çalışma olayı sanıyorum yetersiz havalandırma ile alakalı. Yani siz havalandırma deliklerine iyice hava aldırmıyorsanız(örneğin halı üzerinde kullanmak, diz üstünde kullanırken bacağınızın işlemci fanını kapatması) fan bu davranışı gösteriyor. Soğuk veya sıcak. Fan az da olsa çalıştığında gerekli düzeyde sıcaklığı düşüremiyorsa bunu yapıyor. Ama dönmeye son hızda başlaması rahatsız ediciydi. Güncelleme ile o da halloldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.