Şimdi Ara

Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
199
Cevap
16
Favori
67.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Yoklamayı yaptım. Daha bugünden şubata attı askerlik durum belgesi. Şubata kalacak gibi benim celp.

  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/2023-kasim-celbi--156349386-3#156708218

    Alıntı

    metni:
    1-10 Eylül arası nitelik güncellemesi denen olay var.Askerlik durum belgenizi takip edersiniz, 3-5 gün boyunca 9.11.2023e kadar ilişiği yoktur yazısı değişmezse (arada şubata atabilir, sonra kasıma dönebilir en son sabit kaldığı tarihi baz alırsınız) Kasım celbiyle yolcusunuz diyebiliriz. 27 ekimde sınıflandırma sonuçları açıklanacak. O gün, hangi grupla hangi birliğe gideceğiniz belli olacak.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğiniz gibi bir defa şubata attı, sonra kasıma döndü. Bugün (11 Eylül) itibariyle 9 kasım görünüyor. Bu artık kasım celbinde olduğum anlamına geliyor sanırım?

  • Hocam merhabalar herşeyi çok güzel yazmışsınız anlatmışsınız. Benim aklıma takılan bir konu var bende yedek astsubaylık için tecilimi bozup başvurumu yapmıştım ama er çıktı benimde erteleme hakkım vardı ertelettim bugün erteleme iptali başvurusunda bulundum erteleme iptalim onaylandıkdan sonra bedelliye çevirebiliyormuyum? bunun hakkında yazan olmamış şimdiden ilginize teşekkürler.

  • mahirinho M kullanıcısına yanıt

    Hizmet tercihini bedelli şeklinde yeniden doldurup ilgili bankaya bedelli ücretini yatırırsınız, tekrardan muayene falan olmanız gerekmiyor.


    Tecili de bozmuşsunuz, askerlik durum belgenizdeki xx tarihine kadar ilişiği yoktur yazan o xx tarihine dikkat ediniz. Bedelli ücretini yatırmadan o tarihi geçirirseniz, bakaya kalıp ödeyeceğiniz miktarın artması söz konusu olacaktır.

    O yüzden çok geçmeden işlemlerinizi tamamlayın. Para hazırsa 1 günlük iş.

    Eğer edevletten olmazsa en yakın şubeden hizmet tercihini yaptırırsınız.

  • teşekkür ederim başvurumu yaptım sevk tarihim 05.10.2023 bukadar erken olacağını düşünmemiştim ben parayı 06.10.2023 tarihinde yatırabiliyorum çok problem olurmu?

  • mahirinho M kullanıcısına yanıt

    Sınıflandırma belliyse çok bekletmiyorlar. Sizi de sıradaki gruba yazmışlar. Mesela martta, nisanda gitmesi gereken depremzedelerden bazılarını 9 kasıma atmışlar.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/b3a47a1ebe114d9ab9b3949fcc5a5fb2

    Alıntı

    metni:
    9. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.


    5 ekim, e-devlet üzerinden sevk belgesi almak için son tarih. 6 ekim sıkıntı olabilir onu şubeyle görüşünüz.


    Bakaya duruma düşerseniz, bakaya kalınan her 30 gün için (1. gün de olsa 30. gün de olsa aynı parayı kesiyorlar) 1700-1800 TL kadar fazladan ödeme yapacaksınız.


    Benim için fazladan ödemek problem değil diyorsanız dert edilecek bir durum yok.


    Bedelli ücretinden 1 kuruş fazla ödemem diyorsanız ya ne yapıp edip 5 ekime kadar parayı yatırın (şubeyle görüşün 7-8 ekim mi son olur o güne kadar parayı yatırırsınız)

    Ya da hala tecil hakkınız varsa onu kullanıp 29 aralığa kadar parayı denkleştirdiğiniz gün bu işlemleri halledersiniz. Mezuniyet tarihiniz üzerinden 2 yıl geçmediyse tecil hakkınız var demektir.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam ilginize teşekkürler bugün yatırabildim bedelli ücretini haliyle sistemde bakaya gözükmüş oldum 1 gün için ama ücreti yatırırken esktra ücret çıkmadı pazartesi ye kadar bilgilerim güncellenmezse askerlik şubesine uğrayacağım umarım bir problem yaşamam.

  • volkanyldrm V kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende sizinle aynı durumdayım sevk işlemimi gerçekleştirip iş verene vereceğim sonrasında sevki iptal edip bedelli yapmak istiyorum siz yapabildiniz mi bir engel çıktı mı ?

  • Merhaba iyi forumlar. Yd.Sb. ve Yd.Asb. tercihi yapmıştım fakat 27 Ekim 2023 tarihinde açıklanan sonuçla Er düştüğümü öğrendim. Hemen aynı gün er yapmak istemediğim için bedelliye başvurdum. Sevk belgeleri 31 Ekim 2023 tarihinde açıklanacak. Sevk tarihim ise 9 Kasım 2023 gözüküyor. Bedelli ücretimi en geç 9 Kasım’a kadar yatırmam gerektiğini sizin yazınızdan öğrendim. Bedelli ücretini ise henüz ödemedim. Şartlardan dolayı 3 Kasım 2023 günü ödeyebileceğim. Fakat 31 Ekim 2023 tarihinde sevk belgeleri erişime açılacağı için bana yatırılacak olan yol ve iaşe ücretini almazsam herhangi bir sorun olur mu? Ya da illaki PTT’den alıp Askerlik Şubesi’ne elden teslim mi etmek zorundayım? Ya da Sevk belgesini E-devlet üzerinden hiç almazsam hiç sorun olmaz mı?

    Haftasonu olduğu için Askerlik Şubesi ile iletişime geçemedim. Forumda başlığı gördüğüm için size danışmak istedim.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.




  • MosesSimon M kullanıcısına yanıt

    Sevk başvurusu yapmadığınız / sevk belgenizi almadığınız sürece yol ve iaşe bedeli PTT'ye aktarılmıyor. Sevk belgesini almak için 9 kasıma kadar süre tanınıyor, illa 31 ekimde alacaksınız diye bir şart yok.

    Şu durumda 9 kasıma kadar sevk başvurusu yapmadan ilgili bankalardan birine bedelli ücretini yatırırsınız. Ondan sonra da ocak ayındaki bedelli sınıflandırmasını beklersiniz. Burayı takip ediniz, ocak ayında bedelli duyurusu çıkar.

    www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam benim de sevk tarihi 9 kasım, geçtiğimiz cuma açıklandığı gün (e-devlet hata verdiği için) askerlik şubesine giderek bedelliye başvurdum. Bana başvuru tarihinden itibaren 2 ay içinde ödeyebilirsin yani 27/12/2023 tarihine kadar dediler ama e-devlette halen 9/11/2023'e kadar askerliğe ilişiği yoktur görüldüğü ve sevk tarihim de aynı şekilde görüldüğü için tereddütte kaldım. Sonuçta şubenin verdiği sözlü bilgi yarın fark bedeli çıkarsa veya çevirmede bakaya çıkarsam bir işime yaramayacak. Verdikleri bilgi yanlış olabilir mi acaba?

  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    9 kasıma çıktığınız sistemde de belli olduysa ödeme işinde 9 kasımı geçirmeyin derim.

    Ha dünyanın sonu değil. Bakaya kalanlar da bedelliye çevirebiliyor. Yukarıda geçmiş mesajımda da yazdım. Bakaya kalınan her 30 gün için 1700-1800 TL falan ek ödemesi var. Bunu göze alırsanız 29 aralığa kadar ödeme yaparsınız.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bana Ağustos celbinde yedek subay çıktı sonra ben erteleme yaptım. Yeni sevkim Şubat'ta gözüküyordu.

    Dün hizmet tercihimi bedelliye çevirdim. Ziraatte bedelli borcu gözüküyor ama son ödeme tarihi kırmızı ve 01/01/0001 yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

  • ibrahimk16 İ kullanıcısına yanıt

    Bir askerlik şubesiyle görüşünüz. Yedek subaylık çıktıysa (bir de tecil bozulduysa) sizi 9 kasıma atmış olabilirler. Yarın (9 kasım) ek ücret çıkmadan ödeme yapmak için son tarih olabilir.

  • edit: gerek kalmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madman999 -- 28 Şubat 2024; 22:1:37 >
  • Merhabalar, tecilim 31 Aralık 2023 tarihinde bitti ve er olarak kısa dönem başvurdum 2023 aralıkta. Şu an e-devlet üzerinde bedelliye çevirme hakkım var.


    Şu an yoklama dönemi ve sınıflandırılma bekleniyor görünüyor ve 8. Aya (22.08.2024 - Ağustos) kadar askerlik ile ilişiği yoktur diyor durum belgesine bakınca.


    Bedelliye çevirme işlemini en geç ne zaman yapabilirim?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.