Şimdi Ara

Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
199
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Temmuz zammından etkilenmemek için geç kaldık dimi? Yani şöyle ki tecili devam edip yedek subaylık isteyen, yedek subaylık olmazsa bedelli askerlik yapmak isteyen bir kişi temmuz öncesi tecilini bozdursa mayıs ve haziran aylarında celp dönemi olmadığı için mecburen sonraki celp dönemini bekleyecek. O geçen sürede de zam gelmiş olacak. Yoksa böyle değil mi umut var mı?
  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/b3a47a1ebe114d9ab9b3949fcc5a5fb2

    Evet, en yakın sınıflandırma 28 temmuzda açıklanacak. Duruma göre çevirecektim diyorsanız zamma yakalanıyorsunuz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam iyi akşamlar şu an askerlik yoklama dönemindeyim sınıflandırma bekliyorum. Eğer para biriktirme imkanım olursa bedelli yapmayı düşünüyorum. Eğer biriktiremezsem 6 ay er olarak yapacağım. Eylül ayında cebimde yeterli param olur muhtemelen. Ben askerlik yerleri açıklandıktan sonra bedelli başvurusu yaparsam 2 ay bekleyebilir miyim bedelli ücretini yatırmak için. 28 temmuzda başvuru yapsam bana 28 Eylül tarihine kadar ödeme şansı tanınıyor mu. Yoksa askerlik yeri belli olduğu için hemen mi yatırmam gerekiyor? Yani sevk iptal olur mu 28 eylül'e kadar .

  • Armageddom751 kullanıcısına yanıt

    Diyelim ki 28 temmuzda sınıflandırmanız açıklandı. 10 ağustos 1. Gruba çıktınız.

    Eğer erteleme hakkınız yoksa 10 ağustosa kadar hizmet tercihini bedelli olarak doldurup, o dönemki geçerli bedelli ücretini ödeyerek bedelli kapsamına geçersiniz.

    11 ağustostan sonraya kalırsanız (tecil hakkınız da kalmadıysa) bakaya sayılırsınız. Bakaya kalınan her bir ay için bedelliye ek olarak fark ücreti çıkıyor. Paranız hazır olunca en yakın şubeden bedelliye çevirir; neyse ödeyeceğiniz miktarı çıkarırlar, gider bankaya ödersiniz.

    Burada olay, (erteleme hakkınız kalmadıysa) hangi gruba çıkacağınızda bitiyor. Ödeyeceğiniz parayı dert etmiyorsanız isterseniz aralık ayında bedelliye çevirin.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam 1. grup çıkarsa peki bakaya kalmak sorun teşkil eder mi. En azından eylül ayına kadar şansımı denemek istiyorum en kötü 2 ay bakaya ücreti yatırırım ama birliğe teslim olmadığım için askerlik şubeden eve gelirler mi bu süreçte. Onun haricinde 11 Ağustos'ta bedelli başvurusu yapsam bana 2 ay vermezler sanırım. Param hazır olunca başvuru yapmam gerekiyor sanırım.

  • Armageddom751 kullanıcısına yanıt

    2015 seçimlerinde bakaya halde oy kullanmıştım. Bir tane polis çevirip sormadı. Eve falan gelmezler.

    Bakaya kalmak, ödeyeceğiniz para miktarını arttırması hariç bir sıkıntısı olmaz. Şubeye gidip bedelli işlemini yaptırdıktan sonra 1 ay içinde parayı yatırırsınız. İkinci aya sarkıtırsanız ödeyeceğiniz miktarı otomatik arttıran bir sistem getirdiler bilmiyorum. Kafanızda bedelli varsa paranız hazır olunca şubeye gidersiniz.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam

  • Merhaba arkadaşlar ben sağlık personeliyim 6 aya kadar almanyaya gideceğim 1 kez çevirmede yakalandım suan 15 gün tebliğ süresindeyim.

    bugün askerlik şubeye gittim bilgi almak için bu yıl sonu bedelli yatırıp 2024 ocak gibi bedelli yapmak istiyorum ne yapmalıyım diye ordaki memur en iyisi muayene ol ceza binmesin kasımda da bedellini yatırırsın dedi. sizce de öyle mi yapmalıyım bana ne önerirsiniz bedelliye çevirememe durumu olur mu

    bir de kaçarak devam edip yurt dışında 3 yıl çalışıp dövizle askerlik yapmayı önerir misiniz sanki her türkiyeye gelişimde başıma bela olacak gibi ve ceza da birikecek çokça. şimdiden bilgiler için teşekkürler.

  • Weightless kullanıcısına yanıt

    Dün, özelden

    "Vize Başvurusunda askerlik durum belgesi isteniyormuş, Ağustos 2023te tecilim bitiyor yoklama kaçağına düşer miyim diye" bir forumdaş yazmıştı. Yoklama kaçağı olarak askerlik durum belgesi alamıyorsunuz, nasıl olacak? Vize başvurusu da yapmadıysanız şimdiden askerlik durumunu düzeltmek en mantıklısı.


    Bedelli yapacaksanız, yoklama kaçağı geçen her 30 gün için (en son) 1518 TL fark ücreti alınıyor (bedelli ücretine ek olarak). Ne kadar çok beklerseniz o kadar fazla ödeyeceksiniz, memurun söylediği mantıklı. 10 gün içinde yeni bedelli ücreti belli olur. Ona göre başvurunuzu yapar, ücretinizi yatırırsınız. Şubat - aralık 2024 arası 1 ay askerliğinizi Türkiye'de yaparsınız.

  • Arkadaşlar merhaba, daha önce de yazılmış fakat net olsun istiyorum o sebeple soruyorum. 9 gün sonra sevkimin son günü ama ben bedelli iciny başvuruyu bugün yaptım. Ben parayı 2 ay içerisinde yatirabilir miyim yoksa 9 günden sonra sorun mu olur( ekstra ücret bedelli iptali vs)? Döviz olarak borclanacagim bedelli parası için o sebeple ne kadar geç olsa o kadar iyi diyorum. Rica etsem yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiavalNando -- 1 Ağustos 2023; 15:34:14 >
  • DiavalNando D kullanıcısına yanıt

    Erteleme hakkınız varsa onu kullanıp 2 ay ödeme süresi geçerli olur.

    Ama erteleme hakkı kalmadıysa 10 ağustosa kadar parayı yatırınız. 10 ağustosu geçirirseniz bakaya kalacağınız için ek ücret (her ay için 1784 TL) çıkacaktır.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Erteleme hakkım bulunmaktadır diye yaziyor altta ama yine de netleştirmek için nereden sorgulayabilirim acaba
  • DiavalNando D kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma

    Burada askerlik şubelerinin iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Veya edevlette Askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefon numarasını mesai saatleri içinde arayabilirsiniz.

    Ya da edevletten askerlik erteleme başvurusu yaparsınız (muhtemelen Askerliğim sayfasındadır) varsa hakkınız birkaç güne sisteme düşer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 1 Ağustos 2023; 15:58:51 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ederim
  • Dostlar selamlar. 1996 doğumluyum yaş 27


    E-Devlette şu şekilde görünüyor:

    Erteleme Tarihi 19/09/2019

    Erteleme Bitiş Tarihi 31/12/2024

    Erteleme Sebebi: YURTİÇİ ÖĞRENCİ


    6 yıllık memurum. Çok düşük ihtimal de olsa bulunduğum ile yakın yedek sb./astsb. çıkarsa uzun dönem gitmeyi, çıkmazsa bedelliye çevirmeyi düşünüyorum. Bedelliyi de 2024 zammı yansımadan ödemek istoyurum. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Askerlik şubesi kasım celbine yetişmen veya ocağa kalman yüzde 50 yüzde 50 ihtimal dedi. Kasımda belli olursa uzun dönem ve yakın yer çıkmasına göre tercih yapacağım, ocağa kalırsa celbi beklemeden aralıkta ödeyip bedelliye çevireceğim. Bu şekilde oluyor değil mi?

  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c80dd1f88e8d4b57866342599d526535

    Kasım celbine yetişmek için 31 ağustosa kadar yoklama işlemlerinizi halletmeniz lazım.

    1-10 Eylül arası nitelik güncellemesi denen olay var, Kasım celbine kalacaksınız, yoksa şubat celbine mi kaydıracaklar o belli olacak.

    O süreçte, askerlik durum belgenizde 9.11.2023e kadar ilişiği yoktur yazısı değişmezse 27 ekimde gideceğiniz grup / birlik belli olacak demektir.

    1. Grup çıkarsa 9 kasıma;

    2. Grup çıkarsa 7 aralığa;

    3. Grup çıkarsa 29 aralığa (30-31 aralık hafta sonuna geliyor)

    Kadar ek bir ücret ödemeden (bakaya kalanlar bedelliye başvurursa ek ücret çıkıyor) bedelliye çevirebilirsiniz.

    Eğer öğrencilik nedeniyle tekrar erteleme yaptırırsanız hangi grup çıkarsa çıksın 29 aralığa kadar ek ücret ödemeden bedelliye çevirebilirsiniz.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam yoklama başvurusunda "bedelli askerlik yapmak istiyorum" ve "hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum" şeklinde iki seçenek var. İkisi de benim durumuma uymuyor çünkü mezunum ve önce uzun dönem için başvuracağım. Bedelli olan seçeneği seçip ilerlemeli miyim?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cordarone

    Hocam yoklama başvurusunda "bedelli askerlik yapmak istiyorum" ve "hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum" şeklinde iki seçenek var. İkisi de benim durumuma uymuyor çünkü mezunum ve önce uzun dönem için başvuracağım. Bedelli olan seçeneği seçip ilerlemeli miyim?

    Hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum'u seçiniz. Sanırım erteleme yapmak için lisans (veya AÖF) bölümü okuyorsunuz.

    https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

    Önlisans mezuniyetinizin burada görünmesi lazım. Hizmet tercihinde yedek subay / astsubaylık seçimi yapılacak.

    Mehmetçiğin Sesiyoutube
    https://www.n11.com/magaza/mehmetciginsesi Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Merhaba arkadaşlar bu videoda size askerlik başvurusunun ilk adım olan askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Asal yoklama başvurusu nasıl yapılır 2021 ? Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik yoklaması yaparken nelere dikkat edilmelidir. Askerlik yoklaması yapıldıktan sonra erteleme yapılır mı ? ASAL Yoklama başvurusu ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra hangi işlem yapılmalı ? Sorularının ve daha fazlasının cevabını Mehmetçiğin Sesi Askerlik Yoklama Başvurusu Nasıl Yapılır videosunda bulabilirsiniz. Askerlik yoklama başvurusu işleminin yani asal yoklama başvurusunun nasıl yapılacağını anlattım. E-Yoklama sistemi ile e-devlet sistemine giriş yaparak ASAL Yoklama Başvurusu bağlantısına tıklayarak bilgilendirme ve onay formunu açacaksınız. Kaydedin ve çıktı almadan 2 gün sonra aile hekimine giderek muayenenizi olabilirsiniz. Başvuru sırasında bir sorun yaşarsanız yorum olarak yazabilirsiniz. Askerlik ile ilgili tüm güncel bilgileri öğrenmek istiyorsanız Mehmetçiğin Sesi kanalına abone olmayı unutmayın. Askerlik Hizmet Tercihi Uygulamalı Anlatım : https://youtu.be/mrjHwARSMIw 00:00 Merhaba, Askerlik Yoklama başvurusu nasıl yapılır ? 01:22 ASAL Yoklama Başvurusu İlk Adım 03:37 Askerlik yoklaması fotoğraf düzenleme 05:15 ASAL Yoklama Askerlik İptal Sebebi 06:15 Askerlik Yoklama başvurusu adımları Mehmetçiğin Sesi Abone Olmak için : https://www.youtube.com/c/MehmetçiğinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 Mehmetçiğin Sesi Twitter : https://twitter.com/MehmetciginSesi #mehmetçiğinsesi #askerlikyoklamaişlemi #askerlikyoklamanasılyapılır #asalyoklamabaşvurusu #asalyoklama #askerlikbaşvurusunasılyapılır
    https://www.youtube.com/watch?si=iGaUgzW8PZBxwRVT&v=s3o3D6bfUwg&feature=youtu.be


    Mehmetçiğin Sesiyoutube
    Trendyol Asker Paketleri : https://ty.gl/xudkppirk Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Arkadaşlar merhaba, bu videoda ; Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 ? Askerlik celp dönemi tercihi nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi asal nasıl yapılır ? Celp dönem tercihinde ay sıralaması nasıl olmalıdır ? Hizmet tercihi nedir detayları nelerdir ? Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi e devlet ? Askerlik hizmet tercihi başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik Yedek Subay Başvurusu E Devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik yedek astsubay başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihinde sorulan ikinci 6 ay ve komando olmak istiyor musunuz sorularının önemi nedir ? Askerlik hizmet tercihi yedek subay başvurusu yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi yedek astsubay başvurusu yapılmazsa ne olur ? sorularının ve daha fazlasının yanıtını bulabilirsiniz. Askerlik hizmet tercihini yapabilmeniz önce yoklama işlemini yapmalısınız. Yoklama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz. Yoklamanızı yaptıktan sonra aile hekiminizden muayene olacaksanız. Yaklaşık 2 3 gün içerisinde askerlik şubesi yoklama işleminizi onaylayacaktır. Bu süreçlerin hiçbirinde şubeye gitmenize gerek yok. Yoklamanız onaylandıktan sonra e devletten asal hizmet tercihi kısımlarından tercihlerinizi yapabilirsiniz. Unutmayın, son iki yıl içerisinde yoklamanızı yaptıysanız tekrar yapmanıza gerek yok. E devletten celp ve hizmet tercihlerinizi yaptıktan sonra işlemleri tamamladığınız tarih hangi celp grubuna giriyorsa o celp ile gidebilirsiniz. Askerlik celp tarihleri ile askerlik celp dönemlerine kanalda bulabilirsiniz. Askerlikle ilgili tüm gelişmeler için kanala abone olmayı unutmayın. Videoyu daha çok arkadaşımızın görüp bilgilenmesi için beğenmeniz yeterli. 00:00 Askerlik Hizmet Tercihi Nasıl Yapılır ? Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet | Mehmetçiğin Sesi 01:15 Askerlik Hizmet Tercihi E Devlet Uygulamalı Anlatım 02:45 Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet 05:45 Askerlik Hizmet Tercihi Ay Sıralaması Nasıl Yapılmalı ? 07:30 Askerlik Hizmet Tercihi Erteleme İptal Sebebi 09:00 Askerlik Hizmet Tercihi Yapılmazsa Ne Olur ? ASAL Yoklama Nasıl Yapılır ? : https://youtu.be/_w1ShPjMBhM Mehmetçiğin Sesi Abone Ol : https://www.youtube.com/c/Mehmet%C3%A7i%C4%9FinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 #mehmetçiğinsesi #askerlikhizmettercihiedevlet #askerlikhizmettercihinasılyapılır #hizmettercihi #hizmettercihiyedeksubaybaşvurusu #hizmettercihiyedekastsubaybaşvurusu #yedeksubaybaşvurusu #yedekastsubaybaşvurusu #askerlikhizmettercihi
    https://www.youtube.com/watch?si=9K0s73JzTnM_eNPv&v=n1nhU5kyJcQ&feature=youtu.be




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Yok hocam mezunum ben, 2017'de örgün önlisans, 2019'da aöf önlisans ve 2021'de aöf lisans mezuniyetim var. 2 yıldır öğrencilikle ilişiğim yok.


    Sistemde de mezuniyet bilgilerim ve öğrenci olmadığım doğru şekilde görünüyor ama gel gelelim ki sunduğu seçenekler ("bedelli askerlik yapmak istiyorum" ve "hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum") bana uymuyor.


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 25 Ağustos 2023; 13:25:57 >




  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    Bir askerlik şubesiyle görüşünüz. 2021de mezun olup hala öğrenci erteli görünüyorsunuz. 2021de mezun olan 2023e kadar mezun erteli olmalıydı.

    Yoklama işlemlerini yapacaksanız hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum'u seçeceksiniz. Bedelli sizi başka tarafa götürür.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.