Şimdi Ara

Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pc Modifikasyon bölümündeki konulara baktıkça iştahım kabardı ancak elimdeki haf-x ve feel kasaya kıyamadığımdan ötürü (uzun zamandır bu tür işlerle meşgul değildim paslandığımı düşündüğüm için korkuyorum açıkcası) aklıma kutuların içinde sürünen eski parçalar ve elimde boşa çıkmış 10 yıllık bir kasayı değerlendirebileceğim fikri oluştu.

    Eski kasayı babama verdiğim için bana da linux kurup deneme tahtası yapabileceğim bir pc gerekiyordu bu nedenle hevesim daha da arttı

    Eski kutuları biraz karıştırdım ve bir pc toplayabileceğim kadar parça buldum;
    - AM2 destekli anakart (Sağlam)
    - IDE CD Sürücü (kapağı açılmıyor + cd okumuyor)
    - 40 GB IDE hard disk (Sağlam)
    - AM2 destekli iki tane işlemci soğutucusu (Sağlam)
    - Feel kasadan çıkma dandik ancak yeterli bir psu (Sağlam ancak fanı kesim motoru mübarek yok böyle ses)
    - Markasını ilk defa duyduğum ancak kaliteli bir psu (Malesef bozuk neden bozuk olduğu bilinmiyor)
    - x1950 pro ekran kartı (boşta 90 derece yükte pc kapanıyor)
    - A4 tech mouse (sol tuşu bazen tekliyor)
    - Markasız klavye (tuşlarında problem var çok sert)
    - Webcam (sağlam)
    - Mikrofon (Sağlam)
    - Laccess kulaklık (sağlam)
    - PC kasası (boyası dökülmeye başlamış 1 adet fanı var fan problemsiz)

    Eksik parçalar;
    - Ram (Forumdan alındı) 30 tl
    - İşlemci (Forumdan alındı) 70 tl


    Bu kadar parça çıkacağını tahmin etmiyordum daha geçen sefer sağlam parçalarla sağlam bir kasa çıkarmıştım bunlar işe yaramaz diye atmıştım kenara ancak alıcı gözüyle bakınca ölüyü canlandırabileceğimi sanıyorum Kasa için 200 TL ayırdım. Daha fazla masraf yapmamaya ve sadece elimdekileri kullanmaya çalışacağım. Ram ve işlemcilerden sonra geriye 100 tl kalıyor.. Bu 100 tl yi iyi değerlendirmem lazım alınacak çok şey var daha.

    Ram ve işlemci gelene kadar kasa için eldeki malzemelerden fan çıkarmaya çalıştım. Bozuk psunun fanları ışıklı ve sessizdi hala ışıklı ve sessiz mi bilmiyordum hemen işe koyuldum. Psu çin malı ve sanırım aşırı voltajdan dolayı bozulmuştu ancak psuda en çok hoşuma giden fan kontrolcüsü sayesinde fanların sesini kesebiliyordum şimdilik beni alakadar eden fanlar hemen fanları söktüm.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Oldukça pislenmişler simsiyah çıktı ellerim ancak çok sevindim fanlar soketli ayrıca fan grilleri de var.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    psunun neden yandığına şaşırmamalı sanırım


    fanları güzelce parçalarına ayırarak temizledim. Artık daha şıklar bunları denemem gerektiğine dair bir hisse kapıldım ve 4 adet kalem pille fanları tek tek çalıştırdım. Malesef bir fanın ışıkları çalışmıyor, ışıkları sağlam fan çok ses yapıyor. Tam bir hayal kırıklığı

    Tekrar fanları parçalarına ayırdım ve fanların kanatlarını değiştirdim. Biraz gres yağıyla beraber artık daha sessizler. Ancak hala bir fanın ışıkları yanmıyor.

    Elektronik bilgim zayıftır bu nedenle direk ledleri söküp çalışıp çalışmadığını kontrol etmek daha iyi bir fikirdi ve malesef ledler de çalışmıyor.. Tüm ledleri söküp ledsiz fan haline getirdim böylesi daha iyi.. Sanırım lehimlerde problem var kablolara güç gitmiyor ancak elimdeki çam ağacı ledinin ayaklarını lehimlerin diplerine bastırınca çalıştığını gördüm.. Elimde elektronik malzeme yok arkadaştan yardım alacağım şimdilik bu şekilde kalıyor fanlar..

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Elimde bir tane ledsiz şeffaf fan, bir tane de ledli şeffaf fan var artık. Ayrıca kasanın üzerindeki klasik siyah fanı da temizledim sorunsuz çalışıyor.. Eski işlemci soğutucusundaki fanı da aldım hemen 3 adet 80mm, 1 adet 70mm fanım hazır.

    Bu fanlardan 80mm siyah olanını psunun fanıyla değiştirmeyi düşünüyorum. Tabi öncelikle sesini kesebilecek miyim ona bakacağım.

    Şimdilik fanlarla olan maceramı anlattım sıradaki maceram psu ve kasa için renk tercihi olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 7 Mart 2011; 5:41:57 >







  • takipteyim böyle ölüyü direiltmekten hoslanırım
  • bende takipdeym ekran kartını temizlersen ve üzerine bir fan takarsan düzelebilir bizde böle pc yi canlandırmıstık :)
  • hocam o bozuk psu yu niye söktün yazık degilmi orda ki bakterilere myklara, adam akıllı yuva yapmış kendilerine :D takipteyim ;)
  • aslında akıllılık aedp notebook anakartı almak lazm normal kasaya tak bir usb çoğaltıcı tmm işt fiyata baksanahttp://urun.gittigidiyor.com/FUJITSUAMILOD6820-LATTOP-ANAKART-ISLEMCI-RAM-HDD_W0QQidZZ36733391#aciklama anakart + işlemci+ hdd
  • @saimbal o da bir seçenek ancak öyle birşey alındıktan sonra ona özel bir kasa yapıp kullanmak daha güzel olacaktır ben sırf evdeki eski çöpe atılmak istenen parçaları kurtarmaya bakıyorum çünkü takip ederseniz çok kolay şekilde tamir edilip kullanılabilir hale gelebiliyorlar bu işe başlamadan önce açıkcası hepsi hurda gibi geliyordu gözüme ancak tamir edip çalıştırdıkça daha zevkli olmaya başladı bu iş

    @halleycem fanları o bataklıktan kurtardığım için mutluyum


    ------------------


    Evet nerde kalmıştık. Malzeme eksikliğim var o nedenle biraz yavaş ilerliyorum 2 tornavidayla ancak bu kadar oluyor pazartesiden sonra hızlanacağımı umuyorum


    Eski kasadan çıkma, fanı aşırı derecede sesli olan psuyu açtım. Sözde 550w psu bu içi bomboş. Bozuk çin malı psu bundan daha iyiymiş açıkcası.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Fanı söktüm malesef pinli değildi kabloları kestim. Fanı temizleyip yağlayarak geri taktım ve deneme yaptım. Sesten eser yok tıkır tıkır çalışıyor. Diğer fanları da denedim psu ile onlar da harika. Tam devirde kafa şişirici ses yok ancak devirlerini yinede biraz düşürmem gerekecek bunun için de anakart üzerindeki fan yuvalarını kullanacağım direk molex bağlantısı yapmadan.

    Eğer elektronikçi arkadaşı ikna edebilirsem eski psudaki fan kontrolcüsünü de kullanabilirim yan kapağa takacağım fan için diye düşünüyorum

    Sıra geldi kasaya.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Bu kasaya ne yapılabilir bilemiyorum ancak öncelik boyamak olacak. Evdeki kasalar siyah bunu beyaz olarak bırakmayı düşünüyorum.
    - İçini altın sarısı, dışını beyaz. Öndeki gri kısmı parlak krom rengine, mavi kısmı da yine altın sarısına boyamayı düşünüyorum.
    - 3.5" lik kapakların yerine full mesh, alt kısımdaki disket sürücü kısımlarına da mesh uygulamayı düşünüyorum. Mesh renklerine karar veremedim en sona bırakmayı düşünüyorum.
    - Disket sürücü boşluk kısmına ufak bir lcd gösterge eklemeyi düşünüyorum çok yakışacağına eminim. Öndeki plexi kaplı power butonunun çevresini ışıklandırmayı düşünüyorum
    hali hazırda orda led varmış yeni gördüm ancak alındığından beri çalışmayan bir leddi artık çalıştırma vakti geldi :D Tabi biraz daha değişiklik yaparak.
    - Kasanın yan kapağına plexi yapmayı düşünmüyorum çünkü içini görmek isteyeceğim birşey yok kasada. Bunun yerine yıldız motifi düşünüyorum ışıklandırarak çok güzel gözükeceğine eminim (yapabilirsem :) ilerde detayını anlatacağım)


    Gelelim fare ve klavyeye.

    Fareyi sökmeden önce denedim. Scrollunda ve sol tuşunda problem vardı. Oldukça pislenmiş, sararmış. farenin tüm ayrılabilen parçalarını söktüm.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    İçi temizdi ancak saç doluydu. Parçaları tek tek temizledim. Scroll topu sapsarı olduğundan dolayı çamaşır suyunda beklettim kirleri çözüldü sarılığını biraz attı şuan gayet iyi.
    sol tuşun arada tıklamama problemi kablonun tuşa baskı yapmasındanmış. Kabloyu güzelce toparladım. Scrollundaki problemide ufak scroll parçasının esnekliğini düzelterek giderdim. fare sorunsuz çalışıyor artık.
    Üst kapalamasını değiştirmeyi düşünüyorum ne tür malzemeyle değiştireceğime henüz karar veremedim yarın karar vereceğim. Fiber satan dükkan bulmam zor olacak o nedenle başka bir malzeme bakacağım.

    Ve klavye. Sanırım 7 yıldır temizlememişim tuşlar kirden yapışmış ve klavye sararmış. İki tuşun silikonu eksik ancak kullanmayacağım tuşlar olduğundan problem değil. Yinede bunlar için eski bir kumandanın silikonundan parça yapabilirim diye düşünüyorum bakacağız artık.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Klavyeyi parçalarına ayırdım ve plastik kısımlarını olduğu gibi çamaşır suyuna yatırdım. Tertemiz ve sorunsuz çalışıyor artık. Klavyeyi de fareyle beraber kaplamayı düşünüyorum çünkü kasasındaki sarılık ancak bu kadar çıkıyor ve çirkin bir görüntüsü var. Ya da kaplama yerine boya atabilirim karar veremedim

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Artık yavaş yavaş kasaya geçme zamanı. Yarın eksik malzemeleri toplayacağım cd sürücüsünü de elden geçirip fare ve klavye kaplamasını yapıp eksik silikonları uydurmaya çalışacağım. salı gününden itibaren artık kasayla uğraşmak istiyorum. En zor kısmı kasa olacak korkuyorum




  • Takipteyim.
  • Takipteyim.
    İşlemcinin modeli ney acaba? - 40GB IDE HDD ile biraz performans kaybı yaşıyabilirsin sanırım? yavaş ve gürültülü çalışacağının kanısındayım.
    Bu arada, güzel çalışmalar bekliyorum (: - Kasa yanına 22CM Fan yuvası kestirip, 22CM Fan taksan yan kapağa? Çok iyi olmazmı sence, bu bir tavsiyedir çok şık ve gösterişli olacağını düşünüyorum ayrıca kasa içi sıcaklık hissedilir şekilde düşecektir, chipset, anakart pcb baskı tamamı, işlemci sıcaklığı, ekran kartı pcb ve gpu / bellekler soğuyacağı için performansın yükselebilir ve reset atma sorununa daha sessiz şekilde çözüm bulabilirsin. ve çok şık durur led döşersin 22CM fana, çok güzel durur, kolay gelsin iyi çalışmalar. (:

    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMCLL&qs=|550=200 - 200MM fanlar ledli
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1706-xlf-serisi-170mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=45724 170MM Fan, Ledli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 7 Mart 2011; 8:41:50 >




  • tavsiyelere ihtiyacım var mutlaka elimdeki fanları değerlendirmek istiyorum aslında yan kapağa büyük fan iyi gider ancak hala yan kapak için aklımdaki projeyi çıkaramadım ortaya değerlendireceğim bunu da. İşlemci; Amd Athlon 64 x2 +4400

    bugün boyaları almaya gideceğim marshall marka düşünüyorum tabi bulabilirsem.. Ne kadar boya gider hiç bir fikrim yok bu nedenle 400ml lik birer kutu almayı düşünüyorum.. Yetmediği yerde takviye yaparım para sınırlı en büyük korkum ekran kartı bu arada sankiömrünü tamamlamış gibime geliyor. Ayrıntılar akşama
  • kasayı kazıdınmı :) enaz 2 kat boya atarsın boyanın tozu gelirse eyvah ozaman 1 kat daha ekran karktını elledinmi hiç kapatıyor demiştin
  • Kasaya dokunmadım henüz elimde zımpara yok boyalarla beraber alacağım ekran kartının stok soğutucusunu çıkardım (zor oldu ) macunu kurumuş yeniledim ancak çalıştırmadım henüz ve fazla fark yapacağını sanmıyorum sanırım soğutucu alacağım ancak kararsızım ekran kartı için masraf yapmaya elde kalmasından korkuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 7 Mart 2011; 14:54:17 >
  • haklısın ekran kartının elinde patlama riski var işlemci ney aldığın
  • İşlemci; Amd Athlon 64 x2 +4400
  • Uff ya en sonunda ne olacak merakla bekliyorum...
  • Malzeme olsa çok güzel şeyler olacak sprey boya bulamadım yaşadığım ilde. Hatta marshallın bayisi artık üretilmiyor onlar dedi bana Spreyleri internet üzerinden alacağım artık başka çarem kalmadı güvenilir bir yer arıyorum bilen gören varsa pm lütfen

    bu akşam cd sürücü ve ekran kartını canlandırmaya çalışmakla geçecek gece konuyu sslerle desteklerim

    edit: netten boyaların siparişlerini verdim. Hayırlısı bakalım. 1er kutu yetmeyecektir ancak sonuçta acemiyim önce acemiliği atalım yetmezse ekleme yaparız boyalara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 7 Mart 2011; 20:13:20 >




  • Boya konusunda sıkıntı çekiyorum hiç bir yerde boya yok sipariş verdiğim yerde de stok yokmuş şansıma bana bu konuda yardımcı olacak birilerine ihtiyacım var.

    Cd sürücü problemini halletim resimleri daha sonra ekleyeceğim. Ekran kartı için akasa vortexx neo soğutucu siparişi verdim yarın elimde bunun detayları da kartı canlandırdıktan sonra http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/ekran-karti-vga-sogutucu/akasa-vortexx-neo-ati-ve-nvidia-uyumlu-ekran-karti-sogutucu.html




  • Evet nerde kalmıştık

    Aksilikler yakamı bırakmıyor.. Forumdan aldığım işlemcinin ayakları yamuk çıktı Tekrar işlemci arayışındayım.. Ve tabi boyalar..

    Elimdeki 2000 yılından kalma cd sürücüden devam ettim. Bundan hiç ümidim yoktu içi fazla pislenmemiş ancak motor ve hareketli kısımlar oldukları yere yapışmış güzelce temizledim. Gres yağıyla destekledim hareketli parçaları (abartmadan ince ince) merceği de pamukla temizledim. Sonuç? Çalışıyor ancak hala cdleri zor okuyor yine de okuması bile mucize.

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod


    Kutuların içinde kaybolmuş bir tane de cd yazıcı buldum şansa o da aynı kaderi paylaşıyordu. Onu da aynen elden geçirdim problemsiz canavar gibi çalışıyor. Bunu kullanacağım kasada

     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod


    Ve ekran kartı.. Elimde kalır diye korkuyordum ancak korktuğum gibi olmadı. Stok soğutucu perişan durumdaydı ne yaparsam yapayım ısı boşta 89'dan aşağı inmedi. Bu nedenle akasa vortexx neo soğutucu aldım bugün elime ulaştı ve montajını yaptım.


     Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod  Eski parçaları değerlendirme ve kasa mod

    Kartı başka pcde denedim. Muhteşem ısı boşta 29 derece yükte 45 dereceyi geçmiyor. Ekran kartını da kurtardık.

    Listemize tekrar bakalım;

    Sağlam parçalar;
    + AM2 destekli anakart
    + IDE CDRW Sürücü
    + 40 GB IDE hard disk
    + AM2 destekli iki tane işlemci soğutucusu
    + Feel kasadan çıkma dandik ancak yeterli bir psu
    + x1950 pro ekran kartı
    + A4 tech mouse
    + Markasız klavye
    + Webcam
    + Mikrofon
    + Laccess kulaklık


    Modifiye edilecek parçalar;
    - PC kasası
    - Fanlar
    - Mouse ve klavye

    Eksik parçalar;
    - İşlemci

    Denenmemiş parçalar;
    - Ram (Forumdan alındı) 30 tl

    Sanırım gayet iyi gidiyorum yavaş da olsa




  • tüh işlemci elinde kaldımı yoksa geri verdinmi korktumuz ekran kartı ise süper desene
  • Cevap gelmedi karşı taraftan henüz umarım elimde kalmaz şuan sadece işlemci eksik artık diğer parçalar tamamdır.. Şu boyaları alıp biran önce başlamam gerekiyor kasaya ve ek işlere boyayı nerden temin edebilirim bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 9 Mart 2011; 19:57:12 >
  • Takipteyim.
    Mod şuan iyi gidiyor.Ekran kartını bana vererek değerlendirebilirdin Şaka maka bir yana 89 nere 29 nere?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.