Şimdi Ara

ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
9.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Güvenlik ekipmanları üst düzey olan bir araç en ucuz ne kadara alınabilir" sorusuna cevap verecek Sirion Sporty 1,5 tam olarak 1 yıldır Tr de satışta..Daihatsu’nun şehir otomobili uzmanlığının tipik bir örneği olan Sirion’un 1.5 litre 103 HP’lik motora sahip yüksek performanslı modelinde bu anlamda neredeyse yok yok!
    Tr de satılan diğer tüm Daihatsu lar gibi Japonya da Toyota çatısı altında üretilen Sirion da kullanılan 1,5 lik motor; 1495 cc hacmindeki, 16 supaplı ve çok noktadan enjeksiyonlu, performans ve yakıt tüketimi ilişkisini mükemmel hale getiren DVVT (Daihatsu Variable Valve Timing: Daihatsu Değişken Supap Zamanlaması) sistemine sahip (Toyota da ki VVT-i).. DVVT sayesinde benzerlerinden daha yüksek performans sergileyen ve Euro 4 emisyon normuna uygun motorun ortalama yakıt tüketimi de 1.3 litrelik motor seviyelerinde.. Yakıt Tüketimi (Şehiriçi/Şehirlerarası/Birleşik) : Düz viteste 7.9/5.2/6.2 iken Tam otomatik vites seçeneğinde 8.8/5.5/6.7 olan 1,5 motor; 6000 d/d’de 103 HP güç, 4400 d/d’de 132 Nm tork üretirken, 0-100 hızlanmasını 10,5 sn.de tamamlıyor..
    Bu ufak teknik bilgilendirmeden sonra aracın standartlarına eğildiğimizde; klima, anlık yakıt tüketim bilgileri gibi önemli bilgileri de içeren yol bilgisayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yükseklik ayarlı elektro-servo direksiyon (ön gösterge paneliyle beraber), aux-in girişli radyo-CD-Mp3 çalar, elektrikli yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, asimetrik katlanabilen arka koltuklar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, arka hoparlörler, krom vites topuzu, çelik jantlar,sportif ön tampon ve ön sis farları, spor yan etekler, arka spoyler standart olarak sunuluyor..

    Aracın iddialı olduğu güvenlik ekipmanlarına gelince: EBD destekli ABS + ESP (Daihatsu da bu sistemin adı VSC) + Sürücü - Yolcu ön havayastıkları + Yan havayastıkları + Perde havayastıkları!

     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5


     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5

     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5

     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5

     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5


    Şu sıralar ÖTV indirimiyle birlikte manuel vitesli Sirion Sporty 1,5 ler 23990 TL iken otomatik vitesli versiyon ise 24990 TL liste fiyatıyla tüketicinin beğenisinde!!


     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5


     ESP yi standart sunan en ucuz B sınıfı araç: Sirion 1,5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 30 Mart 2009; 12:39:52 >







  • Yukarıda Daihatsu resmi sitesinin verdiği teknik verilerden bahsettim fakat ufak bir yanlışlık var!Hangi noktasında mı!???Tabii ki son sürat ve de 0-100 hızlanma noktasında!Son süratle ilgili ilk link..Alttaki paragraftada arkadaş kendi ilk denemesi olan 0-100 hızlanmasından laf arasında bahsediyor; 9.5 saniye rakamı yakaladığından.. Buyurun bir Sirion 1,5 kullanıcısı paylaşımı:http://www.daihatsuaskina.com/forum/sirion-1-5-sporty-200-km-t452.html

    Ayrıca aynı ark.ın aracını merak ederseniz:http://www.daihatsuaskina.com/forum/yeni-arcimin-ilk-resimleri-sirion-1-5-sporty-t435.html




  • Tr de ESP yi standart olarak sunan en ucuz B sınıfı araç olan Sirion 1,5 Sporty; bu noktada bu fiyat aralığında ister istemez güvenlik ekipmanları en üst düzey araç sıfatına sahip oluyor pek tabii ki!

    Peki ESP ESP diyoruz da nedir bu ESP;ne işe yarar!!??
    Buyurun yaptığım alıntıya:

    Uluslararası çapta yapılan tüm kaza araştırmalarının sonuçlarına göre, ölümle sonuçlanan kazaların en az yüzde 40 ’ı savrulma neticesinde meydana geliyor.
    Savrulma sonucunda oluşan kazaların ise yaklaşık yüzde 80’inde, eğer araçta ESP sistemi bulunsaydı kazanın önlenebileceği ortaya çıkıyor. Geçen yıl Köln Üniversitesi tarafından yapılan bir diğer araştırmanın sonuçlarıysa sadece Avrupa’da ESP sisteminin tüm araçlarda kullanılması halinde her yıl trafikte 4 bin kişinin ölümünün ve 100 bin kişinin yaralanmasının önlenebileceğini gösteriyor.
    Amerikan trafik dairesi NHTSA ’nın öngörüleri doğrultusunda, ESP sisteminin tüm araçlarda aktif olarak kullanılması halinde Amerika’da 10 bin kişinin rafik kazalarında ölümünün önüne geçilebilir.

    Yazıya lütfen daha ayrıntılı bakın:http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=884688&Date=23.06.2008&CategoryID=101

    AYrıca arabam.com un link.ini verdiğim video içerikli ilgili haberi de oldukça önemli ve dikkat çekici bence:http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=284809

    Dolayısıyla Sirion 1,5 eşini emin ellere emanet etmek isteyen beyler için özellikle biçilmiş kaftanken; sözkonusu bayanların sinir katsayılarını artırabilecek bir oyuncağa da dönüşebilir kimi zaman!!Neden mi!?? Kendileri için alınmış bu güvenilir oyuncağın heyecanlı tarafları beyleri tarafından keşfedildikçe; araçlarına kendilerinden çok beyleri tarafından binildiğini görecekleri için!! :wink: :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 15 Aralık 2008; 14:31:38 >




  • Fiat panda da opsiyonel olarak var. 1.2 dynamic + güvenlik paketi (ESP, ASR, MSR, Hillholder) 25750 ytl. liste fiyatı.
    Ama Sirion dediğiniz gibi çok avantajlı.
  • Helal olsun daihatsu'ya
  • iç hacmi nicedir bu makinenin?
  • Tr de ESP yi standart olarak sunan en ucuz araç olan Sirion 1,5 Sporty; bu noktada bu fiyat aralığında ister istemez en güvenli araç sıfatına sahip oluyor pek tabii ki!


    hocam böyle cümle kurarsan bana cevap verme hakkı doğar


    şimdi en güvenli aracı tanımlayalım
    60 km hızla savrulma eğilimine giren bir araca esp yi koymak mı aracı güvenli yapar ?
    yoksa aynı viraja 80-90 km hızla girip hiç birşey olmamış (esp siz)gibi çıkmak mı aracı güvenli yapar ?
    mesela B sınıfında en iyi yol tutan araç bildiğim kadarı ile fiesta
    şimdi fiestadan güvenli mi demek?

    yardımcı güvenlik donanımları aracın tehlikeye düştüğü anda devreye girmesi ile işe yarar.
    peki o araç diğer esp li aracın düştüğü tehlikeli durumlarda da çok rahat davranabiliyorsa ne olacak?
    direksiyon keskinliği ve iyi yol tutuşu ile engelden kaçabilen esp siz araç kazayı atlattı.
    ama vasat sürüş karakterli esp li bir araç engelden kaçamadı ve savrulma eğilimine girip esp sayesinde kazayı ucuz atlattı,ya da atlatamadı.
    sonuçta esp fizik kurallarını yenemez.


    aracın ağırlık merkezi
    süspansiyon yapısı
    tekerleklerin iz açıklıkları
    rijit gövde
    vs...

    bunları hesaba katmadan sadece esp var demek o aracı güvenli kılar mı sence?
    he fiyatına göre iyi araba olabilir orasını tartışmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 8 Kasım 2008; 14:10:07 >




  • onun her tarafı esp olsa kaç yazarreklam kokan hareket bunlar



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 8 Kasım 2008; 14:08:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: individual

    şimdi en güvenli aracı tanımlayalım
    60 km hızla savrulma eğilimine giren bir araca esp yi koymak mı aracı güvenli yapar ?
    yoksa aynı viraja 80-90 km hızla girip hiç birşey olmamış (esp siz)gibi çıkmak mı aracı güvenli yapar ?
    mesela B sınıfında en iyi yol tutan araç bildiğim kadarı ile fiesta
    şimdi fiestadan güvenli mi demek?

    En güvenli demiyelim de donanımlı diyelim
  • bu markanın yaptığı hiç bir araca güvenli diyemezsiniz


    esp bile kurtaramaz bunu
  • individual arkadaşın dedikleri de doğru. en güvenli demeyelim en bol güvenlik donanımlı diyelim.

    ülkemizde kıymete binmek için abs yi opsiyon sunacaksın fatih arkadaşım; böyle esp yi standart sununca beğenilmez, kıymeti bilinmez.

    daihatsu=toyota dır ayrıca daihatsunun üretim kalitesinde şüphe etmek yersiz.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2008; 18:27:53 >
  • individual dostum yaptığım incelemede özellikle bu tarz bir cümle kurmayayım diye uğraşmıştım fakat bir hata yapmışım..Dikkat edersen diğer yazdığım mesajlarda böylesi bir ibare daha geçmiyor..Hatta mesajı düzenleyeyim hemen şimdi senin de belirtmen üzerine.. Tabii ki güvenlik donanımı açısından benim özellikle üstünde durmak istediğim husustu bu fiyat/performans olayı..Fiesta yı da bahsin üzerine şöyle bir inceledim..Ne yazık ki en baz modelinin bile fiyatı 24170 ytl den başlıyor resmi siteye göre!Ve üstelik ESP nin hiç bir şekilde adı dahi geçmiyor Fiesta da.Yan havayastıkları ve yan perde havayastıkları dahi opsiyonel olarak güvenlik paketi alınırsa geliyormuş..(http://www.ford.com.tr/fiesta/ ) Üzüldüm açıkçası.. Üşenmedim yeni kasa Fiesta ya da baktım..MUhtemelen fiyatlar çok daha üst seviyelerdedir.. BUnunla ilgili bilgilere ulaşamadım ama gördüm ki bu sefer de perde havayastıklarından hiç bahsedilmez olmuş..ESP ve yan havayastıkları ise üst modelde dahi ancak güvenlik paketiyle alınabilir olmuş..) Ben isterim ki bizlere gelen tüm araçlarda artık 2009 model yılı v.s. ler itibariyle tüm araçlar standart ESP li olsun!Şu savrulma nedeniyle olan kazaların %80 ini biz de azaltabilsek yukarıda ki incelemede bahsedildiği gibi!!Neyse; yol tutuş noktasındaysa Sirion u da bir test sürüşünde hissetmek kullanmak gerekliliği konusunda ısrarcıyım açıkçası..Bu noktada tahmin ettiğiniz kadar kötü olmadığını açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum..Hatta şahsi izlenimlerimi bir kenara bırakıyor; daha profesyonel yorumcuların paylaşımlarını aktarıyorum.. :
    Aşağı yukarı herkes Tr nin ilk Otomobil ve Motorsporları Eğitim Kompleksi; Autodrom u bilir..Burada ki ünlü yarışçı abilerimizden Ethem GENİM ve Şerif YARDIMCI nın yaptığı 1,3 motorlu otomatik vitesli Sirion testi (ki kendisi bahsettiğimiz 1,5 Sirionun kasasında üretilen;daha az standarda sahip (ESP si de olmayan) olan 91 beygirlik versiyonudur) yapmışlar..Oradan aldığım; özellikle yoltutuşuna dair Ethem Genim abimizin bizzatihi cümlelerini aynen aktarıyorum: "Gerek drag pistinde, gerek bol virajlı pistte ve gerekse de güvenli sürüş eğitimi pistinde kukalar arasında yaptığım slalom testlerinden Daihatsu Sirion anlının akıyla çıktı. Hızlanması, yola tutunması, atikliği ile boyutlarına ve 1.3 lt’lik motoruna rağmen performansıyla göz dolduran bu minik Japonu yoldan çıkarmaya çalıştıysamda ’’Bana mısın?’’ demedi. Yol tutuşu çok başarılı, bu konuda kolay kolay baştan çıkacağa benzemiyor. "

    Eminim ki bu "hızlı ruhlu" iki yarışçı ağabeyimiz bu cümleleri kurmak için yol tutuş konusunda bahsettiğiniz testlerin oldukça yeterlisini yapmışlardır..
    İÇ hacminin genişliğiyle ilgili olsun;diğer konularla ilgili olsun bu aracın 1,3 motorlu versiyonuyla ilgili tüm yorumların orjinal metnine ulaşmak için (kimsenin aklında soru işareti kalmasın) buyurun:http://www.otomax.com/haber_11_15372.html

    Bunun dışında Tasshelhoff ark.ımın da bahsini ettiği üzere; Justiceman ve Tacox ark.larımın bu halleriyle mesajlarına cevap verme gereği bile duymuyorum..BU iki arkadaş hayatlarında kaç kere Sirion kullanmışlar acaba ki böyle yorumlar da bulunuyorlar merakımı celbetti doğrusu!!Benim o kadar yukarıda verdiğim emeğe verilmiş böylesi açıklıktan,deneyimden uzak iki cevap....Neyse...Bu arada reklamlık bir durum yok!Beni forumda bilen bilir..Hiç bir markanın da temsilcisi değilim!!Daihatsu sevgim vardır;doğru!Fakat forumdaki yazılarımı inceleyecek olurlarsa birşeyi artısıyla eksisiyle; bir yerlere,somut verilere dayandırarak incelediğime de şahit olacaklardır!Burada hepmizi deneyimlerimizi;güzel gördüklerimizi paylaşıyoruz sonuçta!

    Bacey arkadaşım tüm Sirion kullanıcılarının hemfikir olduğu Sirion la ilgili bir tek nokta varsa o da "iç hacim genişliğinin ciddi ölçüde iyi olduğu;,dışına bakarak içiyle ilgili hüküm verilmemesi gerekliliği" noktasıdır!!Bir Daihatsu galerisine gidip incelemeni tavsiye ediyorum!Hak vereceksin eminim bu yorumlara!Ayrıca yukarıda verdiğim inceleme link.inde bu noktada senin de dikkatini çekeceğini düşündüğüm yorumlar var.. Görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 9 Kasım 2008; 19:16:49 >




  • yazdıklarımdan ötürü siriona kötü ya da fiestaya iyi araç demişim gibi algılanmasın
    ben sadece örnek vermiştim.
    ne demek istediğimi anladığın için ve de arabasına laf edildiğinde bıdı bıdı konuşanlardan olmadığın için teşekkür ederim.


    sirionu incelemek lazım elbetteki
    yol tutuşu iyi de olabilir. kafamızda bazen ön yargılar olabiliyor.
    tanımak incelemek lazım.
    artık 20-25 bin ytl seviyesinde çok güzel araçlar satın alınabiliniyor.
  • Estafurullah; hiç bir yanlış anlaşılma yok emin olabilirsiniz! Birbirimizle etkileşim - paylaşım içinde, burada kaliteli ve faydalı paylaşımlar yapılacağı inancındayım..Birebir bu aracın kullanıcısı değilim..Gönül istiyor ki hep beraber güzel araçlara uygun fiyatlarla binelim.Paylaşımlarımızda bu yüzdendir...Aynen dediğiniz gibi artık bu fiyat aralıklarına da güzel araçlar alınabiliyor! Değerli paylaşımınız,yorumlarınız için ben teşekkür ederim.. Görüşmek üzere...
  • Bu aracın mevcut kasası yeni çıktığı zaman Körfez pistinde test ediliyordu ve biz de bir otomobil programı için orada bulunuyorduk..O sırada incelemiştim bu aracı ve lastik ebatları 155/80/13 olarak gözüme çarpmıştı..Bu kadar ince tabanlı lastik kullanılınca nasıl yol tutacak bu araç derken pistte birkaç tur arkasından gidip izledik ve hacıyatmaz gibi bir o yana bir bu yana gidiyordu sevimli ufaklık:)

    Belki de kullanıcıların şikayetleri veya iyileştirme yönünde süren ar-ge çalışmaları sonucu ESP standart hale getirilmiştir,lastik ebatları da değişmiştir umarım
  • Bahsettiğiniz lastik ebatı sadece 1,0 motorlu versiyonunda kullanılan ebat..Tamamen ekonomi üzerine taarlanmış bir araç o..1,3 versiyonu olsun 1,5 versiyonu olsun daha kalın lastikler kullanılıyor..1,5 motorlu versiyonda ESP standart..O yüzden tespitleriniz doğrudur 1,0 motorlu versiyon için..!
  • fatih

    benim yazdıklarım gayri ciddi mesajlardı, zaten kullandığım smile lerden anlaşılabilir diye düşündüm ama senin böyle alınganlık göstereceğini bilsem inan yazmazdım

    terios dışında daithatsu ya binmedim ondada arka koltuğa sığana kadar baya cebelleşmiştim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tacox

    fatih

    benim yazdıklarım gayri ciddi mesajlardı, zaten kullandığım smile lerden anlaşılabilir diye düşündüm ama senin böyle alınganlık göstereceğini bilsem inan yazmazdım

    terios dışında daithatsu ya binmedim ondada arka koltuğa sığana kadar baya cebelleşmiştim



  • selamlar

    1.5 sporty'nin de bagaj hacmi 225 lt mi acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.